Vse o Kozorogu 

Kozorog, deseto znamenje zodiaka, pogosto dobi napačno identiteto, da je resen ali celo malo strog.

Ker mu vlada Saturn, planet karme in omejitev, Kozorogova energija je lahko videti konzervativna in previdna. Ukvarja se z odgovornostmi, strog glede poštenosti in odločen, da ga je treba jemati resno,  morska Koza lahko napravi manj strašen prvi vtis. Kar vse poznate o Kozorogu, je pri njem veliko več pod površjem.

Rojen pozno v ciklu Zodiaka, Kozorogi predstavljajo srednja leta življenja, čas težko prislužene modrosti in samoocenjevanja, ko sta varnost in odgovornost postala ključna. Tisti, rojeni v tem znamenju, tako kot drugi zemeljski znaki Bik in devica, se ne bojijo trdega dela ali potrpežljivega napredka proti oddaljenem, ampak vrednem truda, cilju. Z vsemi pritiski v prid doseganja uglednega družbenega statusa in živeti po njihovih visokih, vendar realnih pričakovanj, Kozorogi pazijo na varovanje čustvenosti: oni se ljubezni bližajo počasi in preverijo partnerske sposobnosti in možnosti kot, da bi anketirali nekoga za delo. Čeprav so lahko materialistični in zagotovo cenijo fine stvari v življenju, niso v dekadenci za zaradi dekadence. Učinkovitost in kvaliteta vsakič prevladajo nad konjički in izgovori za kozoroga.

Pod to mirno zunanjostjo se skriva domiseln, samo- grajajoč smisel za humor, pripravljenost na tveganje in kipeča čutnost, ki samo čaka na sprostitev. Kozorogi niso najhitrejši v nasmehu, ko pa se nasmejejo, je to resnično - polno, naravno in lepo.

Praktični kozorog, deseto znamenje horoskopa, predstavlja disciplino, ambicije in racionalnost, ker je najbolj odločen in vztrajen znak zodiaka. Ker imajo tako neomajno vero v lastne moči, imajo izjemno sposobnost za trdo delo in vzdržljivosti.

Saturn, planet  izzivov in omejitev je vladar Kozoroga. Saturn je včasih povezan s slabo srečo, vendar brez ovir Saturna mi ne bi nikoli rastli in se razvijali naprej, zaradi česar je ta planet tisti, ki nas napravi močne, saj nas uči, da razvijemo potrpljenje in vztrajnost.

Kozorog je tretji zemeljski znak, kar pomeni, da veste, da ne morete živeti samo od navdušenja, zato ste postali prizemljeni realist in ste pripravljeni poskrbeti za vsakdanja opravila.

 Iz tega razloga, stabilnost in doslednost so zelo pomembni za vas.


Kozorog, praviloma vlada deseti hiši horoskopa, sektorjem povezanim s kariero, socialnim položajem in osebnim prizadevanjem. Poleg tega ta hiša opisuje vaše ambicije in cilje v življenju, kot tudi vašo javno podobo in vaš ugled v vaših družbenih krogih.

Kozorog je kardinalni znak, kar pomeni, da ne čaka na druge, da povzamejo akcijo – on udari naravnost in v celoti izkorišča svoje lastnosti pragmatizma, učinkovitosti in gospodarnosti.

Imate veliko moči, dragi kozorog, saj s pridnostjo in potrpljenjem delate za doseganje visokih ciljev, ki ste jih nastavili za sebe. Vaš miren, diplomatski in pragmatičen pristop je občudovanja vreden. Po vrhu tega, ko se enkrat obvežete za  nekaj, se čutite pristojni in odgovorni za to, kar delate, zaradi česar ste tako zanesljiva in zvesta oseba.

Vendar pa imate tudi slabosti. Včasih, lahko postanete zelo pesimistični in skeptični.

Nimate vedno prilagodljivosti, da napravite hitre spremembe, če kaj ne dela. Vi ste tudi znani kot preračunljivi in despotski na trenutke, kot tudi hladni in ravnodušni.


Vse o OVNU
Oven z drugimi

Vse o Biku
Bik z drugimi znaki
Kako dvoriti Biku

Vse o Dvojcku
Dvojcek z drugimi znaki
Kako dvoriti Dvojcku

Vse o Raku
Rak z drugimi znaki
Kako dvoriti Raku

Vse o Levu
Lev z drugimi znaki
Kako dvoriti Levu

Vse o Tehtnici
Tehtnica z drugimi znaki
Kako dvoriti Tehtnici

Vse o Skorpijonu
Skorpijon z drugimi znaki
Kako dvoriti Skorpijonu

Vse o Strelcu
Strelec z drugimi znaki
Kako dvoriti Strelcu

Vse o Vodnarju
Vodnar z drugimi znaki
Kako dvoriti Vodnarju

Vse o Ribah
Riba z drugimi znaki
Kako dvoriti Ribi

Potencial OVNA
Potencial BIKA
Potencial RAKA
Potencial LEVA
Potencial Device


PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si