Kako dvoriti 
  Kozorogu

Če želite dvoriti Kozorogu, potem je najbolje staviti,
da "naj bo enostavno, neumno." Kozorog osebe so sočutni ljudje ampak ne trpijo bedake z veseljem.

Prav tako ne marajo ljudi, ki zapravljajo denar ali imajo slab okus.

 

Kozorogu je všeč, da ga počasi in komaj opazno očaraš in ne marajo kogarkoli, ki je  bahač ali pretiran družbeni plezalec. Očitno razkazovanje bogastva se jim gnusi. Na primer ženske Kozorog bo bolj ljubila nekoga, ki vozi Saturn, kot pa Ferrari.

To je eden od članov Zodiaka, ki je zelo naredi vtis z dobrim občutkom za etiko in osebo, ki je močan delavec. Čeprav imajo radi dobre stvari v življenju in je videti, kot da je denar vse, kar jim pomeni, so tudi zelo pametne duše.  Oni so prav tako navdušeni nad iskrenostjo in nedolžnostjo, kot so z razkošjem.


Ta znak je še posebej navdušen nad osebo, ki spoštuje svoje starše in je lahko eden od redkih znakov horoskopa, da bo skočil na priložnost za soočanje z njimi.

Če potrebujete darilo za Kozoroga, potem je bolje imeti globoke žepe. Nič drugega, kot najboljše za te ljubitelje luksuzne lepote. Karkoli jim nabavite bolje, da je dobre kakovosti, čeprav je cenejše darilo. Nikoli se ne zadovoljite z imitacijo ali plastiko, ker Kozorog bo zavihal svoj nos na vaš slabo izbran okus. Njihovo zelo priljubljeno drago darilo je nakit z dragim kamnom.

Način kako je darilo zapakirano je tudi zelo pomembno Kozorogu.

Ne trudite se pošiljati ženski Kozorog vrtnice, če ni zraven z oblikovano vazo. Ta znak je takoj za Devico, ko gre za pozornost do malih podrobnosti.

V bistvu bolj obrtniško in edinstveno je zavito vaše darilo, bolj verjetno je, da ga kozorog ceni. So vrsta ljudi, ki radi okvirijo darilne kartice ali napravijo, da postanejo del njihovega dekorja.

Kozorogi imajo tudi radi naravne stvari, kot so ratan pohištvo, lestenci izdelani iz rogovja in kiparske predmete najdene na plaži. Če morate kupiti kozlu pulover se prepričajte, da je najvišje kakovosti volne ali iz kašmirja. Imajo tudi zelo radi abstraktne umetnosti ali umetnost, ki je malo domiselna na nek način.Vendar, ko gre za hrano so Kozorogi za preproste okuse. So pa veliko srečnejši, če so postreženi z bogatim preprostim obrokom namesto, da specialno oblikovano za posebneže. To je zato, ker je njihov okus bolj kmečki, kot pri drugih znakih. Če peljete Kozoroga na večerjo je bolj verjetno, da bo naročilo zajemalo testenine ali zrezek, ne pa katerekoli jedi kuharske umetnosti.

Kozorogi tudi uspevajo pridobiti dosti brezpogojne podpore in ljubezni, tako tudi če ljubijo luksuz, si tudi zaslužite veliko točk z njimi samo s tem, da ste na pravem mestu in ob pravem času. Če ponudite narediti ali popraviti stvari za žensko Kozoroga si boste povsem pridobili njeno srce. Če ponujate da dekorirate moškem Kozorogu dom ali vrt, vas bo začel gledati v zakonski luči. To je vse del potrebe oseb Kozoroga s katerim je treba ravnati malo s kraljevskim dostojanstvom. Bolj so v ukazovalnem položaju, bolj padajo v ljubezen z osebo, ki si jih želi.

Če želite narediti vtis na Kozoroga se morate tudi potruditi, da preživite kvaliteten čas v dvoje z njim. Preživeti cel dan samo v dvoje res navdušuje Kozoroga. Najslabša stvar, ki jo lahko storite kozorogu romantično je, da pripeljete spremstvo skupaj z vami na zmenek ali začnete privabljati prijatelje ali družinske člane, ko bi morali biti v dvoje sami. Kozorogi imajo zelo globoko, skoraj nevrotično potrebo, da se počutijo, da so nekaj posebnega.

Ko ste sami s svojo sorodno dušo Kozorogom boste tudi opazili, da se  sprijazni z idejo, da obstajata le vidva in da sta oba člana skrivnega kluba. Če vam Kozorog pove nekaj zaupnega si morate prizadevati, da obdržite to zaupanje, ker  resnično sovražijo ljudi, ki odkrijejo njihove skrivnosti. Imajo okusen in erotičen občutek zasebnosti in se bojijo, da bo napaden.


Kozorogi imajo tudi idejo, da so del skrivne družbe. Ugaja jim, da mislijo, da so del izjemne  skupine ali del elite. Če ste ponižali Kozoroga v javnosti potem boste lahko tudi upoštevali, da je razmerja konec. To je razlog za absolutno zavrnitev razmerja.

 

Kozorogi imajo po navadi manj občutka za ironijo, kot druge znaki. To ni dobra ideja, da se sploh draži Kozoroge. So zelo občutljivi in lahko vzamejo stvari osebno. Ko se jim zdi, da je njihovo dostojanstvo napadeno, so lahko obsedeni s tem in držijo zamero še vrsto let.

 

Če naredite napako pri Kozorogu je najbolje, da jo priznate, odgovarjate za svoja dejanja in ste ponižni. Če imate borbo je najboljša stvar, ki jo lahko naredite, da se opravičite. Kozorogi globoko občudujejo posameznike, ki imajo pogum, da priznajo, da nimajo prav ali da so se zmotili; v bistvu jih lahko to celo vzburi.

 

Če se približuje rojstni dan Kozoroga je tudi slaba ideja, da jim pripraviš zabavo presenečenja. Kozorogi sovražijo presenečenja vseh vrst, tudi če je dobro. Oni hočejo biti primerno oblečeni in pripravljeni za vse različne priložnosti. Če greste na zmenek na slepo s Kozorogom je dobra ideja, da poskrbite, da boste preskočili eksotične stvari, zadostuje restavracija z visoko bonitetno oceno in z dobrim rdečim vinom.

Kozorogi radi berejo, zato je lahko dobro darilo tudi praktična knjiga. Imajo radi klasiko, pravljice in velike priročnike, ki jih lahko pokažejo na klubski mizici. Prav tako imajo radi fotografijo in imajo svoje fotografije posnete.

Oni so lahko zelo sentimentalna bitja, potem ko so se zaljubili v vas in lahko pričakujete, da boste našli svojo sliko povsod - na vratih hladilnika, nad kaminom in v notranjosti  denarnice.


Domov
Vse o Kozorogu
Kozorog z drugimi znaki
  Znamenja horoskopa