ASTROLOŠKA ZNAMENJA
Oven 

Dinamičen, odprt, neposreden, samosvoj, trmast

Ljudje, ki so rojeni v tem znamenju, so polni energije, vitalnosti in poguma. Najbolj aktivni od vseh znamenj, impulzivni in siloviti. Prekipevajo od zanosa in energije. Imajo radi pustolovščine, svobodo in neodvisnost. Športen tip. Nagiba se k vsiljevanju svojega mnenja. Je predvsem bojevnik, napadalec, ni pa strateg. Trmasti so, ambiciozni in iskreni, včasih celo preveč. Sicer pa so plemeniti in pošteni, iskreni so in pripravljeni pomagati.

Gesla: pogum, odločnost, direktnost, nepotrpežljivost, agresivnost, prepirljivost, egoizem, uveljavitev

Planeti, ki se nahajajo v ognjenem znamenju Ovna, dobijo pomen energije, vzpostavitev borbenosti , življenjski impulz.
Bik
 

  Zanesljivi, praktični, trmasti

Najbolj stabilen, najbolj nepremakljiv od vseh znamenj. Je rojen graditelj in gurman. Težko se prilagaja in spreminja. Je praktičen, razumen in konzervativen. Ljudje, ki so rojeni v znamenju Bika, so vztrajni, odločni in oprezni ljudje, ki potrebujejo veliko časa, da se prilagodijo novim idejam. Skoraj nikoli ne spremenijo svojega mnenja, ko se enkrat odločijo. Biki so zvesti in zanesljivi in so najboljši prijatelji, če pa se jim zamerimo, so lahko najhujši sovražniki. Tudi temperamenta so podobnega; umirjeni in počasni, če jih sprovociraš, izbruhnejo kot vulkan. Prav tako so dobri peki ali vrtnarji. Radi imajo zemljo, od tod dobivajo energijo. Radi imajo udobno življenje, zato potrebujejo določeno materialno zagotovitev. Zelo so trmasti (a tega ne bodo nikdar priznali). So zanesljivi, praktični in vztrajni, pa tudi ambiciozni. Znajo biti zelo posesivni in ljubosumni.

Planeti v zemeljskem znaku Bika dobijo pomen lastnine, zemlje, vrednot.


Dvojček

      Nemirni, praktični, iznajdljivi, imajo dvojno osebnost

Najbolj zračno in nestalno od vseh znamenj. Je gibčen, hiter, bister, lahkoten in mobilen. Ima veliko sposobnost spreminjanja in prilagajanja. Privlačijo jih vse oblike izmenjav, stikov in improvizacije. Zmeraj pripravljen komunicirati in ima močan intelektualni poudarek. Neutrudno zbira informacije. Racionalno, logično razmišljanje. 

Ljudje, rojeni v tem znamenju, so zaletavi in površni, hitri, spretni in okretni, so izredni govorci in dobri trgovci, pa tudi zelo dobri vozniki, ko enkrat umirijo svojo hitrost in se naučijo premišljenosti, koncentracije, usmerjene akcije in pozornosti.

Gesla: mnogostranski, iznajdljiv, komunikativen, radoveden, spremenljiv, površen 

Planeti v Dvojčku dobijo komunikacijski pomen in željo po znanju, skratka vsem kar spada pod 3 hišo.

 

Imajo zelo spretne roke in izreden smisel za vse Merkurjeve posle (komunikacije, potovanja, trgovina, management, jeziki, matematika...)

 

Večkrat počno vsaj dve različni stvari hkrati., najbolje pa se odrežejo tam, kjer so lahko gibljivi in vsestransko angažirani. Redko mirujejo, imajo zelo bujno domišljijo in veliko talenta za glasbo, slikarstvo in arhitekturo. So popolnoma neizčrpni, izredno iznajdljivi, bistri in dojemljivi. Cesto pa se dogaja, da so nezanesljivi, dvolični, površni in nepredvidljivi.

Imajo občutljiva pljuča. So živčni, razdražljivi in nagnjeni k nervozi, zato imajo lahko težave z želodcem in kislino. Pogosto jih mučita revma in artritis ali imajo težave s sklepi.

Telesna raven: zgornje okončine (rame, roke, dlani), pljuča

Rak  

Občutljivi, nežni, družinski, potrebujejo čas zase

Raki so zelo čustveni in občutljivi ljudje. So dobrega in mehkega srca, sočutni so in razumevajoči, zato so vedno pripravljeni pomagati vsem v stiski. Romantični so in ljubijo dom in družino. Običajno so zelo podložni luninemu vplivu, kar ima za posledico večkrat spremenljivo in muhasto razpoloženje. Včasih je preobčutljiv, hitro užaljen ali celo čemerni. Zelo so nezaupljivi in se takoj, ko se čutijo ogrožene, umaknejo v svojo lupino. V primerjavi z drugimi kardinalnimi znamenji, se ta dinamika tu ne izraža tako očitno. Potrebujejo in skrbijo za varnost doma. Na zasebnem področju tj. doma in v družini je Rak tisti, ki odloča in vodi, drugače pa potrebuje odmaknjenost od zunanjega sveta. Je izredno materinski in tudi zelo navezan na mater, saj ta odnos igra bistveno vlogo v življenju. Skrbi za vsakodnevne življenjske potrebe (hrana, obleka) in čuti povezanost z naravo (živali, rastline). Kreativno se lahko izraža v glasbi in slikarstvu. Raki potrebujejo občutek pripadnosti in povezanosti. Prija jim bližina vode.

Gesla: emocionalen, tankočuten, sočuten, navezan na družino, materinski, melanholičen

Planeti v Raku dobijo pomen povezan z družino, domom.

Telesna raven: želodec, prsi, maternica, jajčniki, sluznica, možganiLev

Zabavni, ponosni, vase zaverovani

Fiksna kvaliteta daje tukaj ognju stalnejši in mirnejši značaj, kot pri obeh drugih ognjenih znamenjih. Močno je prisotna samozavest. Ker so zelo siloviti in temperamentni, radi pretiravajo. Imajo smisel in željo za močjo in ugledom. Lev potrebuje spoštovanje in pozornost. Velikopotezni so že po naravi, so širokosrčni, topli in darežljivi. Imajo veliko življenjske moči in vitalnosti.   Pretirano so ponosni in so nagnjeni k snobizmu, veliko dajo na status, čast, videz in ugled, polni so samozavesti in samozaupanja. Pogosto so središče velikih družb in zabav, ker to potrebujejo. Krasi jih smisel za družinsko življenje in pogosto imajo pedagoške sposobnosti, smisel za umetnost, predvsem gledališče. Samostojnost igra pri njih pomembno vlogo. Radi imajo laskanje in občudovanje. Zelo se bojijo, da ne bi drugi imeli slabega mnenja o njih in, da se jim ne bi posmehovali.

Včasih so zelo gospodovalni, samovšečni in egocentrični; ljubijo pač blišč in moč. Radi si privoščijo najboljše. Levi so dobri igralci, govorniki in režiserji, pa tudi ekonomisti, bankirji, zlatarji in draguljarji ipd. Radi imajo otroke (in imajo običajno številno družino), živali, šport in zabavo. So prijetni gostitelji in tudi dobri kuharji. Radi dobro jejo, dostikrat obožujejo močno hrano, pečene in ocvrte jedi, sladkarije in pecivo. Imajo občutljivo srce in ožilje, pa tudi jetra in želodec, dvanajsternik in žolč.

Gesla: samozavesten, avtoritaren, ponosen, sijoč, aroganten, dramatičen, egoističen, gospodovalen, igriv.

Planeti v Levu dobijo planeti v znaku leva pomen PRVI, PRVIČ, ALI NEKAJ NOVEGA , kot prva stvar v deželi ali organizaciji, ker je Lev kot vodja PRVI,

Telesna raven: srce, krvni otok, hrbet

Teater, glasba, šport, denarne naložbe..., vse to so področja, kjer uspevajo. So pa tudi veliki srečneži z enim izmed najdebelejših krompirjev.

 Preberi več >>>
Domov

Devica
 

Zadržana, trezna, plašna, nezaupljiva, negotova, skopa

Ljudje Device so pridni, vestni, praktični, inteligentni in organizirani. Imajo izrazit smisel za malenkosti in odličen dar opazovanja in analiziranja.  Uživajo v poslih, ki zahtevajo rutino in ukvarjanje s podrobnostmi in številkami. So preračunljivi in na videz hladni in zadržani. Večno so obremenjeni s skrbmi in drobnarijami in znajo biti zaradi tega tečni in godrnjavi. Zelo težko jim je ustreči. Pedantni so, včasih zelo dlakocepski. Devica je znamenje služenja drugim. Vse ve povsem natančno in o tem skuša poučiti tudi druge. Močno jo zanimajo zdrava prehrana in zdravo življenje. Zelo je občutljiva na kritiko. 

Device so skromne in znajo delati čudeže iz niča. Device skrbijo za svoje zdravje (nekatere celo preveč dajo na zdravo prehrano ali zdravo telo) in so pripravljene dosti delati na sebi. Medicina, zdravje in kemija so tudi področja, ki jih nadvse privlačijo.

 

Gesla: skrbna, pametna, redoljubna, natančna, kritična, analitična, prilagodljiva,

Planeti v znamenju Device privzemajo kritično-analitičen značaj,smisel rutinskega vsakdanjega dela, smisel služenja drugim, usmerjenost k detajlom.
Prav tako jih veliko najdemo med pisatelji, novinarji in publicisti, ker imajo izreden smisel za kritičnost, analizo in raziskovanje.

Telesna raven: črevo (razen danke)

Preberi več >>>
Domov
Tehtnica
Neodločni, diplomati

Kot pri vseh zračnih znamenjih najdemo tu intelektualno, komunikativno in objektivno noto. Vsi ljudje Tehtnice so dobri diplomati, pripravljeni razumeti in so mojstri pri uravnoteženju nasprotij. Pri potrebnih odločitvah tehta stvari na eno in drugo stran in se ne odloči takoj. Vedno se boji, da bi koga razočarala. Ljudje, ki so rojeni v tem znamenju, ljubijo lepoto, skladnost, umetnost in glasbo. So esteti z naravno težnjo in potrebo po harmoniji in umirjenosti. Ne marajo prepirov, pretepov, vpitja in agresivnosti. Odločajo se za diplomacijo in sklepanje kompromisov; sicer se umaknejo.

Gesla: harmoničen, objektiven, družaben, vljuden, šarmanten, erotičen, nečimrn, lagoden

Ne marajo umazanih, težkih, napornih in rutinskih del. Radi delujejo na področju prava, politike in diplomacije. Imajo naravni smisel za pravičnost in tehtnost, saj so običajno precej uravnovešeni.

Planeti v znamenju Tehtnice privzemajo potrebo po partnerstvu ( partner, odkriti sovražniki, pravni postopki – vedno kjer sta v postopku dva nasprotja).

Telesna raven: ledvice, koža, mehur

Preberi več >>>
DomovŠkorpijon
  

Skrivnostni, pošteni, posesivni

Škorpijon je znamenje ogromne notranje moči in sprememb. So zelo posesivni in močno ljubijo in tudi močno sovražijo. Ima zelo visoke zahteve in pričakovanja. Često je rušilen in tudi samouničevalen, v sebi ima nekaj usodnega, mračnega ali skrivnostnega. So pa zelo pridni, vztrajni, zanesljivi in odgovorni ljudje z globoko vsajenim čutom za poštenost in resnico. Imajo zelo močno, trdno in neomajno voljo. Trmasti, ambiciozni, zelo tekmovalni in ljubosumni so in celo maščevalni. Sprejemajo samo svoje lastne zakone in ne priznavajo nobene avtoritete. So ekstremisti in so obsedeni s tistim, za kar si prizadevajo. Prizadevajo si, da bi dosegli svoj cilj in se zlepa ne predajo. Njihov slogan glasi »Vse ali nič«. Ni jim mar, koga ali kaj bodo uničili, zanje se zdi pomembno le, da dosežejo svoje cilje.

Gesla: neprozoren, trdovraten, dominanten, zamerljiv, pravičen, raziskovalec.

Planeti v Škorpijonu kažejo na povezanost s tujim denarjem, ali je to dedovanje ali upravljanje z denarjem od drugih, kažejo na preobrazbo osebe, transformacijo, na mistične zadeve

Je individualist, vendar izjemno občutljiv, notranje nemiren.  Ljudje, rojeni v znamenju Škorpijona, so odločni in agresivni. Škorpijonu se ni dobro zameriti. Vedno si vse zapomni; tudi dobro, saj zna biti zelo plemenit. Veliko da na čast, a ne mara praznih besed, mutenja in obljub. Vse to prezira. Prav tak je tudi njegov smisel za humor.

Zelo je prodoren in pronicljiv, ne pusti se (dolgo) voditi za nos. Ima vulkanski temperament, je pa lahko prav tako tudi krut in hladen kot led. Visoko ceni iskrenost.

Telesna raven: danka, zadnjik, urogenitalni trakt, spolni organi, prostata
Strelec


Užitki, popotovanja, avanturizem, filozofija

Strelci so optimistični, vedri, iskreni in vitalni ljudje. Zelo so dinamični, ljubijo potovanja in novosti, tveganja, akcijo in izziv, zanimajo se za šport in avtomobile, radi pa imajo tudi živali in naravo. So zelo družabni in velikodušni, a tudi zelo neposredni in iskreni. Značaj podpira težnjo po gibanju in po daljavah. Želi raziskati najbolj oddaljene kraje. Je upornik in konformist. Prisoten je izrazit idealizem in notranja potreba po nadaljnjem izobraževanju v smislu religiozno-filozofskih vprašanj. Nagnjen je k razkošnemu življenju in zapravljanju.

So večni popotniki, se posebej radi se skozi vse življenje izpopolnjujejo v znanju na svojem področju, ali pa se nenadoma začnejo uveljavljati na čisto novem področju, ki jih prej morda sploh ni zanimalo. Vedno iščejo nove poti. So filozofi, dobri in prepričljivi govorniki, veliko jih je pravnikov in učiteljev. So tudi dobri novinarji, kritiki in publicisti.                                                             
Večno so mladi zaradi svoje izjemne vitalnosti. Ne bojijo se resnice ne najtežavnejših okoliščin, hkrati pa potrebujejo gibanje. Zelo radi imajo hitrost in dinamiko. Obožujejo eksotiko, tuje dežele in njihove kulture.

Gesla: optimističen, navdušen, toleranten, idealističen, pravičen, človeški, socialen, lagoden, lahkomiseln, zapravljiv, aroganten, površen.

Planeti v znamenju Strelca privzamejo pomen oddaljenosti, širine sveta, tujine.Telesne ravni: kolki, stegna, jetra 

Preberi več >>>
Domov

Kozorog

Odgovorni, vztrajni, obvladani, previdni, organizirani, strogi, logični

Ljudje, ki so rojeni v znamenju Kozoroga, so resni, zanesljivi, vestni, praktični in potrpežljivi. Odgovorni so in zelo stanovitni. Načeloma so zvesti. Stremijo po priznanju. Radi prevzamejo odgovornost, so trezni, obvladani in se ravnajo po zakonih. So varčni in konzervativni, spoštujejo tradicijo in družino, starost in izkušnje. Sodijo, da znajo sami zase najbolje poskrbeti in ne marajo vmešavanja v svoje sisteme delovanja. Niso ravno najbolj prilagodljivi, bolj črnogledi kot optimistični, so pa zelo vztrajni, trdni in ambiciozni. Imajo močno voljo in so zelo potrpežljivi. Imajo čut za dolžnost, cenijo znanje in spoštujejo avtoritete.

Gesla: ambicioznost, priznanje, sposobnost, disciplina, obvladanje, previdnost, planiranje, organizacija, logika, odgovornost, vodenje, kontrola, strogost, ostrost, hladnost, trdnost, pesimizem


Vztrajnost in trdno delo

Veliko jim pomeni status, ugled in čast, veliko se jih ukvarja s politiko. So zelo dobri organizatorji. Zadev se lotijo celostno, multimedialno, vse imajo lahko pod nadzorom. Zelo so skeptični in nezaupljivi.


Razvijati bi morali nežnost, toplino, sočutje, razumevanje in odpuščanje. Otresti pa bi se morali pohlepa, težnje po moči in gospodovalnosti, zavisti in egoizma. Umirijo naj tudi svojo pretirano zahtevnost. Svojo energijo lahko zelo koristno usmerijo v konstruktivne ideje in monumentalne stvaritve.

Znajdejo se tudi v zelo težkih okoliščinah, saj se običajno zanesejo le nase. Pogosto imajo težko življenje, predvsem v zgodnejšem obdobju. Skoraj zagotovo dosežejo uspeh z lastnim trudom in zahvaljujoč svojim sposobnostim.

Vodnar

Zasanjani, nepredvidljivi, znanstveni um

Ljudje Vodnarji so družabni in svobodni, neobičajni in idealistični. Individualisti so in pogosto precej ekscentrični ali vsaj malce odštekani. Privlačijo jih vse novosti in vse, kar diši po drugačnosti, univerzalnosti. Muhasti so in svojeglavi, raztreseni so in nepredvidljivi. Pogosto so nesproščeni, delujejo pa lahko tudi povsem odsotno. Veliko bolje se počutijo v skupini podobno mislečih ljudi, kot doma. Obkroža jih veliko prijateljev. Stalno iščejo nove izkušnje in so usmerjeni v prihodnost. Imajo inovatorsko žilico. Odkritja, izumi, elektrika... vse to je domena Vodnarjev. Neredki se ukvarjajo z znanostjo, tehnologijo, analizo in seveda z računalništvom.

Gesla: svoboda, neodvisnost, distanca, tolerantnost, prijaznost, humanost, samovoljnost, nemirnost, nervoznost

Običajno so to lepi ljudje, lahko so znani po kaki posebnosti ali svojem (posebnem) stilu. Večkrat so radikalni in uporni, radi uvajajo in prinašajo novosti, ustvarjalni so in samostojni.

Fiksni značaj se tu izraža v težnji po ureditvi duhovne vsebine in tudi v poudarjeni samovoljnosti. Težnja po svobodi prinaša tudi notranjo distanciranost in si vedno pusti prostor za izhod. Je komunikativen, prijazen, družaben ima pa poseben odnos do prijateljev, skupin in organizacij.Sam simbol kaže na dve ribi, ki plavata vsaka v svojo smer, kar lepo opisuje dvojnost in različnost tega znamenja. Najbolj senzibilno in občutljivo znamenje zodiaka. So plašni, obotavljivi in z močnim nihanjem razpoloženja. Pri njih je pogosta zasvojenost zaradi bega od realnosti in odgovornosti. Živijo v sanjskem svetu, podarjen jim je svet ezoterike in mistike. So zasanjane, pesniške in umetniške duše .Ribe imajo sposobnost dojemanja preteklosti, sedanjosti in prihodnosti kot celote.


Gesla: senzibilnost, medialnost, pripravljenost pomagati, sočutje, zdravljenje, fantazija, upanje, sanje, laž, iluzije, razočaranje, skrivnost, strahovi, nestanovitnost.


Telesna raven: noge (stopala), limfni in hormonski sistem. Planeti v znamenju Rib so pogosto negotovi, zasedeni s strahom, preobčutljivi. Pogosto tu obstaja nevarnost prevare ali razočaranja.

Zelo so samokritični, navadno celo preveč, kar jim otežuje doseganje ciljev. Imajo močan čut za etiko in estetiko, pogosto jih najdemo med glasbeniki, umetniki in igralci. Zelo so priljubljeni in večkrat v centru dogajanja. Ranljivi so in hitro spreminjajo razpoloženje. Imajo izreden smisel za humor in so zelo nadarjeni za katerokoli obliko umetniškega ustvarjanja.

Raztreseni, muhavi, z veliko domišljije

Mnoge Ribe so lepi in čedni ljudje, topli in mili, a kaotični, skrivnostni, muhasti in neulovljivi. Večkrat so popolnoma nepraktični in neodločni.

Kreativni in poduhovljeni ljudje so, sočutni in polni ljubezni in razumevanja. Pred težavami bežijo v sanjarjenje in samopomilovanje. Njihov živčni sistem je zelo občutljiv - prav tako tudi stopala, noge in drobne kosti. Nagnjeni so k boleznim, ki jih je težko diagnosticirati.Pogosto se izživijo tudi skrivaj in prikrito.

Preberi več >>>
DomovPRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si