LUNIN VOZEL



Vozel predstavlja točko v vesolju kjer lunina orbita križa orbito Zemlje kot orbita zemlje Sončevo. To je točka ( križišče dveh poti ), toda ključ točke je, da vozel predstavlja točko »notranje spremembe«. To je izredno močna točka srečanja, primerjalno kot nebesno križišče. To pa iz tega razloga, ker je vozel bil dolgo asociiran z reinkarnacijo v preteklosti in prihodnosti. Predstavlja križanje dveh orbit. Preteklost je ena smernica, prihodnost druga. Na točki, kjer se stikata, informacija o drugem možnem življenju postane dostopna. Obiskanje tega prostora , kjer ljudje srečajo druge in izmenjajo informacije in vzamejo predah od hitenja v življenju. Govoriti o preteklem življenju, čeravno verjameš v reinkarnacijo ali ne, lahko predvidevaš eleganten, zabaven, praktičen in koristen model za življenje.

V kartah  je običajno prikazan samo severni lunin vozel.  Južni je nasproti -  180 ° oddaljen.

Severni vozel  imenujemo zmajeva glava, južni vozel pa zmajev rep. Lunini vozli se gibljejo nazaj oz. retrogradno in se na mesec premaknejo približno za dve stopinji, v 18,5 letih pa za cel živalski krog. Njihov položaj je v efemeridah označen z znamenjem omega, ki predstavlja severni vozel, južni vozel pa se vedno nahaja točno nasproti.

O pomembnosti vozlov in njihovi uporabi se še vedno precej razpravlja, saj gre za namišljene točke v horoskopu. Ameriški astrologi jih uporabljajo v zvezi z razlaganjem zdravja, v Evropi pa jim pripisujemo bolj psihični, karmični vpliv. Zato lahko južni vozel povežemo z dediščino preteklosti, severni pa z projektom sedanjosti, ki izhaja iz nepotešenih želja in neopravljenih nalog iz prejšnjih življenj.

Severni vozel – Zmajeva glava - PRIHODNOST točka dobitka- RAHU

Južni vozel – Zmajev rep – PRETEKLOST - KETU linija manjšega odpora, delujemo instiktivno

                      

Eklipse se pojavijo ob severnem ali južnem luninem vozlu s severni vozel (north node ) predstavlja prihodnost in južni vozel, preteklost

 

Rahu predstavlja glavo kače in odgovarja SEVERNEMU VOZLU LUNE.                                                     
Ketu
ima telo kače in je JUŽNI VOZEL LUNE.

Rahu in Ketu sta planeta Karmičnega povračila. Postavitev Rahu v naši rojstni karti kaže področja v našem življenju , ki bodo zahtevala specialno pozornost v tem času življenja. In Ketu postavitev nakazuje kaj nosimo s seboj iz prejšnjih življenj. Oba se vedno premikata retrograde in spremenita znak vsakih 18 mesecev.
RAHU in KETU sta planeta kače ali senca planetov- fantomi v Vedic astrologiji. Ne obstojajo kot viden nebeški predmet kot drugi planeti. To so imenovani fantom planeti in nimajo svoje hiše v karti zodiaca. V Vedic astrologiji, se smatrajo kot lunini vozli .
 

 

Zgodba o Rahu in Ketu: Južni in severni Lunin vozel

Kdo sta Rahu in Ketu? To so vozlišča lune (križišče orbit lune in zemlje okoli sonca). Da lahko razumete moč planetov na človeška življenja ali katerokoli življenje, bi morali razumeti mitologijo planetov. Stare kulture z močnim zaznavanjem vedo, da planeti niso samo nebesni objekti, ki krožijo okoli Sunca. So bitja z gromozansko količino moči.
Severni in južni vozel sta po indijsko Rahu in Ketu, sedaj dve bitji, sta na začetku bila ena oseba demon "Swarnabanu ".

Zgodba pravi: Bog Sonca in Lune sta preprečila Rahu, da dobi  elixir življenja od Vishnu. Sprejemajoč namig od Sonca in Lune o  demonski naravi Rahuja, ga je Vishnu razdelil v dve polovici. Tako sta Rahu in Ketu postala 2 planeta. Rahu in Ketu sta od takrat postala sovražnika Sonca in Lune. Med eklipso se kače Rahu in Ketu poskušata dvigniti do Sonca in Lune. Rahu in Ketu sta prizadela najbolj Raka in Leva, ker ta dva znaka pripadata Luni in Soncu.  Preko eklips se kače Rahu in  Ketu dvigajo in poskušajo doseči do  Sonca in LUNE.

Drakonska karta je na tej osnovi (karta se zavrti tako, da doseže severno vozlišče  0°Ovna)

Rahu predstavlja glavo kače in odgovarja SEVERNEMU VOZLU LUNE.                                    Ketu ima telo kače in je JUŽNI VOZEL LUNE.
Ketu- Preteklost/ Južni vozel, Rahu-Prihodnost/ Severni vozel

Rahu in Ketu sta planeta Karmičnega povračila. Postavitev Rahu v naši rojstni karti kaže področja v našem življenju , ki bodo zahtevala specialno pozornost v tem času življenja. In Ketu postavitev nakazuje kaj nosimo s seboj iz prejšnjih življenj. Oba se vedno premikata retrograde in spremenita znak vsakih 18 mesecev.
RAHU in KETU sta planeta kače ali senca planetov- fantomi v Vedic astrologiji. Ne obstajajo, kot viden nebeški predmet, kot drugi planeti. To so imenovani fantom planeti in nimajo svoje hiše v karti zodiaka. V Vedic astrologiji, se smatrajo kot lunini vozli .

Zgodba o Rahu in Ketu: Južni in severni Lunin vozel

Da lahko razumete moč planetov na človeška življenja ali katerokoli življenje, bi morali razumeti mitologijo planetov. Stare kulture z močnim zaznavanjem vedo, da planeti niso samo nebesni objekti, ki krožijo okoli Sonca. So bitja z gromozansko količino moči.

Severni in južni vozel sta po indijsko Rahu in Ketu, sedaj dve bitji, sta na začetku bila ena oseba demon "Swarnabanu"..

Zgodba pravi: Bog Sonca in Lune sta preprečila Swarnabanu Rahu, da dobi  eliksir življenja od boga Vishnu ( ki je bil pridobljen z pinjenjem nebesnega oceana "Kshirsagar".)

Sprejemajoč namig od Sonca in Lune o  demonski naravi Swarnabanu, ga je Vishnu razdelil v dve polovici.             

Rahu and Ketu izvirata iz razdeljenega dela demona Swarnabanu. Tako sta Rahu and Ketu postala 2 planeta. Rahu in Ketu sta od takrat postala sovražnika Sonca in LUNE.  Rahu in Ketu sta prevzela nase mučne, stroge pokore zaklinjajoč Lord Brahma,  kreatorja. Lord Brahma se je pojavil pred njima in jim zagotovil  ugodnost podelitve status planeta. Tako sta Rahu in Ketu postala 2 planeta.  

Preko eklips se kače Rahu in Ketu dvigajo in poskušajo doseči do  Sonca in LUNE. Rahu in Ketu sta prizadela Raka and Leva najbolj, ker ta dva znaka pripadata Luni in Soncu.

Obe polovici Swarnabanu,  ki sta pridobila status planeta (Rahu in Ketu) so poosebljeni s časom kot  Preteklost in Prihodnost. Ketu- Preteklost, Rahu-Prihodnost. Kreator Brahma je spoznal, da je ločitev časa  bila neizogibna, poseljen status planeta za Rahu in Ketu. Oni predstavljajo čas do razkroja sveta.

Lunini vozli v hišah

 

Severni v 1.   Južni v 7. hiši

Naučiti se samostojno odločati, linija manjšega odpora , da drugi odločajo

Severni v 7.  Južni v 1. hiši

Sebični , morajo se naučiti sodelovati z drugimi, prilagajati se potrebam drugih

Severni v 2.  Južni v 8. hiši

Imajo potrebo , da zaslužijo denar na svoj, poseben način. Naučiti se morajo razviti lastne občutke vrednosti

Severni v 8.  Južni v 2. hiši

Daje strog sistem vrednosti in zahteva pogled na stvari z točke drugih ljudi. Včasih nekateri mislijo, da je pomagati drugim znak slabosti. Morajo se naučiti da bolečina in krize vedno prinašajo priliko za rast in pozitivne spremembe.

Severni v 3.  Južni v 9. hiši

Intuicija je dobra , ali jo je potrebno vključiti v življenje. Potreba po razvijanju logike in racionalnega mišljenja, ne pa prepuščanje usodi.

Severni v 9.  Južni v 3. hiši

preveliko naslanjanje na logiko in racionalnost in je potrebno razvijati intuitivno, sočutno in kreativno stran. Nevarnost provincialnosti, zato je potrebno preiskovati druge kulture

Severni v 4.  Južni v 10. hiši

Rast skozi svojo notranjost, potrebujejo čas

Severni v 10.  Južni v 4. hiši

potrebno se je razvijati skozi službo ali kariero. Za žensko to pomeni , da ni zadovoljna samo kot gospodinja.

Severni v 5.  Južni v 11. hiši

potreba razvoja osebne kreativnosti, spontanosti sebe in občutkov

Severni v 11.  Južni v 5. hiši

Oseba se mora vključiti v skupinske zadeve in razvijati družbeno ali politično zavest, in ne bežati v lastne zadeve in interese

Severni v 6.  Južni v 12. hiši

Več pozornosti je potrebno posvetiti praktičnim zadevam. Razvoj lastnih talentov  in praktičnih sposobnosti. Tudi telo zahteva nego in spoštovanje.

Severni v 12. a Južni v 6. hiši

Več pozornosti do drugih je potrebno za uravnoteženje te zelo kritične osebe. Je zelo pre-kontrolirana in racionalna. Verjame samo tisto kar vidi, kar lahko izmeri in poskusi. Srce bi morala odpreti tako, da vzpostavi kontakt z nečim kar je večje od lastne osebnosti.


Preberi več >>> Osi luninih vozlov

North Node - dusevni glasnik
Osi luninih vozlov
12 POLARNOSTI
Vozel v znamenjih
Lunin vozel v hisah
Obrnjena vozlisca v znakih in hisah
Konjunkcije z vozli
Luna na Juznem vozlu

North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
North Node - LEV
North Node - DEVICA
North Node - TEHTNICA
North Node -SKORPIJON
North Node - STRELEC
North Node - KOZOROG
North Node - VODNAR
North Node - RIBA

Severni vozel v 3 hisi
Severni vozel v 5 hisi
Severni vozel v 8 hisi
Severni vozel v 9 hisi
Severni vozel v 11 hisi
Severni vozel v 12 hisi