SEVERNI VOZEL V 8 HIŠI
Južni Vozel predstavlja s čim smo prišli v to življenje--- darovi, rane, izzivi. Na najbolj osnovni stopnji, Južni Vozel je, kjer nam je udobno, ker nam je poznan teritorij in v 2. hiši nam je zares udobno. Imeti Južni vozel- South Node, ki mu vlada Bik in Venera, sugerirajo, da je naša komfortna zona biti neodvisen, samostojen, iznajdljiv in, da nam je ugodje zelo važno. Bik, Venera in 2. hiša, vsi ljubijo sigurnost, dobro hrano in pijačo, lojalne prijatelje in tip življenjske filozofije , ki je zakoreninjena v pragmatično in čutno razumevanje življenja. Nič ni narobe s tem?


To je, razen če greš predaleč. In to je primer, če je tvoj južni vozel- South Node v 2. hiši. Južni vozel vedno predstavlja področje, kjer se nismo dobro naučili v prejšnjem življenju ali zgodaj v tem življenju, zato smo poklicani opustiti te navade in lastnosti. Ta kombinacija govori o potrebi da gremo stran od odvisnosti, varnosti in potrebni ugodnosti te hiše in se  premaknemo proti voljnosti tveganja sedanje stopnje varnosti za globljo, resničnejšo stopnjo varnosti in integritete.

8. hiša, katere astrološki sinonim sta Škorpijon in Pluton govori o pripravljenosti umreti in biti ponovno rojeni, kot Feniks, če je potrebno, v smislu živeti polno življenje. Nobene napačne  varnosti ali živeti v svetu zanikanja (odpovedi) za ljudi z North Node v 8. hiši!

North Node – Severni vozel v 8. Hiši Škorpijona nas kliče, da najdemo
čustveno spodnjo črto v vsem kar delamo. Kliče nas, da se premaknemo izza komfortne zone, varnosti in celo enostavnih užitkov življenja in pogledamo v oči kriminalca, da najdemo prestrašenega neljubljenega otroka. Kliče nas do resnice in do novih izkušenj. Kliče nas, da posežemo za razumevanjem točke pogleda drugih, drugačnega kot lastnega in voljnost do intimnosti in dinamično postati v zvezi s tem “Drugim.” Sprašuje nas, da razumemo višjo stopnjo notranje - odvisnosti, rajši kot odvisnost ali neodvisnost.

In to je resnično močen prostor , da si v njem! Tukaj lahko resnično spoznamo pomen lojalnosti in zaupanja. North Node v 8. hiši je pravzaprav dar, če lahko uskladimo kvalitete naše 2. hiše v to, zagotoviti stabilnost kot tudi ambicijo, popolnost tako kot intimnost.


North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
North Node - LEV
North Node - DEVICA
North Node - TEHTNICA
North Node -SKORPIJON
North Node - STRELEC
North Node - KOZOROG
North Node - VODNAR
North Node - RIBA