North Node v RAKU – znaku VZGOJE , PREHRANE:


"Moja duševna pot izpopolnitve” pri »42 letu starosti«


Življenjska misija kot je videti skozi oči znaka Raka ...


"Moja duševna misija je biti Rak!"


Kaj to pomeni?


Uradna verzija pozicije Dvojčkovega Severnega Vozla in kaj to pomeni za osebo, ki jo ima.


RAK North Node
osebnost je »duševna mati« (metaforično rečeno).


Čustvena, občutljiva, materinska, ljubi dom, z orientacijo Zemlje Matere, tiste z Duševnim potencialom (North Node), v raku pogosto želite ustvariti gnezdo za vzgojo in težnjo, da te imajo radi.

Z visoko intuicijo so predani za podporo otrokom v vseh nas in da imajo možnost izraziti svoje najgloblje občutke,  brez strahu prikazovanja njihove ranljivosti.


Pravzori vključujejo:

• mater;
• ženska narava;
• čuvaj doma;
• uživanje v kuhi.


Vzemi si čas...potem poskušaj enega za drugim...in videl boš sebe zacveteti pred svojimi očmi.

1. Neguj sebe

2. Poveži se s svojimi čustvi, ne jih zatirat

3. Identificiraj se z otrokom v sebi, ne odrasli osebi

4. Pusti za sabo potrebo kontrole in dosežki... ZEMLJA (Kozorog) bo še vedno pod tvojimi nogami.

5. Zaupaj temu , kar čutiš - "Naj te ne bo strah VODE ( Rak), ker to je 'voda' ta emocija, ki jo čutiš globoko v sebi. Skrbi zanjo in NEGUJ to!"

6. Obkroži sebe z ljudmi, ki ti dajejo občutek varnosti.

7. Vključi Rakove simbole /RAK, RAČKA,ŽELVA/ v svoje vsakdanje življenje, da te spomni na tvojo misijo.

8. Ustvari dom, ki ti bo drag...kuhaj....preskrbi negovanje...živi blizu vode...Povezavo do življenja.

9. Ustvari družino (literarno ali ne) za katero tvoja duše neizmerno hrepeni.

10. In najbolj važno, da postaneš ‘Zemeljska mati’ kar ti je namenjeno biti! 


Opomba: Moški ,
ki ima North Node v znaku Raka verjetno potrebuje malo več razumevanja in podpore. Zakaj? Zato, ker  se vsi moški ne bodo počutili ugodno v vlogi »Matere zemlje« . In soproga,  ki bolj kot karkoli drugega želi 'možatega moškega' da prevzame skrb zanjo, bo verjetno potrebovala da izpolni to vlogo namesto njega.

V tem primeru je prilika, da tvoja moževa duša mogoče želi ostati doma. Njegova misija v tem življenju je mogoče, da poskrbi zate in tvoje otroke, da izgradi toplo in zapeljivo domače okolje in biti mama, ki je doma.

V tem primeru v tvojem razmerju si MORAŠ ti prizadevati ustvariti to zanj, ker če ne boš, bosta oba izpustila edinstveno priliko polno resničnega romantičnega blagoslova!


Malo previdnosti
: Ne biti predpražnik za svojega partnerja. Podpirati ga ne pomeni, da delate stvari katere za vas niso ugodne. V razmerjih je pomembno , da diskutirate , da razumete potrebe partnerja in motivacije izza tega. Morate pa tudi razumeti svoje. Izhod bi bil v kompromisu.
 


KOZOROG- Južni Vozel (duševni vzorec) do RAKA Severni vozel (duševni potencial).


Pustiti za sabo južni vozel


Kozorog znak: (stari vzorec)--------> Znak RAKA : (nove možnosti):

• Materialističen.......................................................Negovalen
• Nepopustljiv......................................................... Občutljiv
• Preveč ambiciozen.   .............................................Intuitiven
• Obseden s preteklostjo...........................................Duševen
• Pesimističen.........................................................Fokus na dom
• Ravnodušen ........................................................Materinski
• Strog.................................................................Sočuten
• Discipliniran........................................................Predanost
• Vedno potrebuje pravila .......................................Vrednote družine
• Preveč previden...................................................Zvestoba
• Aroganten...........................................................Podpora
• Trmast...............................................................Trdovraten,žilav


Na vrhNorth Node RAK, South Node Kozorog

Ko delaš ves dolgi dan, je dobro, da prideš domov in se spočiješ in, če čutiš potrebo po pomoči, se počutijo dovolj dobro, da zaprosiš za to. Ampak zate verjetno obstaja odpor do teh zelo naravnih stvari. Nekje v tvoji preteklosti, ali zgodaj v tem življenju ali v prejšnjem, si si močno prizadeval, trdo delal, da bi dosegel svoje cilje in to, kar je bilo treba narediti. Prišel si v to življenje z znanjem kako preživeti s praktičnostjo in s prilagajanjem kruti realnosti življenja in preživetja. (Nekaterim je celo dan skoraj patološki občutek previdnosti ali rezerviranosti za razvoj v reakciji obdržati trdo zgornjo ustnico.) Zdaj je čas, da se zmehča, relaksira in zdravi od tekmovalnega okolja in pritiska v okolju.
Zdaj je čas, da se osredotočiš nase in da se usmeriš v in da se proces življenja odvija. Kako se počutiš glede tega, kaj se dogaja? To je vprašanje o katerem razmisli. Del tvojega duševnega namena je zdraviti od omejitev iz tvoje vaše preteklosti, tako da je potrebno včasih spustiti nekaj solz ... da preprosto čutiš. To ni, da se samo-pomiluješ, čeprav se ti ne boš dolgo zavlačeval v tem prostoru, ker za uravnotežen odnos tvoje osi Kozorog / Rak je tista, ki po svoji naravi ve, kako držati napetost nasprotij.

Po prvem povratku Saturna (na rojstno pozicijo) okoli starosti 29 let se poudarek obrne bolj k negovanju sebe, svoje družine in prijatelje. Dom, srce in domače ognjišče postane prednostna naloga. Obstaja želja, da se počutiš varno in doma s tistimi, ki jih imaš rad. Morda boš želel čutiti neke vrste "srčno varnost", ki je morda nisi nikoli prej doživel. V preteklosti si verjetno doživel, ko si se moral čustveno zapreti in sedaj si spoznal, da si zamudil nekaj, ko si se fokusiral na cilj. Nekatere sladkosti in užitki življenja se ne bodo zgodili, če si osredotočen na cilje in ambicije in si ne vzameš čas, da neguješ svoje notranje življenje.

Rak North Node se duševno hranijo v bližini oceana (ali katerekoli vode), ko se poglobijo v svojo družinsko zgodovino in častijo dobršen del tradicije. Družinsko karmično nasledstvo je ponavadi močno in bi bilo dobro zate, da preseješ pozitivne in negativne dediščine, ki si jih prejel in poglej katerega dela se ne zavedaš. Rak, ki mu vlada luna, niha v svojem razpoloženju in ima tudi divjo stran. Noben drug znak s takim zadovoljstvom ne čisti vsebino svoje omare v nekem trenutku in pleše na plaži v lunini svetlobi kasneje istega dne. S svojim North Node tukaj boš želel častiti intuitivno in lunarno stran sebe, ker je to plodno tlo za tvojo dušo. Vzemi si čas za upočasnitev in občuti karkoli pride zate in ko čutiš, da si prerasel svoje trenutno življenje, si drzneš pustiti preteklost za sabo in odpreti novo poglavje v svojem življenju. Raki, kot rakovice občasno prerastejo svoje lupine in morajo pogumno sprostiti svoje strahove in obrambo, da realizirajo nove sanje v resničnost.
Sila stalne rasti in razvoja skozi regeneracijo in vstajenje je močna v tej osi rak/kozorog.

Duševni Namen: V tem življenju je pomembno zate zdravljenje od dolžnosti in nujnosti – lahko, da boš morda izpustil nekaj solz, da odblokiraš svoja čustva in izraziš svoje prave občutke. Morda boš želel, da je prednostna naloga dati in prejemati ljubezen in paziti, kaj se zgodi, ko stremiš k procesu življenja bolj kot pa cilju. Drzni si tvegati nove začetke, ki vodijo v metaforično smrt, ponovno rojstvo in vstajenje, pri čemer se izračuna tveganje. Uporabi svoj smisel za humor pri popravilih, zabavah in izboljšaj mostove med družino in prijatelji.

Senca: čaščenje zahtev "čiste praktičnosti" je lahko izgovor, da nisi v stiku s svojimi občutki žalosti in veselja. S tem, ko ne dopuščaš ženski strani in "lunini prismojenosti" svoje osebnosti ven, ti lahko izgleda, da si včasih malo čemeren. Še en obrambni mehanizem te mika uporabiti , to je lahko enostavno videz ponosa.
North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
Osi luninih vozlov