North Node v OVNU – znak poguma:


"Moja duševna pot izpopolnitve”


Življenjska misija kot je videti skozi oči znaka OVNA...


"Moja duševna misija je biti OVEN!"


Kaj to pomeni?


Uradna verzija pozicije Severnega Vozla V OVNU in kaj to pomeni za osebo, ki jo ima.

 OVEN North Node posameznika je Duševni vojščak (metaforično).


Tisti z duševnim Potencialom v Ovnu so naravni atleti, pionirji, in vodje. Oni so tudi samozavestni, kreativni, mišičasti, zaupljivi, in tekmovalni. Uživajo v akciji, hitrosti in povzemati rizik. Lahko so prodorni in drzni in jih ne moti, če so sami zaradi Ovnove izrednega samo-vrednotenja.

Pravzori vključujejo:

• Vojščaka;
• športnika, ki tekmuje s sabo;
• začetek pomladi.
 

1. Bodi  drzen in nepopustljiv, samozavesten iniciator.

2. Uporabi svojo energijo in pogum da navdihneš spremembo.

3. Identificiraj se z ‘vojščakom’ znotraj.

4. Izrazi svojo ‘samovoljo’ da premagaš izzive.

5. Reskiraj in se ne bati govoriti kar misliš.

6. Bodi pionirska duša svoje generacije.

7. Ne biti tako zaskrbljena s tem, kaj drugi mislijo in želijo... sledi pot svoje lastne želje... in tu ni načina, da bi šlo kaj narobe.

8. Obkroži sebe z ljudmi, ki podpirajo tvojo nepopustljivost,samozavest in drznost.

9. Vključi simbole OVNA(orel, jež, volk, morski pes …..) v tvoje dnevno življenje, da te spomni na tvojo misijo.

10. In najbolj važno, da postaneš ‘Duševni VOJŠČAK’  kar ti je namenjeno biti!  

TEHTNICA- Južni Vozel (duševni vzorec) do OVNA Severni vozel (duševni potencial).Pustiti za sabo južni vozel

TEHTNICA : (stari vzorec)-------->Znak OVNA: (nove možnosti): 


• Omahljiv…………………………............... nepopustljiv,samozavesten  
• Bi –ne bi………………………..................Ceni naravno, telesno
• Površinski…………………………….............Neodvisen
• Boji se konflikta ……………………...........Samo-zavesten
• Izogiba se jezi……………………….............Prodirajoč

• Preveč kompromisen………………......rad Ima novosti
• Preveč racionalen…………………..............Rizik –povzemati                                           
• Pasiven………………………………................Spontan
• Mir za vsako ceno…………………….........  Rajši v akciji
• Statusa zaveden…………………….......... .Željan
• Brezbrižen…………………………...............Tekmovalen
• Nepošten……………………………...............Samo-motiviran
• Prazen…………………………….................. Pogumen
• Zadrževalen    ………………………............Raziskovalec
• Muhast………………………………................PodjetenTvoj Severni vozel - North Node duša želi, da najde svoj pogum. Želi biti vznemirjen, raziskovati in celo pod stresom --- če to je tisto,kar ti bo prineslo neodvisnost in pogum! Pogum je avto cesta za Ovne in to je tisto, kar napravimo vsakič, ko stopimo na oder in "se pokaže", če nam je prav ali ne. Pogum je tisto, kar potrebujemo za preživetje. Ti si  naravni borec za preživetje, pionir, podjetnik in sveti bojevnik zodiaka.
Je to, kamor bedaki hitijo, kjer se angeli bojijo stopiti? Ali preprosto, da tvoje navdušenje in svež odnos "zakaj pa ne?" motivira nas ostale?

Verjetno se ne počutiš kot neustrašen - pogum se pogosto poudari v osebi z dejanji poguma, vendar pomni, da pogum je nekaj, kar se naučiš, ko si dovoliš, da čutiš strah in kljub temu napraviš. Tvoja duša lahko ima izbiro, da se rodi v situacijah, ki te motivirajo, da razviješ duhovni  pogum. Ti si tukaj, da prehodiš svoj govor in da se naučiš, da "stopiš na oder."
Ko prakticiraš svojo neodvisno naravo, namesto da ponovno predpisane stare nagnjenosti vpleteš, ti nas navdihuješ, da želimo biti s teboj in slišati tvoje zgodbe, tvojo resnico. Ne biti preveč previden. Zgodaj v tem življenju ali v nekdanjem življenju si morda upošteval preveč točno pravila pravičnosti, razloge in spretno "spravil skupaj" in v procesu ogrozil - kompromisa dela sebe v smrtnem poskusu prizadevanja, da ugajaš in ugodiš. Zdaj si poklican, da pustiš konvencionalne vloge in navade in jih zamenjaš z bolj razburljivo, resnično in strastno naravo. Ko si drzneš slediti do konca temu, kar resnično vznemirja tvojo radovednost, boš pustil za sabo sledove odvisnosti Južnega vozla -South Node. V tem življenju, ne želiš ostati predolgo v katerikoli družbeni skupini, za tvoje potrebe duša potrebuje nekaj časa zase, kot tudi dobro dozo avanture in drznosti. Notranja-odvisnost rajši kot soodvisnost je videti, da se imenuje za sedaj.

Zate je hrepenenje za adrenalinom hitenja novih začetkov in ti se izraziš, ko vidiš sveže možnosti in nove ideje. Daj si dovoljenje, da ni bo treba izpeljati do zadnjega detajla. In če poskušaš biti preveč uslužen in poskusiš napraviti mir za vsako ceno, lahko izgubiš tvoj fokus ali energijo. Kot v stari pravljici o cesarju, ki je jahal po ulici gol in ni vedel, si ti namenjen biti ta, ki pove cesarju, da nima obleke! In ni družbene prijaznosti s tem. Oven North Node razume paradoksalno naravo in življenja ljudi in ima ostro inteligenco in humor, ki pogosto preseneti ljudi. Ko si drzneš govoriti in delovati izven norm, lahko koplješ presenetljivo globoko. In kot "morilec zmajev in rešitelj Device", si ti najboljši, ko nisi samo mislec, temveč tudi izvajalec .... Morda celo sveti bojevnik.

Nekje na sredi poti svojega življenja, po navadi po prvi Vrnitvi Saturna (pri približno 29 letih), si sposoben obrniti se na tvoji poti, da odkupiš zlato v senci tvojega Južnega vozla v tehtnici. Odkupovanje zlata v senci Južnega vozla- Node se nanaša na izboljšanje tvojih naravnih darov. Toda te naravne sposobnosti so tudi tvoja poznana pot najmanjšega odpora in se najbolje izplačajo šele potem, ko si opravil delo Severnega vozla --- potem, ko si preživel pasti in puščice tega novega klica za pogumno življenje. Potem si lahko taktični mediator in Mirovnik. Ovnu in Tehtnici vladata Mars in Venera in tukaj ni nič sočnejšega, kot dopustiti moškem in ženskem aspektu tvojega značaja za stimulacijo in uravnoteženje med seboj.

Duševni Namen: Pogum, preživetje, podjetniški pionirski na kateremkoli področju. Odvisnost od lastnih veščin in zmožnosti, namesto vpletanja z drugimi.

Senca: Kompromitirano vedenje in strah deliti svoja najgloblja čustva, zamisli in talentov. "Iti skupaj s stvarmi," te vodi v sence.