North Node v DVOJČKU –ZNAK  Komunikacije:


"Moja duševna pot do izpopolnitve”


Življenjska misija kot je videti skozi oči znaka Dvojčka...


"Moja duševna misija je biti Dvojček!"


Kaj to pomeni?


Uradna verzija pozicije Dvojčkovega Severnega Vozla in kaj to pomeni za osebo, ki jo ima.

Dvojček North Node oseba je  duhovni sel, kurir (metaforično rečeno).

Tisti z duševnim Potencialom v Dvojčku so  bistri in vsestranski z intelektualno tendenco ustvarjajoč efektivno zbiranje informacij. Oni po navadi uživajo pisati in govoriti in imajo dar biti sposoben uživanja v trenutku.


Pravzori vključujejo:

• žurnalist z novicami;
• radijska osebnost;
• gostobesedni.

Uradna verzija pozicije Severnega Vozla V OVNU in kaj to pomeni za osebo, ki jo ima.1. Iskanje za detajli, ki so jih drugi spregledali ali ignorirali.

2. Naučiti poslušati ljudi okoli sebe…celo, če veš, da ti veš ali znaš bolje.

3. Ostaneš povezan s sedanjostjo.

4. Raziskuješ svoj pisateljski potencial.

5. Fokusiraš na razvijanju tvojih komunikacijskih veščin in sposobnosti.

6. Fokusiraš svoje energije na intelektualni in odnosu prizadevanje razmerja.

7. Najdeš način da te razumejo skozi tvojo potrpežljivost in voljnost razumeti druge.

8. Obkoliš sebe z ljudmi, ki bodo podpirali tvojo radovedno in mnogostransko naravo…dopuščaš njim absorbirati tvoje ‘bogastvo.’

9. Vključite simbole Dvojčka (lisica, metulj, zmaj) v svoje dnevno življenje, da vas spomni na svojo misijo.

10. In najbolj važno, da postaneš ‘Mojster komunikacij’ kar ti je namenjeno biti!

Strelec- Južni Vozel (duševni vzorec) do DVOJČEK Severni vozel (duševni potencial).


PUSTITI ZA SABO Južni vzel


Strelec znaka: (stare navade)--------> Dvojček:
(nove možnosti):

• Predgovor,uvod ……………………………...................Radoveden
• Akademik………………………………………...................Predstavitev do sedaj

• Odkrito govoreč………………………………………...........Samo-izražanje
• Klavstrofobik…………………………………...................Literarnost
• Trmast         ……………………………………................ Iskren
• Nemirnost………………………………………….................Zbiranje informacij
• Preveč abstrakten……………………………………...........Družaben
• Preveč darežljiv………………………………………………….. Nagnjen k premišljevanju
• Nepotrpežljiv………………………………………...............Mnogostranski
• Bati se obveze…………………………........................Inteligenten
• Nerealističen………………………………………............... Delitev informacij
• Preveč-prihodnost, posmrtno življenje………....... Razločno govoriti
• Preveč razsežno……………………………….................  Hiter
• Neodgovoren……………………………………..................Bister
• Nepraktičen………………………………………..................Zvit
"Ti ne smeš povedati preveč resnice" . To so ti verjetno govorili kot otroku in se je to ponovno pojavilo kasneje v življenju, kot ponavljajoča dilema. Ko govoriš resnico in živiš svoje življenje, se ti velikokrat zgodi, da ti svet zaloputne vrata. Kaj je narobe?

Strelec - South Node govori na način reakcijsko, brez razmišljanja, ter nepričakovano prizadene ljudi. Strelec trpi včasih bolezen »sline v ustih", vendar bolj resno, lahko  spoznaš, da z dodajanjem več taktnosti, lahko še vedno živiš in govoriš resnico, ampak na način, da ne prizadeneš sebe ali druge.

Ta os vozlov prinese surove izkušnje življenja in jih postavlja v lonček, ki proizvaja bodisi modrost ali zagrenjenost. Z odsevnim "kuhanjem" teh vozlov, surovo jezo in grenke krivice življenja lahko izluščimo in prenesemo v sočutno modrost.

Dvojček potrebuje nove izkušnje. Dobra ideja za North Node Gemini je moto: "Naredimo nekaj drugačnega!" Tvoja duša hrepeni po novih izkušnjah in različnih perspektivah in ti se morda tega niti ne zavedaš. Ti morda misliš, da si videl in naredil vse, preden .... sedaj pa je čas, da to storiš drugače. Zgodaj v tem življenju ali v prejšnjem življenju, si se iskreno prizadeval za resnico in razvil močno prepričljivo zgodbo o tem, kakšna je realnost. Vendar pa to ni bila celotna resnica; dobil si pogled iz vrha gore morda, toda ne  ne iz doline ali prostora na trgu. Morda si bil samostanski menih, nuna, ali učenjak v prejšnjem življenju, toda to je bilo samotno in zdaj je čas, da zapelješ na trg in sprejmeš nov pogled na stvari.

Potešiti
svojo radovednost in razbiti svojo rutino so dobre stvari zate sedaj. Pojdi v knjigarno, kavarno, pojdi na internet in najdi nove zgodbe. V tem življenju si izzvan, da ne obsojaš, da razširi svoje perspektive in da bo res poslušal resnico druge osebe, v smislu, da kultiviraš empatijo in odprto razmišljanje. Tvoje zaznavanje predsodkov se spreminja, tako da boš lahko videl stvari iz različnih zornih kotov, ni enostavno! Tvoja realnost se lahko občuti razbita včasih in verjetno se sprašuješ, kam je šla tvoja  samozavest... Določene aspekte tvojega življenja je treba razgraditi, tako da se lahko ponovno zgradi na nov način. . Z dopuščanjem sebi slediti svoje sanje in nežno sprostiti stare koncepte, boš začeli orati ledino. Življenje te je zlomilo, da odpreš povečano svoje srce in razširi tvoje perspektive; ti si bil istreniran za sočutnega komunikatorja. Ti si lahko tisti z novimi zgodbami, ki so utemeljene z osebnimi izkušnjami. Ti nisi več samo knjiga - pametni foteljski filozof – ti si prehodil svojo zgodbo.

Še naprej bo pomembno zate, da najdeš načine, da upočasniš in se enostavno povežeš z drugimi na način v katerem vsak od vas deli paradokse in skrivnosti življenja, kot tudi vašo "resnico." Ta resnica s katero si prišel v to življenje je v procesu pridobivanja mnogo več. In ko to  narediš, boš ugotovil, da pisanje, poučevanje, prodaja, svetovanje in komuniciranje v vseh oblikah ti lahko prinese velik uspeh. S svojim južnim vozlom -South Node v filozofskem Strelcu imaš nekaj duhovnega zlata v tvoji preteklosti in sedaj je trik, da vzameš staro modrost in nove izdelke "Dvojčkova ulica modrosti" in jih združiš. Svet mora slišati, kaj imaš za povedati, vse dokler slediš svoji poti s srcem. Kar preverjaj sam s seboj, da tvoja objektivnost ni pobegnila s tvojo dušo. V tvoji želji sprejeti spremembo, bodi nežen do tistih, ki vodijo bolj preprosto življenje in ne sodi prehitro. Imaš tako veliko za dajati!

Duševni namen: To je pomembno zate, da se sam potopiš v polnost in kaos življenja; uživaš svojo radovednost, da si komunikator in si drzneš tvegati svojo varnost za življenjske avanture, zunanje in notranje. V pripovedovanju tvoje resnice in tvoje zgodbe spretno, z objektivnostjo in razmišljanjem boš prebudil druge do velikega vpogleda. Komunikacija je ključ, vendar komunikacija ni omejena samo z besedami; je neločljivo povezana z umetnostjo, zdravilno prakso ter "dejanja ljubezni" v odnosih.

Senca: Tvoj privzet vzorec sprostiti tvoj entuziazem preglasi tvoje sočutno poslušanje, skupaj s filozofsko nagnjenostjo "jaz vem vse" , te lahko oslepi za življenjske zaplete in čudeže. Če si zasvojen s sigurnostjo, boš zanikal resnico ali izkušnje, ki so v nasprotju s tvojim pričakovanjem in prepričanjem. Pusti prostor za dialog in razmerja, ki te izzivajo razširiti svoje pojme "kako je vse to."


North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - RAK
Osi luninih vozlov

Maya Angelou, zelo priljubljena ameriška sage, pisateljica, umetnica in aktivistka za državljanske pravice ima Dvojček- North Node v 10. hiši kariere in javnega življenja. Ona je bila imenovana "Ameriška najbolj vidna Avtobiografinja črnih ženskih". Angelou je znana po njeni seriji šestih avtobiografij, začenši z »I Know Why Caged Bird Sings –Vem zakaj ptice v kletki pojejo« leta 1969. Ona je pripovedovala svojo zgodbo! Njena prostornina poezije, Just Give Me Drink of Cool Water "Prednji Diiie I (1971) je bil nominiran za nagrado Pulitizer.

Izhaja iz nasilnega in čustveno osiromašena otroštva, njen južni Node v Strelcu v 4. hiši se izrazi preko težkih izkušenj revščine in zlorab, vendar je bila sposobna spretno najti način spregovoriti njeno resnico z grajo in sočutjem skozi njeno pisanje in predavanje .

" Vem zakaj ptice v kletki pojejo" predstavlja izkušnje Angelou o rasizmu in druge oblike morebitnih kazni: z drogami, poroke, ali gospodarski sistem. To prispodobo ptice v kletki sklicuje na "predpostavki protislovja petje ptice sredi svojega boja". Maya stalno komunicira (Dvojček), da je potreba za ljudi, da se dvignejo nad konflikti in obupom, ter da zajamejo življenje s prenovljenim (Strelec) navdušenjem kljub okoliščinam.

Maya je uporabila njene veščine preživetja in cesto modrosti, da se je dvignila iz otroštva, kar bi jo lahko spravilo v zapor— in kot pravi v eni svojih avtobiografij: “Ženska, ki preživi mora biti istočasno nežna in trda.” Ta kombinacija nežnega sočutja, izraznega mišljenja, in napeto željo za komuniciranjem izraža bistvo te osi Vozlov.