North Node v VODNARJU –ZNAK  Individualnosti:


"Moja duševna pot do izpopolnitve”


Življenjska misija kot je videti skozi oči znaka Vodnarja


"Moja duševna misija je biti Vodnar!"

 

Kaj to pomeni?


Uradna verzija pozicije Severnega Vozla v VODNARJU in kaj to pomeni za osebo, ki jo ima.


North Node VODNAR
je duševni individualist. Visoko inovativen, tisti z Vodnarjem, kot duševnim potencialom verjamejo v vzroke, ki jim pomagajo rasti duševno in intelektualno.


Veljajo  za nekonvencionalne, oni verjamejo v prihodnost in imajo pripravljenost spremeniti, kar ne deluje. Odpri se novim idejam in filozofijam, oni lahko imajo hitri vpogled z njihovim globokim razumevanjem  misli- telesa- duše povezave.

Oni so lahko tudi znanstveni, s sposobnostjo  intuitivno doumeti novo tehnologijo.


Pravzori  vključujejo:

• kvantni fizik;
•računalniška tehnologija/software razvijalec;
• uporništvo;
• astrolog.’


LEV- Južni Vozel (duševni vzorec) do VODNAR Severni vozel (duševni potencial).


PUSTITI ZA SABO Južni vzel


LEV znak: (stare navade)--------> VODNAR: (nove možnosti):


• Strah ga je staranja.............................Humanističen
• Potrebuje pozornost.............................Individualističen
• Zahteva aplavz     ...............................Ceni enakost
• Zahteva spoštovanje............................Inventiven
• Melodramatičen...................................Social aktivist
• Diktatorski..........................................Intelektualen
• Samo-všečen......................................Toleranten
• Domišljav...........................................Prijazen
• Potrebuje biti v centru..........................Brez predsodkov
• Prevzeten......................................... . Iznajdljiv
• Samovoljen.........................................Objektiven
• Ohol       ............................................Altruističen
• Pokroviteljski.......................................Idealističen
• Ošaben….............................................Progresiven


North Node Vodnar, Lev South Node

Tvoja duša hrepeni plesati v tvojem lastnem ritmu, v prejšnjem življenju ali zgodaj v tem življenju, si verjetno živel življenje, ki je imelo malo povezave s tvojo resnično osebo. V tem življenju  se lahko počutiš, da si na splošno všeč svojim vrstnikom, ker imaš karizmatičen "sijaj" okoli sebe, in drugi stremijo projicirati stvari nate, kar je lahko res ali pa ne. Drugi te celo vidijo kot, da si bolj srečen, kot si v resnici, ali pa čutijo, da ti poosebljaš ideal. Vendar pa mnogi drugi lahko projicirajo nate tvojo lastno resnično svobodo in pošten samo-aplavz je bolj važen sedaj kot odobritev ali pohvala od katerekoli skupine. Morda si imel v prejšnjih življenjih, ko si bil na položaju v centru in si imel ogromno pozornosti in morda držiš globoko v sebi občutek, da si "specialen", toda to se ne ujema s tvojo dušo. Sedaj je globoka želja biti resničen do sebe in da ne slediš pravilom večine ali instinktu črede.
Tebe močno skrbi o človeštvu in humanitarnih idej in moraš tvegati neodobravanje drugih, da razviješ bolj izpolnjujoč občutek samo potrditve. Ker si blagoslovljen z ostrim intelektom in sposobnostjo videti stvari drugače, imaš veliko ponuditi svetu.

Ljudje s severnim vozlom v Vodnarju so vizionarji in sanjači, ko sledijo njihovi duševni poti severnega vozla. Oni se zavedajo pomembnosti enakosti in pravičnosti in so običajno dovolj pogumni, da delijo svoje ideje z drugimi – oni so tisti, ki pišejo pisma založniku in organizirajo zbiranje za dobrodelne sklade in mirovne shode. Znani kot ne-konformisti, romantiki, izgnanci in briljantni misleci, njihov izziv je obveščanje in ravnovesje njihovega razuma z včasih iracionalnim nagonom  srca.
Še vedno obstaja potreba po večji objektivnosti in potreba pustiti za sabo ustvarjanje sprememb samo za vajo avtoritete. Ko se naučiš
 odnosa do drugih ločeno od njihovih vlog,  kot enakopravni, tvoja želja za prijateljstvom bo rastla. Ti najbolje uspevaš, ko neguješ sebe in druge s svojo toplino in svežimi idejami.

Prav tako bo pomembno, da opustiš vse stare melodramatične težnje, da vztrajaš delati stvari po svoje in z dramatičnimi tveganji. Ko prosiš Boga in vesolje za tisto, kar želiš in nato pustiš, da gre mimo,  ti dopuščaš življenju, da ti da točno tisto, kar potrebuješ za kontrolo in odgovornost za vse. V tem življenju ti lahko sprostiš čustva, ki morajo biti pod kontrolo in tudi biti odgovoren za vse.

Ker so bili ljudje s severnim vozlom v vodnarju blagoslovljeni s sposobnostjo dojemanja stvari, ki jih drugi ne morejo, si ti izzvan, da prinašaš nove ideje, zlasti na področju znanosti, metafizike in človeških pravic. Kot lomilec idej in vizionarski predhodnik za vse ostale, mi gledamo nate, da vidimo kam gremo.
Ko se obrneš na svoji poti in dobiš nazaj zlato v senci Leva boš morda želel, da bi zopet oživil toplino in odpreš svoje velikodušno srce, in potem obrneš to toploto in ne-obsojajočo kvaliteto nase. Pričakuj nepričakovano v življenju in obdrži svoj lastni ritem plesa - življenje te bo presenetilo in navdušilo, ko najmanj pričakuješ.

Duševni Namen: Biti oseba, ki ve, kdaj ohraniti, kar je dobro, kdaj izboljšati, kar je potrebno in kdaj zavržeš kar je pokvarjeno. Ti si poklican biti vizionar in sanjač, ki je pripravljen narediti življenje drugačno.  Izogibanje zapeljivim nevidnim vplivom pričakovanj drugih ljudi in projekcije nate je važno Vodnarju je resnično za svobodo in avtentičnim duševnim izražanjem. Ne zadovolji se z manj.
Senca: V želji, da deliš svoje velikodušno srce lahko naletiš včasih kot sebičen na trenutke in iščeš pozornost le malo preveč pogosto. Tukaj obstaja ozaveščenost  želje deliti svoj dar s svetom.


North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
North Node - LEV
North Node - DEVICA
North Node - TEHTNICA
North Node -SKORPIJON
North Node - STRELEC
North Node - KOZOROG
North Node -RIBA

SIMBOLI VODNARJA SEVERNEGA VOZLA

Buffalo: Buffalo je moder in dobronameren zaveznik, poučuje veščine počasi in enakomerno naprej v smeri vaših ciljev. Nekoč so bivoli gostovali v velikih čredah po vsej Severni Ameriki. Zato, kot Vodnarjev simbol, bi njihova prisotnost lahko preskrbela Vodnar znak dušo z občutkom ozemljitve in skupnosti - dve stvari, ki so njemu zelo močne želje. Očitno ne morete kupiti vašem partnerju bizona, toda lahko mu kupite en simboličen opomnik. Obesek na ključu, fotografijo, sliko, kip, vse skulpture bodo čisto v redu. Najpomembnejša je povezava z vizijo ... da se sprašuje, "Zakaj se nenadoma počutim tako v skladu z mojim duhom?" toda samo vi boste vedeli odgovor na to! "

 

 

• Kolibri: kolibriji predstavljajo RESNICO in veselje. Veljajo za ptice bogov, oni prinesejo harmonijo in srečo vsem, ki jih vidijo. Torej, če ima oseba premalo veselja, vedrosti in igrivosti, lahko kolibri pomaga izvleči to iz njih. Zgodovinsko, pero kolibrija je bilo uporabljeno kot totem. Karkoli, slika, lesorez ali katera koli druga replika bi bila ravno tako učinkovita pri vabilu njenega duha.Velike Ptice: Velike ptice, ki zmorejo zdržno leteti, kot orel, čaplje in albatrosi so tudi simboli Vodnarja. Njihova odlika je, da obstajajo brez materialnih skrbi in bremen konvencije, enako kot njihovi dvojniki pri ljudeh. Vsaka od omenjenih ptic bi odlično delovala kot totemi in duhovni ojačevalci, ko se človek počuti malce preobremenjen z realnostjo življenja.