SEVERNI VOZEL V 5 HIŠI

SEVERNI VOZEL V 9 HIŠI

Južni Vozel -South Node vedno predstavlja s čim nam je najbolj udobno, kot tudi naše privzete vzorce v življenju in naše navade v katere pademo, ko se ne  zavedamo kaj počnemo. North Node, nasprotno, je smer po kateri naša duša hrepeni, da gremo v tem življenju, in njegove kvalitete so kot vodilo severne zvezde, ko imamo North Node tukaj.

Južni vozel v 3 hiši lahko kaže na nerešena karmična vprašanja z brati in sestrami in situacijami iz našega zgodnjega otroštva.


 
Sugerira tudi, da je komunikacija v vseh svojih oblikah še posebej pomembna za nas in ko se dobro uporablja, namiguje, da mi prinesemo s seboj razumevanje-zdrava pamet - o tem, kako shajati na "tržišču" ali v neposrednem svetu okoli nas. Mi smo dobili cesto pameti in smo radovedni in želimo vedeti, "kaj se dogaja." Ko se ne uporabljajo dobro je lahko južni vozel -South Node tu površen ali ga je strah da bi šel predaleč ali pregloboko. Ker se tretja hiša nanaša na znak Dvojčka bi lahko rekli, da se katerakoli od negativnih lastnosti Dvojčka pojavi tukaj --- posebej neresnost, otročji kompleks, ki je znan tudi kot Peter Pan sindrom, ki namiguje, da del nas noče prevzeti vlogo odraščanja in širitev našega sveta izven poznanega.

Klic devete hiše, ki ji vlada Strelec, je North Node poziv za širitev zunaj ravni udobja naše skupnosti, našega mesta in našega starega načina gledanja na stvari. To je poziv za širitev in da bi našli resnično duhovno krmilo za našo duhovno pot duše skozi to življenje, Postavitev severnega vozla-North Node je tu vedno obarvana s kakršnim koli znakom v katerem je Vozel-Node, vendar še vedno nosi sporočilo o pustolovščinah --- prosi nas, da  beremo, potujemo in si drznemo poskušati razumeti na globlji način, kot kdajkoli prej. Ta hiša je hiša višjega uma in želi, da se hrani z stikom s čimer koli, kar navdihuje in nas spodbuja, da bi našli "smisel." Ker to je hiša pomena- ustvarjanja, je tudi področje duhovnosti, religije in filozofije.

3. in 9. hiše imajo veliko resonance s poučevanjem, govorjenjem, pisanjem, pripovedovanjem naše zgodbe in gibanjem skozi čas in prostor. Tukaj smo poklicani, da vidimo življenje kot širno iskanje, nato pa pripovedujemo zgodbo našega potovanja- da komuniciramo, kaj vemo in kaj smo se naučili. Ni tako slabo!
North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
North Node - LEV
North Node - DEVICA
North Node - TEHTNICA
North Node -SKORPIJON
North Node - STRELEC
North Node - KOZOROG
North Node - VODNAR
North Node - RIBA