VOZEL V ZNAMENJIH


Znak in hiša Severnega Vozlišča predstavljajo okoliščine in aktivnosti, ki se ponavadi občutijo nepoznane. Tvoj Južni Vozel nakazuje področje hrepenenja, toda tudi mnogih talentov in darov. Trik je uravnati te darove pravilno.

Misli si, da je Severno vozlišče -North Node glava in Južno vozlišče - South Node je trebuh. Trebuh je lačen, toda glava ima usta.

Torej ti izpolneš želje Južnega vozla skozi energijo Severnega Vozla - North Node.

Severni vozel v Ovnu, Južni vozel v Tehtnici:

Severni Vozel v OVNU predstavlja  karmično nujo, da se lotiš svoje lastne identiteto, da napraviš svoje lastne odločitve in živiš svoje lastno življenje. Južni Vozel v Tehtnici predstavlja hrepenenje za partnerskim odnosom. Hrepenenje je tako močno in napeto, da ti pogosto poskušaš povezavo, da ustvariš odnos – kar je področje tehtnice, poskušaš biti oseba, kot si misliš, da si tvoj partner želi. To nikoli ne deluje. Ti boš našel izpolnitev odnosa samo, če vključiš svoje lastne želje in zahteve (Oven), tvegaj, da postaneš svoja lastna osebnost in slediš svojim impulzom. Samo potem se lahko pojavi prava veza partnerstva.

Lahko se preveč zanašaš na partnerje, ker Oven North Node postavil svoj South Node v Tehtnico, znak partnerstva. Ob kritičnih točkah, partnerja ne bo tam za vas. Nekaj se zdi, da se pojavi in ne bodo na voljo. Lahko začnete stvari z drugim, vendar jih po navadi morate končati sami. Tukaj je treba razviti samozaupanje. Zavzemite stališče. Premešajte stvari. Bodite aktivni in samozavestni. Ampak vzemite lekcijo iz vašega južnega vozla v tehtnici in poskusite to storiti na šarmanten način.
Preberi več >> North Node - OVEN

Severni vozel v Biku, Južni vozel v Škorpijonu:

Severni Vozel v Biku predstavlja potrebo biti v stiku z lastnim samo-vrednotenjem, lastne vrednote in zavednost komfortnih con, kar ti daje dober občutek, kaj ne, naslanjajoč se na svoje lastne talente in iznajdljivost (Bik). Južni Vozel v Škorpijonu predstavlja hrepenenje za bližnjo vezo in medsebojno sporazumevanje z drugo osebo. Star vzorec je, da poskušaš to z nakupi vrednosti in prioritet v sistem druge osebe (Škorpijon). Tvoje hrepenenje za izpolnitev intimnega odnosa bo zadovoljstvo samo, če se osredotočiš na svoje moči, svoje vrednote, svoje lastne prednostne naloge. Ko to napraviš, se bodo pojavili pravi ljudje, da podprejo tvoje cilje.

To je nagnjenost biti preveč odvisen od izvorov in vrednot drugih. Obstaja tudi podzavestna potreba privlačiti nestabilnost in prevrate, dviganje. North Node BIK pomeni, da je v Južni Node v Škorpijonu, znaku, ki ga privlači vse skrito, spodnja stran, podzemlje. Škorpijon rad "umre", gre pot navzdol, preden se regenerira. Vaša potreba tukaj je, da se koncentrirate na regeneracijo in ne propadanje, da izgradite  lastne izvore sredstev in še bolj pomembno, da razvijete svoj sistem vrednot.

Preberi več >> North Node - BIK
Severni vozel v Dvojčku, Južni vozel v Strelcu

Severni Vozel v Dvojčku pomeni, da si kot metulj, primerjaš mnogo cvetic in povezav z ljudmi in stvarmi. Južni Vozel v Strelcu predstavlja hrepenenje – imeti vse odgovore, deliti resnico in modrost, “imeti prav.” Če ne delaš Dvojčkov del in poslušaš kaj drugi pravijo ti lahko tvoj Strelčev optimizem izpade iz rok in ti dopustiš vedeti, kar pač veš. Je resnica da imaš veliko modrosti, toda ti zmešaš, ko reagiraš brez, da premisliš in odpraviš ideje drugih brez, da jih poslušaš. Ti si sposoben deliti svojo modrost in povezati globino z drugimi, ko resnično poslušaš, pomagaš njim skozi “polno gnid od uši ” vidike življenja in dopustiš njim, da ti pomagajo.

Težnja, ki je dana pri tem mora biti divja, neukročena in ne-socializirana. Negativna stran južnega vozla v strelcu je totalna brezbrižnost do mnenja drugih.  Oni niso poslušali preveč sploh. Celo, ko je bilo videti,  kot nekdo z južnim vozlom v Strelcu da posluša, ni slišal nič.  Potreba tukaj je razviti boljše družbene (socialne) spretnosti. Naučite se videti stvari iz vseh strani preden odprete usta. Naučite se komunicirati v posebnostih namesto splošnih pravil.

Preberi več >> North Node - DVOJCEK
Severni vozel v Raku, Južni vozel v Kozorogu

Severni Vozel v Raku. Če je Južni vozel v Kozorogu predstavlja mučno nujo za uspehom. Ti  meriš uspeh z  “zunanjimi” simboli uspeha ali dosežka pozicije v družbi ( npr. oblačenje, materialni status, naziv, nagrade, “prave” prijatelje, itd.). Da pridobiš te stvari, ti poskušaš odrezati  ali ignorirati občutek strani, svojih in tujih stvari. Tvoj Severni Vozel v Raku kaže, da resnično merilo tvojega uspeha je čustveno izpolnitev,— če se ne počutiš siguren in zadovoljen  notranjosti, ga nisi napravil. To ne zanika tvoj uspeh v tvoji karieri, ampak pomeni, da najdeš zadovoljitev v življenju samo, ko uporabiš močno delovno etiko in veščine za upravljanje na način, ki je čustveno primerno zate in  na odziv drugih..

To postavi južni vozel v Kozoroga, dajoč ti nagnjenost , da si hladen, preračunljiv, previden, reserviran, izoliran in preveč zaskrbljen z materialnimi zadevami na račun čustvenih potreb. Rak- North Node pomeni , da se čustva in instinkti morajo razviti kot tudi  rakova sposobnost negovanja. 

Preberi več >> North Node - RAK
Severni vozel in Levu, Južni vozel v Vodnarju

Južni vozel v Vodnarju predstavlja močno nujo pripadati grupi. Tvoje stare navade so, da se na svoj način “vklopiš v ,” pustiti za sabo svoj ego da  zagovarjaš vzrok in dopustiti skupinski energiji, da te nosi. Ti poskušaš najti ta občutek pripadanja ostajajoč kot gledalec v življenju rajši kot udeleženec. To ne deluje, ker je Lev izjemno kreativen znak, in poskušati  “zmešati v ” odsekati zelo resničen del sebe, ki hrepeni za izrazom. Ti najdeš tvoj resničen občutek pripadanja, ko dopustiš tvoji luči da zasije, sprejeti tveganje in izstopati. Potem ti magnetično privlačiš pravo skupino prijateljev k sebi.

Pripeljite to reflektorsko luč! No, nekako tako. Ne pozabite, vaš Severni vozel kaže dober kraj za vas da greste, vendar vas še vedno privlači nasprotno območje, vaš Južni vozel, kjer se počutite najbolj udobno. Severni vozel Leva vam daje  Južni vozel v Vodnarju. Prijatelji je videti, da premalo nadomeščajo podporo. To pa zato, ker se preveč zanašaš na njih. Kar morate storiti je, da potisnete ven svojo ustvarjalnost in samo izražanje. Če preostali del karte prikazuje kakršnekoli izvršilne sposobnosti, jih tudi razvijajte. Lev je, navsezadnje, znak kraljevskega dostojanstva in kralji in kraljice so na vrhu, ko dajejo ukaze in naročila. Ampak ne pozabite na moto Leva: "Nič druga kot najboljše." S Severni vozlom v Levu se vedno koncentrirajte na visok konec, vrh linije.   Preberi več >> North Node - LEV


Severni vozel v Devici, Južni vozel v Ribi

Če imate to, boste morali razvijati sposobnost ukvarjati se s podrobnostim. In moraš delati. Vaš Južni vozel je v Ribi in to daje eno od dveh nagnjenosti. Lahko padeš na vsako jokavo zgodbo in vas izkoristi vsak umetnik sleparjenja ali pa ste vi lahko eden od teh ljudi, sami. Na negativni strani, Riba je samo -pogubna. Devica služi, toda ne slepo. Vaša smer je, da se naučite razlikovati med umetniki sleparjenja in tistimi, ki resnično potrebujejo pomoč, razlikovati dejstva od fikcije in seveda, da boste zaposleni in produktivni.

Južni vozel v RIBI predstavlja nujo za zaplesti se potopiti v duhovno edinost. Verjetno poskušaš to napraviti s tem, da uideš od sveta skozi vdajanje ali drugih pomenov, umik od vključitve z drugimi, obupaš ali izbereš , da ne boš imela opravka z dnevnimi opravki (kar se vsak dan melje). Imaš močne psihične in duševne moči. Vendar ta moč deluje samo zate, ko ti sprejmeš lekcijo device, služiš sebi drugim preko aktivnosti vključitve z drugimi, prisostvuješ  ušivim drobnim detajlom življenja. “Duša pomaga tistim, ki si sami pomagajo” je dobra mantra zate. Ti moraš počistiti svojo lastno zmedo v življenju, nihče drug je ne bo.

Preberi več >> North Node - DEVICA
Severni vozel v Tehtnici, Južni vozel v Ovnu

Partnerstvo je eden od ključev za vas. Vaš Južni vozel je v Ovnu, tako da je vaša težnja, da delate stvari po svoje, sami. Lahko začnete na ta način, vendar boste običajno potrebovali pomoč nekoga drugega, da končate stvari. In ta Ovnov temperament! Moraš se naučiti obvladovati konflikte na miren način (Tehtnica). Napihovati se (OVEN), bo najverjetneje odpihnilo vaše možnosti za uspeh. Tako bo ta Ovnova tendenca, da gre prvo naprej, premisli in gleda kam gre pa kasneje. 

Južni vozel v Ovnu predstavlja tekmovalno nujo— ti želiš zmagati. Verjetno poskušaš napraviti to tako, da zavzemaš obramben, borben in tekmovalen položaj z drugimi. Vendar, ti na veliko zmagaš šele, ko sodeluješ z drugimi v obojestransko korist, odkrito deliš svoje občutke in namere, poslušaš in sprejmeš pomoč drugih. Imaš dobro karmo glede partnerstva – vključuj druge v svoje odločitve in daj sebe, deli svoje talente in sposobnosti z drugimi. Ti boš imel resnično korist samo zmagaš/zmagam situacije, ne zmagam/izgubiš bitke.
Preberi več >> North Node - TEHTNICA
Severni vozel v Škorpijonu, Južni vozel v Biku

North Node in Škorpijonu: pomeni, da ti potrebuješ prevrate, dviganje – vstajenje,. Oni so dobri zate. Ta južni vozel v Biku je preveč lakomen in neupogljiv, strog. Moraš se naučiti, kako stvar odvržeš stran. To vključuje rutinske navade in neke tvoje osebne vrednote kot tudi materialne stvari. Od vseh  pozicij Node, je to tista, kjer je najbolje povzeti neko obliko rehabilitacije, terapije ali religijske discipline, ki zahtevajo transformacijo. Koristne so tudi kariere, ki se ukvarjajo z nečim  čemur vlada Škorpijon.

Južni vozel v BIKU namiguje, da poskušaš vse napraviti sam, na svoj način. In je težko pustiti za sabo lastnine iz strahu, da jo boš nekoč potreboval. Slediti poti škorpijonovega severnega vozla, delitev izvorov in odgovornosti z drugimi ljudmi, potem se resnično odpre tvoj svet. To vključuje  pustiti za sabo in povzeti rizik zaupanja odvisnosti od drugega. Ironično, ti najdeš stabilnost, ki jo želiš preko pomoči od drugih na njihov lasten način. Nagrade so vredne te cene.
Preberi več >> North Node - SKORPIJON
Severni vozel v Strelcu, Južni vozel v Dvojčku

Obstaja velika potreba pridobiti veliko sliko in se ne potopiti   dol v vsakodnevnih malenkosti. Negativna stran južnega vozla v Dvojčku je, da lahko nenehno govori o ničemer. Če imate to, obstaja nevarnost, da se boste vedno preganjali za naslednje najljubše opravilo, strast ali naslednjo " stvar" in izgubili lastno identiteto v procesu.  Nagnjenost je, da skrbite preveč o tem, da boste sprejeti. Ta severni vozel Strelec vas potisne, da zavzamete stališče o tem, kaj res verjameš in ne biti tako zavzet s tem kaj je "v" ali "ven." Pojdi na več dolgih potovanj, namesto, da se samo potikaš okoli po soseski. Daj malo avantur v svoje življenju.  Namesto, da samo ugotavljate najnovejša dejstva, se usmeri k cilju velike slike in poskušaj videti, kaj pomeni. Če imate te Vozle in ugotovite, da ni nobenega pomena v vašem življenju, potem ste porabili preveč časa na vašem južnem vozlu Dvojčka. Poišči povod, da te obrne in napolnjeni z energijo za borbo.

Južni vozel v Dvojčku nakazuje, da ti lahko resnično “prekomerno premišljuješ” odločitve, konstantno drugo-ugibanje zase. Ti si tako dobra pri –videti s točke gledišča drugih, da si izgubila stik s svojim lastnim vidikom. Tvoj severni vozel v Strelcu nakazuje, da je zate največja nagrada v zaupanje lastne intuicije in biti odprta in iskrena glede sebe in kaj želiš. Preveč razmišljanja je zate problematično, ker ti nimaš nikoli dovolj informacij, da bi zadovoljila svoj razum. Tvoje drugo-ugibanje pri sebi (postaneš zmeden), ustvarja, da zelo težko prideš do odločitve kateri zaupaš. Predstavljaš si izhod, rajši kot da se nasloniš na dejstva, logične informacije, deluje najbolje zate. Imaš dar predstavitve— tvoja prepričanja kreirajo tvojo realnost. Vključevanje v čveke izsuši tvojo energijo— ne delaj tega.
Preberi več >> North Node - STRELEC
Severni vozel v Kozorogu, Južni vozel v Raku

Tvoja služba mora biti bolj praktična, učinkovita, organizirana in ambiciozna. Z južnim vozlom v raku je tukaj preveč nagnjenosti do čustvenosti. Bolj kot to, Rak Južni vozel - je lahko  popolnoma nezrel,  kot čudaški otrok. Ne pričakuj, da mama oskrbuje tvoje potrebe za vedno. Napravi to sam. Na pozitivni strani, ko se razvijaš proti tvojem severnem vozlu v kozorogu, tisti sledovi Raka te lahko obdržijo, da ne postaneš preveč hladen in oddaljen. Učinkovitost z občutkom.

Južni vozel v Raku nakazuje napeto željo, da skrbiš za ljudi. Vendar, preveč zaskrbljen s čustvenim dobrim počutjem drugih ljudi je lahko znak tvojega strahu pred odgovornostjo za lastno usodo. Ta prevelika zaskrbljenost se kaže sama po sebi, kot da živiš v preteklosti, pri čemer te je strah, da greš ven iz lupine in napraviš čustva drugih ljudi za svoj problem. Ti si tukaj, da ponovno odkriješ vznemirjenje za doseganje tvojih ciljev. Moraš pustiti druge ljudi, da si sami rešujejo svoje težave, ter razviješ in gojiš svoje ambicije. Ko boš to storil te bodo končno drugi pričeli podpirati! Ti si naravni voditelj in vodja. Ker imaš dar sočutja ti ljudje zaupajo, in ti boš našel izpolnitev, ko vzpostaviš strukture, ki podpirajo dobro počutje vsakogar. Osredotočanje na svojo vizijo prihodnosti ti bo pomagala zapustiti preteklost.

Preberi več >> North Node - KOZOROG
Severni vozel v Vodnarju, Južni vozel v Levu

Če imate to je vaša naloga je zmanjšati svoje izražanje in delati nekaj, kar pomaga drugim ljudem z njihovim. Ta južni vozel Leva ustvari, da želiš delovati kot kralj ali kraljica hriba. Kaj res moraš narediti je, da deluješ kot moder in nežen monarh, ki preživi ves svoj čas skrbi za njihove stvari. Vodnar, kot vsi zračni znaki, se ukvarja z odnosi. V tem primeru, je to prijateljstvo. Bolj kot večina ljudi, se boste znašli v situacijah, kjer boste potrebovali prijatelja. Velika potreba zate je, da si izgradiš prijateljstva. Še več, morali se boste koncentrirati na to, da boste prijatelj.
Vodnar je tudi znak genija, ki nakazuje potrebo po originalnosti, ne glede na to, koliko oporekanja dvigne.

Južni vozel v Levu, ego sile so zelo močne, ker duša hrepeni za prepoznanjem in spoštovanjem. Tako si včasih lahko dominirajoč, zahteven, in poln volje. North Node v Vodnarju pomeni, da boš našel spoštovanje in odobritev, ki ga želiš samo, ko delaš z občutkom enakosti do vseh živih bitij, jih rajši navdihuješ kot pa dominiraš. Ker ti bolj kot kdorkoli, razumeš vrednost spoštovanja, si naravno rojeni cenilec drugih in lahko motiviraš druge, da dosežejo svoj maksimum, še posebej, ko sodelujete pri skupnem cilju. Biti vključen v skupine in humanitarne cilje je zelo dobro zate.
Preberi več >> North Node - VODNAR
Severni vozel v Ribi, Južni vozel v Devici

...pomeni, da moraš razviti svojo domišljijo, intuicijo in  sočutje. Tvoj južni vozel je v Devici, kar kaže nagnjenost da daješ preveč poudarka na malenkosti, male detajle, tako zelo, da se potapljaš navzdol. Devica je znak seznamov.  Daj nekaj prostega časa na svoj urnik. Ne delaj ničesar nekajkrat na teden. Samo pojdi ven in pusti svoji domišljiji, da zaplava. To je dobro za vaše zdravje. Če že vztrajaš na "ohranjanju zaposlenosti", delaj nekaj prostovoljnega dela v bolnišnici, nege na domu, sirotišnici, celo zaporu. Nekateri kraji povezani z omejitvijo (Riba vlada prostorom omejitev). Ne pozabite na zavetišča za živali. Ali pa nekaj kreativnega. Morda delavnica v umetnosti in plesa. Študiraj jogo, Tai Chi, ali začni z meditacijo. In ne bodite tako vztrajno na podrobnostih, ko gre za seks.
Južni vozel v Devici namiguje na notranjo prirojeno praktičnost in občutek za red, toda tudi občutek panike tesnobe, ko stvari ne gredo po načrtih. Zato si lahko breme sebi in drugim s trdnimi pričakovanji pravilnega vedenja ali "popolnih" situacij. North Node v Ribi predstavlja v tem življenju poslanstvo: pusti skrbi in delaj na razvoju občutka povezanosti vsakogar in vsega. Tvoje hrepenenje za redom in popolnostjo je zadovoljstvo le prek spoznanja, da je vse v božjem redu, celo če naš omejen človeški um zaznava samo kaos.
Preberi več >> North Node - RIBA