KONJUNKCIJE Z VOZLIŠČIVozlišča so določena s križiščem orbite Lune z orbito Zemlje. Pozicija Severnega vozla temelji na Luni, ki se giba v severno deklinacijo (nad nebesni ekvator), medtem ko je pozicija Južnega vozla, ki temelji na gibanju Lune v južno deklinacijo (pod nebesni ekvator).
Oba vozla sta vedno neposredno nasproti drug drugemu (180 stopinj narazen) čez zodiaka. Kot taki, oni definirajo pomembne polaritete v naših življenjih: tega življenja in prejšnjih življenj. V odnosu do Lune, Vozli simbolizirajo močna čustva. Oni so ključi zlasti čustvenih ostankov, ki smo jih prinesli iz preteklih življenj. Oni opozarjajo na zakoreninjene vzorce, ki jih želimo ponavljati znova in znova. Stare negotovosti so upodobljene tukaj - načini, s katerimi iščemo varnost in poskušamo zaščititi sebe in druge. Problemi odnosov so pogosto izraziti. Ljudje, ki "pritisnejo naš čustveni gumb" imajo pogosto stično povezavo med našim horoskopom in njihovim. (Ko se enkrat integrira, Vozli kažejo potencial oskrbo in podporo temu kar nas "hrani".)

Tukaj so 3 glavne poti, ki jih ljudje povzamejo s čustvenimi ostanki Vozlov. Večina nas poskuša prvi dve poti preden odkrije tretjo.

Pot 1: Nekateri ljudje izkusijo Vozle kot guganje: Oni skačejo iz enega ekstrema do drugega. Npr.: z Vozli preko Oven/ Tehtnica (ali 1 hiša / 7 hiša), Nekateri ljudje nihajo med biti sam in biti skupaj. Postanejo osamljeni, želijo vezo in vstopijo v vezo. Ko so enkrat v partnerstvu, se pričnejo čutiti ujeti, v kletki in na koncu eventuelno odidejo. Potem se zopet počutijo osamljene in ponovijo cikel. Značilno je, ljudje s posamezno polariteto Vozlov so imeli nekatera pretekla življenja, ko so živeli v eni skrajnosti in drugo življenje živeli skrajno nasprotno.
Pot 2: Nekateri ljudje se identificirajo z enim Vozlom in "projicirajo" v drugi Vozel. To je, oni so podzavestno privlačni ljudem, ki bodo živeli od kvalitet, ki jih simbolizira  nasprotni Vozel. Problem je, če želimo izraziti samo eno stran polarnosti, ljudi, ki jih privlačimo verjetno izražajo nasprotje v prekomernosti. Oni bodo pretiravali! Z Oven / Tehtnica primerom, če se posameznik identificira s Tehtnico ( "Hočem odnos"), lahko vedno znova privabi "svobodne duše", ki se ne bodo vezale, poročeni ljudje, ki niso na voljo ali sebi-obrnjene osebe, ki niso zmožne za kompromise, potrebne za zdrav odnos. Ena oseba pretirava s potrebo Tehtnice, da se združi z drugo, druga oseba pretirava potrebo Ovna po samo-potrjevanju in osebni svobodi.

Nasprotno, posameznik, ki se identificira le z Vozlom Ovna želi živeti življenje pod svojimi pogoji in biti neodvisen, pa ga kljub temu vedno privlačijo osebe, ki se želijo poročiti, umiriti, biti skupaj in delijo vse ( pretiravanje tehtnice).

Pot 3: Ljudje najdejo srečno sredino med polarnostjo vozlov. Spoznali so, da je življenje "in" ne "ali" in uskladijo silo obeh Node v njihovem življenju. Oni obrnejo potencialne sovražnike v zavezniki in ne gredo v skrajnosti. Oni se soočajo s svojo notranjo negotovostjo (vključno s tistimi iz izkušenj v preteklih življenjih) in pregledajo duševni pogum, da bi dosegli konstruktivno točko ravnotežja. Z združitvijo najboljšega iz obeh strani, so bolj učinkoviti in bolj čustveno pripravljeni. Pozitivno ravnovesje je doseženo.
Nekateri avtorji razlagajo Vozle kot ", kjer smo bili" in ", kjer bi morali iti." To je lahko zavajajoče. Vozlišča so predvsem opozicije! Cilj katerekoli opozicije je sinteza – obrniti sovražnike v zaveznike, kombinirati najboljše iz obeh v zlati pomen. Govoriti o enem Vozlu, kot tvoji "prihodnosti" in drugi, kot tvoji "preteklosti", spodbuja ljudi, da padejo v polarizacijo in projekcijo - točno težave, za katere so dovzetni Vozli! Oba  Vozla se nanašata na pretekla življenja in polarnosti si prizadevamo uravnotežiti. Oba Vozla se nanašata na prihodnost, ki je lahko svetla, ko smo dosegli prijetno sintezo!
Starodavna tradicija je bila da Severni/ Južni Vozel bil bolj kot Jupiter (v smislu, da je lažje za upravljati, bolj podvržen udobnosti) in Južni Vozel je bil bolj kot Saturn (v smislu občutka bolj stresno in zahtevno).                                                                                                  
Ljudje z Južnim Vozlom v 1. hiši, na primer, so ponavadi žrtve samokritike in nagnjenosti zaviranja, podobno Saturnu v 1. hiši, in bolj kot ljudje z severni / južni Node v 1.hiši. Moraš pa vsekakor upoštevati vse faktorje
. (North / South Node v kozorogu, v 10. hiši ali konjunkcija Saturna bo očitno opravila velik del karmičnega pritiska.)

Konjunkcije vozlov
 

Katerakoli konjunkcija z Vozlom bo v prvi vrsti poudarjala vključeno polariteto. Drugič, narava planeta, ki je v konjunkciji postane bolj vezana v to polarnost. 1/7 hišo (ali OVEN / Tehtnica) polariteta, če je Sonce v konjunkciji se bo polarizacija med »Jaz  in drugi« veliko vrtela okoli vprašanja ega, samozavesti in kdo dobi središče pozornosti. Če je Saturn v konjunkciji » porini / potegni«, izjave proti poravnavi bo center v poklicnih vprašanjih; vprašanja kdo dobi poziv za strele, diktatorjevo nagnjenje in kritike so lahko uporabljene za odpoklic druge osebe. Vprašanje moči je pomembno v odnosih.

MC,IC,ASC,DESC  in OS Luninih vozlov

Če so osi NODE-LUNINEGA VOZLA v konjunkciji ali kvadratu kateregakoli kotov ( MC/IC or Ascendant/Descendant osi), potem je videti, da najdemo sebe prisiljene napraviti neke vrste osebne kontribucije svetu. Vendar to ne delamo zaradi motivacije ali ego-potrjevanja ali naše gonje za prepoznanjem ali slavo. Pogosto je prav nasprotno. Stremimo za tem, da delujemo kot agenti sile, ki nas sili da nas žene, da se zaposlimo s svetom, ne glede kakšna bo naša osebna cena.

Sonce in OS VOZLA

Sonce v aspektu z osjo vozlov, posebno konjunkcija ali kvadrat, je pogosto v kartah tistih, ki imajo močan notranji občutek za svojo usodo in namen, pogosto že v mladosti, kar občutijo kot prisilo za dosežkom v svetu. To se ne da racionalno razložiti, ker je notranja sila prepričanja.

Sonce konjunkcija Severni vozel -North Node:

Ego in ponos so vezani na varnostne potrebe. Ta oseba se počuti najbolj varna, ko je na odru ali kako drugače v središču pozornosti. Negovanje postane povezano s hvalo in občudovanjem (oboje, v pogojih, kaj želi od drugih in daje drugim). Bližnje, intimne veze se pričakuje, da udari enega na ego. Kreativne nuje so okrepljene v družinskih okvirih ali tesnih vezi. Te osebe imajo daljnosežne težnje za doseganje njihove individualno usode, so trmasti toda bistri.


Sonce konjunkcija Južni vozel-South Node:
Stopnja negotovosti je verjetna. Ta oseba se boji, da bi bila v središču zanimanja - ali ima problem oditi z odra. Negativne povratne informacije je verjetno, da so izredno težke za to osebo. Lahko se počuti kreativno blokirano ali ima strahove ali fobije povezane z otroštvom, rodnostjo, ljubezenskih afer, romanc, moških, vodstva, itd.  Oni dobijo podporo prek svojega izražanja in sprejemanja pozitivnega spoštovanja.

LUNA in OS VOZLA 

Ko je luna v aspektu z Luninimi vozli, smo mi povezani na zelo globoki instinktivni stopnji do čustev, spominov in preteklosti. Tukaj je tudi močna povezava do zemlje, do narave in tudi ženskosti.

Luna
konjunkcija Severni vozel - North Node:
Potreba za domom, družino in čustveno varnostjo je izredno močna. Vprašanja, ki se vrtijo okoli odvisnosti in negovanja so poudarjena. Materina figura (in vloga negovanja) ima močan vpliv na občutek varnosti te osebe. Hrana je lahko njihova odeja varnosti. Oni so občutljivi na razpoloženje ljudi v njihovem okolju. Lahko si prizadevajo, da ščitijo sebe ali druge in si prizadevajo za ravnotežje med obojim. Te osebe imajo daljnosežne težnje za enostavnost in njihovo potrebo  za  čustvenost, zelo emocionalno. 

Luna konjunkcija Južni vozel - South Node:
Čustvena ranljivost je naglašena v tej osebi. Lahko so tudi preveč zaščitniške, preveč se jim obračajo za pomoč, zelo dovzetni za čustva materinske figure ali druge družinske člane. Lahko čutijo pomanjkanje brezpogojne ljubezni. Lahko jih je strah za družino, odvisnost, starševstva, korenin ali čustvenih povezav. Oni najdejo več varnosti in podpore z oblikovanjem močnih vezi, pridobivanjem in dajanjem zaupanja drugim.

Merkur in OS VOZLA 

Ideje in komunikacije so z lahkoto sprejete pri drugih v tem času in publiciteta v neki obliki okoli tebe zavzema prostor. Podpora reklamiranju in komunikacije in popularnost se dviguje s prijatelji, sosedi, brati, sestre v tem času.

Kot glasnik bogov, Merkurjeva funkcija je prenos sporočil iz enega sveta v drugi. Hermes je bil edini bog v Grški mitologiji, ki je lahko obiskal vse svetove in, če imaš Merkur v konjunkciji ali kvadratu do osi vozlov, potem si lahko izzvan da posreduješ in krmariš med različnimi dimenzijami, dojemanja, realnosti in jeziki. Ta postavitev tudi nakazuje, da se lahko naše ideje skozi življenje popolnoma spremenijo.
Carl Jung, na primer je imel oba Merkur in  Venero v kvadratu do osi vozlov in v njegovem osebnem življenju in delu z pacienti je konstantno poslušal sporočila iz drugega sveta, komuniciral v obliki simbolov.

Merkur konjunkcija Severni vozel - North Node:

čustvena varnost je vezana na miselnost osebe. Če je zdrava, ta oseba najde prehrano preko branja, učenja, diskusij in treniranja miselne sposobnosti. Če ni zdrava se verjetno boji govoriti, pisati ali učiti - ali jo je strah, da neha govoriti ali vaditi intelektualne veščine. Njihovo besedno izražanje je lahko pokazatelj njihovega občutka varnosti. Oni lahko izražajo svoje občutke dobro. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za znanjem, novimi  idejami in biti bister, prevračati dejstva, neobičajne komunikacije.

Merkur konjunkcija Južni vozel - South Node: Ta oseba je lahko intelektualno negotova (to se lahko odraža samo, če se oseba počuti neumno, ima fobijo telefonov, se blokira v pogojih branja) ali mogoče zaupajo le v racionalnost in logiko. Lahko so prestrašeni ali fobični v šoli, glede bratov in sester, prevoza, medijev, trgovina, itd.  Njihov izziv je pridobiti varnost skozi izvajanje in duševnih veščin in naučiti se, da je znanje lahko branik.

Venera in OS VOZLA

Ko je Venera vključena z osjo vozla, je tukaj močno spoštovanje lepote in oblike in napeta želja  dati okvir umetniškemu izražanju.

Venera konjunkcija Severni vozel - North Node:
Ljubezen ali denar je povezan s potrebo varnosti. Ta oseba se lahko drži na razmerja, ali se drži zaradi posesti. Lahko pa obrnejo svojega partnerja ali bančni račun v varnostno odejo. Lahko najdejo varnost prek vključenosti z lepoto, svetovanje ali odnosi z visokimi avtoritetami. Oni se hranijo partnerstvih.

Venera konjunkcija Južni vozel - South Node:
To osebo je lahko strah glede razmerja ali finančnih zadev. Lahko se počutijo neljubljene, siromašne ali blokirane v zvezi z užitkom. Oni lahko preveč ali premalo (ali nihajo med obema skrajnostima) materialno popuščajo in čutijo. Učenje za zaščito in biti zaščiten v medosebnih izmenjavah je ključnega pomena za to osebo.

Mars in OS VOZLA

Z Marsom v aspektu do osi vozlov obstaja močan pritisk za delovanjem. Počutimo se prisiljeni povzeti akcijo. Izgleda, kot da čutimo usodo , da se borimo za nekaj, da najdemo učinkovit kanal za uporabo naše energije in odločnosti.

Princesa Diana, ki je javno izzvala splošno nevednost in predsodke do ljudi z aidsom in se zavzela za vzrok da odpravi kopenske mine, je imela Mars, Uran in Pluto na njenim severnim Node v Levu in Luno in Chirona  na njenem južnem Node v Vodnarju, tako je tukaj zelo pomembna zgodba.

 


Mars konjunkcija Severni vozel - North Node:
Te osebe varnost je vezana na akcije in neodvisnost. Oni prepričajo sebe pri iskanju svobode, da delajo po svoje. Lahko so pionirji v čustvenih zadevah. Nasprotje med svobodo in tesnostjo,bližino je verjetna. Učenje uravnoteženja osebnih želj in dolžnosti hišnega skrbnika in ustvarjanje njihovih lastnih čustvenih temeljev je ključnega pomena. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za akcijo, tekmovanje in ogenj, čase potlačene jeze

Mars konjunkcija Južni vozel - South Node:
To osebo je lahko strah povzemati pobudo. Lahko so preveč samokritični. Vprašanja so možna glede zdravja (zlasti v zvezi z depresijo), nasilja ali samozavesti. Lahko gredo v skrajnosti (preveč ali premalo) v zvezi z osebnimi dejavnosti ali fizično. Naučiti se, kako skrbeti zase in za druge je ključnega pomena.

Na vrh

Jupiter in OS VOZLA

Jupiter lahko opiše nekoga, ki ima pristop do globoke vere (usode) in občutek da je zaščiten in so mu bogovi posebno naklonjeni ali da imajo angela čuvaja, ki ga ščiti skozi življenje. To jih lahko žene, da dosežejo več, kot so kdajkoli mislili, da je mogoče in kar sigurno ne bi poskušali razen, če občutijo, da delujejo kot agenti božje previdno. Čeprav ta kontakt prinese zaupanje ni nujno lahko živeti s tem, posebno če je Jupiter v konjunkciji ali kvadratu do osi, ker nas potem ima v svojem prijemu – goni nas da izpolnimo svojo usodo, kakorkoli, težko zna biti na osebni ravni.    


Jupiter konjunkcija Severni vozel - North Node:
Vera, zaupanje postane povezano s čustveno varnostjo te osebe. Njihova prepričanja in vrednote bodo ali preskrbeli trdne temelje ali dodali njihovi negotovosti in strahu. Lahko se počutijo najbolj varne, ko delajo nekaj večjega in boljšega    ali ko so v poslu. Lahko se počutijo raztrgani med ustanovitvenimi koreninami in imeti pustolovščine v življenju. Duhovnost je lahko vir čustvene moči. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za moralno doslednost in najti Vero, pobožen in versko blazen

Jupiter konjunkcija Južni vozel - South Node:
Ta oseba se mora naučiti karmične lekcije v zvezi z vero, zaupanjem, prepričanjem in vrednotam. Morda imajo preveč vere ali premalo, ali so se zaupali na napačnem mestu (področjih življenja) ali napačnim ljudem. Lahko se počutijo fobični ali jih je strah potovanj, tujcev, religije, izobraževanja ali širitve in rasti. Učenje razširitve brezpogojne ljubezni, zaupanja v Boga, naravo in dele življenja, ki so neskončne je ključnega pomena za njih.

Na vrh

Saturn in OS VOZLA

Ko je Saturn v povezavi z Vozli, obstajajo lahko zelo močne ovire in meje med svetovi, in strah pred zaupanjem ali odpiranjem tega praga. Saturn je težek Delodajalec z metanje ovir na našo pot, poučuje nas lekcije in vztraja, da se učimo, da se postavimo na lastne noge in razvijemo samodisciplino, odgovornost in mojstrstvo. Mi se lahko tudi obrnemo pred tem pragom, ker je tako težko, in se odločimo, ker je varneje, omejiti našo dejavnost samo na tem svetu. Lahko pa se še naprej srečujemo z učitelji, ki nas sili, da opravljamo dolga in težka obdobja pripravništva, trdo delo in disciplino, kar nas na koncu privede da postanemo nekakšni čuvaji vratarji sami, varujemo prag med svetovi v korist drugih.  En primer je Tina Turner, ki ima Saturn v konjunkciji južnega vozla v Ovnu. Njena naloga je bila, da se nauči postaviti zase in se braniti in, da postane svoja lastna avtoriteta, in to je bilo nenavadno potovanje, čeprav izjemno težko, z vrsto bojev na življenje in smrt, ki je nakazan z dejstvom, da je Pluton tudi v kvadratu do vozliščne osi.

Saturn konjunkcija Severni vozel - North Node: 
Varnostna nuja je vezana na izvajalske instinkte, strokovne ambicije in pragmatizem. Ta oseba se verjetno počuti najbolj varno, ko dela, dosega konkretne rezultate ali vladajočo avtoriteto. Lahko so raztrgana med prevlado in odvisnostjo ali njihovega doma ali družine in njihove kariere. Lahko pretiravajo s konzervativnosjo in samoohranitvijo. Oni delajo dobro v trdnem, utemeljenem, trajnem razmerju. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za sistem, pravo in občutek dolžnosti, nagnjeni so zunanjim korektnosti.

Saturn konjunkcija Južni vozel - South Node:
Ta oseba sooča karmični izziv, ki obkroža moč, avtoriteto in kontrolo, kar je pogosto povezano z očetovsko figuro ali drugo intimno avtoriteto. Lahko se diktatorski in gospodovalni ali prevzetni, ko prevzamejo vodstvo. Lahko so negotovi glede njihovega poklica ali prispevanja družbi. Naučiti se zaupati v svoje moči in sprejeti ustrezne odgovornosti je ključnega pomena za njihov razvoj ; poln resnosti, hladen in se ne preplaši, naravno odgovoren in trden kot skala, v stiku z realnostjo,  nosi bremena obveznosti.

URAN in OS VOZLA

Uran konjunkcija Severni vozel - North Node:
Ta oseba se verjetno počuti najbolj varno, ko je vključena v Trans - osebnimi vprašanji, ali če lahko delajo svojo stvar. Lahko so inventivni v zvezi s čustvenimi zadevami in njihovimi čustveno blizu, ki skrbijo povezave. Neobičajna združenja so precej možnosti za njih. To bi lahko gojili človečnost ali
pa njihovi prijatelji v družini. Lahko so čustveno zelo strpni. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za reforme in kolektivne izboljšave,  svež vpogled, puščajoč stare sisteme da propadejo.

Uran konjunkcija Južni vozel - South Node:
Ta oseba se verjetno počuti ogroženo v zvezi s svojo izvirnostjo in individualnostjo. Lahko utišajo svojo uporniško nujo ali pretiravajo v tem. Oni izkušajo porini-potegni med odvisnostjo in neodvisnostjo, med domačimi in drugod po svetu ali med družino in prijatelji. Naučiti se, da so čustvene vezi brez posesivnosti in da ustvarijo odprte obveze je ključnega pomena za razvoj te osebe.

Neptun  in OS VOZLA

Neptun konjunkcija Severni vozel - North Node:
Ta oseba hrabri sama sebe ob stiku z naravo, lepoto in drugih navdihov. Duševna povezava je lahko vir varnosti za njih. Lahko preveč idealizirajo druge v svojih odnosih ali pričakujejo preveč pri negovanju miselnih zvez. Menijo, da so najvarnejši v svoji domišljiji in transcendentnih(nadčutnih, superiornih) talentov. Hočejo čarobno življenje doma. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za navdih, nedolžnost in se stapljajo zbrano, kolektivno, stapljajo z drugimi neopredeljeno.

Neptun konjunkcija Južni vozel - South Node:
Ta oseba lahko občuti fobijo o lepoti, domišljiji ali njihovem reševalnem instinktu. Lahko hrepeni za nedosegljivim sanjam. Oni ponavadi pretiravajo z vizualizacijo in domišljijo. Lahko bi se razvilo združenje Reševanje žrtev. Naučiti se najti skupni temelj med človeško ljubeznijo in ljubeznijo do Boga je ključ te osebe, ki je zelo občutljiv na kozmično spodbujanje; blodijo v iluzijah, toda so naravno sočutni z vsakim, sprejemajo celotno življenje.

Pluton in OS VOZLA

S Plutonom povezanim z osjo vozlov, oseba nekako  živi na pragu med napeto uničevalnostjo in ustvarjalnostjo, potujoč v psihično podzemlje na  regularni osnovi, povezujoč do življenjske sile, ki prebiva tam in se ponovno pojavi preden gre zopet navzdol. To je zelo prisilna slika in  problemi se lahko vrtijo okrog moči in predaje  oblasti, kot je v primeru Tina Turner.

Pluton konjunkcija Severni vozel - North Node:
Ta oseba najde varnost v razumevanju globin svoje lastne in drugih ljudi psihe. Lahko si intenzivno prizadeva za vzpostavitev varnih čustvenih temeljev. Ti ljudje se držijo v partnerstvu in odnosu, včasih predolgo. Vprašanja varnosti in zaščite lahko prevzamejo razmerje na življenje in smrt. Občutki krivde in sramu so lahko povezani z negovanjem. Seks se lahko uporablja, kot varnostna odeja. Njihov zaščitni instinkt išče psihološko razumevanje. Pogled globlje v psihe (njihove lastne in drugih), preskrbi varnost za te osebe. Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za prepojenost življenja, razumevanje življenja in smrti, privlačijo jih teme življenje/smrt.
 

Pluton konjunkcija Južni vozel - South Node:
Ta položaj zanika karmične izzive glede intimnosti, samoobvladovanje, zasvojenost ali prisiljenost. Ta oseba lahko ima pomanjkanje samo-nadzora ali se nagiba proti obsedenosti. Vprašanja okoli moči in skupnega premoženja so poudarjeni v tesnem združenju. Ta oseba stremi naučiti se o sebi skozi ogledalo drugih ljudi. Oni razvijajo intenzivne čustvene vezi. Razvoj samo-mojstrstva in globokih psiholoških vpogledov je poudarjeno v njihovih osebnih odnosih.

Chiron in OS VOZLA

Chiron v konjunkciji z luninim vozlom :

V odnosu do osi vozlov, Chiron se zdi da ima negotovo demonsko funkcijo, kot učitelj in zdravilec. Če je Chiron povezan do  osi vozlov, potem lahko nakaže šamanske bolezni, krize, trpljenje in nevoljnost vpeljati v našo resnično sposobnost ali klic – ki ni nikoli izbran zaradi ega, je pa oboje: dar in prekletstvo, ker to nam pusti nezmotljivo znamko autsajderja.

Princesa Diana je imela Chiron-Vozel povezavo. Zdravilci, učitelji in astrologi imajo pogosto tako močen Chiron poudarjen v svojih kartah. Ko je Chiron v povezavi do osi vozlov je naša funkcija in namen  da smo vodiči, pomagamo ljudem razumeti in sprejeti njihovo lastno notranjo modrost in resnico, ki jo verjetno ne bi nikoli našli odraz ali podporo ali celo prepoznano od širšega zunanjega sveta. Pri konjunkciji - Ta oseba prevzema eno od figur učitelja, modre osebe, zdravnika , rešitelja,  žrtve ali bolnika, pri kvadratu ta oseba lahko občuti blokado.

Chiron konjunkcija Severni vozel - North Node: Te osebe imajo daljnosežno aspiracijo za doseganje modrosti in upravljajo dobro z življenjskimi težavami, odstranijo nepremostljive  probleme.

Chiron konjunkcija Južni vozel - South Node: veliko  grenkobe, jeze in občutka krivice v življenju, naravno veliko modrosti in znanja, da se spoprimejo s problemi zaradi katerih trpijo.  


Domov12 POLARNOSTI
Vozel v znamenjih
Lunin vozel v hisah
Obrnjena vozlisca v znakih in hisah