POMEN DRAKONSKE KARTE

 


Kot Severno vozlišče, Drakonska karta pove nekaj o tem, kam smo namenjeni, če smo se odločili poseči za tem in tudi, kot Južni vozel, pove nekaj o tem, kje smo bili, kaj je ugodno, znano in varno. Nekateri smatrajo Drakonsko karto kot "smisel" zadaj duševnega namena in povezavo z občutkom usode ali usodo.

Razmišljajte o natalni Drakonski karti, kot o plasti "duševne zgradbe", ki leži pod zunanjo  osebnostjo. Ne morete je videti, če ne pogledate globoko. Tako, kot podlogo jakne iz svile, mi nikoli ne pomislimo na to, da je tam, ker se nikoli popolnoma ne pokaže, vendar gre za material, ki omogoča bolj udobno nošenje plašča - bolj prilegajoče in, ko vetrič dvigne rob in mi bežno zagledamo te kontrastne barve in svilnato teksturo.

 

Drakonska karta je nekaj takega.


V tej metafori ni "mešanja". Drakonska karta ni vtkana v natalni karti, kot je tvid. To je saten pod površino, razločen in samostojen, običajno drugačne narave.

Smatrajte, da je Drakonska karta povezava do vozlišč. V sistemu Draco, Severni Lunin vozel je vedno 0° Ovna in Južni Lunin vozel je vedno na 0° Tehtnice. To je glavni namig do pomena in namena karte.


Vozlišča, ki imajo toliko opraviti s podzavestnimi vzorci iz preteklosti in nove zavestne smeri proti prihodnosti, so točke v karti, ki pravijo: "To je, kjer ste bili in s čimer vam je udobno (južni) in to je, kar lahko izkusite, če posežete v novo in neraziskano (Sever). Življenje je ravnovesje med obema in Drakonska karta odzvanja s to temo, kje smo bili in kam gremo. Ne pozabite, da ima vsakdo ista vozlišča v svoji Drakonski karti. To je ključ do razumevanja principov delovanja.

Lunarna Vozlišča v Drakonski karti so VEDNO na točki NIČ stopinje Ovna! Govori o usodi srečanja namena! (North Node na AP= Aries Point)


Karta duše

 

Drakonska karta ima mistično dimenzijo o tem, smatra se, da predstavlja našo dušo ali naš višji jaz. 

Drakonska karta pojasnjuje, kje mora biti usmerjena energija. 

 

Tukaj so bistvena 3 glavna področja:

 

1.    Drakonski planeti in točke se občutijo notranje ali naravno, mi lahko izmešamo energije natalnega Sonca z Drakonskim Soncem, vladajoče potrebe natalne Lune z Drakonsko Luno, in identiteto projekcije natalnega Ascendanta z Drakonskim Ascendantom. Natalna in Drakonska delujeta skupaj.

2.    Postavi Drakonsko karto na zunanje kolo, natalno na notranji. Drakonski planeti v konjunkciji ali opoziciji rojstnim Kotom so prevladujoče sile, ki bo zelo vladajoče v vašem življenju.

3.    Z drakonsko karto na zunanji strani kroga in natalne na notranji, išči drakonske planete tesno v konjunkciji ali opoziciji rojstnim planetom. Te bodo nedvomno dale močne trditve nakazujoč področja življenja, ki zahtevajo pozornost.

 

 

Konfiguracije:


Draconic Luna v kozorogu z  natalno Luno v Dvojčku: “
Tukaj je glavna potreba biti bister, pameten in zvit , in istočasno opraviti stvari verjetno občutiš, kot drugo tvojo naravo.”

Draconic Ascendant  v Strelcu z natalnim Ascendentom v Biku: “ sugestija, da se tvoja identiteta počuti ugodno pristopanju svetu na samo potrjevalen način in istočasno želi zgraditi nekaj vrednega.”

Draconic Mars v opoziciji natalno Venero : preveč strasti vodi do nespametnih izborov v partnerskih zvezah;

Draconic Pluto v kvadratu z natalno Venus : ekstremizem v čustvenem izražanju, trošenje emocij, preveč hrepenenja, preveč trpljenja;

Draconic Jupiter-Luna v kvadratu z natalno Venero :samo-popuščanje, potrebuje udobje / razvajanje; čustva izredno občutljiva, negotov glede priljubljenosti.

Drakonska  do  Natalne karte


North Node kot prva stopinja Ovna, sugerira kako se naša "volja biti" ali občutek JAZ SEM, premakne ven iz osebne in v izrazno realnost. Node tukaj daje vsakomur neverjeten občutek lastne potrditve in voljo po napredku, če se odloči, da jo razvija.
Južni Vozel -South Node, kot prva stopinja Tehtnice pravi: "Jaz se povezujem", ki prikazuje kako se naša prizadevanja za vzajemno delovanje z drugimi na družbeno pomemben način premakne iz našega notranjega sveta in ven proti drugim posameznikom.

Ker je to "iz preteklosti" lahko nakazuje občutek preveč zanašanja na "kaj drugi mislijo" ali dopustiti drugim, da opravijo stvari za nas ali celo vodijo naša življenja. V tej osi polarnosti Tehtnica – Oven moramo napraviti lastno odločitev in ugotoviti kako rast izhaja v obliki naših lastnih izkušenj in dodaja našo sposobnost do povezovanja.

V Drakonski karti  ne obstaja "sedeti na ograji" ali odlašati glede tega "kaj storiti", če želimo iskati našo usodo in vsak od aspektov do natalne karte je lahko zelo poučen. Ne pozabite, da edina stvar, ki je drugačna v Drakonski karti je znak praga hiše in planetov. To nam pove o spodaj ležeči usmeritvi, ki jo sicer imamo, vendar ni vedno videti.

Obstajata dva glavna načina za ocenitev Drakonske Natalne karte. Lahko se bere kot samostojno, upoštevajoč  razliko med orientacijo znakov v originalni natalni karti  in to se lahko prebere v aspektih do tropical natalne karte. Prva tehnika je najbolj poučna, če primerjate dva Zodiaka, planet s planetom, vrh z vrhom.

Na primer, če ima Natalna karta sonce na 2 stopinji dvojčka v 10. hiši bi lahko rekli, da je potreba komunicirati na široko in dobro informiran v izbranem poklicu - da se počuti posebno, ta oseba potrebuje, da zasije pred javnostjo na oster, dinamičen in duhovit način. Če je Drakonsko Sonce ( vedno bo imelo isto hišo in aspekte) v znamenju Kozoroga, lahko obstaja temeljna potreba za to javnim priznanjem, da uživa oprijemljive rezultate - nekaj s čimer Dvojček  sam ni preveč zaskrbljen. Pregled skozi vse planete in kote na ta način prinaša hiter vpogled.

Druga tehnika je način primerjanje aspektov med planeti in točkami, ki drugače ni odkrit. Merjenje, se spomnite, je razdalja od vsakega planeta od Severnega luninega vozlišča. Če je na primer, Luna v original natalni karti na 32 stopinj pred Severnim vozlom v Drakonski karti ima Saturn na 2 stopinji Bika (32 stopinj pred Drakonskim Severnim vozlom ali 0 OVNA) obstaja povezava med Luno in Saturnom, ki sicer ne bi bila opažena. To lahko veliko pojasni v karti, kjer ni original aspektov med planeti, vendar močno konjunkcijo v Drakonski do Tropical primerjave.
Preberi več >>>Zmajev rep

LUNIN VOZEL -NODE  
Vozel predstavlja točko v vesolju kjer lunina orbita križa orbito Zemlje kot orbita zemlje Sončevo.
Vozel v hišah, znamenjih