SEVERNI VOZEL V 12 HIŠI
Z North Node v 12. hiši smo globoko v "hiši, ki jo je Carl Jung zgradil."

To je področje globoke psihe, podzavesti in s Severnim vozlom tukaj smo poučeni, da raziskujemo pod površino življenja do podzavestnih področij srca, izražene v glasbi, umetnosti, poeziji in slikarstvu. Poklicani smo do "samostana" tukaj v smislu, da je to neverbalen, samotni, duhovni klic k samo zavednosti. 12. hiša je bila včasih imenovana hišo težav, ker tukaj ni mogoče ravnati logično in pragmatično in to ne koristi osebi z North Node v tej hiši. Vendar pa je ključnega pomena za postavitev v tej hiši, da ni več potrebe po težavah, dolžnosti, obveznosti, ponižnosti in storitev! Vse to spada pod nasprotno 6. hišo. Kot oseba s severnim vozlom- North Node 12. hiše ste zaslužili pravico do globokih užitkov podzavesti: darovi magije, vpogled in globok mir.

Karmična sila vaše preteklosti z Južnim Node v 6. hiši bo tista, ki vas poskuša potegniti nazaj, da pomagate drugim, s poudarkom na spretni uporabi razuma in dolžnosti, ne pa nagona iz srca . Tendenca tukaj bo bolj misliti namesto občutiti, delati namesto se igrati, častiti logiko bolj, kot intuicijo. Cilj severnega vozla -North Node je premik od posebnosti in pozornosti do podrobnosti, ki jih 6. hiša zahteva, do duhovnega pomena ustvarjanja in le delno "zavestne" lastnosti 12. hiše. Ta evolucijski vlek proti 12. hiši, ki ji vlada Riba, bo uravnotežena in pravilna z nagnjenostjo k bolj domišljijskem in splošnem tipu razmišljanja, v katerem je cilj ustvariti več sočutja v našem življenju, preprosto bolj ljubiti sebe in druge. Mi smo zaslužili stopnjo počitka in sprostitev od dolžnosti.

Ta postavitev včasih ni enostavna, ker ni lahko dostopna racionalnim mislim in neposrednim pristopom. Tako mi pristopamo aktivnostim 12 hiše s srcem, z umetnostjo, z občutkom in nagnjenostjo skozi sanje in prerokovanje. Obstajajo pogosto vprašanja glede zaupanja in vere, ko Neptunova zmedenost zamegli jasnost, ki jo je mogoče doseči s to postavitvijo. Resnično razsvetljenje in jasnost so resnične možnosti za ljudi s Severnim vozlom v 12., vendar pa "dobiti jo" je za vas lahko pogosto tako enostavno, kot samo omehčati se in sprejeti v procesu življenja in ljubezni. 

 North Node - OVEN
North Node - BIK
North Node - DVOJCEK
North Node - RAK
North Node - LEV
North Node - DEVICA
North Node - TEHTNICA
North Node -SKORPIJON
North Node - STRELEC
North Node - KOZOROG
North Node - VODNAR
North Node - RIBA