LUNIN VOZEL V KONJUNKCIJI Z LUNOLUNA V KONJUNKCIJI Z JUŽNIM LUNINIM VOZLOM

 

Oni se medsebojno krepijo in govorijo bolj zgodbo srca.
Oba sta rahlo različna - Luna opisuje vaše očitno čustveno in vzgojni stil v tem življenju in kako se nanašate na vse stvari "materinsko", vključno z vašo mamo. Vendar Lunini vozli, so vozlišča Lune! In Južno vozlišče še posebej ima čustveni spomin Duše, tako da zgodba gre še dalje v čas. To govori o čustvenem spominu (ne linearnem ali levega možganskega pomnilnika), ki je prenesena iz življenja v življenje.

Torej vaša Luna je bolj specifična v tem življenju in kaj se zavedate, ker Južni vozel Lune je bolj "podzavestni čustveni spomin." Prekrivanje in sinteza obeh je fascinantno ...

Ali ste razmišljali, kako vaš Lunin znak in znak Južnega vozla odraža neke vaše zavestne in podzavestne vzorce?

Recimo, da je vaš Južni vozel v Škorpijonu, ki mu vlada Pluton in vaša Luna je v Ovnu, ki ji vlada Mars. Starodavne zgodbe vgrajene v vašo psiho so lahko močno Plutonove, močne in morda tragične. In tako, v tem življenju vaša duša se odloči, da se bo rodila z Marsom vladarjem Ovnove Lune - morda je vaša duša poznala nek skrivnosten način, katerega sedaj potrebujete , da  "preživite, imate pogum, da začnete na sveže in da ste navdušeni" ..... zveni kot opis življenja, ki potrjuje Ovnovo Luno.  Morda je ta oseba Ovnove Lune nekoliko razdražljiva, impulzivna in neodvisna – to je lahko, da Južni vozel in Pluton, vladar Škorpijona odražata težko karmično nasledstvo.

Torej, to je podobno, kot za Sončni znak pravijo astrologi: poglej svoj vzhajajoči znak-ascendent, kot tudi svoj Sončni znak pri branju o sebi, ker imata oba sporočilo tukaj - in, ko iščete svojo Luno, poglejte tudi vaš znak Južnega vozla.


Južni vozel v Ovnu , Luna v Ovnu


Luna in Južni vozel imata čustvene spomine iz vašega otroštva in iz pozabljenega "čustvenega spomina" iz prejšnjega življenja. Iz reinkarnacijskega vidika te točke kažejo poseben čustveni "ostanek" iz prejšnjega življenja, ki ima največji vpliv na to življenje sedaj.  Mi se običajno ne spomnimo dejstev iz zgodnjega življenja, prav tako se večina od nas ne spomni naših prejšnjih življenj, ampak kaj mi občutimo je čustveni ton-Lunin občutek- da nekaj v naši preteklosti je nerešeno, kot prebujanje iz neprijetnih sanj, katerih se ne spomnimo dejstev-  in to je nerešeno vprašanje, ki ga Južni vozel in Luna v naši rojstni karti opisuje. Ko prenesemo to v zavest se lahko premaknemo v poglobitev in obogatimo naše sedanje zgodbe s sprostitvijo teh starih vzorcev, ki več ne služijo sedaj.


Z vašo Luno ali Južnim vozlom v Ovnu, ste poostrili svoje reflekse za preživetje in poznate naval adrenalina, ko začnete nov projekt, govorite svojo resnico ali se dvignete sredi noči, da bi pomirili jok otroka. V tem življenju, kot v prejšnjem ste ustvarili sebe, da se dvignete občasno, ko se pojavi potreba, da delujete, ker ste prišli, da bi spoznali pot bojevnika in preživeli.  Vi ste morali iti sami veliko krat in pogum se je vcepil v vas, ker ste "čutili strah, ter vseeno napravili."

 

Oven nam daje gorivo, da delujemo in to izhaja iz veliko stvari: iz strahu, jeze, potrebe ali pa preprosto za izkušnjo poznavanja "Storil sem to sam." Videli smo zmaja in smo potegnili naš meč ... . mi smo zmagali in izgubili veliko bitk in to je način, kako smo preživeli.


V tem življenju je sedaj, z vidika reinkarnacije / evolucijska astrologija, je to čas, da se pogleda na  večje zgodbe- kako nagnjenost preživetja in duhovno bojevanje vpliva na druge? Včasih to rešuje življenja! Da ampak, kot privzeti vzorec v tem življenju pa je bil tudi pretirana uporaba vzorca za vas.  Sedaj je čas pripeljati pomembno drugo osebo ... torej, kako lahko to storimo skupaj, brez boja ali več dela?   Lahko uporabimo več Venere iz nasprotnega znaka Tehtnice? Lahko sprostimo malo energije Marsa, ki nam je dal pogon prej? Zdaj se lahko vprašate: Ali moram ukrepati prej in misliti kasneje ali bi lahko razmišljal bolj in poiskal drugje mehkejši, bolj "Venerino" reakcijo? Ker je Mars vladar Ovna, mi poiščemo odgovor Venere, kot faktor uravnoteženja. Ko mi spoštujemo in uravnotežimo samozavest s sprejemom, smo zmagali.

Kako je to povezano z ljubeznijo? Ovnova Luna in Oven Južni vozel poznata svet strasti, ampak ljubezen sama je večja kot strast in včasih manj razburljiva. Ljubezen nas sabotira, ko opravimo dejanje iz strasti, ki je preveč dramatično in ste edini junak / junakinja na odru. Ljubezen  reši in zdravi, ko pokličemo modrosti našega poguma Ovna  in napravimo kaj je treba storiti brez tekmovalnosti ali z adrenalinom nagnjenosti nezdravega odnosa Ovna.  Oven lahko dobi zagon z nujnostjo, ampak Oven Luna / Južni vozel vizija je lahko večja kot "vsak zase" odnosa, kar je stiska za Ovne.

"Čustveni spomin ljubezni" za Ovnovo Luno in Oven Južni vozel ima priokus osamljenosti do nje.  Ali lahko zaupate? Kdo bo pomagal, da preživi? Občasno, duša lahko umre osamljena -  družina ni zbrana okrog postelje, morda ste umrli na bojišču ali v bolnišnici na postelji, ko ste čakali medicinsko sestro, ki ni prispela pravočasno. Veste, nagonsko, da morate biti hitri in oprezni, da ste preživeli v preteklosti, ampak sedaj, s tem v vaši preteklosti ste poklicani, da razvijete zaupanje v druge, kot tudi zaupanje vase. Če se lahko zaustavite v vaši reaktivnosti dovolj dolgo v tem življenju (upočasnite to reakcijo na "borbo"!), boste morda ugotovili, da se osamljenost obrača v negovanje-duše samoto in namesto umiranja boste ugotovili, da ta "Drugi" je bil tam ves čas.

Južni vozel v Biku , Luna v Biku


Južni vozel predstavlja to s čim smo prišli v to življenje --- darovi, rane, izzivi. Na najbolj osnovni ravni, Južni vozel je, kjer nam je udobno, ker nam je domače na teritoriju in z Južnim vozlom v Biku ali z Luno v Biku poznamo naslado udobnosti, biti čutni in spolni, imeti smisel za finančno in čustveno varnost in uživati stvari v življenju, zaradi katerih je vredno živeti. Venera vlada Biku in to je del nas, ki cenimo ozemlje, kjer se nahajamo,  naše odnose, lepoto, dobro hrano in pijačo in zveste prijatelje. Nič ni narobe s tem! In bojimo se, da ne bomo imeli dovolj teh stvari.

Venera je vzvišena v Biku, kar pomeni, da se planetarni arhetip Venere naravno in udobno izraža skozi objektiv Bika in da "ona" izraža neke vrste "filozofijo življenja", ki je zakoreninjena v pragmatičnem in čutnem razumevanju življenja.
To je, razen če ste šli predaleč. In to je lahko v primeru, če je vaš Južni vozel v Biku. Južni vozel vedno predstavlja območje, ki ga nismo pridobili čisto prav v prejšnjem življenju  ali zgodaj v tem, torej smo poklicani, da sprostimo slabe strani teh navad in lastnosti. Preveč poudarka na Venerini varnosti, čutnosti in odnosov so lahko namig dotika lenobe ali materialnosti, ki ne pušča prostora za globino, bolečo resnico ali ostrino,  katero duševno delo včasih zahteva.

Ali ste živeli v svetu zanikanja ali poskušali lažno varnost, ki ne izhajajo iz globoke resnice? Južni vozel v Biku govori o potrebi umakniti se od prevelike odvisnosti od osebnih sredstev ("Tisti, ki umre z največ denarja zmaga") ali pa nenehno iskanje varnosti ("To je moja hiša in jaz nikoli ne želim razmišjati o selitvi iz katerega koli razloga. ")

Prevelika skrb za udobne želje Venere se nagiba k materializmu, če ne lenobi in protistrup je premik k vašem Severnem vozlu Škorpijona. Gre za pripravljenost na tveganje osebe sedanje ravni varnosti za globljo, bolj resnično raven varnosti in celovitosti. To je, če je ravnovesje, ki nastane s Škorpijonom Severnega vozla, ki nenehno želi vedeti, "kaj je čustveno dno resnice tukaj? In kaj moram storiti glede tega? "

Luna v Biku odraža "blagoslovljeni" postavitev, ker Luna se nanaša ne samo na naš čustveni stil, ampak tudi naš način za negovanje sebe in drugih. Odraža nekaj pozitivnega pravzora matere. Bikovo negovanje je sladko, dokler materinstvo ne postane "zadušljivo." Luna v Biku je manj negativna od Južnega vozla tukaj, vendar bomo morali biti nenehno pozorni na ravnotežje!

Južni vozel v Devici , Luna v Devici  


Luna v Devici in Južni vozel v Devici imata čustvene spomine iz vašega otroštva in iz pozabljenih "čustvenih spominov" iz prejšnjih življenj. Iz re- inkarnacijske perspektive, Luna in Južni vozel kažejo predvsem čustvene ostanke, ki najbolj vplivajo na vas v tem življenju sedaj. Mi se običajno ne spomnimo jasno dejstev iz zelo zgodnjega življenja, niti se običajno ne spomnimo naših preteklih življenj.
Kaj čutimo namesto tega je čustveni podton-lunarni občutek - in morda občutek, da nekaj v naši preteklosti je nerešeno in še vedno potrebuje zdravljenje ... in ljubljenje.

Torej Južni vozel ima pozabljene spomine in se počuti nekako tako, kot prebujanje iz sanj, vendar se ne spomnimo zgodbe.  Z opisom Južnega vozla in lunarne "zgodbe" prinesemo to v zavest, s čimer dopuščamo, da se naša sedanja zgodba življenja spremeni. Mi lahko prepoznamo nekaj starih vzorcev in čustev, ki več ne služijo zdaj. Mi se lahko naučimo ljubiti in biti ljubljeni drugače.


V preteklosti ste lahko občutili, da ste bili oseba, ki je vedno vse storila prav in ker ste bili opaženi, ste imeli visoka pričakovanja za sebe in druge. Verjetno ste bili zdravnik, duhovnik ali obrtnik ročne obrti v prejšnjem življenju— nekdo od koga se je pričakovalo, da bo precizen in popoln. Lahko, da ste imeli tekmovalne sorodnike ali zahtevne starše…ali ste bili pod strogim očesom  nadzorovani od nekoga starejšega in bolj kontrolirajočega--- ali celo kulturnega sistema (Puritanizem ali Nacizem), ki vas je onemogočil v postavljanju točnih standardov obnašanja.

V prejšnjem življenju ali na nek način v tem življenju lahko obstaja težnja, da še vedno želite delati stvari "ravno prav." In ta perfekcionizem je kruti standard po katerem živite in delate - in s poskušanjem biti popoln vi neizogibno propadate; in zatorej notranji občutek neustreznosti ali sramu ... to bi lahko prišlo tudi iz rezultatov živeti pod uničenim egu, vplivom na učenca po zahtevah mojstra  ali osebe, ki ima "moč nad vami" (tudi spolne zlorabe). Biti tisti, ki je bil vezan na dolžnosti in igrati po "pravilih" v prejšnjem življenju (ali zgodaj v tem) imate sedaj priložnost, da sprostite svoj linearni um in se premikate v smeri vaše resnične želje srca. Kaj je za vas resnično dolgo za sedaj? Ali je to ljubezen, lepota, domiselna ustvarjalnost? Ali pa je to zgolj možnost, da sprostite varovalo in sprejmete pogled z gore? Sedaj imate priložnost, da združite impulze svoje glave s tistimi od srca. Lahko si drznete biti nežen s seboj sedaj in si drznete delati napake, biti nepopoln in izpustiti nekaj podrobnosti; biti sočuten in toleranten do sebe, kot tudi z drugimi.

To je dobra ideja prakticirati izhod iz neprijetne situacije elegantno, ne pa kot biti vezan na dolžnosti ali obsojanje. Ni potrebno, da imate sedaj "prav" in lahko si drznete, da uporabite svojo intuicijo in ukrepate tudi, če nimate vseh odgovorov. Ni vam več treba preveč analizirati stvari. Ni se vam več treba boriti toliko sedaj za preživetje ali razvoj - namesto tega ste poklicani, da se premaknete naprej izza "pomanjkanja mentalitete" in prostora samo-omejevanja "ponižno do točnosti".  

Del vaše duše hrepenenja v tem življenju je, da se naučite, da preprosto zaupate v proces življenja in predate svoje strahove večji moči. Vi ste bolj ljubljeni, kot si lahko predstavljate.

Torej, v ljubezenskih razmerjih boste našli "duševno medicino" z mehkimi robovi in ​​sprejemanju načinov vašega Severnega vozla Ribe. Sočutni, domiselni in celo manj omejeni občasno, ta os Riba / Devica zahteva zaokroževanje robov psihe tako, da niste niti kritični do sebe ali drugih.

Neptun vlada Ribi, tako da so vse Neptunove dejavnosti dobre za vas ... pa naj bo to sprehod po plaži oceana, meditiranje ob kozarcu vina ali domiselno igranje, kot otrok. Ljubezenska razmerja so zdravilna, ko se odmaknejo od skromne, disciplinirane in na zemljo vezane narave Device na področje, kjer se glava in srce združita v manj diskriminatornih vodah Ribe.
Na vrh
Domov


Južni vozel v Škorpijonu , Luna v Škorpijonu


Luna v Škorpijonu in Južni vozel v Škorpijonu  imata oba Plutona za vladarja, "Gospodarja podzemlja" in je arhetipski simbol smrti in ponovnega rojstva. Škorpijon je v zvezi s tem si prizadeva za transformacijo in ponovno rojstvo, kot feniks in nekje v vsej tej borbi je prišel do izčrpanosti in utrujenosti duha. Pluton je planet, ki vlada intenzivno strastnem znaku in zgodba Škorpijona je pogosto o ceni, ki jo plačaš, da prideš do lastne moči. Vaša Luna ali Južni vozel tukaj sugerira, da se lahko ozdravite in obnovite samega sebe in druge, bolj spretno, kot kateri koli drugi znak, lahko pa ste tudi skrivnostni, zamišljeni, skrivnostni in včasih maščevalni in ljubosumni. Torej ta Luna in Južni vozel v Škorpijonu  pogosto odraža potovanje, ko prihaja oseba do lastne moči na težji način.


Škorpijonova Luna in Južni vozel v Škorpijonu poznata temne strani življenja; področja, ki so tabu in grozljive tragedije, ki doletijo ljudi. Tragedije zapustijo brazgotine za seboj in čeprav ste imeli veliko poguma, da pregledate in preživite te čase, obstaja teža duha, ki pogosto ostaja, kot tudi sumničavost in strah. To življenje je sedaj eno, kjer ste poklicani, da ponovno ocenite svoje vrednote, svoje prednostne naloge in, da se omogoči star način ljubiti in biti ljubljen, da "umreš in se ponovno rodiš."

Obstaja veliko zlata v temačni dediščini Škorpijona -- težko je zmagati modrost in okultno znanje, ki lahko dobro služi, kadar je uporabljen na pravi način. Ampak, kot vedno s Škorpijonom obstaja lahko nagnjenost videti "steklen kozarec, kot pol prazen, namesto na pol poln", zaradi intuitivne zavesti o tem, kaj ni bil "pravo" zgodaj v tem življenju ali v prejšnjem življenju. Morda ste polagali preveč pozornosti na posle drugih ljudi in ne na svoje.
Vi ste bili ali ste - moč zadaj prestola ali tisti, ki si je "sposodil" vrednote drugih, slavo, denar in moža drugih. Vaša lastna hrepenenja so lahko povzročila dramo in melodramo.


Sedaj obstaja poziv k ljubezni in biti ljubljen iz drugačne perspektive. Nič več tragičnih ljubezenskih zgodb, nič več bitk za oblast,  prizadevanja za maščevanje, skritih načrtov in vseh stvari velikih romanov. Samo mir. Pogajanja. Vedrina. To je premik, ki ga poziva Škorpijonova Luna in Južni vozel. Vaša duša potrebuje počitek zaradi poškodb in melodram in vi si ga zaslužite. Nobene potrebe ni za sabotaže v področju ljubezni, temveč najti načine, da je lahko življenje slajše in lažje s tistimi, ki imate radi in za ugodje samo in preproste radosti v življenju za katere je vredno živeti.


Luna in Južni vozel imata čustvene spomine iz vašega otroštva in iz pozabljenega "čustvenega spomina" iz prejšnjega življenja. Iz reinkarnacijskega vidika te točke kažejo poseben čustveni "ostanek" iz prejšnjega življenja, ki ima največji vpliv na to življenje sedaj.  Mi se običajno ne spomnimo dejstev iz zgodnjega življenja, prav tako se večina od nas ne spomni naših prejšnjih življenj, ampak kaj mi občutimo je čustveni ton-Lunin občutek- da nekaj v naši preteklosti je nerešeno, kot prebujanje iz neprijetnih sanj, katerih se ne spomnimo dejstev-  in to je nerešeno vprašanje, ki ga Južni vozel in Luna v naši rojstni karti opisuje.
Z opisovanjem te Lunine zgodbe jo mi prenesemo v zavest, potem se lahko premaknemo v spremembo zgodbe našega sedanjega življenja s prepoznanjem starih vzorcev in čustev, ki nam več ne služijo sedaj. Mi se lahko naučimo ljubiti in biti ljubljen drugače.

12 POLARNOSTI
Vozel v znamenjih
Lunin vozel v hisah
Obrnjena vozlisca v znakih in hisah