Povezava Solarne z Natalno karto


 

Benefik je latinska beseda, ki pomeni dobrotnik. Lahko se nanaša na planete, ki so okarakterizirani kot benefiki so: Sonce, Mesec, Merkur, Venera in Jupiter.

Malefik -Tradicionalna astrologija pod tem pojmom smatra planete: Mars, Saturn, Uran, Neptun in Pluton, in njihove energije so se smatrale za slabe in neugodne. Medtem, ko sodobna astrologija ne podpira tašno učenje.

Največji problem pri interpretaciji  Solarne karte je ločiti indikacije za dogodke, ki se bodo zgodili na fizični ravni od tistih, ki delujejo na  zvezdni, emocionalni ali intelektualni ravni:  ker, če oseba močno sanja o nečem ali izkuša novo ljubezen do nekoga, ki je zamolčana iz nekega razloga je pogosto nakazana v letni karti tako jasno, kot uspešna podjetnost ali razmerje . Pri tem je prostor, ki ga zaseda Neptun najbolj pomemben, ker je predvsem psihični planet. Ker je Neptun planet iluzij in prividov njegovi aspekti celo dobri in njegovo pokrivanje na kotih in planetih natalne karte vedno nakazujejo delež iluzij osebe.

 Na vrh
DomovČe znak 1 hiše ( ASC ) pade v Solarni v hišo, kjer je planet malefik v Rojstni – to obljublja slabo leto – posebno , če je to Saturn v nočnem delu letne karte ali Mars v dnevni coni obstaja nevarnost življenja, bolezni, obtožbe, prekrški

Če znak 1 hiše (ali ASC ) pade v Solarni v hišo, kjer je planet Jupiter v Rojstni – to obljublja naklonjeno, koristno leto,  pobeg pred nevarnostjo , doseg pravičnosti, naklonjenost močnih ljudi. Povratek izgnanstva, osvoboditev ujetnika.

Če znak 1 hiše (ali ASC ) pade v Solarni v hišo, kjer je planet Sonce v Rojstni – to obljublja srečno leto,  če aspekti niso neugodni.

Če znak 1 hiše (ali ASC ) pade v Solarni v hišo, kjer je planet Merkur v Rojstni – to obljublja dobro leto za podjetnost. Toda, če je Merkur prizadet z aspekti je ta dobra napoved nasprotna.

Če znak 1 hiše (ali ASC ) pade v Solarni v hišo, kjer je planet Venera…….v Rojstni – to obljublja

Če znak 1 hiše (ali ascendent) pade v Solarni v hišo, kjer je planet Luna v Rojstni – to obljublja spremembo dobro in slabo. Uspešno, če je Luna v dobrih aspektih.

Če Saturn v Solarni prehaja v znak, ki ga okupira Saturn v rojstni – to obljublja nesreče, žalost, nevarne sovražnike, ovire v podjetnosti, nestabilnost sreče. Če sprejema kvadrat od Marsa ali Merkurja, obrekovanje in izguba imetja.

Če Saturn v Solarni pade v znak, ki ga okupira Jupiter v Rojstni karti – dobro leto, nasledstvo ali donacije, nepričakovani dobitki…..Če je z Merkur v slabem aspektu – težave, nesreče, proces, nepričakovana pričkanja.

Če Saturn v Solarni pade v znak, ki ga okupira Sonce v Rojstni karti – to obljublja pravdanje, sovražnost, prekinitev vezi naklonjenosti,    izdajstvo prijateljev. Če je letna karta –podnevi (nad horizontom)- dobitki ustvarjeni s težavo, donacije ali darila.

Če Saturn v Solarni pade v znak, ki ga okupira Venera v Rojstni karti– to obljublja zakonske prepire , ločitve, ovire v podjetnosti, neprijetnosti, pravdanje in procese; včasih nevarnost zastrupitve. Če je karta ženske, nevarnost splava.

Če Saturn v Solarni pade v znak, ki ga okupira Merkur v Rojstni karti– to obljublja ovire v podjetnosti, razočaranje upov, sovražnost.

Če Saturn v Solarni pade v znak, ki ga okupira Luna v Rojstni karti– to obljublja žalosti v zakonu(poroki), ločitev, prekinitev s prijatelji, ovire v podjetnosti, obrekovanje, nervozo, bolezen, nepričakovan padec.


Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Saturn v rojstni – to obljublja nevarnost na potovanjih, upor državljanov proti vladarjem, uslužbenci proti gospodarjem,  podrejeni proti vodjem; razpad skupnosti, zaveznikov in prijateljstev.

Če Jupiter v Solarni ponovno vstopi v znak, ki ga okupira v Rojstni karti – dobro ali slabo znamenje je odvisno od znaka in aspektov, ki jih prejema

Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Mars v rojstni – to obljublja sovraštvo močnih oseb, obrekovanje, napad na ugled, vojaška izdaja, nevarna potovanja, bolezen. Če je karta močnega bistva in, če so aspekti ugodni bo leto na splošno uspešno.

Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Sonce v rojstni – to obljublja dvig v sreči za osebo višjega rojstva. Za tiste rojene v srednjem položaju v življenju – osvobojenost od bolečin in skrbi, koristna prijateljstva, začetek poviševanja sreče, posebno v dnevnem delu karte.

Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Venera v rojstni – to obljublja dobro leto glede na položaj osebe, če ta ne prejema aspektov malefikov.

Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Merkur v rojstni – to obljublja uspešno leto in dobitke. Če je Merkur v neugodnem aspektu  - nered v denarnih zadevah, obtoževanje, škode.

Če Jupiter v Solarni pade v znak, ki ga okupira Luna v rojstni – to obljublja uspešno leto, izogib nevarnosti, donacije od vplivnih žensk ali oseb dostojanstva. Če je prizadet – obratno.Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Saturn v rojstni – to obljublja slabo leto, procese, razočaranje upov, nevarnost na potovanjih, bolezen, nepričakovano nevarnost, izgubo lastnine, upor proti vladi, sovražne napade. Če je Mars v Ovnu ali Škorpijonu so ta nakazila oslabljena (razen v karti ženske).

Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Jupiter v rojstni – to obljublja uspešno leto za vojaške osebe ali za tiste z javnim činom; če prejema aspekte malefikov – ovire v podjetnosti, težave. Če ima dobre aspekte v rojstni karti in solarni – uspešno in donosno leto.

Če Mars v Solarni ponovno vstopi v znak, ki ga okupira v Rojstni karti in, če je karta dnevna (nad horizontom) – to obljublja leto pretresov, sovraštvo, izgubo lastnine. Slaba sreča za vojsko. Če je karta nočna – uspešno leto tako dolgo, dokler je Mars v Ovnu ali Kozorogu.

Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Sonce v rojstni – to obljublja neko nevarnost bolezni, črevesne bolečine, nevarnost od ognja, nevarnost padca ali neke druge rane. Nezgode na potovanjih, prepire z policisti in možnost smrti, če je Mars ali Sonce vladar leta. Če obstajajo dobri aspekti, zelo uspešno leto navkljub nekaj pastem, ki jih postavijo sovražniki.

Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Venera v rojstni – to obljublja sovraštvo od žensk, zakonske prepire, ločitve, bolezen, nevarno prešuštvo, prekinitev razmerja, izguba ugleda. Velika nevarnost smrti za noseče ženske.

Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Merkur v rojstni – to obljublja leto muk in bolečine z neslogo, procesi, tveganja, fizično trpljenje in posebno možganske bolezni, posebno če je Mars v dvo-telesnem znaku. Če so 1. hiša, Sonce in Luna brez aspektov malefikov – so nakazila oslabljena. Če so aspekti slabi – neprijetnosti in posebne izgube v poslih.

Če Mars v Solarni pade v znak, ki ga okupira Luna v rojstni – to obljublja slabo leto, upor proti vladarjem, napade proti uglednosti, procese, obtoževanja, pasti, zasede, žalosti v poroki, ločitve, prekinitev prijateljstev. Vročične bolezni, oslabitev spomina ali vizije, grožnja  rane od železa ali ognja, grožnja utopitve. Če se Luna povečuje in je prizadeta s slabimi aspekti , so ta nakazila bolj strašna. Če Luna sprejema samo srečne aspekte, ta nakazila so zmanjšana. Če je to ženska karta-velika nevarnost za nosečo žensko, grožnja fatalne operacije.

Če je Mars v Solarni v kvadratu ali opoziciji s soncem  - nevarnost padca.


Znak Ascendenta
Sonce v hisah SR
MC -Mid-heaven v znakih
Luna v Solarni karti
Aspekti v Solarni karti

Merkur v hisah SR
Venera v hisah SR
Mars v Solarni karti
Jupiter v Solarni karti
Saturn v Solarni karti
Uran v hisah SR
Neptun v Solarni karti
Pluto v Solarni karti
Konjunkcije planetov

Progresiranje kotov Solarne karte


Če Venera v Solarni pade v znak, ki ga okupira Saturn v rojstni– to obljublja slabo leto. Zakonske nesloge, ločitev, izguba ugleda, sovražnost, škandalozno ljubezensko afero, ki prizadene z javno sramoto. Ovire v podjetništvu. Črevesne bolezni, skrivne in sramotne bolezni. Grožnja zastrupitve, posebno, če je Mars in Merkur v kvadratu ali opoziciji do Venere.                               

Če Venera v Solarni pade v znak, ki ga okupira Mars v rojstni– to obljublja leto muk in bolečine z neslogo, procesi, žalost v domu, ločitve. Nevarnost skušnjave za dekleta. Nevarna prešuštva. Izdajstva ali napačni prijatelji.

Če Venera v Solarni pade v znak, ki ga okupira Sonce v rojstni– to obljublja dobro  leto.

Če Venera v Solarni ponovno vstopi v znak, ki ga okupira v Rojstni karti, posebno če je to vladar leta - to obljublja uspešno leto, toda če sprejema kvadrat ali opozicijo od Saturna ali Marsa ali če je brez pomembnega položaja ali če je v 12 ali 6, ljubosumje, nepravičnost, tvegano življenje. Grožnja upornosti proti oblasti.

Če Venera v Solarni pade v znak, ki ga okupira Merkur v rojstni – to obljublja ugodno leto za uspeh podjetništva.  Darežljivost in donacije, poslovni profit, če so aspekti dobrodejni. V nasprotnem primeru – trpljenje.

Če Venera v Solarni pade v znak, ki ga okupira Luna v rojstni– to obljublja ugodno leto za uspeh podjetništva, toda leto solz zaradi vpliva nevoščljivosti in sovraštvom, ki bo kakorkoli samo prenehalo ali bo premagano.

Če je Venera vladar leta, v Via Combusta (goreča cesta) in od 18°dvojčka do vključno 3°Raka in od 24° strelca do vključno 2° kozoroga obljublja ponižanje povzročeno od ženske. OP.: Via Combusta se razlikuje od te tradicije, ki na splošno postavi njih med 18°in 30°dvojčka in med 13°tehtnice in 13 °škorpijona.

Merkur, vladar leta , v Via Combusta - obljublja strahove, žalost, trpljenje, težave, izgubo v poslih.

Če Merkur v Solarni pade v znak, ki ga okupira Jupiter v rojstni– to obljublja uspešno leto, posebno za poslovno podjetništvo.

Če Merkur v Solarni pade v znak, ki ga okupira Mars v rojstni– to obljublja sovraštvo, procese, izgubo lastnine, izdajo. Oseba bo žrtev izdajalske, nezveste nagnjenosti  in zahrbtnih instinktov, ki ga lahko privedejo v nevarnost smrti.

 

Luna v solarni združena z rakom in sonce združeno z ovnom , oba prizadeta z aspekti malefikov od Saturna ali Marsa- obljublja nevarnost slepote ali padca ali rane od štirinožne živali.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Saturn v rojstni– to obljublja leto tegob z nestalnostjo, mnogo sovražnikov, ovir v podjetnosti, nestabilen položaj. Bolezen glave ali črevesja, kar lahko prinese osebi nevarnost smrti, posebej , če je Luna v zahajanju . Če je v vzhajanju bo nevarnost manjša.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Jupiter v rojstni– to obljublja dvig sreče, koristna prijateljstva, srečne poroke, dosežek želja, če ni aspektov z malefiki.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Mars v rojstni, posebno , če je v vzhajanju  in če je letna karta podnevna- to obljublja težko leto, nevarnost izliva krvi, padec ali ran od ognja. Domače nesloge, sovraštvo; žalost v zakonu, ločitve. Za vlado- Upornost proti oblastem.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Sonce v rojstni– to obljublja zadrževanje z zaprekami v podjetnosti, razočaranje v upanja, domače razprtije, malo sreče v zakonu.

Z drugimi besedami, konjunkcija svetlečih nebesnih teles (sonce , luna) je enako neugodna v solarni karti, kot v natalni karti.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Venera v rojstni– to obljublja dobro leto ampak, če je v neugodnih aspektih  - žalost, bolezen, izgubo lastnine ali pozicije, kruto ljubosumnost v zakonu, sovraštvo v družini, posebno v karti ženske.

Če Luna v Solarni pade v znak, ki ga okupira Merkur v rojstni– to obljublja dobro leto v podjetnosti; toda , če je prizadet s škodljivimi aspekti – nesloge , procesi, nered v podjetnosti, izguba lastnine. Če je Merkur v Dvojčku ali Devici – sreča v biznisu, če je v kateremkoli drugem znaku- grožnja smrti.

Če Luna v Solarni ponovno vstopi v znak, ki ga okupira v Rojstni karti– to obljublja ovire v podjetnosti, močne sovražnike – posebno na delu žensk ali javnih ljudi. Nevarno leto za oblast in pomembneže. Če je Luna prizadeta s škodljivimi aspekti – nepričakovane nevarnosti- posebno, če je to vladar leta. Če je v dobrih aspektih so ta nakazila poudarjena.

Če Ascendent Solarne karte pade  v Hišo, ki jo okupira Saturn ali Mars v rojstni in eden ali drugi od teh planetov malefikov premika v 1 hiši– to obljublja veliko nevarnost.

Če Ascendent Solarne karte pade v znak 2 hiše rojstne karte in, če je Venera vladar leta (Bik, Tehtnica), Saturn v 4 hiši in 1 hiša SR ustreza 8 hiši – to obljublja ujetništvo, suženjstvo

Če znak 1 hiše -Ascendent Solarne karte zamenja v Solarni znak 12 hiše rojstne , ta znak dejansko postane prestol Jupitra , če ga okupira Saturn in je Mars v 4 – to obljublja smrtno nevarnost.***Jupiter je vladar Ribe, original znaka 12 hiše.

Če Ascendent Solarne karte pade v I, II, IV, V, VII, IX, X, XI hišo; in vladar leta pade v 3,6,8 ali 12 (III, VI, VIII ali XII) ali ASC pade v 3 ali 11 – to obljublja ravnotežje dobrega in slabega v tem letu in priložnost triumfa nad slabo srečo s herojskim naporom inteligence in volje moči.

Če je Mars ali Luna v Rojstni in Solarni  v 11 hiši – to obljublja prijatelje, ki niso zelo zanesljivi.

Če je vladar natalne 11 hiše v 12 solarne to obljublja izdajstvo prijateljev.

Če je Saturn vladar 11 hiše ali 12 hiše v Solarni – Nezvesti ali nestanovitni prijatelji.

Če je Jupiter vladar 10 hiše v rojstni karti in je v kvadraturi ali opoziciji Sonca v Solarni – položaj osebe in časti se bodo sesule v roku tega leta.

Če je vladar LETA nesrečen v rojstni in v Solarni - strah, bojazen, zaskrbljenost, ovire, razočaranja v tem letu.

Če je vladar natalne 10 v 7 hiši, 8 hiši ali 12 Solarne – težavno leto, brez ugodnosti od vlade ali ljudi visoke pomembnosti.

Če je vladar LETA Saturn v Rojstni v padajoči hiši (3,6,9,12) in če v Solarni prehaja skozi 6 ali 8 in če je to Saturn –grožnja uničene sreče, izguba dostojanstva ali zaposlitve v tem letu.

Če je vladar LETA na kardinalni točki ( 1,4,7,10) v kvadratu ali opoziciji Saturna ali Marsa in če je v Rojstni tudi v konjunkciji z istim malefik planetom – zelo slabo leto, grožnja velike izgube, žalost, katastrofe

Če je vladar LETA v 7 hiši ali 12 v škodljivem aspektu s Saturnom ali Marsom , če Jupiter ni v dobrem aspektu z Luno ali z vladarjem leta – nevarnost izgube posesti ali pozicije preko delovanja močnih in neizprosnih sovražnikov.

Če je vladar LETA , 1 hiše Solarne in Luna v konjunkciji, kvadratu ali opoziciji z malefikom ali prizadetim planetom – nevarnost uničenja , razpada največje sreče. Toda , če je  Jupiter ali Venera v konjunkciji Lune ali vladarja leta ta strašna nakazila bodo nevtralizirana.

Če je vladar leta v 6 hiši (Natalni in Solarni) in če je prizadet s škodljivim aspektom – nevarnost velike nesreče, nezgode.

Če vladar leta v Natalni in Solarni karti okupira kardinalno točko I,IV,VII,X) in je v kvadratu ali opoziciji s Saturnom ali Marsom- velike težave.

Če je vladar leta v 2,6,8 ali 12 solarne prizadet z aspektom malefika –nevarnost neke katastrofe, ki jo nihče ne more predvideti.  

Če je vladar leta Solarne in Luna v konjunkciji, kvadratu ali opoziciji s Saturnom ali Marsom – nevarnost uničenja in velike žalosti.

Če vladar 11 rojstne prehaja v 12 solarno obljublja spremembo prijateljev ali sovražnikov.

Če vladar 1 rojstne v 12 solarni-to obljublja številne sovražnike, močne sovražnosti, zajetje, ujetništvo.

Če Saturn ali Mars ni vladar leta Solarne in nista v sextilu ali trine z drugimi planeti – slabo leto, prihodnost ogrožena z uničenjem, razpadom.

Če je vladar ASC Rojstne prehaja v 2 hišo in, če je to Saturn ali Mars – grožnja izgube lastnine.


Vladar leta pod žarki Sonca obljublja nevarne aktivnosti sovražnikov.

Če je vladar LETA planet benefik , če je v opozicija z Marsom in kvadratu z Luno ali Soncem , če je vladar 1 hiše brez aspekta do svoje lastne hiše, velike nevarnosti ustvarjene s sovražniki.

Če je vladar leta bil planet benefik v Rojstni in če je to planet malefik v Solarni in če je Luna prizadeta s škodljivim aspektom – nevarnost usodnega napada ali zelo resne rane od rok sovražnikov. Nevarnost amputacije.

Če je vladar leta v 7 hiši, prizadet s aspektom malefika- grožnja nevarnega padca ali nevarnost , ki prisili osebo, da zapusti deželo.

Če je vladar leta v kvadratu ali opoziciji s 1 hišo- slabo leto, če je v sextilu ali trine – ugodno leto.

Če je vladar leta planet malefik, če je v 7 hiši v rojstni ; če je v solarni prizadet z Luno v neugodnem aspektu in če ta okupira 1 hišo ali če drug malefik okupira to hišo- je to znak zelo velike nevarnosti.

Če je vladar leta prizadet s aspektom malefika od planeta lociranega na kardinalni točki, ustvarja kvadrat ali opozicijo do njega – nevarnost težav, velike žalosti, velikega tveganja. Če je sovražen planet v padajoči hiši , nakazila so oslabljena

Če je vladar leta brez pomembnega položaja in vladar 1 hiše rojstne ( isti ASC kot v rojstni), in če sta Sonce in Luna tudi prizadeta – nevarnost samomora ali nevarnost , da se obvežeš akciji, ki bo kaznovana s smrtjo. Toda, če so benefiki v ugodnem aspektu z vladarjem leta- te nesreče se ne bodo materializirale.

Jupiter v 6 ali 12 (Rojstni in Solarni) obljublja močne sovražnike, preganjanje od zavisti ali sovraštva bo neuspešno.

Merkur v opoziciji do 7, bo paraliziral mahinacije sovražnikov.

Merkur v 12 (Natalni in Solarni ) bo razkril mahinacije in pasti sovražnikov.

Mars v 1 hiši, v škodljivem aspektu z Luno in vladarjem leta napravi sovražnike močnejše. Toda, če je to v srečni hiši Jupitra, ta daje moč proti sovražnikom.

Če je vladar12 (Rojstne) prehaja v 1 (Solarne) – številni in mogočni sovražniki. Če prehaja v 8 – nevarnost umora od sovražnikov. Če prehaja v 11 – malo prijateljev in mnogo sovražnikov.

Če je vladar ASC Rojstne prehaja v 12 hišo solarne, in če je to srečno – uničiti, premagati sovražnike. Če je prizadet z aspekti – sovražniki bodo triumfirali.

Če sta vladar Ascendenta Solarne karte in Luna v škodljivem aspektu s Saturnom ali Marsom – moč je v rokah sovražnikov.

Če obstaja solarna ali lunarna eklipsa v 1 ali 10 hiši Solarne in, če so vladarji teh hiš spojeni do znakov eklipse – sovražniki bodo triumfirali. **** Če Solarna karta sovpada s trenutkom eklipse …je treba biti previden v presoji, ker eklipse (posebno solarne) prizadene solarno do takih razsežnosti , da se dobra nakazila ne bodo uresničila. Če se eklipsa pojavi na ascendentu se smatra za zelo slab znak, ne samo za pomembnost natalne hiše ampak tudi za zdravje osebe.

Če je Kozorog v 12 in Vodnar v 1 (solarne) – skriti sovražniki niso več nevarni. Če je Kozorog ali Vodnar v 12 in Saturn v 7 – skrivni sovražniki bodo postali znani.

Če Jupiter v Solarni okupira znak, kjer je Saturn v rojstni – to obljublja nestabilnost v zaveznikih , pretrgane vezi s prijatelji.


Mars v 1 hiši solarne – nevarni sovražniki. V 7 hiši –pričkanja in procesi.

Sonce v 7 hiši ( Natalni in solarni) podpora prijateljev. V 12 solarni in prizadet z aspektom malefika – skrivni sovražniki, ki lahko naredijo mnogo škode.

Luna v 7 hiši ( Natalni in solarni) – nesreče, težave, sovražnost in nevarnosti.

Venera , Jupiter ali drug koristen planet v 12 solarni obljubljajo superiornost-premoč sovražnikov.

Merkur v 7 ( Natalni in solarni)- veliko škode od zvitosti, spretnosti izdajalskih sovražnikov.

Saturn v 1, 6, 7 ali 8 obljublja neizprosne sovražnike.

Jupiter v 3 (Natalni in solarni) obvaruje od vseh usodnih nevarnosti in nesreč.

 

Mars v 4 (Natalni in solarni) – grožnja ujetništva, izguba ugleda, nevarnosti. Če je Mars v 12 solarne ampak v neki drugi hiši v rojstni –nevarnost neke usodne in nepredvidene nesreče.

Mars prehaja v solarni v znak, ki ga Sonce okupira v Rojstni , bo v tem letu sprostilo nevarnost nasilne smrti, če je ta nevarnost v Rojstni karti ali bo povzročilo bolezen, ki lahko postane usodna.

Mars v 10 solarni - preti padec ali rana od štirinožne živali.

Če je Luna v možatem znaku solarne  in kvadratu ali opoziciji s Saturnom in Marsom in če je vladar hiše, ki jo okupira malefik – obljublja močne sovražnike od katerih česarkoli se je za bati.

Če je Luna v možatem znaku solarne  in kvadratu ali opoziciji s Saturnom in Marsom in če Saturn ali Mars vlada znaku, ki jo okupira Luna – velike nevarnosti, smrtne nevarnosti

 

Če je južni vozel v 1 hiši Solarne –severni v 7 solarne – nevarnost pasti v roke sovražniku, potreba za borbo.

Če znak 6 ali 12 rojstne hiše prehaja v 1 solarne – prijatelji se bodo obrnili v sovražnike.

Jupiter in Venera v konjunkciji z Luno ali z vladarjem leta solarne – bo osvobodilo osebo od moči sovražnikov.

Če sta 4 in 7 hiša in njihovi vladarji prizadeti v Solarni z aspekti malefika – mnogo škode bo povzročeno s sovražniki.

Jupiter v Kozorogu Solarne , prizadet s Saturnom in Sonce istočasno prizadeto od Marsa – obljublja veliko nesrečo.

Jupiter, vladar leta in pod žarki Sonca – obljublja ponižanje in žalost, revščino.

Saturn v 1 hiši solarne – grožnja ujetništva, suženjstva.

Če je vladar leta Saturn in pod horizontom v karti in če je v konjunkciji z Marsom ali če je Mars v znaku, ki ga v rojstni okupira Saturn; če je vladar 1 hiše solarne v 7 hiši in če sta Jupiter in Venera v cadent hišah (3,6,9,12), neizbežna grožnja ujetništva.

Če je Saturn vladar 1 hiše solarne v 12 brez aspekta od Sonca – grožnja ujetništva.

Če je Saturn v 12 hiši (Rojstni in Solarni) – nevarnost zelo velike nesreče ali nevarne rane.

Če je Mars vladar leta in če Saturn v Solarni okupira znak v katerem je Mars v rojstni; in če Mars v solarni okupira kardinalno točko(I,IV,VII,X) ali nasledno hišo ( II,V,VIII,XI) in je nad Venero; in če so planeti benefiki v cadent –padajočih hišah (3,6,9,12) – slabo leto, nevarnost ujetništva.

Če je Mars vladar leta v 1 hiši Solarne v znaku, kjer ni pomembnih položajev planeta in posebno , če ta okupira 1 v rojstni ali meče kvadrat ali opozicijo do te hiše - nevarnost ujetništva.

TOČKA SREČE V SOLARNI

Če znak točke od Rojstne prehaja v 1 hišo SR – Je to ugodno za podjetništvo

Če znak točke od Rojstne prehaja v 2 hišo SR – dobro leto in dobiček, dober znak za predanost poslu

Če znak točke od Rojstne prehaja v 3 hišo SR – koristi od bratov, sester in drugih sorodnikov

Če znak točke od Rojstne prehaja v 4 hišo SR – dobra sreča z materialnim zanimanjem

Če znak točke od Rojstne prehaja v 5 hišo SR – dobra sreča v ljubezni, kreativnem delu

Če znak točke od Rojstne prehaja v 6 hišo SR – prilika dobitka, opravljanje medicine

Če znak točke od Rojstne prehaja v 7 hišo SR – zakonite zmage, triumf nad sovražniki

Če znak točke od Rojstne prehaja v 8 hišo SR – grožnja neke izgube s tatvino ali drugače. Slabo leto za posojilo denarja z varnostjo.

Če znak točke od Rojstne prehaja v 9 hišo SR – koristna potovanja, če je v rojstni nakazano to, sreča pridobljena od oddaljenih krajev. Znak povišanja v dostojanstvu za svečenike, duhovstvo

Če znak točke od Rojstne prehaja v 10 hišo SR – koristi vlade in na visokih položajih, profit v podjetništvu, realizacija upanj in sanj.

Če znak točke od Rojstne prehaja v 11 hišo SR – lastnina ali dviganje doseženo s prijatelji, podporo ali dobrotniki, darovalec. Uspeh v podjetništvu , dobro leto za zopet pridobiti lastništvo posojenega denarja ali za pridobiti neke koristi od vlade in ljudi na visokih položajih.

Če znak točke od Rojstne prehaja v 12 hišo SR – ugodno leto za pridobivanje nezakonitih zaslužkov ali za dobičke od skritih akcij.