Neptun v Solarni karti
Neptun je veliko stvari na številnih ravneh, ampak najprej in predvsem je prizadevanje za višje  izražanje, kot nasprotje nižjega. Razlika med višjimi in nižjimi vplivi niso omejeni na duhovno raven, ampak se lahko pojavi tudi na čustveni, mentalni in fizični ravni.


V vsakem primeru je od posameznika odvisna usmeritev zavesti proti najvišji možni manifestaciji. Na primer, Neptun na duhovni ravni je povezan s celotno edinstvenostjo, karmičnimi zakoni, ideali, Bogom in višjem prepričanjem, ki tvorijo hrbtenico duhovnosti. Močan občutek zaupanja v Boga in vesolje podpira proces rasti na duhovni ravni, ampak ima tudi posledice na drugih ravneh. Vsaka raven izkušenj podpira in sproži druge. To je vse vpogled na vseh ravneh, ki nam eventuelno pomagajo proti bolj nagrajujočem in izpopolnjujočem življenjskem stilu. Nižja predstavitev Neptuna na duhovni ravni je razočaranje z višjimi načeli. Tu posameznik izpade iz svoje prave poti in postane zapleten v fanatično prepričanje ali popolno fantazijo. Duševni obup namesto razsvetljenje je rezultat in podpora potrebna za rast na vseh ravneh je onemogočena.


Enaka razcepljenost višje in nižje je prisotna tudi  na čustveni, mentalni in fizični ravni. Na čustveni ravni je posameznik sposoben velikega sočutja in občutljivosti za druge. To je čas, ko sočutno razumevanje krepi vezi med ljubljenimi osebami. Nižja predstavitev Neptuna je dovzetnost za strah in skrbi. Občutljivost, ki je namenjena spodbujanju resničnega razumevanja, namesto povečanega občutka ranljivosti do življenja, drugih in prihodnosti. Ni zaupanja v Boga, ki izhaja iz duhovne ravni za podporo odločitev. V negativnih situacijah se resnično razumevanje do drugih ne razvija, saj se posameznik preveč ukvarja z osebnimi občutki in vprašanji, da bi se lahko osredotočal na druge.


Na duševni ravni, kreativnost in navdih pripomore k razširitvi umske sposobnosti posameznika.      Neptun je bolj tesno povezan z desno polovico možganov, kot levo in kaže sposobnost pustiti razumu, da kroži prosto do novih in boljših vpogledov.

Nižja manifestacija je zmeda in prevara. Kaj so vam rekli je drugačno od tistega, kar ste intuitivno občutili. Misli so v nasprotju vpogledu in vi niste sposobni doumeti resnico. Tukaj ni zaupanja višji desni polovici možganov inspiracijskim ali duhovnim procesom. Kreativnost je onemogočena. Brez razumevanja velike slike je duševna energija zapravljena prek pomanjkanja povezanosti, ko se oseba prične osredotočati na nepomembne, zavajajoče podatke.


In končno, Neptun na fizični ravni je služiti drugim. Načela, ki so filtrirana dol na različnih ravneh in jih je bilo razumeti v vsaki višji manifestaciji steče v dnevno prakso na zemeljski ravni.  Obstaja doslednost; tako zgoraj, tako spodaj. To je možno na fizični manifestaciji duhovnosti za katero si prizadevate. Ko so le nižje manifestacije filtrirane do fizične ravni, zmedenost, nered, ne-organiziranost in izčrpanost so najboljši primeri, ki se pojavijo. Imate pomanjkljiv celoten koncept, ki je potreben, da bi spojili svoja dejanja in določili prednostne naloge glede na njihov pomen. Neptun na najvišji ravni manifestacije na fizični ravni je neposredno odražanje razsvetljenih obljub napravljenih na duhovni ravni.


V vseh hišah bodo delovale ali višje ali nižje manifestacije. Bolj se posameznik osredotoča na višje energije, bolj povezana in pronicljiva postanejo dejanja. Bolj je posameznik občutljiv na duhovni vpogled, lažje mu bo za upravljanje z vprašanji na vsaki ravni.

Prinese nevarnost goljufije ali mračnih poslov  v finančnih zadevah pogosto zaradi napake moža ali partnerja.


Splošni pomen Neptuna

 

Neptun, vladar RIBE, je bil bog oceanov. Neptun simbolizira brezmejnost, intuicijo, psihično občutljivost, sočutje, duhovnost, spanje, neresničnosti, kreativno domišljijo, umetniški navdih, domišljijo, iluzijo, podzavestne procese, meglo, zmedenost, požrtvovalnost in samouničujoče vedenje. Astrološki aspekti, ki vključujejo Neptun pokažejo, kako smo usklajeni do čustva drugih, uporabo svoje domišljije, izkrivljanje naše dojemljivosti, uniči naše lastne napore in tudi kako mi upravljamo z razpadom starih struktur v naših življenjih.

Ljudje, ki jih označuje Neptun so pesniki, umetniki, sanjači, glasbeniki, mistiki, spiritualisti, idealisti, občutljivi ljudje in tisti, ki se sočutno nagibajo k pomoči potrebnim. V zdravstvenih zadevah, Neptun simbolizira noge, težave spanja, mamila, duševne motnje in težave z drogami in alkoholom.

Postavitev v solarni karti in aspekti Neptuna lahko vključujejo nas bodisi osebno skozi zdravstvene zadeve in življenjske pogoje, ki jih ureja Neptun ali posredno preko ljudi, ki jih simbolizira Neptun.