Jupiter v Solarni karti
Jupiter ima več možnih razlag v karti sončnega povratka in katerakoli od naslednjih pomenov se lahko poveže glede na položaj hiše. Na prvem mestu, Jupiter pomeni koristen dogodek povezan z njegovo postavitvijo. Kako se te prednosti zgodijo in področje življenja na katerega vpliva običajno kaže položaj hiše.

Vse priložnosti bodo verjetno vključevale širitev na nova področja dejavnosti. Primarna funkcija Jupitrovih načel je širitev izven področja uporabe predhodne izkušnje. Eno je, da se ne ostane pri statičnih pogojih; rast ni le nakazana ampak je pričakovana. Jupitrovo počasno in dosledno gibanje pomeni konstantno rast potrebno za napredek.

Ena od najpogostejših dejavnosti, povezane z rastjo in širitvijo je izvajanje izobraževanja. Spodbuda za učenje je tesno povezana s katerokoli motivacijo za rast in naša definicija učenja v tem primeru ni omejena na strukturo okolja šole, ampak lahko vključujejo samo-poučevanje in tečaj usposabljanja. Čeprav izobraževanje ne velja vedno za vsako postavitev Jupitra v hiši se lahko šteje, da ima vpliv na katerokoli od hiš.      

Območja širitve lahko zlahka postanejo področja preseganja in to je problem z Jupitrom. Rast je lahko nenadzorovana in nenamerna, lahko zasenči vsa prizadevanja za resnično pridobitev ali korist. Na primer, prenajedanje lahko izpodriva željo po hranljivi hrani, ko je Jupiter v 6. hiši. Pridobitev telesne teže prevzame prostor izobraževanja. Že obstoječe razmere povezane s katero koli hišo postavitve Jupitra lahko prekipi, če so izredno omejitve bile predhodno pravilo. To še posebej velja, ko čustva preplavijo posameznika po dolgem obdobju čustvene potlačenosti. Katerakoli postavitev Jupitra lahko daje signal za zgrešeno dobro. Ena ali več dejavnosti povezanih s hišo Jupitra so morda poudarjene do take mere, da je lahko rezultat izkrivljeno dojemanje, ustvarjanje napačno dobro.

Morda je pretiranost neposredno in sorazmerno povezana s potisnjenimi nujami. Zdaj se strmo dvigujejo, kjer smo prej zaostajali zadaj, da nadoknadijo za izgubljeni čas. Neustavljiva spodbuda nam omogoča, da raste in se širi zelo strmo. Naloga je, da se prepreči omejevanje te rasti, da ostanemo kontrolirani. Najboljša možnost je usklajen entuziazem.

Vprašanje etike in morale je pogosto povezano s hišo postavitve Jupitra. Za razliko od Saturna, ki je bolj reprezentativen glede družbenih struktur in pričakovanj, Jupiter kaže na potrebo po filozofski (ali včasih verski) skladnosti med tem, kar počnete fizično in kaj verjamete, da bi morali početi v skladu z etiko in moralo.

Osnovno prepričanje je vedno središče kakršnihkoli konfliktov in ne zunanjih pričakovanj. Jupiter s hišo postavitve kaže željo za pregled teh prepričanj zahtevajoč močan vpliv na nekoga filozofijo življenja in kodeksa obnašanja. Sedanja prepričanja lahko omejujejo prihodnjo rast in svobodo. Znotraj te perspektive so bolj pogost problem hinavščina in moralne dileme kot pa frustracije povezane s Saturnovimi zunanjimi zakoni.

Jupiter v dveh težkih oseh zasluži posebno pozornost. Jupiter v Biku/2 hiši lahko postane pretirano vdan in ................. Jupiter v Škorpijonu/8 hiši lahko tudi gre do ekstremov s kakršnokoli odvisnostjo. Jupiter v Devici/6 hiši lahko postane tako obseden z delom, dieto, zdravjem, samo-izboljšanju, itd. Da se oseba ne ustavi niti da  "poduha rože," ali sprosti dovolj, da dopusti sebi prejeti pretok miline.  Jupiter v Ribi/12 hiši lahko tudi pretirava z različnimi oblikami eskapizma, žrtvovanja, prevare in so-odvisnosti.

Domov

Splošni pomen Jupitra

Jupiter, vladar Strelca in Ribe, je bil kralj bogov na gori Olymp.  Jupiter simbolizira dobro srečo, radodarnost, širitev, učenje, objavljanje, modrost, potovanja na dolge razdalje, interesi tujine,
nadaljnje izobraževanje, filozofija, religija in širitev obzorja osebe.  Astrološki aspekti, ki vključujejo Jupiter kaže priložnosti za napredovanje, potenciale za rast in našo pripravljenost pridobivati nove izkušnje.  Ljudje označeni z Jupitrom vključujejo odrasle moške, sodnike, advokate, zdravnike, duhovščino, univerzitetni profesor, politiki in tisti, ki so dosegli pomemben položaj ali vpliv na svojem področju.  V zdravstvenih zadevah, Jupiter simbolizira probleme zaradi prekoračitev; tudi jetra , žleze sluznice, stegna, kri, arterije in vonj.

Return postavitev in aspekti Jupitra nas lahko vključujejo  ali osebno skozi zdravstvene zadeve in življenjskih okoliščin, ki jim vlada Jupiter ali indirektno skozi ljudi, ki jih simbolizira Jupiter.