Merkur v hišah v Solarni kartiMerkur ima dve osnovni interpretaciji v karti sončnega povratka: simbolizira tvojo duševno kondicijo skozi prihajajoče leto in o čem ti misliš.

Solar Return Merkur v 1. hiši

Dodaja miselne aktivnosti; dobro za študente. Dobro za vse pisatelje , učitelje. Merkur v 1 hiši lahko kaže, da je vaš um zelo osredotočen na lastni interes. Vi se boste osredotočili na svoje potrebe, razvijali svoje ideje in mnenja in napravili svoje osebne odločitve. Boste običajno intelektualno neodvisni. Zanesli se boste vedno bolj na svoje miselne procese in sprejemali odločitve samostojno, po možnosti ne upoštevajoč povratne informacije ali posvetovanja z drugimi. Subjektivna interpretacija je lahko zelo močna. Lahko, da boste videli samo eno stran problema. Razumevanje drugih vidikov je lahko težavno, če se ne morete povezati z idejami drugih ampak samo svoje. Vi cenite svoje misli in mnenje tako visoko, da ste prepričani kaj želite ne glede na to, kaj vam drugi rečejo. To morda ni pravi čas za resnično razumevanje drugih.

Solar Return Merkur v 2. hiši

Z Merkurjem v 2. hiši boste razmišljali in komunicirali o dohodku, vrednotah, nakupih in lastnini. Dohodek lahko izhaja iz pisanja ali govorjenja. Lahko imate dobiček od podpisa pogodbe ali sporazuma. To je dober čas za pregled vašega proračuna in se vključiti v finančno načrtovanje. Bodite prepričani, da dobite dobro finančno svetovanje pred kakršnimi koli naložbami.Solar Return
Merkur v 3. hiši

Koristi poslovnim potovanjem, kar je osnovano na skupnem interesu.
Obstaja možnost za začetek neke vrste študija sedaj. Če ste že vključeni v nek študij boste verjetno zelo uspešni. Vi boste zelo radovedni in boste želeli povečati svoje znanje. Vi boste tudi lažje komunicirali in izrazili sebe v pisni obliki, kot tudi ustno. Vaša radovednost vas spodbudi, da greste na nekaj kratkih potovanj v tem obdobju, kar vas spravi v stik z novimi ljudmi in poveča vaše znanje.
Komuniciranje z brati in sestrami in drugimi sorodniki bo bolj enostavno in odprto. Ne boste mogli vedno ostati pri miru za dalj časa in boste nenehno iskali stalne akcije. Ena slaba stran je, da vam bo dolgčas zelo hitro. Lahko imate koristi iz tega časa, če boste odprti za nove izkušnje in ne vztrajali na starih in zastarelih idejah.

Solar Return Merkur v 4. hiši

Kaže vrsto različnih mnenj v družini. Če je prizadet prinese družinske borbe, posebej če je prizadet z Marsom.
Ta astrološka pozicija bo ustvarila spremembe v domačem okolju. Lahko, da se boste želeli preseliti v drugo mesto ali drugo lokacijo v vašem mestu.

Pozornost boste polagali na vaš dom in ljubljene. Posledično lahko doživite povečane komunikacije toda tudi prepire in nesporazume. Vaš dom tudi lahko postane center družbene aktivnosti. Povabili boste ljudi, ki imajo podobne interese in z njimi izmenjavali ideje. Lahko vas tudi prične zanimati raziskovanje o svojih koreninah in vaša družinska zgodovina. Poglabljanje v vašo preteklost vam lahko pomaga rešiti sedanje  probleme. Obstaja tudi možnost , da pričnete neke vrste dela na svojem domu.

Solar Return Merkur v 5. hiši

Vaša čustva so pod kontrolo z razlogom; dobro za intelektualne užitke bolj kot čutne. Koristi študentom, tehničnim  šolanjem, če Merkur ni preveč prizadet. Ker je Merkur komunikacija v vsaki obliki, to pokaže kje je fokus  transakcij, poslov, služenja drugim, pisanje in komunikacije. Komunikacije z romantičnimi partnerji lahko trajajo ure.

Solar Return Merkur v 6. hiši


Prizadet nakazuje pretirano delo , ki prinaša glavobole. Prizadet ustvarja miselno delo zelo težavno. Z Merkurjem v 6. Hiši SR, boste razmišljali in komunicirali o zdravju, dietni prehrani, telesni dejavnosti, delu, domačih živali, sodelavci, in storitvah, ki jih opravljate za druge. Morda boste zelo zaposleni v pisarni, ki ima opravka s telefonskimi klici, sporočili, birokracijo in podrobne informacije. Novice o delovnem mestu lahko pridejo po telefonu ali po pošti. Informacije o medicinskem zdravljenju so lahko ravno to, kaj je zdravnik odredil. Uživate lahko preživljati čas s hišnim ljubljenčkom. Lahko bi utrpeli manjše fizične težave in postali zaskrbljeni o svojem zdravju in drugih vprašanjih glede zdravja.

Solar Return Merkur v 7. hiši


Kaže sebi obrnjenega soproga ali partnerja. Če je prizadet prinese nerazumevanja s to osebo. Nakazuje družben predlog, kot je snubitev ali poroka.   Merkur v 7. hiši solarne karte lahko signalizira, kako pomembno je komuniciranje z drugimi v prihajajočem letu.   Morda boste porabili veliko časa za diskusije, pojasnila, pogajanja in celo prepirov z drugimi, še posebej, če imate velik projekt oziroma vprašanje, ki ga je treba obravnavati. Zadeve pod diskusijo ne bodo zlahka dokončane. Projekti lahko zahtevajo veliko komunikacije med vsemi udeleženci pred zaključkom; spori lahko zahtevajo dolgotrajna pogajanja preden se lahko doseže dogovor.


Solar Return
Merkur
v 8. hiši

Kaže spremembo v finančnih investicijah ali potovanje zaradi smrti.  Merkur, glasnik bogov, v vaši 8. hiši seks, smrt, kirurgija, smrtnost, davki, dolgovi, prodornost, partnerjev dohodek in skupnih sredstev vam prinaša veliko priložnosti za učenje o takšnih zadevah v tem letu. To je odličen čas za študij okultnih predmetov, preiskovanje psihičnih pojavov ali pa katere koli vrste poglobljene študije in raziskave. Morda boste želeli izvedeti več o denarju, vlaganju, zavarovanju in načrtovanju nepremičnine v prizadevanjih, da spravite vaše finančno stanje v red. Vaše misli se lahko obrnejo na zadeve, povezane s smrtjo, umirajočimi in posmrtnim življenjem ali bi lahko prejeli pomembno sporočilo v zvezi s temi zadevami.  Najverjetneje boste ugotovili, da je produktivno, da raziščete svojo podzavest in najdete načine za reševanje zadušenih čustev iz preteklih bolečin in krivic. Z Merkurjem v solarni 8. Hiši, obstaja možnost nesreče ali potrebe po operaciji. Bodite previdni na cesti to leto, ker Merkur, bog potovanja prehaja skozi hišo smrti.

Solar Return Merkur v 9. hiši

Koristi mentalnim zadevam, žurnalistom; prinese poslovna potovanja.  Vi boste zelo zainteresirani za širitev svojega znanja v tem letu, zlasti pri proučevanju drugih kultur, jezikov, prava, metafizike, filozofije ali religije. Imeli boste močno spodbudo za potovanje in želeli izvedeti več o oddaljenih državah in različnih kulturah, razen svoje. Če ta potovanja ne bodo mogoča boste iskali napisane informacije in boste duševno obiskali  te kraje. Vaš um bo usmerjen k spoznavanju novih krajev in idej. Privlačile vas bodo abstraktne ideje. Boste bolj prilagodljivi in odprti za mnenja drugih.
Lahko da boste imeli tudi številna vprašanja o veri in duhovnosti, iskali logično razlago za vaš obstoj in svojo usodo.

Solar Return Merkur v 10. hiši

Kaže slavo in sloves povezano z vašim profesionalnim znanjem in mentalno sposobnostjo v tem. Prizadet z Marsom , Uranom ali Plutonom do Merkurja prinese prenagljene akcije ali presoje.


Solar Return
Merkur v 11. hiši
 

Komuniciranje s prijatelji in znanci se bo izboljšalo v letošnjem letu, kar bo omogočilo, da bolje razumete nekatere predmete ali študije. Lahko postanete vključeni pri nekaterih skupinah, kjer boste razpravljali in izmenjavali svoje znanje in ideje. To bo zelo spodbudno za vas. Nagnjeni boste resno razmišljati o svojih ciljih in življenjskih objektivih, spraševali in ocenjevali dosežke, ki ste jih dosegli do tega časa.
Vaš krog prijateljev se bo povečal in tako prinesel priložnost za vas, da začnete neke vrste poslov z ljudmi, ki jih srečate v tem času. Lahko tudi srečate ali ste obkroženi z ljudmi, ki so mlajši od vas, ki vam nudijo bolj spontan in svobodnejši pogled na življenje. 
Vplivni krog prijateljev, za dobro ali slabo. Če je Merkur povezan z dobrim aspektom ali z Dvojčkom ali Devico vladajočem 2, 8, 10 , to bo koristno in prinaša dobiček. Prinese več klientele poslovnim osebam.

Solar Return Merkur v 12. hiši

Koristi abstraktnem delu bolj kot praktičnem mišljenju . V devici ali dobro aspektiranem  je povezano s skrivnimi načrti ali priprava ureditve, ki bi naj ostala tajna.     
Postali boste bolj tihi in skrivnostni in boste želeli obdržati življenje na bolj intimni osnovi. Vi  privatno dvomite v svoje ideje in boste obdržali svoja mnenja za sebe. Lahko imate probleme s komunikacijo z ljudmi, ker ste sramežljivi ali ne zaupate drugim. Lahko dobite občutek , da kar je rečeno bo uporabljeno proti vam. 
Na vsakodnevni stopnji obstaja nevarnost prevar, goljufij ali ropanja. Izzivalne akcije drugih imajo večjo moč sedaj na vas. Ne zanemarite svoj posel in uporabite dobro presojo pri podpisovanju pogodb ali sporazumov. 
Po drugi strani, vaša moč intuicije se bo razvila bolj in to bo dobro leto za začeti vaje meditacij in se povezati globoko s svojim duševnim prepričanjem.