Pluto v Solarni kartiSplošni pomen Plutona 


Pluton, vladar Škorpijona, je bil grški Hades, gospodar podzemlja. On je ugrabil in posilil Persephone - ukrep, ki je na koncu prineslo sezono zime na zemlji. Pluton simbolizira moč, nadzor, prevlado, upravljanje skupnih virov, prodornost, podzavestne procese, neustavljive sile; prav tako puljenje, odstranitev, smrt, regeneracijo, preporod, korenito preobrazbo in konec faze življenja. Astrološki aspekti, ki vključujejo Pluton razkrivajo globoko zakopane dejavnike v naših življenjih, ki jih je treba pripeljati na površje, tako da jih je mogoče pregledati, obnoviti, preoblikovati ali odpraviti. Ljudje, ki jih označuje Pluton so rudarji, psihoanalitiki, okultisti, pogrebniki, denarni menedžerji in kdorkoli, katerega delo vključuje izpostavljanje, kar je prikrito ali skrito. V zdravstvenih zadevah, Pluton simbolizira žolčnik, spolne organe, organe izločanja in sposobnost telesa, da se ponovno obnovi.

Postavitev in aspekti Plutona v karti povratka lahko vključujejo nas bodisi osebno preko zdravstvenih zadev in življenjskih pogojev, ki jih ureja Pluto ali posredno prek ljudi, ki jih simbolizira Pluton.

V karti sončnega povratka razlaga Plutona vključuje razumevanje vprašanje moči in njegovih različnih oblik, ki so lahko usmerjene proti trem različnim točkam fokusa in skozi tri različne življenjske procese. Komplikacije so povezane z vsemi temi usmeritvami in procesi, ker vsaka manifestacija ima mnogo razsežnosti in zapletenosti, ki se pojavljajo ne le na fizični ravni, ampak na intelektualni, čustveni in tudi duhovni ravni. V okviru teh zapletenih situacij se moč lahko fokusira na tri različne cilje: sebe, druge ali okoliščine. Kot pravilo, moč kontrole nad samim sabo je večinoma koristna, moč kontrole za nadzor nad drugimi je predvsem škodljivo in moč kontrole situacije se razlikuje glede na dane okoliščine. S študijem hiše postavitve Plutona v karti sončnega povratka boste lahko ocenili, v katerih področjih življenja se ta vprašanja glede kontrole najverjetneje pojavijo. Obseg in učinki moči vprašanja vidimo skozi povezave do drugih planetov sončnega povratka.

Moč se lahko tudi manifestira skozi tri različne procese. Oseba se lahko odloči za istost, odstranitev ali transformacijo, preoblikovanje. Ko se odločite, da obdržite stvari, kot so, to pomeni, da obstaja nekakšna sila nuje za spremembo in se upirate tej sili. Možna je borba za oblast, ki se lahko pojavi.
Ko izberete odstranitve, ti odrečete kontroli nad nekaterimi stranmi svojega življenja ali zavračate imeti nadaljnje stike. Ko se odločite za spremembo, ustrežete ali popustite zunanji moči ali aktivno iščete transformacijo, ki že obstaja.


Trije različni Plutonovi procesi

    

  Plutonova moč je povezana s tremi različnimi postopki: ohranitev stvari take kot so, običajno z odporom na notranje ali zunanje sile; spreminjanje oblike, ki že obstaja, tako imenovana transformacija ali odprava, kar ni več uporabno ali bistveno, oblika smrti. Vsak od teh moči je lahko koristna ali škodljiva za uporabnika ali druge vpletene. To je cilj in namen procesa, ki je pomemben.
  Moč, da obdržiš stvari na način, kot so je lahko včasih prebujanje osebne moči. Tukaj je naznačen odpor na sile za spremembo in včasih je namen sprememb negativen.  Pritisk lahko prihaja od zunanjih ali notranjih virov in željene spremembe so lahko zunanje ali tudi notranje. Na primer, če ste si opomogli od odvisnosti alkohola, soočanje s težkim življenjskim položajem lahko povzroči pritisk, da začnete s pitjem ponovno. Pritisk lahko pride iz vaše lastne želje izogniti se zelo pomembni odločitvi ali osebo s katero ste povezani.

  V resničnosti, notranji in zunanji viri so res eno in isto, kar je odraz drug drugega od notranjih potreb zasnovati zunanje situacije. V navedeni situaciji zgoraj oseba želi ostati ozdravljena odvisnosti od alkohola kljub notranjim in zunanjim pritiskom. To je pozitiven cilj in če je dosežen, pomeni osebno moč. Prav tako je koristno, da ostane enako, ko si drugi prizadevajo nadzorovati vaše ravnanje in ogrožati svobodno voljo. Pluton predstavlja vpogled nujen za dojemanje manipulativnega prizadevanja, ki se pojavijo in se izogniti temu, kjerkoli je to mogoče.
   V nekaterih primerih, moč, da ostane isto je lahko negativna manifestacija, dejansko povzroča stagnacijo rasti. Če se upirate vsem novim notranjim in zunanjim spoznanjem, ki bi lahko okrepilo vašo rast ali povzročilo, da napravite spremembe, bo rezultat le malo napredka. Boste obstali. Ko vaš namen ni v skladu za splošno dobro ali osebnim koristim, je bolj verjetno, da boste vključeni v negativno uporabe Plutonove moči.

Proces izločanja je lahko zelo očiščevalen, čeprav gre za simbolno smrt. Če ste racionalizirali svoje poslovanje ali poslovne postopke, opustili kompulzivne in nepotrebne aktivnosti, je to vrsta smrti, vendar v vašo veliko korist. Sledi pregled proračuna, ki odstrani maščobe iz vaše porabe v praksi in vam omogoča zmanjšati vaš delovni urnik. V bolj resnih okoliščinah, morda vse, kar lahko naredite je razbremenitev situacije, ki je škodljiva za vaš napredek. Opuščanje je lahko pozitivna odločitev, ampak je lahko tudi negativna, če ste odstranil nekoga iz svojega življenja, ne da bi prej rešili ali sprostili konflikt.

Če je to res v vašem primeru, izogibanje oseb ali situacij bo porabilo vašo energijo. Transformacija je postopek pri katerem se situacija, stvar ali stopnja zavesti spremeni v novo in upajmo višjo manifestacijo (predstavitev). Kariere, poroke in samopodobe se vse lahko spremenijo na bolje. Običajno mi mislimo na proces preoblikovanja v smislu psihološkega vpogleda in stopnje zavesti. Informacije iz subtilnih virov ali podzavesti je postopoma ali nenadoma na voljo bodisi v racionalnemi umu ali Višjem Jazu, nato pa pride do spremembe na duševni, čustveni in duhovni ravni. Informacije, ki prej niso bile dostopne postanejo razumljive skozi proces vpogleda in moč se sprosti s pomočjo nove zavesti. To je lahko zelo poučna in koristna tranzicija, vendar pa je naravno, da je zelo pomembno kaj napravite z informacijami. Če se intelektualna, čustvena in duhovna rast sproži z novo zavestjo, se proces nadaljuje v  pozitivno; vendar, če namesto tega uporabljate svoj novo najdeni vpogled za nadzor drugih ali blokira rast, ste uporabili svoje znanje na negativen način.

Poslušajte

Slovar - Ogled podrobnega slovarja

  Zloraba Plutonovega procesa ustvari nezmožnost nadaljevati na življenjski poti, dokler niso rešena vprašanja in lekcije naučene. Stagnacija se pojavlja ko posameznik ne napreduje v naslednjo stopnjo razumevanja ali si napačno razlaga nalogo. Borba za oblast je lahko vzrok za takšno stagnacijo in jo je treba sprejeti le po skrbni presoji vprašanja in posledice. Borbe za oblast so drage v smislu časa in energije. Nekatere so bistvenega pomena za rast, druge pa so samo zadane. Spoznaj izvor. Idealno, če bi se izognili konfliktu na področju hiše postavitve Plutona v karti sončnega povratka, bi morali imeti več sredstev za višje zavedanje. Konflikti porabljajo energijo in sokove moči, potrebne za vzpon. Brez nasprotovanj, se lahko oseba premika hitreje, ko se osredotoča na vpogled in zavedanje. Ovire se lahko podrte in povezave med vsemi stvarmi postanejo jasne.
  Toda svet brez boja je idealen in ne nujno realnost. Vaš položaj lahko zahteva, da je rast mogoče doseči z bojem. Upornost lahko stimulira vaše zavedanje in ustvarjalnost. Resničen napredek lahko pride šele po reševanja konfliktov ali skozi sprostitve v bitki. Vendar pa je v dolgotrajnem, mrtvem boju bolj verjetno, da oseba ostane ujeta v konstantniem prepiru in ne pride nikamor. Neproduktivni bitki se je mogoče izogniti s tistimi, ki delajo v smeri večje ozaveščenosti.

Vendar pa tisti, ki uporabljajo psihološke vpoglede za nadzor in blokirajo svojo rast zavržejo dragocene energije. Postavili so negativni vzorec stagnacije pri čemer spoznanja niso sprejeta, kot so, ampak popačeno uskladijo prej spočete predstave o življenju in sebe. Namesto da napreduje skozi razsvetljenje, posameznik uporablja spoznanja kot orožje proti rasti in razumevanju, izbere opcijo istosti navkljub novim informacijam. Nasprotujočim realizacijam ni dopuščeno, da se pojavijo na površini; ampak so bodisi ukinjene ali napačno razlagane. V zelo negativnih situacijah, kot je ta, moči povezane s povečano Plutonovo ozaveščenostjo in njegovim ustvarjalnim potencialom niso nikoli realizirane.     

Poslušajte

Fonetično

 

Glavni cilj Plutonovega procesa bi morala biti rast skozi zavest. Zatorej je bistveno, ne glede na to, kakšna je vaša osrednja usmeritev, da uporabite informacije in vpogled pridobljenih izkušenj pri spodbujanju novega razumevanja sebe in univerzalnih načel. Glavni proces rasti se prične in konča s samim seboj.