Venera v hišah v Solarni karti
Venera je ključ do razumevanja vaših odnosov in finančnega stanja za solarno leto. Velikokrat ta dva področja gresta z roko v roki;  finančna varnost je združena z varnim razmerjem, medtem ko se finančne težave pogosteje pojavijo, ko so napeti bližnji odnosi. Čeprav je ta korelacija skupna, to ni pravilo in pojasnila za finance in razmerja morajo biti vedno obravnavani ločeno. Pri ocenjevanju Venere v karti, oceni Venero dvakrat, najprej v zvezi z drugimi dejavniki razmerja v sončnem povratku in nato glede na druge denarne kazalnike. Na ta način se lahko razvije jasna slika o vsakem področju zadeve.

Venera tudi nakazuje potrebo po udobju in je informativno treba vedeti, kaj je bilo predhodno v tej hiši pozicije Venere. Če je v tem letu, Venera prebiva v hiši, kjer je lani predstavljalo območje konfliktov, bi pomenilo,da Venera izboljšuje pogoje povezane s to hišo in bi lahko bil proces zdravljenja. Koristi pogosto sledijo po veliko trdega dela. Postavitev Venere v karti sončnega povratka nasledi težjo postavitev v preteklem letu, se lahko kažejo velike nagrade. Vaša ozaveščenost o tej možnosti te lahko opogumi, da delaš bolj močno na bolj problematičnih področjih, saj lahko vidite nagrade v naslednjem letu.


Venera v 1 hiši:
Poveča optimizem in družabnost. Dobro aspektirana prinese lahko leto in koristi svetovnem uspehu.

Venera v 2 hiši:
Koristi financam. Prinese srečo v poslih posebno v Biku, Tehtnici ali Ribi, če je dobro aspektirana; Če je prizadeta z Marsom, Jupitrom ali Uranom, prinese ekstravaganco ali nered v financah.

Venera v 3 hiši:
Koristi druženju. Posebno močno v kartah tistih, ki uporabljajo pisanje, komunikacije, poučevanje za preživljanje.

Venera v 4 hiši:
Lahko olepšate dom. Prinese pomoč od staršev; dobro za farmerje, domačije, posestnike.

Venera v 5 hiši SR :
Napravi te čutnega; koristi ljubezenskem življenju. Če je povezana z 2 hišo ali 8 hišo prinese uspeh pri špekuliranju ali kockanju, loteriji. Pogosto je videti tudi v letu rojstva otroka.

Venera v 6 hiši:
Neprizadeta ščiti zdravje, delovno okolje, odnose s sodelavci, podrejenimi. Prizadeta prinese nevarnost bolezni genitalij ali bližnjih organov.

Venera v 7 hiši:
Sreča in poroka. Lahko se poročite ali oblikujete partnerstvo ( če je Venera retrograde v solarni, kot je z vsemi planeti retrograde, bo odložilo poroko in se ne bo zgodilo to Solarno leto.) Če je Venera dobro aspektirana in retrograde bo poroka kasneje kot želiš.

Venera v 8 hiši: Koristi skušnjavam in investicijam razen, če je v škorpijonu.

Venera v 9 hiši: Prinese prijetne izlete ali željo za njimi.

Venera v 10 hiši:
Dobro aspektirana, koristi slovesu, poslom in družbenem položaju. Prizadeta s Saturnom , Marsom, Uranom ali Neptunom prinese družbeni škandal, običajno od komplikacij v ljubezenskih aferah.

Venera v 11 hiši:
Prinese svetovni uspeh, doseganje upov in želja, prijateljstvo z žensko je v pomoč. Prinese zadovoljstvo od prijateljev, podpore in opogumljanje od ženske ali od simpatije ženske.

Venera v 12 hiši:
Skrivne ljubezenske afere; kaže skrite želje ali čustva. Dobro postavljena in aspektirana te ščiti pred spletkami 12 hiše. V Ovnu in Škorpijonu ali z Marsom v aspektu do Venere prinese nezadovoljstvo in povečanje čutnosti. Venera tukaj kot s katerimkoli planetom v 12 hiši SR spodbija obljube natalne karte. Če je natalna Venera v 2 hiši bodo trpele finance; v 4 bodo trpele domače zadeve, nepremičnine, starši bodo trpeli, itd.