Saturn v Solarni karti


      

Saturn vlada realnosti in realnost katerekoli dane situacije je, da smo vsi končno odgovorni za ustvarjanje lastnega življenja. Odzivi in odločitve, ki jih naredimo v kateri koli situaciji, skupaj s strahovi, ki se jim bomo izognili, so hrbtenica vzorca za naše življenje. Samo, ko sprejmemo odgovornost za ustvarjanje lastne usode, smo lahko osvobojeni od pomanjkanja preživetja.  Šele ko se soočamo z našimi strahovi lahko živimo brez strahu. Saturn je ključnega pomena za to spremembo v usmerjenosti. To je končna realnost, končni strah, karmični maščevalec in vladar univerzalnih zakonov narave. Preko hiše s pozicijo Saturna se soočimo sami s sabo, strukturami in omejitvami realnosti in zakoni po katerih moramo živeti.

  Rast je zapleten proces, ki se pojavlja na različne načine. Saturnova rast se začne s priznanjem obstoječih struktur, ki smo jih vključili v naše življenje in morda frustracije ali omejitve, ki jih povzroča ta zgradba. Zdi se nenavadno, da govorimo o rasti v smislu omejevanja, ampak astrološko Saturn vlada strukturam, ki so na eni točki zaščitni in v drugih obdobjih omejevalni. Kot jastog ali pajek, ki prerasteta zaščitno trdo lupino, da bi rastla, morajo posamezniki občasno odvreči stare strukture, ki so postale omejevalne s časom.

  Tako kot pri rakih je lahko odpadanje počasen in težaven proces, ki mu sledi obdobje izjemno občutljivosti, dokler ni nova lupina oblikovana in utrjena v zaščitni strukturi. Mi pogosto napačno ocenjujemo domačnost za varnost. Predvidevamo, da bomo varni, dokler se držimo z isto staro rutino in ohranjamo to, kar smo ves čas počeli. Toda kar je bilo nekoč zaščitniško in varno naposled konča zaviralno za naš evolucijski cikel rasti. Včasih, samo naše nezadovoljstvo s stvarmi, kot da v nas prebudi potrebo po spremembi.

  Gibanje Saturna preko solarno povratne karte sovpada z zavestno strukturo. Včasih je ta zavest povezana z razočaranji in poudarja omejitve sedaj, ki blokirajo razvoj. To je, skozi to spoznanje procesa in frustracije, ko smo prvič postali zavedni potrebe po rasti izza naše sedanje strukture.               
Zato prvi korak v Saturnovem procesu proti rasti je prepoznavanje strukture, frustracije in omejitve, naložene s sedanjim načinom življenja, zlasti na tistih področjih življenja, ki ga označuje Saturnova hiša postavitve v karti sončnega povratka.

  Drugi korak proti rasti je ponovna ocena stanja. Pregled dejstev prinaša nadaljnje informacije, možnosti in razumevanje. Le z opredelitvijo zaviralcev evolucijskega cikla lahko gremo proti resoluciji in nadaljevanje rasti. Samo-kritika in konstruktivne povratne informacije od drugih so lahko primerna v tem trenutku.

Skozi proces ponovne ocenitve, da realnost naše situacije postane bolj očitna, kot tudi zakoni, ki nam vladajo. Da bi uspeli, moramo obravnavati z življenjem realistično. Ne moremo obrniti narave, da nam bo všeč, niti ne moremo pričakovati od drugih da nadomestijo naše pomanjkljivosti in strahove z reševanjem naših težav. Saturn vlada goli resnici in nima magičnega mišljenja. Mi moramo živeti znotraj zakonov narave za uspeh in preživetje. Če sovražiš svojo službo, končaj. Ne čakajte na dejanje Boga, da bi našli novo zaposlitev. Če želite dokončati velik projekt, delajte na njem. To je edini način, da bo napravljen. Če želite izgubiti težo, začnite z dietno prehrano in telesno vadbo. Trdo delo in spoprijeti se s težavami vas bo poneslo, kamor želite iti. Miselnost s polno želja ne bo.

   Ta vprašanja so v celoti v vašem območju nadzora in vi ste prosti, da ravnate po njih, ampak druge težave niso pod vašo kontrolo. Ne morete ustaviti, da vaš mož pite, lahko samo spremenite način, kako ravnati situacijo. Ne morete spremeniti hinavščino v drugih; lahko le ponovno ocenite svoje prepričanje. Skozi proces ponovne ocenitve, razvoj realnih možnosti, ki bi lahko privedle do možnih rešitev problema ali spremembo v načinu, kako upravljaš s problemom. Uspešne rešitve so tiste, ki so praktične in realne – to je, so v skladu z zakoni narave.

    Ko boste razumeli problem in razpoložljive možnosti, morate prevzeti odgovornost za rezultat. Vsak moški ali ženska prispeva k svoji lastni usodi. Kot delni kreator kakršnekoli težave, imate tudi nekaj nadzora nad rešitvami. Vendar pa prevzeti odgovornost za svoje sedanje stanje je lahko bolj grozeče kot kriviti druge. Nekateri se raje upirajo sistemu (kljubujejo zakonom narave) in se pritožujejo, namesto da bi ukrepali. Ne pozabite, domače dihanje daje lažen občutek varnosti in mnogi raje visijo na svojih omejitvah, namesto, da bi stopili v neznano. Naučijo se živeti s svojimi frustracijami, namesto da rastejo navzven. Zavestno napravijo odločitev, ki pomeni, prevzeti odgovornost za uspeh ali neuspeh.      


 Soočanje s svojimi strahovi o uspešnosti ali neuspešnosti je končno o čem govori Saturn. Na tej točki, ste zelo zavedni realnosti svojega položaja in imate seznam možnosti za prihodnost, ne vse, kar bi lahko delovalo. Razumeš svoj prispevek k situaciji in kaj moraš storiti, da se premakneš proti resoluciji. Videli ste svoje lastne pomanjkljivosti in spoznali svoje temnejše strani. Ti razumeš zakone narave glede na svojo situacijo in veš, da je vse zasluženo v tem primeru, nič ni dano in nič ne garantirano. Zdaj moraš razumeti, da dvigneš nos ven in izračunaš tveganje. Za napredek se morate soočiti s svojimi strahovi in premakniti v smeri svoje nočne more rajši kot da bežiš stran. To je samo skozi obdobje ranljivosti, tisto, ko lahko izbruhnejo eden od zaščitnih, vendar omejevalno strukturo in se razviti v bolj primerno okolje. Odrekel si se varnosti poznanih stvari in stopil korak v neznano.

       Testiranje katerekoli rešitve je, da deluje. Celo kronične težave je treba rešiti in ne le kozmetično skriti. Uspeh zahteva veliko trdega dela in sistematičnih testiranj rešitev, dokler se ne najde pravilna kombinacija. Zato je uspeh morda ne pride zlahka. Če prva rešitev ne deluje, moraš testirati drugo. Tako se z vsakim neuspehom prične nov ciklus ozaveščanja in ponovne ocene, na koncu pripelje do zasluženega uspeha. Tam je dovolj prostora za trdo delo, disciplino in vztrajnost na področju življenja nakazano s hišo Saturnove postavitve. Sčasoma se bo dotaknil vsakega področja življenja s potrebo za ponovno presojo in reševanje. Verjetno čas za ponovno ocenitev sovpada s Saturnovo postavitvijo v določeno hišo sončnega povratka. Na tem področju življenja moraš iti nad in izza tistega, kar je normalno pričakovati.