URAN v hišah v Solarni kartiUran je pogosto videti kot indikator sprememb in to velja tudi za postavitev sončnem povratku. Pogoji, povezani s pozicijo hišo Urana se bodo verjetno značilno razvijali preko leta. Važnejše spremembe ali neprekinjeno nihanje se pojavi kot vzorec prikazovanja, odvisno od tega kako oseba obvladuje svojo situacijo in potrebe. Transformacije se lahko pojavijo hitro in zahtevajo dolgo obdobje prilagajanja ali napreduje počasi, po možnosti se pojavljajo pozno v letu in šele po dolgem obdobju pričakovanja ali nemirnosti.

Pravilo je, da je večina sprememb pričakovana, predvidena in so vpeljane prirojeno. Mnoge spremembe, ki so skrbno načrtovane in dobro izvedene vključujejo najmanj napetosti in tesnobe. Ko deluješ pozitivno po načelu Urana, je ključ v nemirnosti. Tisti, ki so zelo usklajeni do svojih potreb po rasti bodo čutili nemir, ki izhaja iz prerasle situacije in se bodo odzvali ustrezno. Oni bodo toplo sprejeli priložnost za prilagoditev in opravili vse potrebne priprave za prihajajočo spremembo. Ne bodo se sami zaprli v poseben prostor, stanje ali vzorec rasti, ampak bodo dopustili spremembe in se razvijali naravno vzdolž poti.
Na splošno je to le takrat, ko posameznik onemogoča svoje lastne želje ali močno nadzoruje situacije, katerih napetosti se odražajo v obliki zaskrbljenosti in živčnosti. Ta strah izhaja iz protislovnega občutja, ki se razvijajo v tistih, ki se upirajo potrebnim spremembam. Ti ljudje so ujeti med svojim lastnim strahom pred spremembami in močna želja po spremembi je zelo ovirana. Protislovno mišljenje te prevzame, oseba gradi na pristopu in tudi izogibanju postaviti cilj ali spremembo.


Ne pozabite, da je Uran povezan z zavestno in podzavestno izbiro za spremembo. Njegov pojav nekje v karti sončnega povratka pomeni področje življenja v katerem posameznik želi napredek skozi spremembo. Ko nekdo ni zmožen soočiti se ali vplivati na potrebne in željene spremembe, razum razdeli med dvema medsebojno izključujočih ciljev in željenih rezultatov. Končno se duševno protislovje in prenapete obveznosti do dveh zelo različnih poti odraža v nihanju zunanjih pogojev. Davno zapadle a še vedno izogibanje spremembam, se nagiba odražati v okolju, kot motnje, ki jih povzročajo drugi ali pri zanemarjanju pozornosti do področij.

Povečevanje strahu in zaskrbljenosti je zaznavanje izgube kontrole nad zunanjimi razmerami. Navsezadnje, nemir in napetost, da povzroči vročino igrišča, dokler se oseba končno strinja napraviti spremembe ali ne more več preprečiti dogodka za spremembo. Ko pogoji dosežejo to intenzivnost, osebe običajno napravijo reaktivne spremembe, ne da bi skrbno preučili in se ustrezno pripravili. Nenadnih prevrati se pojavijo namesto, da bi prej sprejeli dobrodošlo prehajanje. Če bi mi resnično lahko nadzorovali lastno usodo, bi morali prisluhniti potrebi za spremembo in se odzvati na najzgodnejše namige nemira. Morali bi dati sebi svobodo dela v smeri zavestnih prehodov preden se kriza pojavi.

Združljivo z željo po spremembi je potreba po svobodi. Ne morete manevrirati, če ste zaprti v  omejenem okolju. Včasih prizadevanje za svobodo, je predpogoj za spremembo. V drugih časih, sprememba sama postane motivacijska sila procesa. Občasno, oba mehanizma delujeta. Na primer, morda boste morali prepričati šefa, da vam da svobodo, da napravite potrebne spremembe v dnevni rutini pisarne; istočasno, spremembe, ki jih napraviš lahko poenostavijo postopke, ustvarijo več manevrskega prostora pri vašem urniku dela.

Svoboda omogoča proces sprememb, da se pojavijo brez pretresov. Ko funkcioniramo najbolje po naši moči in delujemo pozitivno s konceptom Urana, se mi pomikamo skozi vrsto zanimivosti, objektivnosti in neodvisnih akcij. Mi se učimo in rastemo iz vsakega od teh srečanj. Medtem v procesu privlačnosti nas vleče k določenim situacijam, osebam ali konceptom.  Pomembno je upoštevati katere izkušnje nas privlačijo, ker so nakazane z zavestno ali podzavestno potrebo in vzorci rasti. S sprejemanjem različnih situacij, vzajemno delovati z različnimi osebami ali poslušanjem novih idej, mi prevzemamo nove informacije in se naučimo vrednosti različnih vidikov življenja. Mi ugotovimo, da nobena oseba, mesto ali ideja ni brezhibna. Enako velja za naše obstoječe okoliščine, katere se močno držimo.

S tem vpogledom se začne obdobje odcepitve od teh situacij, oseb, ali konceptov, ki omejujejo našo rast ali nas nimajo več kaj naučiti. Mi smo sposobni stopiti korak nazaj in intelektualno ponovno oceniti našo vključenost in zavezanost. Mi lahko ali izberemo, da se bodisi fizično ločimo od težkih razmer ali sprejmemo korektivne ukrepe potrebne za prilagoditev sedanjim razmeram do naših potreb.
Uran vedno ne pomeni popolno in celotno ločitev. Mi smo se sposobni odcepiti od originalne privlačnosti, medtem ko še vedno ohranjamo izkušnje, odnose ali koncept misli. To je neodvisna akcija, ki jo končno povzamemo, kar določa stopnjo ločitve.

Uran v 1. hiši SR :

Nekaj nepričakovanega se pojavi v vašem življenju. ČE je Uran prizadet in v konjunkciji z ASC kaže nevarnost nesreče, ki jo ti povzročiš. Če je natalni Uran v 1 ,3, ali 9  ali vlada ASC , boste imeli nove interese. Študij okultnih narav ali inspiracija ali nov projekt, ki okupira misli konstantno.

Uran v 2. hiši SR :

Nepričakovani dobitki ali izgube; lahko prinese nenadno spremembo zelo pomembne za finančno situacijo ali stabilnost skozi leto. Slabi aspekti zadržujejo varne investicije.

Uran v 3. hiši SR :

Obstajali bodo problemi pri ureditvi pogodb, pisanju, naročili ali pri potovanju. Dobro aspektiran je dober za študij znanstvene astrologije, okulta, arheologije, starodavne zgodovine, naravne znanosti, elektricitete, itd. Prizadet lahko prinese težave s sorodniki, sosedi.

Uran v 4. hiši SR :

Nenadne , nepričakovane spremembe v domačem življenju. Morda sprememba bivanja; spopad s starši, posebej očetom ali dogodek, ki zadeva njega, možna smrt starša ali ločitev od njih.

Uran v 5 hiši:

Poveča seksualno nagnjenost in lahko prinese minljive ljubezenske afere. Partnerstva se iznenada tvorijo ali razpadejo; spremembe v ljubezenskem življenju. Prizadet ali retrograde prinese probleme zaradi stare zveze. Neredna menstrualna obdobja; nepričakovana in neželjena nosečnost; abortuse in  komplikacije v ljubezenskem razmerju pogosto prinese. Dobro aspektiran prinese nepričakovan dobitek in uspeh v špekulaciji ali kockanju; precejšnja darila, toda če sprejema celo en malefik aspekt , to prinese slabo srečo. Za otroke se to nanaša na njihovo šolsko življenje.

Uran v 6 hiši:

Prinese bolezen, ki jo je težko diagnosticirati in je redka. Možne so napake v diagnozi in zdravljenju. Če je Uran dobro aspektiran se lahko z lahkoto zdravi z Uranovim metodam, kot je elektriciteta , masaža in ultra moderne ali nekonvencionalne metode. Prinese neke komplikacije med zaposlenimi in upravo.

Uran v 7 hiši:

Prinese nepričakovane komplikacije povzročene od soproga ali partnerja; ali pojavljanje v družbenem življenju , ki prinese trajno povratno delovanje na smer vaše usode. Uran zelo prizadet lahko povzroči prekinitev ali ločitev. Če ste v zakonitem postopku  konec bo nepričakovan za dobro ali slabo , odvisno od celotnih aspektov karte do Urana.

Uran v 8 hiši:

Če je Uran prizadet to včasih Prinese nepričakovane novice o smrti; komplikacije v investicijah in nezmožnost doseči lastnino neke vaše posesti ali investicije.

Uran v 9 hiši:

To lahko povzroči spremembo mnenja; izlete po zraku ali drug pomen , ki so nevarni, če je Uran prizadet.  Prinese spremembe povezano z družino soproga ali partnerja. Neugodno aspektiran prinese motnje od sorodnikov.

Uran v 10 hiši:

Prinese nepričakovane spremembe v karieri ali profesionalnem delu. Lahko prinese spremembo poklica občasno, toda bolj pogosto kaže povratno delovanje nacionalnega dogodka ali mednarodnega dogodka na vašo kariero. Psihološko poveča intuicijo. Morate zagrabiti priložnosti in rešitve improvizirati (nepripravljeni) brez premišljanja o njih. Dobro aspektiran , uspeh lahko pride na neobičajen način. Prizadet lahko prinese psihološke ali fizične krize ali celo smrt matere.

Uran v 11 hiši:

Prinese spremembo v planih, odnosih, prijateljstvih in včasih sprememba načrtov zavisi od poznanstev, ki so važna. Prizadet prinese nerazumevanje s prijatelji in opreznost bo potrebna z novimi znanstvi. Če ste bolni  bi bilo dobro, da greste na pregled k drugemu zdravniku.

Uran v 12 hiši:

Prinese težave in komplikacije v hiši z vodnarjem na pragu. Nepričakovani spori in borbe povzročene s sovražniki; konkurenti , intrigami in zarotami. Kako resno bo je odvisno od celotne karte.