ASTROLOGIJA IN HOROSKOP

12 Sončnih znakov niso Astrologija. Oni so samo en del abecede v Astrologiji. Drugi del abecede so Planeti, Hiše in  Aspekti.


Tisti, tako imenovani »horoskopi« v časopisih in revijah, niso zares horoskopi. To so le splošni dezintegratorji, ki so popolnoma neuporabni za usmerjanje. Računalniški horoskop vam daje več informacij o drugih planetih v vašem horoskopu, vendar tudi niso resnični horoskopi. So le malenkosti in koščki, ki jih je treba postaviti skupaj, da  res kaj pomenijo. Postaviti vse skupaj je tisto, kar te lekcije nudijo. Najprej pa moramo začeti s to abecedo


Vsak Planet ima Funkcijo. Na primer, Luna nakazuje vaša čustva, Mars vašo energijo, itd.

Vsak Znak vpliva Kako planet funkcionira. Vsak planet v znaku Ovna, na primer, bo postal ekstra aktiven. Vsak planet v znaku Ribe, po drugi strani, bo stremel funkcionirati bolj skozi domišljijo.

Vsaka Hiša kaže Kje v vašem življenju planet najbolj deluje. Vsak planet v vaši 2 hiši, na primer, bo vplival na vaš denar in lastnine. Vsak planet v vaši 5 hiši, bo vplival na vašo ljubezen in romanco.

Aspekti so določeni koti med planeti. Planeti v aspektu drug z drugim delujejo skupaj, na bolje ali slabše.Kakšna je razlika med Znakom in Hišo?


Nariši črto preko neba vzdolž navidezne poti Sonca. Sedaj si predstavljaj , da to linijo raztegneš okoli sveta, da oblikuje krog. Astrologi razdelijo ta krog na 12 enakih delov imenovane Znaki.

 

Točka , kjer ta krog seka vzhodni horizont se imenuje ASCENDENT ali Vzhajajoči Znak. V tvojem horoskopu, Ascendent  je ravno tako pomemben, kot Sončni znak, nekaj kar nekatere astrološke knjige ne omenjajo. Ascendent  vpliva na način kako ti začneš stvari in pogosto, način kako izgledaš.


Višja točka kroga se imenuje Mid-Heaven* Sredina Neba in vpliva preko vseh smeri tvojega življenja.


Če napraviš črto od Ascendanta do nasprotne strani kroga horoscopa, točka kjer zadene krog, se imenuje (naravno)  Descendant ali Zahodni  Znak. Descendant  vpliva na tip osebe, ki jo privlačiš, kot partnerja.

Napravi drugo črto preko karte od Mid-Heaven ( sredina neba) na vrhu zgoraj do spodnje točke kroga in dobiš Nadir (najnižja točka, zemeljsko podnožišče), dno horoskopa.  Nadir kaže nekaj o tvojem zgodnjem domačem življenju.

 

Od tukaj je krog razdeljen v 12 Neenakih sekcij imenovane hiše. Hiše so neenake, ker Ascendant  in Mid-Heaven so redkokdaj točno 90 stopinj narazen.

 

Razlika med hišami in znaki je podobna razliki med Sever, Jug, Vzhod in Zahod, in levo, desno, spredaj in zadaj. Vzhajajoči znak je VEDNO znak vzhajanja na vzhodnem horizontu, toda ta znak se spremeni približno vsake 2 ure zaradi rotacije Zemlje. To je eden od razlogov, zakaj je tako važno imeti točen čas rojstva za izris horoskopa.


Hiše nimajo imen in so enostavno oštevilčene od 1 do 12 začenši z Ascendant –om kot začetno hišo in  gredo v proti smeri urnih kazalcev okoli kroga.

Zopet, znaki vplivajo Kako planeti delujejo v vašem življenju. Hiše kažejo Kje v vašem življenju bodo imeli vpliv.

 

Astrologija pozna 12 astroloških (zodiakalnih) znamenj in sicer: Oven, BikDvojčkaRakLev, DevicaTehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi. Znamenja nastanejo zato, ker se Zemlja giblje okrog Sonca po eliptični poti, ki jo imenujemo ekliptika. Astrološka znamenja sploh ne bi obstajala, če se Zemlja ne bi vrtela okrog Sonca. Znamenja se začnejo ob pomladnem ekvinokciju, to je okrog 21. marca vsako leto, in predstavljajo povsem enake (30 stopinjske) odseke na ekliptiki.


Astrologija pozna 10 planetov, zvezd in satelitov: Sonce (zvezda), Luna (satelit) in planete Merkur Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton. Večina astrologov pri svojem delu uporablja tudi asteroid Chiron, ki je od vseh (več tisoč znanih) asteroidov v astrologiji najpomembnejši.

 

Horoskop pomeni "tisti, ki kaže ure". To je nebesna karta s položaji planetov ob točno določenem času glede na kraj na zemlji. Nekomu narediti horoskop pomeni, da mu narišemo natalno karto ob času rojstva in razložimo vsebino – podznak, položaj planetov in njihovih aspektov v zodiakalnih znamenjih in hišah. To je Natalna karta ali Astrološka rojstna karta. V njej so nakazani najmočnejši dogodki, ki bodo vplivali na življenje osebe.
PREROKOVANJE PRIHODNOSTI


Na osnovi natalne karte je določen osnoven karakter in nagnjenosti osebe. Razvidne so tudi blokade v osebnosti. Poleg tega pa planeti v natalni karti tvorijo razne trikotnike ali kvadrate (povezani planeti z aspekti). Ti dostikrat povedo zgodbo, posebej trikotniki v obliki puščice ; če povežeš planet (pomen) v hiši (področje) povezano z drugim planetom (pomen) v hiši (na področju) rešuje tretji planet, ki je v špici in tudi v hiši-področje. Najtežje situacije imajo prikazano rešitev v teh trikotnikih, vendar kljub poznavanju teh, rešitev ni speljana v enem dnevu ampak traja več let. Do rešitve slabih in težkih situacij ne pride čez noč. Tudi težke situacije in njihovo trajanje imajo za osebo določen namen, ker se tudi človek v najtežjih situacijah največ nauči. Kot posledica naučenega se oseba dvigne in ne ponovi več iste napake h katerimi je bila nagnjena. 


Za vsako leto življenja se lahko izdela horoskop ob rojstnem dnevu ( ni nikoli ista ura rojstva), ko sonce doseže isto stopinjo kot ob rojstvu in se položi preko natalnega: vsako leto se ascedenti zamenjajo, hiše se prepletajo drugače – to je Solarna karta ali Sončeva karta.


Vsako leto se vsi planeti pomaknejo za en dan po rojstvu - Sonce se pomakne v horoskopu za eno stopinjo, mars za pol stopinje itd. To je Progresna karta, ki v bistvu kaže časovni razvoj osebe (vsi se spreminjamo). Npr.: če je oseba rojena na prvi dan vodnarja, bo čez 30 let sonce v progresni karti na 1 stopinji ribe.


Človek si dejansko sam kroji svojo usodo, vendar je ta v določeni meri že zapisana, vendar je ne poznamo. V astrologiji se planeti gibljejo v sinhronizaciji z življenjem osebe in glede na natalno karto posameznika. V bistvu tudi če poznaš celotno pot življenja v osnovnih smereh, se slabih odločitev kljub temu ne izogneš, ker so tudi te potrebne, saj se iz napak vsi učimo. Torej, tudi slabe odločitve in izkušnje so nam namenjene.

To vprašanje s spoznavanjem astrologije delno poteši človeka ali pa ga še bolj vznemiri.


Karma je skupek vseh izkušenj in dejanj, ki smo jih storili in si v prejšnjih jih nabrali življenjih.

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE


Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu. 


        Prijava na info@rojstna-karta.si