PLANETI


SONCE

simbol življenjske moči, je kreator, vladar,  voditelj, slava in ponos

 

Sonce je zvezda, ki predstavlja : ego-identiteto  ( samo izražanje ),

"Naša identiteta", zavest in predstava zunanjosti, vestnost in vitalnost v življenju. Razumevanje od koga je v ločenem smislu , kar so drugi ljudje. Individualnost, kreativno izražanje , veselo sodelovanje pri svetovnih stvareh. SRCE osebnosti- Poznavanje kdo smo in biti sposobni najti osebno pot v specifičen prostor v življenju . Sonce daje življenju svetlobo. Prav tako predstavlja notranji »jaz«, ki je ustrezen vsakemu posamezniku. Daje notranjo moč , ki je sposobna bohotno razvijati zavest življenja na svetu. SONCE je vladar LEVA.
V natalni karti je označen s simbolom



PLANETI V HIŠAH
Planeti v 1 hisi
Planeti v 2 hisi
Planeti v 3 hisi
Planeti v 4 hisi
Planeti v 5 hisi
Planeti v 6 hisi
Planeti v 7 hisi
Planeti v 8 hisi
Planeti v 9 hisi
Planeti v 10 hisi
Planeti v 11 hisi
Planeti v 12 hisi
MOTIVACIJA
Planeti brez aspektov
Retrograde planeti

MESEC

Sposobnost, da se obnavlja

ČUTNOST, ODGOVORNOST ( spremembe)

EMOCIJE, NAVADE, INSTINKTIVNE NARAVNE REAKCIJE

 

Princip »sprejemanja« in »dajanja« , oboje sebi in drugim. Varnost in sigurnost v odnosih ( zvezah). Nasprotna stran osebnosti, notranji jaz ali »duša«. To je del nas , ki reagira na in odgovarja na negativne in pozitivne dražljaje. To je smer za rast in sposobnost sprejemati spremembe kot del ritma v življenju. Predstavlja naše otroštvo, ko smo bili ranljivi in odvisni od drugih zaradi varnosti, toplote in hrane. Je vedno spremenljiv simbol našega emocionalnega življenja, vključno kot so : dom, družina,mati, sanje , občutki, javnost, ženske in otroštvo. Mesec predstavlja okolje v katerem smo bili rojeni in ki smo si ga kreirali zase. Mesec predstavlja prav tako našo podzavest. Tako predstavlja smer za zapolnitev teh potreb. Naša čud (narava) , dobra in slaba, je delo samega meseca skozi vse življenje od kar smo shodili do reagiranja na odgovornost glede na zunanji svet. To je pogojevanje, ki ima veliko z načinom kako mi izražamo našo energijo meseca (lune). Mesec je vladar RAKA.
V natalni karti je označen s simbolom

Na vrh


PLANETI V ZNAMENJIH



Planeti v Ovnu
Planeti v Biku
Planeti v Dvojcku
Planeti v Raku
Planeti v Levu
Planeti v Devici
Planeti v Tehtnici
Planeti v Skorpijonu
Planeti v Strelcu
Planeti v Kozorogu
Planeti v Vodnarju
Planeti v Ribi

MERKUR


INTELEKT , MISLI , UČENJE ,KOMUNIKACIJE( mentaliteta )

Hladen gledalec, nezainteresiran ocenjevalec situacije, brez čustev. Izredno preračunljiv ( korist ), spreten v izražanju, ustmeno in pismeno

 

Je simbol mentalnega življenja in stvari, ki so v mislih, idejah, analitične sposobnosti, smisel in stil za komunikacije. Merkur opiše način mišljenja, učenja in ocenjevanje realnosti. Dosledno vpliva na tvojo notranjost in misli. Merkur tudi predstavlja dihalni sistem. Merkur je mladosten in je simbol duhovitosti in neresnosti. Merkur je simbol nazivov in lastitve poznan tudi kot : krilati sel, glasnik, razsodnik. Razumevanje omejitev in prednosti planeta Merkurja na mestu v vaši karti najavlja preživetje in uspeh. Funkcija planeta Merkurja je povezava misli z usti. Kot sel je njegova funkcija dvojna – skrbi za informacije v misli in iz misli, konstantni dotok vtisov, dejstev, vzrokov, čutilne izkušnje in sposobnost analizirati te informacije. Merkur je vladar DVOJČKU IN TEHTNICI.

V natalni karti je označen s simbolom

VENERA

 

Astrološko, planet Venera je sila privlačnosti.

Venera predstavlja dober del tega, kar boste pritegnili, cenili, uživali in bili dovzetni za. Venera opisuje mnogo tega kar napravi, da je vaše življenje vredno živeti: ljubezen, civilizirana spolnost, zapeljevanje in ustvarjalnost. Venera je tudi kazalec za mnoge kvalitete, ki jo iščeš v sorodni duši in tvoj občutek ženskosti. Več kot simbol vaše vrednote, Venera predstavlja lepoto, predanost užitkom, spoštovanje umetnosti in hrepenenje za romantiko. Venera vlada koži, lasem in ledvicam.
Planet Venera je zavita v plasti žvepleno kislinske oblake. V ponazoritev, njeni lasje izgledajo, kot vrtenje formacije oblakov. Če bi bili sposobni priti pod plasti oblakov, bi površina bila videti zelo podobna starejšemu  obrazu. To je vulkansko, trdo in razpokano.
Sončni vzhod in zahod sta sugerirana v dveh obrazih, ker je Venera predlagana za  "Jutranja zvezda" in "Večerna zvezda". Zvezde so v njenih očeh iz istega razloga. Mladi obraz je videti bolj relevanten konvencionalni predstavi Venere. V bistvu, ženske imajo različne vrste moči, ko so mlajše kot tudi, ko so starejši. Oba se nanašata na osebnost Venere astrološko. Ženstvenost ima veliko vidikov, ki zanjo veljajo.

Ta "boginja lepote in dama bitke" je bila zgodovinska osebnost znana kot Ištar in Indira.  Medtem ko Venera najprej in v prvi vrsti ljubi užitke, ona tudi  ve, da se je včasih potrebno pripraviti in iti v vojno, da se to zagotovi. Da pridobiš širša poročila Venere, preštudiraj njene načine v eni od slavnih mest, imenovanim v njeno čast, kot so Dunaj-Vienna in Benetke-Venice.

V natalni karti je označen s simbolom




MARS
 

BORBENOST Energija, obramba, iniciativnost


Želi vladati in ima rad borbo. Ljudje z močnim Marsom v horoskopu so : agresivni, prepirljivi . Ampak, kljub temu dostikrat dosegajo uspehe. Astrološko je planet Mars sila motivacije in mobilizacije. Je simbol tvoje vožnje, akcije in energije. Lokacija Marsa v astrološki karti vpliva na kondicijo mišičnega sistema. Mars je asociiran : agresija, jeza, prebujenje, vnema-navdušenje, in lastnosti nepopustljivost. Mars tudi predstavlja stvari, ki so nujne ,stvari, ki sprožijo tvoj temperament, in stvari, ki te preganjajo v besnost. Mars je pokazatelj za mnogo pretokov z moškim in "ženskim egom." Mars je oče Cupida ali Erosa. Močna ljubezen in poželenje so Marsove lastnosti. Mars je močan zaščitnik in branilec srca in doma in njegovih vdanih.

V preteklosti je Mars izredno veliko vulkanskih kraterjev in kanjonov, ki so bruhali tekočino na površino. Mars je tudi resnično bombardiran, preplašen in ustreza osebnosti bojevnika. Pokazatelji tu so tudi dve luni. Ena od njiju je njegova izredna predrznost in druga je zgoraj omenjene poplavljene površine. V preteklosti je bil Mars poznan kot "bog ognja in vojne." Je simbol oboroženih sil , lastnosti in vrednot za katere se boriš.
V natalni karti je označen s simbolom


JUPITER

Entuziazem , pustolovski, zgovoren, zaupljiv

Zelo hitro doume, razume, talentiran.

Astrološko, Jupiter je sila poguma in razvoja.

Jupiter je verjetno največji planet v ustvarjanju od Sonca. Ne glede kaj, Jupitrove mere so velike. Je simbol tvojega uspeha, sreče, optimizma, darežljiv, bleščeč, dobre sreče, avanture. Življenje je skleda češenj in več ni nikoli dovolj za Jupiter. V njegovem razširjenem smislu, Jupiter tudi predstavlja kako lahko postaneš nadpovprečen, vroč, grabežljiv, navdušen, pravičen in ekstravaganten .

Jupiter je ustvarjen večji del iz plinov. Njegovih 16 lun je videti v orbiti. Jupiter, "razdeljevalec zakonov in dajalec daril, predstavlja tudi najljubše v kar verjameš, tvoje znanje, tvojo smer klicanja in smisel osebne naravnosti. Jupiter je znak družbene sociale. Jupitrov položaj določa tvoja najbolj važna verjetja in zmožnosti za slavo.
 V natalni karti je označen s simbolom

 



SATURN

PREVIDNOST , ZADRŽANOST, STAROKOPITEN

 

 Preprečuje vsak napredek, je hladen , melanholičen, racionalen, neobčutljiv ali vztrajen v vsakem naporu. Če si nekaj lasti, se bo boril , da si to tudi zadrži. Nagnjen k osamljenosti , tudi vidovit.
Astrološko, Saturn je znak discipline. Saturn definira tvoje dolžnosti, odgovornosti in način življenja. Saturn tudi predstavlja težko roko avtoritete, strahu, zadržkov, skrčenost , omejitve, rezerviranost, zaskrbljenost . Je simbol težnosti. Besede kot "moraš" in "ne morem" odgovarja Saturnu. Planet Saturn je relativno neizrazit-dolgočasen, besede za njegov krog, ki je seveda, spektakularen. Saturn se vrti hitreje kot katerikoli drugih planetov in je zaradi tega najbolj sploščen. Ima izboklino okoli ekvatorja. Saturn ima najmanj 18 luninih krogov. Saturnov koncept je težko delo in vztrajnost, kar ni vse slabo. "Obroke dobrot mleti počasi, toda oni meljejo skrajno fino. Saturn predstavlja oblast, sezonski profesionalizem, zmogljivost, utrjevanje in odvisnost. 

V natalni karti je označen s simbolom

U R A N - Simbolizira nenadne spremembe

Neposreden, eksploziven, neodvisen, originalen ……….intuicija


Astrološko, Uran je znak svobode. Ni slučaj, da je Uran bil odkrit v času med Ameriško in Francosko revolucijo z njihovim poudarkom na svobodi. Uran je, kjer se spremeniš nepričakovano in presenečeno. Znak neobičajnosti, ekscentričen in extraordinary. Uran predstavlja nove ideje, ki jih odpiraš in kjer ne maraš zveze. Uran se pojavi totalno neizrazit. Toda del koncepta umetniškega dela je bil predlagan z dejstvom, da je Uran konica preko njegove strani, kot njegov krog okoli sonca, tako, da mi vidimo konec njegovega pola. TV osebnost je bazirana na astrološki karakteristiki in je nagib glave naprej kot planet sam.

Uran je tudi simbol za elektro-magnetično energijo in, seveda dovolj Urana. Uran predstavlja RAZDOR. On samo vzame pismo in steklenico urana, da napravi velik buum. Pogled, način na človeški razvoj sveta.
V natalni karti je označen s simbolom

NEPTUN

Simbolizira skritost in tajnost ( inspiracija )

Značilna je bujna domišljija


Neptun predstavlja hobije, impresionizem ( občutek ), stil, slavo, domišljijo in inspiracijo. Neptun, Poseidon, "spreten kreator" tudi predstavlja karizmo, kreativnost, in spiritualno življenje. Neptun je simbol imunskega sistema, delov tvoje aure in nežnosti telesa.

Planet je ustvarjen skoraj samo od vode in je modre barve. Neptun je tudi planet vetra.

Neptun je znak globokega prostora in sila zavestne razsežnosti. Neptun je lahko špirit v steklenici na eni strani ,in na drugi zveza svetniški, vmes pa veliko mrtvaške megle. Neptun opisuje kako in kje imaš dohodek, trpiš, pobegneš in omahuješ. Tudi opisuje kje si zmeden in kje si zaveden.
V natalni karti je označen s simbolom

PLUTON

Regeneracija, obsesija ( kontrola )  

 

Pluton še vedno ni bil obiskan v vesolju. Njegov pojav je izredno skrivnosten. Znano je samo da Pluton ima luno, ki kroži okoli njega. Tako daleč od sonca, je Pluton svet teme. Ženska, ki gleda skozi ključavnico daje osebnost Plutonovega smisla skrivnosti. Pluton je bog smrti in ultimat kontrolor nevidnega, pozabe in sila podzemnega sveta. Glavne besede Plutona : plutonij (smrtno radioaktiven strup) in ( skrivnost vladanja zdravih ) pusti malo sledi in še pove veliko tistim, ki so bolni . Pluton predstavlja zaupanje in kršitev zaupanja, kontrolo, obsesijo in moč preživetja. Pluto je znak intenzivne transformacije, tako, da napravi večino. Analiziraj svojo situacijo in primerjaj z globoko psihološko in politično ….. Mnogo propadov ( usod) ki je asociirano s Plutonom, nima veliko izbire. Ko te Pluton doseže in se te dotakne, se moraš rekonstruirati v svojem življenju, ali Plutonova usoda te lahko dregne s komolcem in nakaže konec. Pluton je tudi znak tehnične manipulacije. Pluton predstavlja "živi pekel" zgodbe, druga možnost, dvigovanje iz pepela in vstajenje od mrtvih.
V natalni karti je označen s simbolom