PLANETI V RAKU

Rak je četrto zodiakalno in prvo poletno znamenje. Sonce ga prehaja med 21. junijem in 22. julijem. Je negativno, vodno in kardinalno, vlada mu Luna. Njegov simbol spominja na sklenjene rakovske klešče, ki pomenijo zaščito, in tudi na moda, ki hranijo vir novega življenja, ter na par dojk, ki predstavljajo materinstvo, skrbnost in nežnost. Njegovi telesni organi so prsi, trebuh in maternica.

Kadarkoli imate planet v znaku raka v natalni  karti, to označuje področje v vašem življenju, ki je nekako čustveno nabito.
Rak je znamenje, ki simbolizira čustva in karkoli najmočnejše občutiš. Ker je to področje v vašem življenju, kjer vladajo čustva in ne racionalni um, lahko odraža tudi območje, kjer se pojavijo zablode ali nerealna pričakovanja.


Sonce v Raku


Ljudje s Soncem v raku v natalni karti so običajno zelo čustveni in ljubosumni. Samo pomilovanje je vsekakor lastnost. Oni so bodisi preveč zaupni ali premalo samozavestni. Večina njih sprejemajo stvari preveč osebno. Na plus strani so naravni zdravilci, ki razumejo človeško srce bolje kot katerikoli drug sončni znak. Lahko so zelo strastni in predani partnerji. Toda včasih je težko za njih, da se držijo z eno osebo.

Slavni ljudje s soncem v raku vključujejo: Tom Cruise, Pamela Anderson, George W. Bush, Princess Diana in Princ William.


Ste emocionalna oseba, ki je občutljiva do komaj opaznih načinov , ko ljudje komunicirajo drug z drugim.

Zelo močno potrebujete emocionalno podporo in da veste, da vas vaš ljubljeni ljubi, posebno vaša mati. Ko so te potrebe zadovoljene ste zelo darežljiva osebe.

Vendar , če vaše osnovne potrebe niso zadovoljene se boste povlekli vase in delovali zelo nesigurno. Nesiguren rak je lahko zelo sebičen ravno tako kot je siguren darežljiv.

Verjetno imate skrivni, tihi prostor, ki je samo vaš, kjer ste lahko sami s svojimi mislimi. Kamorkoli greste, ena prvih stvari v novem okolju je, da najdete takšen prostor zase. Vaš dom in družina vam bo vedno pomembna.


Luna v raku

Luna v raku v natalni karti simbolizira zelo muhasto osebo, ker luna vlada iracionalnosti in tudi čustvom. Posamezniki s to postavitvijo so običajno zelo občutljivi. To jih ustvari zelo psihične in pogosto tudi precej razdražljive. Imajo spomin kot slon in ne bodo nikoli pozabili, če kdaj prizadenete njegova čustva. Lahko so tudi zelo zamerljivi in neizprosni. Osebe, ki imajo luno s to postavitvijo lahko  včasih potonejo v svoja čustva in postanejo depresivni.
Posamezniki s to nekoliko morbidno in občutljivo postavitev so: Kurt Cobain, Keanu Reeves, Halle Barry, Drew Barrymore, Condoleezza Rice in Gwen Stefani.

Luna v raku kaže na globoko čustvenost, romantičnost, nežnost, sočutnost, skrbnost in zaščitništvo, ter tudi na bojazljivost, muhavost, strah, nagnjenje k tesnobi in samopomilovanju. Ljudi z Luno v Raku vodi potreba po varovanju in negovanju – naj si bo svojih partnerjev, prijateljev, otrok ali hišnih ljubljenčkov. Radi se naslanjajo na druge, čeprav jim sami pogosto dajejo več, kot jim oni vračajo. Njihov dom je njihovo zatočišče. Ljubijo intimnost in sposobni so globoke in trajne pripadnosti, toda ker so tako ranljivi in zamerljivi, jih ni lahko razumeti. Kadar in kjer se počutijo vame, izražajo svoje potrebe in želje s skoraj otroško iskrenostjo in zahtevnostjo, zato se včasih zdijo sebični. S preteklostjo zelo težko dokončno prekinejo.


Merkur v Raku se izraža kot poudarjena dojemljivost, dar opažanja ter čut za besedno izražanje čustev. Kaže na dobro percepcijo in domišljijo, kot tudi na globok spomin, toda taki ljudje so pogosto zaprti in tihi. Raje poslušajo kot govorijo, toda znajo sočutno prisluhniti tujim težavam, svetovati in pomagati. Nagibajo se k zaskrbljenosti, privlačijo jih psihologija in »mistične« vede.

Če imaš Merkur v Raku potem lahko postaneš čustveno navezan na predmete. Lahko imate tudi fantastičen spomin. Na žalost ta ustvarja nered v vašem življenju, kot tudi nezmožnost, da se osredotočite na veliko sliko. Oseba s to postavitvijo bo uporabljala čustva in ne racionalni dokaz, da prepriča druge v svoje stališče. Prav tako lahko vzamejo stvari zelo osebno, ampak po drugi strani pa so lahko izjemno razumevajoči, tolažilni in prijazni.

Slavni ljudje z Merkurjem v raku so:  Nicole Kidman, Natalie Portman, Tom Hanks in Jessica Simpson.


Venera v Raku je zelo romantična Venera, ki se izraža kot poudarjena potreba po čustveni varnosti. Ljudje z Venero v tem vodnem znamenju so močno odvisni od partnerja in tudi od »zgodovine« neke zveze, s katero na splošno zelo težko pretrgajo. Potrebujejo nenehno bližino tistih, ki jih imajo radi, v zameno jih materinsko »crkljajo«. Imajo izrazit čut za družinsko življenje, radi kuhajo, gojijo cvetje in opremljajo svoj dom. Včasih so preveč plahi in sramežljivi, moški s tem položajem so pogosto močno navezani na svojo mater. Ljubijo udobje, domačnost in varnost.


Ljudje z Venero v znamenju Raka so zelo čustveni in globoko predani svoji družini. Radi se spominjajo preteklosti, otroštva in vseh svojih začetkov. So romantični in nežni. Pri partnerju iščejo predvsem varnost, podporo in popolno ljubezen. Zelo veliko jim pomenijo drobne pozornosti in spomini na pomembne dogodke v njihovem življenju (rojstni dnevi, obletnice, praznovanja ipd.). Za druge radi skrbijo in jih varujejo. V zameno zahtevajo njihovo pripadnost.

 

Če imaš Venero v Raku potem si verjetno zelo starševska ali materinska oseba ali pa lahko greš za ljubimcem, ki ti deluje kot starš. To lahko privede do maj / december razmerja in tudi soodvisnosti razmerja v katerem obstaja veliko upora in krivde. Pravzaprav so znani po svojih slabih odnosih in tudi zlorabi otroštva. Alkoholizem in soodvisnost je pogosto problem. Ljudje s to postavitvijo tudi zbirajo starine in so čudoviti notranji dekoraterji.

Osebe s to postavitvijo :Angelina Jolie, Ben Affleck, Meryl Streep, Mary Kate Olsen in Geri Halliwell.


Mars v Raku
predstavlja precej zadržano, ponotranjeno seksualno energijo, ki se navzven izraža kot čustveno pogojena »akcija«. Ti ljudje so na splošno precej občutljivi, strah pred porazom jim onemogoča, da bi se lahko uveljavljali spontano in brez zadržkov. Ko pa se počutijo vame, so izjemno strastni, predani, nežni, razumevajoči, čustveni in skrbni. Moški s tem položajem Marsa so zelo zaščitniški in spodbuja jih, če jih kdo potrebuje. Radi pomagajo in delajo, predvsem zanjo poskrbeti za svoj dom.
Če imaš Mars v Raku potem boš verjetno delal veliko stvari iz napačnih razlogov. To je postavitev, ki pomeni osebo, ki ne more obdržati stvari v perspektivi. Oni so pogosto prvaki izgubljenih primerov, padejo na svoje pasti, ker izberejo neprimerne romantične partnerje.  

Moški s to postavitvijo imajo običajno težave z ženskami. Ne morejo zadržati svoj temperament in so lahko fizično nasilni. Ženske s to postavitvijo so običajno fizično močnejše, kot običajno.
Znane osebe s to postavitvijo :Halle Berry, Sid Vicious, Suri Cruise, Liza Minnelli in Natalie Wood.


Če imaš Jupiter v Raku  je ta v znaku za katerega je znano, da "poveličujejo" to, kar pomeni, da so pozitivne lastnosti planeta okrepljene in negativne lastnosti zmanjšane.
To je zelo srečna postavitev predvsem v smislu zbiranja premoženja in nepremičnin. Prav tako lahko nakazuje osebo, ki je bila rojena v privilegiju ali osebo, ki bo imel zelo radodarno upokojitev. Ni skoraj nobene slabe strani za to postavitev, razen včasih preveč verska oseba.

Veliko ljudi, ki so naravno srečni, imajo to postavitev: tudi Bruce Willis, Harrison Ford, Kevin Costner in Selma Hayek.


Če imate Saturn v raku vas je morda težko spraviti iz hiše. To je vrsta kavč –pomfri krompir aspekt. Vi se redko družite in če se, ne želite imeti preveč ljudi. Imate tendenco, da ste malo manj čedni kot drugi in prav tako težnjo za pobeg iz realnosti. Smatrate, da je z razmerjem preveč dela za vas in če imate razmerje se držite z isto osebo celo svoje življenje.

Osebe s to postavitvijo vključujejo: George W. Bush, Leonardo DiCaprio, Frank Sinatra in Bob Marley.


Uran v Raku

Ljudje z Uranom v znamenju Raka se srečajo s problemi v družini, saj čutijo, da jih čustveno navezanost na dom in družino, utesnjuje. Zato dobesedno bežijo iz oklepa varnega doma. Zaradi nezadovoljstva je med njimi ločitev precej pogosta. Zaradi svoje naravnanosti je to generacija, ki je izumila kontracepcijske tablete.

Če imate Uran v raku ste morda preveč čustveni in preveč občutljivi do točke, ko drugi ljudje mislijo, da si nor. Uran je vodni planet in Rak je vodni znak in skupaj ustvarijo nestabilno osebnost, ki ji vladajo čustva. Na žalost ti občutki so redko odraz realnosti.
Mnogo dramatičnih kraljic ima Uran v raku in imajo navado, bodisi silijo svoje ljubimce stran ali bežijo iz razmerij, tako da ne morajo občutiti stvari tako intenzivno.
Slavni drama kraljici s to postavitvijo vključujejo Kim Opsadnik, Richard Gere,
Oprah Winfrey, John Malkovich, Sting in Robin Williams.

Če imate Neptun v raku ste verjetno nostalgična oseba. Ljudje, rojeni z Neptunom v Raku so ponavadi zelo zaskrbljeni z raso, nasledstvom in domovino. So zelo statusno in razredno zavestni. Ti posamezniki so tudi dobri oskrbovalci, ki močno verjamejo v svetost družine.

Osebnosti, ki imajo Neptun v RAKU: Cary Grant, Walt Disney, Frieda Kahlo, Katherine Hepburn, Jean Harlow and Eva Braun.


Če imate Pluton v raku, ste verjetno precej rasistični. Vaš svet izključuje tiste, ki niso del vašega ožjega kroga. Vidiš sebe v smislu svojega rodu, ne glede na to, kje ste dejansko v življenju. Mnogi od teh oseb so priseljenci.
Ljudje Plutonom v raku morajo imeti svoj lasten dom. So tudi bolj spoštljivi in bližje svojih  staršev kot mnogi drugi.

Osebnosti s Plutonom v Raku: Robert Redford, Sean Connery, sedanji Dalai Lama XIV, Saddam Hussein, Jane Fonda in King Hassan II.


Planeti v Levu
PLANETI
Domov