PLANETI V OVNU


Na splošno Oven je znak akcije, inspiracije in energije. Katerikoli planet najden v znaku Ovna v natalni karti bo verjetno povečal energijo tega sektorja. To bo označilo področje v vašem življenju, ki je produktivno, zaposleno in včasih nestanovitno, odvisno, kateri drugi planeti so okoli njega. Prav tako lahko nakaže področja tvojega življenja v katerem želiš biti prvi, v središču pozornosti ali na tekočem z najnovejšim razvojem dogodkov.

Tukaj je razčlenitev kaj različni planeti pomenijo, če se nahajajo v znamenju Ovna v vaši rojstni karti.


Sonce v Ovnu
 

Ljudje s Soncem v Ovnu vodi potreba po samopotrjevanju in utiranju novih poti. So iskreni, odkriti in pošteni; radi sprejemajo (in še raje ustvarjajo) izzive, delajo, tekmujejo in se dokazujejo. So rojeni voditelji, pionirji in podjetniki; njihova samoiniciativnost jih vodi k nenehnim novim podvigom, toda ker jim primanjkuje vztrajnosti, pričetih projektov pogosto ne dokončajo. Če se počutijo ogrožene, se odzovejo z bojevitostjo. Občutek, da so gospodarji svoje usode, jim je zelo pomemben, zato bi morali stremeti h kar največji meri osebne svobode.

Če imaš Sonce v Ovnu potem si ti srečna oseba, ker je Soncu zelo udobno v tem znaku.  Vi ste vsekakor oseba, ki je rada v središču pozornosti in uživa, da je prvi. To je fantastično, če je v vaši prvi hiši, saj vam bo dal veliko energije in dobrega zdravja skozi celo življenje. Prav tako je to ambiciozna kombinacija, zato je močna konfiguracija, če jo imaš v svoji 10. hiši kariere. Nesrečna mesta postavitve Ovna so lahko 12. hiša, kjer ste bolj nagnjeni k nesrečam z ognjem in tudi 4. hiša, zaradi česar ste bolj nagnjeni k nesrečam in zobobolom.
Slavne osebnosti
s Soncem v Ovnu :Russell Crowe, Marlon Brando, Ewan McGregor, Quentin Tarantino, Celine Dion.

Luna v Ovnu


Ste bolj čustveni in vročega temperamenta, zelo trmasti in impulzivni. V bistvu kjerkoli leži v karti, je verjetno, da bo boleča točka v vašem življenju, ki vas vzpodbudi tudi do histerije. Na primer, če imate luno v Ovnu v svoji 

2. hiši, boste morda neznosno ljubosumni ali posesivni.

5. hiši boste verjetno porabili denar, ko občutite jezo.

To ni najboljša postavitev, ko gre za odnose z drugimi ljudmi in ste tip, ki pogosto potrebuje terapevta v življenju na določeni točki življenja, da se naučite obvladovati svoja ekstremna čustva.
Slavne osebnosti z Luno v Ovnu :Marlon Brando , Angelina Jolie, Tyra Banks, Pamela Anderson, Salma Hayek in Eva Longoria.


Merkur
v Ovnu


Ti si zelo nagnjen k obsedenosti in si deloholik. To je dinamičen, ustvarjalen in drzen intelekt. Ljudje z Merkurjem v Ovnu so običajno zelo odkriti in neposredni ter polni domislic. Znajo dobro opažati in se glasno in jasno postaviti po robu tistim, ki bi jih hoteli »utišati«. Radi pridobivajo nova znanja, toda z učenjem nimajo potrpljenja.
Razum, ki se noče izklopiti, če je v 1. hiši, 3. hiši, 4. hiši ali 9.hiši. To je dobra postavitev za 10. hišo kariere, ker to polni ambicijo. Morda tudi non-stop čvekaš.

5. hiši ni dobra postavitev, ker pridobiš oznako čveke.

Prav tako moraš biti previden, kaj praviš, če imaš to v 7. ali 11 hiši, ki ima opraviti z drugimi ljudmi.
Osebe s to postavitvijo so in so bili: Adolf Hitler, Marlon Brando (again), Charlie Chaplin, Sarah Jessica Parker and Quentin Tarantino.


Venera v Ovnu

Ljudje z Venero v znamenju Ovna so zelo ognjeviti. Hitro se zaljubijo in svoja čustva nedvoumno tudi pokažejo. Veliko težje pa vztrajajo pri njih in vzdržujejo zanimanje za osebo, v katero so se zaljubili. Uživajo v vznemirljivi fazi začetnega spoznavanja. Kasneje, ko se vse skupaj bolj umiri, jih začne že misel na resno in dolgotrajno vezo pošteno dolgočasiti. Potrebujejo dinamičnega in vznemirljivega partnerja, ki je sposoben nepričakovanih presenečenj in vpletanja dovolj novih okoliščin tudi, ko zveza traja že nekaj časa. Raje imajo prepirljivega kot prijetnega in zanesljivega partnerja.


Z Venero v Ovnu si impulziven, strasten in običajno velik ljubimec. Plameni vaše strasti pogosto zagori celotno razmerje, tako da se konča z veliko katastrofo. Verjetno potrebujete stalno vznemirjenje v razmerjih. Kjer Venera leži v Ovnu v karti nakazuje, kje je najbolj verjetno, da boste našli navdušenje. Na primer, če je v 12. hiši lahko ugotovite, da vas pogrebi navdušujejo ali ti je všeč ideja povezati se s partnerjem, ki je v kultu. Če je Venera v Ovnu je v svoji 10. hiši boste večinoma strastni o nekom, ki deli vaše karierne ambicije.
Veliko seksi zvezd ekrana ima to karizmatično konfiguracijo vključujoč: Elizabeth Taylor, Jean Harlow in Marilyn Monroe. Moški, ki jim utripa srce od strasti: Steve McQueen in George Clooney.

Mars v Ovnu


Si zelo srečen, ker je Marsu udobno v tem znamenju saj je vladar Ovna. V tem znamenju izraža vse svoje prvinske lastnosti poguma, strastnosti, odločnosti, delavnosti, borbenosti, neodvisnosti, pionirskega duha in pozitivno izražene seksualnosti. To te blagoslavlja z dodatno energijo, kjer koli je postavljen v karti. Na primer, če je postavljen v  8. hiši seksa ste lahko dodatno plodni ali za moške -krepki, ker ta hiša vlada seksu.

6. hišo boste uživali odličnega zdravja.

če so ti planeti prizadeti ali retrograde, Mars postane bojevnik in se lahko znajdete preobremenjeni s težavami na teh področjih.

Npr.: Mars retrograde v Ovnu lahko pomeni vročice in izgubo zob. Večinoma, če je Mars retrograde v Ovnu, imaš potrpljenje iti skozi te zadeve na področju življenja, kamor pade.  
Slavne osebnosti z Marsom v Ovnu vključuje kar nekaj seks simbolov - Angelina Jolie, Clint Eastwood, Russell Crowe, Kevin Costner, in Prince. Marquis De Sade.


Jupiter v Ovnu
nam kaže, kje v življenju bomo verjetno sposobni zgrabiti srečno priložnost. Razkriva, kdaj bi morali hiteti naprej in zaupati našim instinktom.

Na primer, če Jupiter v Ovnu pade v vašo  7. hišo, boste verjetno zelo srečni v ljubezni.

5. hišo boste zelo srečni, ko gre za zadeve hitre sreče - kot so igre na srečo.

Kjerkoli je to v tvoji natalni karti je verjetno, da boš blagoslovljen z dobrim bogastvom in imel lažje čase v življenju. Odkriva tudi, kje v tvojem življenju bi moral "ravnati hitro", če je potrebno.
Srečo, ki jo Jupiter v Ovnu prinese se izraža v življenjih znanih oseb, ki imajo to postavitev. Med njimi so:  Johnny Depp, Brad Pitt, Angelina Jolie, Al Pacino, Nicolas Cage in Matt Dillon.


Saturn v Ovnu 


Konfiguracija, ki pomeni, da se počutimo ne-sigurne glede svojih sposobnosti. dovzetni za glavobole in težave z zobmi, še posebej zgornjega zobovja.
Kjer to stoji v hiši lahko pomeni, da se čutiš še posebej nesamozavesten na tem področju svojega življenja. Na primer osebam s Saturnom v Ovnu v 10. hiši kariere verjetno ne bo treba iti daleč, saj ne morejo zbrati dovolj samozavesti za prodajo sebe. Saturn v Ovnu v 11. hiši lahko pomeni bolečino, ker te drugi nenehno napačno razumejo.

Slavne osebnosti s Saturnom v znaku Ovna:Jennifer Aniston, Marilyn Manson, Saddam Hussein in Jon Voight.


Uran v Ovnu:


Ljudje z Uranom v znamenju Ovna so zelo samostojni, uporniški in se zanašajo le nase. So nestrpni, prepirljivi in pogosto delujejo »z glavo skozi zid«. Na svojem področju so začetniki.

To je postavitev, kjer genijstvo, ki ga Uran simbolizira je postavljeno v dobro uporabo z inspiracijkim znakom Ovna. Če imaš to

v 10. hiši si verjetno velik  inovator ali izumitelj.

v 9. hiši lahko nakazuje psihične talente ali velikega duševnega vodjo.

v 2. hiši ali 5. hiši pomeni nekoga, ki ustvarja trende in modo. 

v 12. hiši, kjer lahko to simbolizira nenadno smrt zaradi nesreče ali nepazljivosti - ni tako srečna postavitev.
Nekaj velikih ljudi v zgodovini ima to postavitev: Elvis Presley, Che Guevara, James Dean, Clint Eastwood, Fredrich Nietzsche, Steve McQueen, Charles Manson in Andy Warhol. Torej je videti, če imaš Uran v Ovnu si sposoben spremeniti svet.


Neptun v Ovnu


Nasprotje vodnega planeta v ognjenem znaku ustvarja živahno domišljijo. To lahko pomeni usklajevanje nasprotij (moških in ženskih vidikov) v osebi.

včasih to tudi ustvarja izkrivljen in meglen pogled na realnost.

To ni najboljša postavitev za Neptun, ker lahko povzroči osebi, da deluje skrajno iracionalno, kjerkoli se to pojavi v karti. Npr.: oseba s neptunom v ovnu v

11. hiši se lahko poroči z osebo le zaradi denarja ali družbenega statusa.

Najšibkejša mesta za Neptun v Ovnu so 1.,2. in 3. hiša, ki imajo vse opravka s predstavitvijo sebe in upravljanje enega virov. Verjetnost je, da bo vaš občutek za realnost izključen na nek način.

Pluton v Ovnu - potem ste verjetno nekontroliran ekstremist. Lahko ste ganjeni s temnimi spomini ali tihimi nagoni iz podzavesti, ki jih sploh ne razumeš. Vi ste zelo samoiniciativna oseba, ki se ne boji, da deluje na impulz. Problem je, da ti impulzi niso vedno pravi, zavisi če je ali ne planet izzvan z drugimi planeti in v kateri hiši je. Na primer, imeti Pluton v Ovnu v 8. hiši seksualnosti ni verjetno najboljša postavitev, ker nakazuje osebo, katerega ekstremizem zavzema obliko pohote.

Pluton v Ovnu v 5. hiši pa bi ustvaril komedijanta ali impresionista.