PLANETI V LEVU


Lev je peto zodiakalno in drugo poletno znamenje. Sonce ga prehaja med 23. julijem in 22. avgustom. Je pozitivno, ognjeno in fiksno, vlada mu Sonce. Njegov simbol nekateri primerjajo z levjo grivo, ki žari v barvah sonca, čeprav najbrž izhaja iz upodobitve falusa kot sredstva pretoka ustvarjalne energije, kakršnega so uporabljali že v dionizičnih misterijih. Njegov telesni organ je srce.

 

Lev je znak drame, kreativnosti, darežljivosti in samo izražanja.

To je tudi znak, ki je lahko izredno sebičen in trmast. Kjerkoli so planeti v Levu v natalni karti je sigurno, da bo nekaj aspektov tvojega življenja, kjer bo zelo veliko negativne ali pozitivne pozornosti odvisno od planeta in seveda v kateri hiši je.
Sonce v Levu kaže na ponosnega, plemenitega, dostojanstvenega, svetovljanskega in ustvarjalnega duha. Ljudje s Soncem v Levu hrepenijo po hvali, priznanju in občudovanju. So zelo radodarni, lahko pa so tudi dogmatični, trmasti in premočno zaverovani v svoj prav. Zelo pomembno jim je, da vidijo konkretne sadove svojega dela. Najsrečnejši so, kadar jim je omogočeno, da razvijajo prirojeno ustvarjalnost in izkoriščajo moč svoje dramatične osebnosti. So rojeni »šefi« - velikopotezni, širokogrudni in šarmantni. Radi živijo na veliki nogi ter obiskujejo kulturne, umetniške in družabne prireditve. Ljubijo razkošje in sijaj, zlasti nakit in dragulje.

Primeri klasičnih Levov, ki so vedno v središču pozornosti so: Martha Stewart, Bill Clinton, Mick Jagger, Madonna, Robert Redford, Jennifer Lopez, Ben Affleck in Halle Barry.


Luna v Levu kaže na notranjo veličino, ponos in igrivost, pa tudi nečimrnost, izbirčnost in zahtevnost. Ljudje z Luno v tem znamenju ponavadi delujejo zelo samozavestno. Vodi jih potreba po ljubezni, pozornosti in občudovanju. Vsakemu delu se posvetijo s srčnostjo in navdušenjem, vendar se ne lotijo ničesar, kar jih ne bi bilo »vredno«. Vodi jih občutek edinstvenosti in včasih se vedejo kot razvajeni otroci. Na ponižanja in žalitve vseh vrst so izjemno občutljivi. Na svoj dom so zelo ponosni, radi prirejajo večerje za izbrane goste. Njihova čustva so goreča, dramatična in strastna. V ljubezni niso polovičarji, vendar potrebujejo nenehne dokaze naklonjenosti, vdanosti in pripadnosti.

Ljudje, ki imajo Luno v Levu vedno moledujejo za pozornost do točke, da so skoraj nadležni. To so zelo tekmovalne osebe , posebej romantično. Lahko se zelo dramatično oblačijo – posebno ženske. Ljudje s to postavitvijo so tudi zelo trmasti in lahko držijo zamero več let, če se jim zameriš.

Osebnosti s to postavitvijo potrebe za pozornostjo vključuje: Julia Roberts, Clint Eastwood, Tom Cruise in Paul McCartney.  Izreden primer osebe z luno v Levu je Paris Hilton, ki bi napravila vse za potrditev ali pozornost in se tudi pogosto oblači nezaslišano.


Merkur
v Levu kaže na sugestivno izražanje in ustvarjalno moč misli. Ljudje s tem položajem Merkurja običajno govorijo počasi, razločno, jasno in glasno. Treba jim je prisluhniti in jih ubogati, sicer so užaljeni. So zelo občutljivi na kritiko. Vedno razmišljajo konstruktivno in z mislijo na končni cilj. So dobri govorniki.

Če imaš Merkur v Levu potem si odličen prodajalec ali vodja navijačev. Ti boš sigurno naravno simpatičen in karizmatičen. Ti znaš kako se dotakniti človeškega srca z dejanjem in besedami. Ti si velik motivator in drugi te pogosto nagradijo za močno inspiracijo, ki jim jo nudiš.

Osebnosti s to postavitvijo Merkurja v Levu vključuje: Michael Jackson, George W. Bush, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Sean Penn, Andy Warhol in Nelson Mandela.


Venera v Levu

Ljudje z Venero v znamenju Leva poveličujejo ljubezen. Ljubljeni osebi so zvesti in popolnoma predani. Do nje so velikodušni in ji iskreno pokažejo svoja čustva. Pri tem si želijo, da njihovo pozornost ljubljena oseba ceni in uživa v njej. S strani ljubljene osebe si želijo priznanja in pohval. Želijo biti »najboljši«, »prav posebni« ter »edini«. Tudi v ljubezni pogosto uporabijo svoj naravni dar za igro in teater. Zelo jih razžalosti, če jih ljubljena oseba ne opazi ali celo namerno spregleda.

Če imaš Venero v Levu ti verjetno paradiraš v postelji. Večinoma je Venera v Levu poznana po krikih in ječanju v postelji. To je zelo plitek položaj za venero, ker se vse vrti okoli tega kako nekdo izgleda in koliko denarja ima. Če doživiš neuspeh pri skupnem življenju glede pričakovanja nekoga, ki ima Venero v Levu potem verjetno ne bo nikoli več govoril s teboj.

Osebnosti s to postavitvijo vključujejo: Tom Cruise, Madonna, Nicole Kidman, Pamela Anderson


Mars v
Levu

Imate veliko ponosa in uživate delati stvari na lastno pobudo. Prošnja za vaš občutek za pravičnost prinaša najboljše iz vas in boste storili karkoli, da ohranite te lastnosti.
Včasih lahko delujete arogantno in vzvišeno do drugih. Ne morete biti vedno prvi, ampak imate takšno potrebo biti vodja, da je morda težko za vas, da sprejmete kogarkoli drugega v tej vlogi.
Vi zahtevate, da vam drugi dopustijo, da ste sam-svoji, tako da lahko vodite svoje življenje, kot želite.
Verjetno imate precej samozavesti in tudi poguma,toda niste posebno predrzni. V najboljšem primeru imate dobro razumevanje sebe, svojih omejitev, kot tudi svojih moči. V bistvu se lahko počutite neugodno s svojimi čustvi in slabostmi.

Osebe, ki imajo te vrste postavitev vključujejo: Harrison Ford, Jodie Foster, Hilary Clinton (znano po metanju stvari na Billa Clinton), Colin Farrell in Frank Sinatra

 

Če imaš Jupiter v Levu si ti verjetno velik bahač in se rad razkazuješ. Tvoj zunanji izgled je splošno precej plitek in materialističen. Ti si verjetno rojen s privilegiji in ti je določeno biti zelo premožen. Ena tvojih najboljših kvalitet je sposobnost deliti z drugimi. Ker je Jupiter razsežen si lahko nagnjen k pridobivanju teže.

Prikazovanje bahaštva z Jupitrom v Levu vključujejo: Pamela Anderson, Mick Jagger, Lucy Lawless, Katie Holmes in Elizabeth Taylor.


Saturn v Levu

Nagibate se ostati sami in izolirani posebno, če mislite, da ljudje okoli vas niso dobri za vas. Včasih vam je zelo težko izraziti sebe, toda morali bi se opogumiti da napravite to kolikor je le mogoče, ko je to primerno.

Standardi, ki ste jih postavili za sebe so verjetno zelo visoki, toda vi se jih boste držali tudi, če se  ljudje okoli vas ne bodo. Vaši ideali kaj je in kaj ni vredno prihaja v veliki meri iz vaše notranjosti in čutite, da bi tako moralo biti pri vsakem.


Uran v
Levu

Ti otroci bodo našli nove načine, da se izrazijo in napravijo vtis na svet. V mnogih pogledih so lahko precej čudaški, zaradi česar je težko za njih, da se z lahkoto prilegajo v skupine, ker so tako individualistični. Ampak kot skupina bi morali biti relativno pošteni in želijo, da so drugi tudi  iskreni. Oni cenijo posameznikovo samo-izražanje veliko bolj, kot samo-disciplino. Pravzaprav je lahko zelo težko, da jih prisilite k izpolnjevanju  obveznosti in odgovornosti.

Če imaš Uran v Levu je to znak genija v kombinaciji s čudaštvom. Veliko uglednih umetnikov ima to postavitev. Osebnosti z Uranom v Levu se nagibajo k sposobnosti spremeniti svet skozi uporabo njihovega talenta. Njihov glavni talent je obračanje našega dojemanja sveta na glavo.

Ljudje z Uranom v znamenju Leva se hitro uprejo proti kakršni koli obliki nasilja ali zatiranja. So tisti, ki ne prenesejo avtoritete in »trde roke«. Prvi zahtevajo svobodo za vse in se hitro uprejo kakršnim koli načinom zatiranja ljudi.

Slavne osebe : plesalka Isadora Duncan, Sacha Baron Cohen (Borat) in psihološki teoretik Carl Jung.

Na vrh


Neptun v Levu
Vodni planet Neptun ni srečen v ognjenem Levu in to pomeni konflikt znotraj osebnosti nekoga. Ker je Lev agresiven in idealističen, Neptun pa simbolizira sanje in prihodnost, to ustvari generacijo ljudi, ki se bo borila za svoje ideale. Na osebni stopnji to ustvari osebo , ki verjame v neko stvar za katero je vredno umreti. Nazadnje je bil Neptun v Levu skozi besneča dvajseta leta in čas pred tem je bilo skozi Ameriško Revolucijo.

Slavne osebnosti z Neptun v Levu vključuje: Marilyn Monroe, Pope John Paul II, John F. Kennedy, Nelson Mandela, Frank Sinatra, Ava Gardner in Audrey Hepburn.

Na vrh


Ko je Pluton v Levu to ustvarja generacijo ljudi ( ki bodo vsi imeli to v njihovih kartah), ki verjame v "delati njihovo lastno stvar."

Zadnja generacija otrok so bili rojeni od 1939 do 1958. Lev želi da "živi večno" torej je tukaj poudarek na umetnosti, muziki in fitnesu.  To je generacija, ki kljubuje avtoriteti in komaj naredi kar želijo.

Slavni ljudje s Plutonom v Levu so velikani tega stoletja vključujoč: Bill Gates, George W. Bush, Hilary Clinton, Mel Gibson in John Lennon.


Planeti v Devici
PLANETI
Domov