PLANETI V 10 HIŠI

10. hiša opisuje kaj javnost ve o tebi in definira kaj se bo zgodilo v tvoji karieri. Opisuje tudi tvoj sloves, socialni status in tvojo sposobnost ustvariti bogastvo. Lahko tudi upodobi katera vrsta vodje si in kakšen si v prisotnosti osebe avtoritete. Opisuje tudi tvoj poklic ali življenjsko delo – karkoli kar ti misliš, da te kliče v življenju. 10. hiša je locirana od 11:00 do 12:00 ure v tvoji karti.Sonce v 10. hiši  

 

Ljudje s Soncem v 10. hiši se v svojem življenju osredotočijo na posel, kariero in pazijo na podobo, ki jo kažejo v javnosti. Želijo biti vidni, prepoznani in cenjeni. So resni, predani in delovni. Svoje cilje običajno dosežejo, čeprav pogosto zanje žrtvujejo dom in družinsko življenje. Nikoli se ne bi smeli prepustiti pesimističnim mislim. Imajo naraven dar za posel, vodstveno vlogo in uspeh v karieri.

Če imaš Sonce v 10. hiši  si naravno rojen vodja ali izvršitelj. To je zato, ker sonce sije na mesto v karti, ki  sigurno polaga veliko pozornosti zate v tvojem življenju. Verjetno je, da boš postal slaven in priznan tudi v tvoji karieri, če si dovolj srečen, da imaš to postavitev. Prav tako je verjetno, da boš na položaju avtoritete in spoštovan. Lahko, da imaš  dejansko potrebo, da te drugi odobravajo.

Sonce v 10 hiši je pogosto znak dobre družbene pozicije, ki se v glavnem pridobi skozi kariero. Oseba je direktor ali šef v službi. V kolikor ostali faktorji iz serije 5 dopuščajo – je to lahko  tudi kariera umetnika ampak najprej igralca. Ambicija je vedno zelo poudarjena. To je običajno tudi znak dominantnega starša, najpogosteje očeta. Močan ego, a osebi je izredno važno,da napravi izjemen vtis na družbo.

Na vrh

Luna v 10. hiši


Ljudje z Luno v 10. hiši si želijo doseči velik uspeh. Preden dosežejo zastavljeni cilj, se srečajo z mnogimi spremembami; z uspehi in padci. Posedujejo naraven dar za delo z velikimi skupinami ljudi, na katere imajo skoraj magičen vpliv. Zaradi njihove velike želje po priznanju v družbi pogosto zanemarijo prizadevanja za prijeten dom. Na tisto, s čimer se ukvarjajo, pogosto zelo vpliva eden od staršev, najpogosteje mama.

Če imaš Luno v 10. hiši  boš šel skozi resnične vzpone in padce v tvoji karieri. Lahko, da boš šel skozi faze, kjer si strastno zainteresiran v svoji karieri in kjer drugi obupajo. Lahko se večkrat najdeš med nezaposlenimi, ker si lahko zelo nedosleden. Ti si bolj nagnjen delati dobro v karieri, ki ima opravka z domačimi umetnostmi kot je serviranje hrane, delo v hotelu, kmetovanje in obrtne spretnosti.

Merkur v 10. hiši


Če imaš Merkur v 10. hiši  to pomeni, da si verjetno pisatelj ali delaš nekako v mediju. Ker  Merkur tudi predstavlja potovanja, lahko imaš tudi kariero, ki te vodi do tujih dežel ali celo po zraku kot je to pilot letalske proge. Bil bi tudi dober javni govornik, filmski producent, igralec, pisec pesmi, radijski napovedovalec. Verjetno bi bil dober tudi v pregovarjanju in zbegal druge s svojo modrostjo in vpogledom.
Ljudje z Merkurjem v 10. hiši so osredotočeni na doseganje svoje kariere in poklicnih ciljev. O tej temi se lahko nenehno pogovarjajo ali o njej razmišljajo. Pogosto si izberejo poklicno delovanje na področju sporazumevanja, poučevanja, pisanja in potovanj. Lahko se zgodi, da zamenjajo dva ali več poklicev, preden so prepričani, kaj želijo v življenju početi.

Na vrh


Venera v 10. hiši
 

Ljudje z Venero v 10. hiši se odločijo za delovanje na področju, povezanem z lepoto. So družabni in prijetni, zato so pri svojem poklicnem uveljavljanju popularni. Radi sodelujejo z drugimi in imajo sposobnosti za pomiritev nesoglasij. So odlični diplomati, saj vedno in v vsaki situaciji poskušajo delovati v prid dogovora, ki ustreza vsem vpletenim. Zaradi svojega umetniškega daru so lahko uspešni tudi na področju umetniškega ustvarjanja.

Če imaš Venero v 10. hiši  bo izgledalo, kot da ti ne napraviš napake v življenju. Karkoli delaš te ljudje sprejemajo v pozitivni luči. Ti si verjetno tudi zelo fizično privlačen. Senčna stran te postavitve je, da imajo ljudje zelo visoka pričakovanja glede tebe in ti nisi vedno zmožen dosegati jih. Ti se boš odlikoval z umetnostjo, modo, frizerstvom in vsem, kar ima opravka z zunanjim izgledom. Ti tudi ciljaš na boljše partije in boš napravil dobre odnose z javnimi osebami.


Mars v 10. hiši 


Ljudje z Marsom v 10. hiši si prizadevajo za uspeh v karieri in poklicu. So tisti, ki delujejo prvi. Pogosto so vodje in vsi tisti, ki jih vidimo na čelu neke organizacije ali projekta. Zaradi velike zaloge energije in svoje vzdržljivosti lahko dosežejo vidne rezultate. Probleme imajo pri delovanju v skupini, saj z drugimi ne znajo in niti ne želijo »delati v rokavicah«. Uživajo v statusnih simbolih (npr. dober avto).

Če imaš Mars v 10. hiši  potem se verjetno držiš vojaške ali atletske kariere. Ti bi prav tako bil dober pri oskrbi v nujnih primerih, policaj ali reševalec. Potrebuješ poklic, kjer trošiš svojo brezmejno energijo in željo za akcijo. Pri pisarniškem delu se počutiš kot zadavljen in si tudi precej grob do avtoritete. Drugi težko shajajo s teboj, ker si aroganten in se vedno boriš, da gre po tvoje. Kljub temu te občudujejo in spoštujejo tvoje junaštvo, poštenost in pogum.

Na vrh


Jupiter
v 10. hiši
 

Ljudje z Jupitrom v 10. hiši pogosto dosežejo vidno mesto v poklicnih prizadevanjih. So prijetni, velikodušni in pravični, zato jih imajo drugi radi. Vedno želijo narediti nekaj velikega za svet. So karizmatični in sposobni v svoje življenje pritegniti pravo podporo za svoje zamisli in projekte.

Če imaš Jupiter v 10. hiši si blagoslovljen in pomeni, da boš imel zasigurano donosno kariero. Ti si verjetno ljubljenec svojega šefa in tudi vsakogar, ki dela pod teboj. Vse česar se dotakneš ali se obrne v zlato ali razširi in ustvari zaposlitev za druge. Ti si odličen vodja in ljudje napravijo karkoli samo da bi bili v tvoji družbi.  Ta položaj tudi pomeni srečo in možno zmago v loteriji.


Saturn
v 10. hiši


Ljudje s Saturnom v 10. hiši so zelo ambiciozni in natančno vedo, kaj želijo doseči. So trdno odločeni, da bodo svoje cilje dosegli, pa naj traja, kolikor časa hoče. Ovire na svoji poti do cilja odstranijo drugo za drugo in ne dovolijo, da bi jih s poti speljala katera od drugačnih priložnosti. Dobro bi bilo, da bi pri svojem delovanju uporabili več milosti in prijaznosti. Pogosto se morajo soočiti s starejšimi ali bolj uveljavljenimi osebami in se včasih tudi pomeriti z njimi.

Če imaš Saturn v 10. hiši  boš brezobzirna poslovna oseba. Si zelo samo discipliniran in discipliniraš druge, tako, da lahko ustvariš denar. Ti si tudi avtoriteta in imaš odlične organizacijske sposobnosti. Ta postavitev je odlična za delo, ki zahteva preciznost in ustvarja odlične zdravnike ali znanstvenike.

Tudi ko ste bili mladi, ste bili zelo zaskrbljeni, kaj je pomembno v širšem svetu. Želite razumeti pomen sveta in ugotoviti, kako narediti svoj pečat na njem. Tudi sedaj prepoznate potrebo po trdem delu in skrbnem načrtovanju, da bi našli kariero, ki bo zadovoljujoča za vas in pridobiti spoštovanje od drugih.
Zelo pomembno je, da imate dober odnos z očetom. V nasprotnem primeru lahko odrastete z občutkom negotovosti in v prepričanju, da je svet proti vam.
Ko boste odrasli, boste zelo trdo delali v kateri koli karieri, ki jo boste izbrali. Če ne uspete bo to  zaradi nekaterih površnosti. Predvsem pa ne iti po bližnjicah.  Delajte svoje delo kar najboljše kot lahko, da se pripravite za svojo prihodnost in upoštevajte pravila, ki veljajo za delo , ki ga opravljate.

URAN v 10 hiši    


Z nekonvencionalnim in inventivnim planetom Uranom v vaši hiši poklicne poti in družbenega položaja imate veliko potrebo po karieri, ki vam omogoča, da prispevate nekaj drugačnega in izvirnega svetu. Boste iskali kariero, ki se razlikuje od norm in vam omogoča veliko osebne svobode, ker imate malo tolerance do avtoritete in bi raje bili sam svoj šef.

Če zatrete te potrebe, da sledite bolj konvencionalni in varni karierni strukturi boste ugotovili, da okoliščine in dogodki, kot so obilje, presežki, družba gre proti bankrotu ali konflikti in nesoglasja s šefi, bodo ovirala vaše poskuse priti naprej. Skozi vaše življenje, vaši cilji in objektivi so lahko podvrženi nenadnim spremembam,  kar omaja vašo sedanjo kariero, ki je zastarela in ni več primerna. Ko čutite, da je to tako boste imeli malo zadržkov v metanju ven starega, da bi naredili prostor za novo. Če vas bolj konzervativni vidiki vaše osebnosti prisilijo, da ste na delovnem mestu, ki ni resničen izraz vaših potreb, vas bodo okoliščine verjetno prisilile, da napravite potrebne spremembe. Po drugi strani se boste morali paziti težnje po nepotrebnem razdoru ali z zavračanjem varnega položaja samo zaradi sprememb ali iz nemirnega dolgčasa, vse spremembe morajo biti v pozitivno smer.

Neptun v 10 hiši

Ljudje z Neptunom v 10. hiši drugi prepoznajo po njihovih najglobljih idealih in prepričanjih. Žal le redko uspejo svoje visoke ideale uresničiti v življenju. Kadar jim slednje uspe, delujejo za dobro vseh ljudi, predvsem tistih, ki so manj srečni od njih. Na splošno pa vlada v njihovem življenju zmeda in se težko odločijo, za katerega od svojih mnogih idealov se bodo borili. To je tudi postavitev, ki lahko pomeni revščino, zlorabo v otroštvu, alkoholizem, nasilje in psihološke probleme.
Vendar Neptun v 10. hiši je lahko tudi srečna postavitev, posebno, če si igralec ali izvajalec ali kdorkoli, ki dela pri filmu, ker Neptun je planet fantazije, ki vlada filmu. Uspešni so lahko na področju umetnosti, filma in vseh dejavnosti, ki zahtevajo bujno domišljijo in ustvarjalnost. Je tudi dobra postavitev za kariero, ki ima opravka z vodo kot so ribiči ali potapljači biserov.
Občasno v vašem življenju ta postavitev povzroči težave, ker boste težko ugotovili in se odločili kaj želite napraviti z življenjem. In morali bi biti previdni, ker napačna odločitev bo vodila do  frustracije in razočaranja. S tem problemom se ne boste veliko ukvarjali, dokler ne boste malo starejši, ker ni verjetno da boste našli svojo lastno pot prej. V bistvu več napora boste vlagali da najdete svojo pot, težje jo bo najti.

Neptun v tej hiši namiguje, da bi izbrali kariero ali poklic, ki ima opravka s služenjem drugim pogosto z malo misli na nagrade, čeravno znate biti dobro nagrajeni. To je lahko znak kariere v religiji, medicinske sestre ali drugem poklicu v katerem skrbite za bolne, pohabljene ali prizadete ljudi. Ta postavitev sama ne nakazuje medicine, čeprav lahko pomaga fizično, da si resnično vključen v skrb za paciente. Kakršenkoli poklic, glavna sila, ki vas usmerja ne bo ambicija ampak občutek služenja in predanosti.

Ta postavitev lahko nakazuje, da idealizirate preveč enega od staršev ali da želite idealizirati tega starša, ampak on ali ona ne živi po vaših idealih. Vi se morate naučiti gledati v svojo notranjost da izpolnite svoje ideale, ne vaše starše ali druge odrasle.


Pluton v 10. hiši


Ljudje s Plutonom v 10. hiši si prizadevajo za svoje cilje, ne da bi preverili, kakšno ceno bodo morali plačati, da jih dosežejo. V karieri doživijo močne in velike spremembe. Obdaja jih posebna karizma, s pomočjo katere lahko spreminjajo prepričanja ljudi okoli sebe. Vplivajo na življenja mnogih ljudi, zato je zanje posebej pomembno, da so pozitivno naravnani, saj lahko naredijo veliko dobrega medtem, ko si prizadevajo za osebne cilje.

Pluton v 10. hiši  je znak nekoga, ki je odločen biti zdravnik. To je zato, ker Pluton vlada smrti in rojstvu. To je zelo zdravilna postavitev za ta umazan planet.  Ljudje s Plutonom v 10. hiši so ponavadi visoko inteligentni in jih ni strah povzeti rizik v življenju ( veliko drznih kapitalistov  ima to postavitev). Ljudje s to postavitvijo so tudi nagnjeni k psihi ali so obsedeni z okultom. Pogosto ravnajo po instinktu in intuicija jih vodi v življenju. So tudi fascinirani s simboli, napovedmi in modo.

Pluton v 10 hiši je važen, če je blizu MC, ker tedaj prihaja v fokus. Kariera postane poudarjena običajno v obdobju vojne, zato je to znak, ki osebo ne bo napravila nikoli priljubljeno od večine ljudi razen  s strani tistih, ki so polni mržnje proti nekomu. Pluton nakazuje, da je usoda te osebe pogosto vezana za mase ljudi in masovna dogajanja, a uspešna je lahko na področju bančništva, vojske, kot tudi pogrebnega zavoda. Včasih je lahko tudi magister, ranocelnik ali čarovnik  - vse v odvisnosti od narave samega horoskopa. Sigurne so spremembe posla in dramatični obrati situacij.


Na vrh
Domov
Planeti v 11 hisi