PLANETI V 5 HIŠI

5. hiša – hiša zabave , ker je edina hiša, ki ne nosi breme odgovornosti.
5. hiša govori o rekreaciji, kreativnosti, ljubezni, flirtu, otrocih, hišnih ljubljenčkih, romanci (vendar ne poroki, ker ta spada v 7. hišo), športu, kockanju in čisti sreči! Ta hiša govori o tem, kaj te dvigne in napravi srečnega, da živiš.
5. hiša je  locirana na poziciji med 4:00-5:00 uro v tvoji karti.

Sonce v 5. hiši 


Če imaš Sonce v 5. hiši  potem si en srečen moški ali ženska! Sonce je najbolj počaščen v tej poziciji, ker je tudi vladar Leva Sonce(peti znak.) Ustvarjalnost, genialnost in inovativnost so tipične lastnosti oseb, rojenih s to konfiguracijo. Edina nevarnost s Soncem v peti hiši je, da si lahko nekoliko nerealen ali pokvarjen, ker s preveliko lahkoto dobiš stvari. V resnici je možno, da imaš nagnjenost, da jemlješ vse v življenju kot igro. Lahko si tudi nagnjen k scenam ali imaš otroke, ki so preveč energični in histerični. Ljudje s Soncem v peti Hiši bodo vedno postavili ljubezen pred dolžnost.

Ljudje s Soncem v 5. hiši želijo biti v središču pozornosti. Znajo uživati v življenju, se radi družijo z drugimi ljudmi in se radi zabavajo. So tisti, ki se zavedajo »svojega notranjega otroka«. Svojo ljubezen svobodno izrazijo in pogosto tekmujejo z drugimi. Imajo naraven dar za igranje, za umetniško izražanje ali za športno udejstvovanje. 


Luna v 5. hiši  

 

Ljudje z Luno v 5. hiši so spontani in radi pokažejo svoja čustva ter občutke. So zelo romantični in se hitro zaljubijo. Obdarjeni so z bogato domišljijo, ki jo vpletajo v svoje ustvarjalne navdihe, zato so lahko uspešni na področju umetnosti. Zelo radi imajo otroke in znajo dobro poskrbeti zanje. 

Če imaš Luno v 5. hiši  potem imaš morda skoraj patološko potrebo biti v središču pozornosti. Na žalost je to postavitev, kjer lahko obstaja velika potreba po odobritvi, toda zelo malo talenta. Oseba z luno v peti hiši zna biti zelo muhasta in tudi žalostna izguba - še posebej, ko gre za odnose. Tukaj je prisotno nihanje razpoloženja, samopomilovanje in soodvisnost, kot je zasvojenost. Nekateri posamezniki s to postavitvijo lahko tudi preprosto posvečajo svoja življenja iskanju užitkov brez odgovornosti, vendar nikoli zares ne izkusijo kakršnokoli izpopolnitev.     

Merkur v 5. hiši


Če imaš  Merkur v 5. hiši  si blagoslovljen in je  zelo verjetno, da boš zelo priljubljen v času svojega življenja in nikoli izgubil za prijatelje. Možno je tudi, da poročiš resničnega zabavneža ali poučuješ otroke z igranjem ali s petjem talentov. Eden od tvojih glavnih talentov je verjetno igranje, govorjenje, pisanje ali tudi vodenje. Mnogi ljudje z Merkurjem na tej poziciji končajo z zabavno službo, ki vključuje veliko potovanj.
Ljudje z Merkurjem v 5. hiši so zabavni, prijetni in nenehno v gibanju. Radi se pogovarjajo in z drugimi tekmujejo pri reševanju ugank ali pri drugih miselnih igrah. Nadarjeni so za pisanje in govorništvo. Njihovi nastopi so nepozabni in dramatično obarvani. Želijo si, da bi drugi spoznali in cenili njihovo sposobnost sporazumevanja. Zelo dobro se razumejo z otroki, zato so lahko odlični učitelji.

Merkur v 5 hiši govori o stalni igri in o osebi katere misli so usmerjene na ljubezen in zabavo. Ljubezen do brata ali sestre, včasih tudi ljubezen do osebe, ki se spozna v sosedstvu, a kasneje v sosednem kraju. Dosti potepanja okoli, odhodov ven. Uspeh v športih, kjer se igra z rokami (tenis, namizni tenis…). Več otrok.


Venera v 5. hiši


Če imaš Venero v 5. hiši je tvoje življenje označeno z »očarala«, če si rojen z a. Verjetno si karizmatičen in naravno privlačen. Verjetno imaš tudi odnose z več osebami v življenju, namesto z eno. To je zato, ker si sposoben pritegniti tako veliko partnerjev. Če imaš Venero v 5. hiši, je verjetno, da si ustvarjaš za življenje preko mode ali oblikovanje na nek način. Tudi otroci, če jih imaš bodo verjetno dobro izgledali.

Ljudje z Venero v 5. hiši so vesele in prijetne narave. Uživajo v druženju in zabavah. Pri tem nenehno oprezajo za partnerjem in se radi predajajo zaljubljenosti in ljubezni. So zelo ustvarjalni, predvsem na področju umetnosti in na vseh področjih, ki so povezana z lepoto. Zelo dobro znajo z otroki, s katerimi lahko skupaj ustvarijo prave mojstrovine.

Venera v 5 hiši je pokazatelj srečnih in pravih ljubezni. Dekle, ki ljubi to osebo je fizično lepa. V zakon se vstopi iz ljubezni; v ženski karti je to znak tudi otrok, ki pridejo takoj po vstopu v zakon. Obiskuje se galerije, umetniške predstavitve, gledališče in restavracije. Močan pokazatelj za kreativnost in umetniški talent. Poudarjena plodnost. Darila.


Mars v 5. hiši


Mars v 5. hiši je znak nekoga, ki je zmagovalni športnik. Mars ustvarja velik del fizičnega izgleda v tem tipu osebnosti, ki nekako potrebuje dober izgled. Oseba z Marsom v tem položaju, je verjetno, da bo zelo goreč in strasten ljubimec. Lahko je tudi zelo nemiren. Ima tudi dosti energije, da imajo drugo kariero in večina ljudi s to postavitvijo so tudi odlični prodajalci. Obstaja pa nevarnost, da ima otroka ali otroke z motnjami nasprotovalnega kljubovanja ali motnje pomanjkanja pozornosti.
Ker Mars označuje spolno moč je mnogo znanih osebnosti, rojenih s to postavitvijo znano po svojem dobrem izgledu in imajo skoraj status boga  ali boginje ljubezni.
Ljudje z Marsom v 5. hiši vso svojo energijo vlagajo v tekmovanja in igro. Uživajo v dobrih spopadih, pri čemer je dobro, da si izberejo šport in ne drugačnih »bitk«. So zelo strastni in pri nasprotnem spolu priljubljeni. Uživajo v seksualnosti in znajo biti dobri ljubimci. Dobro je, da se ukvarjajo s hobiji in drugimi stvarmi, ki jih imajo resnično radi. Otroci znajo biti zelo tekmovalni, živahni in prodorni. Radi tvegajo, zato se morajo varovati napačnih finančnih odločitev.


Jupiter v 5. hiši


Če imaš Jupiter v 5. hiši potem si verjetno ekstremist v vsem, kar delaš. Tukaj je definitivno nagnjenost proti presežku posebno, ko pride do hrane in pijače. To lahko vodi k odvisnosti in problem s težo. Vendar ni boljše postavitve Jupitra, kot je ta. Tvoje življenje bo zabavno. Ti boš srečen pri hazardu in romanci in najbolj verjetno se poročiš bogato. Je tudi možno, da boš prejel slavo ali pozitivno odobravanje za dejansko zelo malo dela. Oboje, ti in katerikoli tvoj otrok bo izredno dobrega izgleda in tudi s smislom za humor. Ljudje bodo hrepeneli za tvojo družbo, ker si tako naravno darežljiv in prijazen.
Ljudje z Jupitrom v 5. hiši so živahni in družabni. Uživajo v zabavah in druženju z drugimi ljudmi. Mnogi imajo prirojen dar za dobitke pri igrah na srečo ali pri špekulacijah vseh vrst. Radi tvegajo, se predajajo raznovrstnim pustolovščinah in na splošno uživajo v radostih, ki jih prinaša življenje. Zaradi svoje velikodušnosti zlahka pritegnejo nasprotni spol in se prepustijo romantiki. Njihovi otroci so pravi »mali srečneži«.


Saturn
v 5. hiši


Ljudje s Saturnom v 5. hiši niso dovolj sproščeni in se le s težavo prepustijo igri ter drugim prijetnim stvarem v življenju. Strah jih je sproščenosti in ne znajo uživati v življenju. Pred drugimi skrivajo svoje prave želje in se pretvarjajo, da jih sproščeno in prijetno življenje ne zanima. Oprimejo se kakega  delovanja, npr. v športu, kjer se počasi, a vztrajno trudijo doseči vidno mesto v družbi zaradi svojega prav posebnega dosežka. Zelo dobro bi bilo, če bi našli »svojega notranjega otroka« in ga pogosteje negovali.

Saturn se ne počuti dobro v 5. hiši, ker je preveč resen in strog planet za hišo zabave in igre. Oseba s to postavitvijo bo prisiljena zapraviti ogromno časa v življenju samo delati, da preživi, ali po domače je deloholik. Ljudje s to postavitvijo težijo za malo sreče, posebno pri igrah na srečo in nimajo dosti prijateljev. Ponavadi so zelo kritični do oblasti in nimajo problemov upiranja proti ustanovam, ko so mladi. To pogosto vodi do problemov z zakonom ali finančni neodgovornosti. Verjetno je, da boste imeli dosti težav vzgajajoč srečne otroke.


Uran v 5 hiši je močan pokazatelj originalnosti pri umetniškem izražanju ampak pod prizadetostjo vodi v kič. Ta tip osebe nikoli ne čuti, da bi moral delati in če ima službo je zelo nenavadna ali eksotična na nek način. Ta postavitev je zelo ustvarjalna, ampak je tudi zelo nedisciplinirana. Ljudje z Uranom v 5. hiši tudi radi šokirajo druge s svojim oblačenjem in nezaslišanim vedenjem. V ljubezni je vse dovoljeno zato je to včasih znak za več vez istočasno, kot tudi skupinski seks; pod večjo prizadetostjo lahko nakaže tudi na homoseksualnost. Vsaj eden abortus. Otroci so včasih izven zakonski, včasih postanejo otroci ločenih staršev. Strast za kockanjem, v primeru dobrih aspektov, posebno z vladarjem 2 hiše – to nakazuje na siguren večji dobitek. V nasprotnem, resne izgube skozi kockanje.


Neptun v 5. hiši


Ko je vodni Neptun v 5. hiši je tvoj občutek realnosti pogosto nejasen. Ljudje s to postavitvijo so nagnjeni biti obsesivni, romantični in polni zmot o sebi in drugih ljudeh.  Sanjavi in domiselni, imajo težave upravljati z podlo staro realnostjo. To so tipi, ki se naslonijo na kockanje, kot pokojninski načrt in vsaka veza vodi v drugo "sorodno dušo." Ljudje z Neptunom v 5. hiši po navadi tudi pustijo drugim, da jih pohodijo. Ti so znani po svojih odvisnih odvratnih odnosih z odvisniki drog, zaporniki in alkoholiki. Bolje se počutijo, če rešujejo druge. Mnogi ljudje, ki so sirote imajo ta položaj in če ga imate tudi vi je precej verjetno, da posvojite otroka.

Ljudje z Neptunom v 5. hiši so zelo ustvarjalni. Privlači jih drama, film, svet domišljije in glamur. Hitro se zaljubijo. Do ljubljene osebe imajo nerealna pričakovanja. Živijo v svetu idealov in se težko sprijaznijo, da je njihova ljubljena oseba le še en običajen smrtnik. So veliki romantiki, si v mislih predstavljajo idealno življenje, nato pa razočarani ugotovijo, da nihče od ljudi, ki jih poznajo, ne ustreza njihovim visokim kriterijem.


Pluton v 5. hiši


Če je Pluton v 5. hiši si črno in belo mislec, ki ima težavo zabavati se.  Tebi igra ni samo igra ampak tudi življenjsko definirane naloge, ki se odražajo na tvojem značaju.  Ti tudi verjetno goljufaš ali pa si agresiven,z namenom, da bi zmagal. Drugi te imajo za preveč resnega in kakršnekoli čustvene težave, ki jih imaš, se pokažejo kot rdeče zastave, opozarjajoč druge, da se ne igrajo s teboj. To je zato, ker, če ne gre po tvojem ali če te samo pogledajo narobe, ti takoj iščeš maščevanje. Drugo povračilo, ki ga ima ta položaj je, da si nagnjen k obsedenosti in če te zavrnejo, obstaja resnična nevarnost zalezovanja. Vsi otroci, ki jih imaš bodo verjetno enako muhasti ali napeti in zelo je verjetno, da si imel težave s starši med odraščanjem.

Na ljudi s Plutonom v 5. hiši ima umetnost in vse vrste umetniškega izražanja zdravilen učinek. V ljubezni so strastni, intenzivni in goreče privrženi partnerju. Pri tem obstaja nevarnost, da postanejo obsedeni s svojim partnerjem in njunim odnosom. Ljubezen pogosto spremljajo boleči občutki ljubosumja in maščevalnosti. S partnerjem poskušajo manipulirati ali dopuščajo, da partner manipulira z njimi.

Radi se igrate z visokimi stavami in kadarkoli zmagate ali izgubite, je to izkušnja postaviti vse na kocko, kar vam ugaja. Morate se naučiti, da ne jemljete vse tako resno, ker vaša nagnjenost ustvari nemogoče, da bi se zabavali. Prav tako vi in drugi okoli vas postanete spodbujeni za borbe, prepire in pričkanja izbruhnejo v situacijah, ki bi morale biti zabavne.
Na vrh
Domov
Planeti v 6 hisi