PLANETI V 4 HIŠI

4. hiša kaže tvoj dom in kako si ti nagnjen, da deluješ tam. Kaže tudi na odnos s starši z manj vpliva, po navadi očetom, tudi prvih nekaj let tvojega življenja, in paradoksalno, zadnja leta svojega življenja, kaj smo postali, ko smo starejši.

Ne glede na vaš rojstni čas, kakršenkoli planet v 4. hiši bo vedno resničnost "polnoči".. Območje četrte hiše je tisto, kar boste našli, ko pozno ponoči zaprete oči. To je tisto na kar  naletite, ko ste sami v temi. Planeti tu ležijo pod vašo površino. So tako globoko zasebni, kot so v nasprotni 10. neizogibno javni. Pomeni so dovolj jasni. Pluton v 4. sugerira otroštvo polno skritih namenov in bojev za oblast. Neptun kaže na družinsko skrivnost, ki je zajeta v zraku, vendar ni bila nikoli izrečena. Saturn sugerira dom označen z dinamiko strahu in nadzora.

Zaprite oči sedaj. Kdo ali kaj je tam? To je vaša realnost 4. hiše. Vaša družina bo tam v vaših spominih. Vaši predniki bodo tam v ritmičnem utripu vaše krvi. Vaš dom bo tam, kot varna baza, ki vam omogoča povezavo z vašim najglobljim jazom. Ampak boste odkrili še več skrivnosti. V 4. boste našli svoj center duha, vir vašega življenja, vaš notranji prostor obnovitve. Bodo časi, ko se boste morali rehabilitirati, znova okrepiti - in to boste storili tako, da se najprej spustite v 4. hišo.


Sonce v 4. Hiši:

daje potrebo da vladaš gnezdu. Nagnjenost je, da imaš dom, ki je privlačen kot si lahko privoščiš. Sreča in blaginja se mora stalno izboljševati v srednjih in kasnejših letih. Razen, če se nekaj drugega ne pojavi, očka definitivno NI sramežljiv tip.

Osebe, ki imajo Sonce v 4. hiši se trudijo urediti varen in prijeten dom. Zelo pomembna zanje je čustvena varnost in bližina. Pogosto so zelo navezani na svoj dom in družino ter na svoje starše. So topli, čustveni in občutljivi, zato radi poskrbijo za tiste, ki jih imajo radi.  Imajo naraven dar za delo z nepremičninami.

Luna v 4. hiši  

Da se izrazijo vaše najboljše kvalitete potrebujete mirno domače življenje, Vi morate imeti mirno življenje doma, to pomeni čustveno varnost za vas. Ko se počutite močno in varno, ste zelo prijazni in občutljivi na čustva drugih ljudi. Toda, če ste depresivni ali negotovi, ste nagnjeni, da se umaknete v svoj zasebni svet. Tvoja mama je zelo pomembna zate in morate biti blizu nje. Vi ste zainteresirani za preteklosti in ste lahko postali nestrpen študent zgodovine, zlasti zgodovine svoje družine in izvorov ozadja.
Če imaš Luno v 4 hiši v natalni karti potem imaš verjetno močno čustveno potrebo iskati dom kot svoje pribežališče. Verjetno pride večkrat do selitve in menjave bivališča. Očka je verjetno bil čemeren, spremenljive čudi.  Osebe, ki imajo Luno v 4. hiši so zelo navezani na svoj dom in družino. Radi se spominjajo svoje mame, otroštva in vseh doživetij iz preteklosti, ki na osebo vplivajo vse življenje. Zelo so povezani s svojo mamo. Takšna postavitev Lune kaže tudi na spremembe bivališča, zato se ti ljudje večkrat preselijo.

Merkur v 4. hiši:

 

Osebe, ki imajo Merkurjem v 4. hiši so intuitivni in čustveni. Veliko premišljujejo o svojem življenju, preteklosti, o domu in družini. Radi se učijo in berejo. V otroštvu je običajno zelo pomembno učenje in vpliv enega od staršev na način dojemanja sveta. Zaradi svoje občutljive narave se najraje pogovarjajo o osebnih in domačih zadevah. Dom je prostor komunikacij. Ko si doma, TV in računalnik delujejo ves čas medtem, ki vi istočasno telefonirate in berete. Starejši kot si, bolj se rad pogovarjaš in pišeš. Očka ali veliko govori ali veliko potuje okoli.

Merkur v 4 hiši opisuje mater ( v ženski karti- očeta) kot izobraženo osebo. Ti ljudje dosti berejo in govorijo. Nagnjeni so k stalnem analiziranju svojih emocij. Pogosto obstaja močna veza izmed brata (sestre). Pogosto so selitve, a v hiši je prometno – kot na ulici (). Življenje se končuje včasih s knjigo v roki, a v najslabših primerih, če še dva pokazatelja na to nakazujeta – med vožnjo.


Venera v 4. hiši:

Če imaš Venero v 4 hiši potem potrebuješ "očarljivo" domače življenje, obkroženo s predmeti "dobrega okusa". Nič kiča ali kričeče neokusno v domu, samo malo lepote in harmonije. Razen, če je Venera prizadeta, bo zadnja tretjina tvojega življenja postala lažja. Tako, da lahko imaš udobno upokojitev, vendar se pazite razvoja sladkarij na zob, kot boš starejši. Očka je bil bodisi šarmer, preveč popustljiv, ali oboje.

Osebe, ki imajo Venero v 4 hiši si ustvarijo topel in prijeten dom. Imajo naraven dar za izbiro pohištva, slik in dekorativnih predmetov. Radi so v družinskem krogu in imajo pogosto dobre odnose z domačimi, zato se doma počutijo zelo dobro. Imajo dober občutek za nepremičnine in njihovo vrednost. Včasih podedujejo stanovanje ali hišo. Venera v 4 hiši je pokazatelj lepe hiše in srečnega otroštva. Globoko v sebi oseba nosi finost in srečo, ki jo nasledi od enega od staršev. Ljubezen v otroštvu, a največja ljubezen se najde v kraju rojstva. Oseba bo obkrožena z ljubeznijo tudi na koncu življenja.

Mars v 4. hiši:


Osebe, ki imajo Mars v 4. hiši veliko časa in energije vlagajo v svoj dom. Zaradi svoje borbene narave vanj pogosto vnašajo nemir in netijo nepotrebne prepire. Vedno želijo imeti prav in pogosto prav grobo zavrnejo bolj čustvene in občutljive ljudi. Neobzirnost je pogosto posledica napadalnosti, ki so jo takšne osebe doživljale doma v času otroštva. Hkrati kaže na obilje energije, s pomočjo katere lahko ti ljudje dosežejo svoje cilje. Potlačena napadalnost lahko pripelje do nesreč.

Lahko  imate težave shajati skupaj z enim od vaših staršev. Zelo pomembno je, da odprto razpravljate o vseh težavah, ki jih imate drug z drugim, tako da lahko pridete na pravi kompromis. Kljub temu, da težko shajate z njim, je zelo pomemben za vas in boste zelo potrebovali njegovo soglasje.
Ta postavitev Marsa pomeni, da občutite močno željo, da ste v vašem domu glavna oseba. Vendar se morate naučiti, da shajate skupaj z ljudmi s katerimi živite, saj bi lahko bil to problem v vašem domu tudi, ko odrastete. Eden od načinov za zmanjšanje teh razmer je biti čim bolj sam, brez tuje pomoči.

Jupiter v 4. Hiši:

Verjetno si od staršev najljubši ali edini razvajeni otrok. Za to postavitev je najverjetneje od vseh, da se upokojijo v svojih 20 -tih in 30-tih in ležijo na plaži v nekem tropskem raju. Potrebujete večji dom od običajnih (ali eno z velikim pogledom), ali se boste počutili klavstrofobično. Kasneje v življenju, boste pogosto potovali, študirali ali oboje. Oče je bil vesel tip poleg dejstva, da je mislil, da razume vse.

Osebe, ki imajo Jupiter v 4. hiši si ustvarijo velik in udoben dom, ki ga prijetno uredijo. So družabni ter radi vabijo prijatelje in znance v svoj dom. Uživajo v zabavah, ki jih prirejajo. Imajo dober občutek za nepremičnine in njihovo vrednost. Mnogi so imeli prijetno otroštvo. Na te osebe zelo vpliva vera, filozofija ali mentalna vzgoja, ki so je bili deležni v otroštvu.

Saturn v 4. Hiši: 

P
rikrajšan si "normalnih" kontaktov in naklonjenosti vsaj enega od staršev, po navadi očeta. To se lahko zgodi zaradi ločitve, smrti ali druge oblike ločevanja. Morda starši morajo delati dolge ure ali so v njihovo delo vpletena potovanja. Če so starši bili v bližini, so morda bili zelo strogi ali ravnodušni. To lahko povzroči strah pred nestabilnostjo doma, kar lahko ima za posledico, da si resnično želite imeti stabilen, trajen dom. Tukaj je, da Saturn želi zopet kontrolo (tebi zadana naloga od Saturna, ki je delodajalec). Ne računaj na zgodnjo upokojitev s to postavitvijo. Če boste vzeli to preveč enostavno, se bo vaše telo začelo razpadati, tako da po upokojitvi, dobite drugo službo (tudi če je prostovoljno delo). Plus stran je, da dokler ti nadaljuješ, boste nadaljeval za dolgo časa. Dom in družina po navadi zahtevajo posebno prizadevanje za pravilno ohranitev stvari.

Uran v 4. Hiši

- potem bo tukaj verjetno nekaj nenavadnega glede doma. Osebe, ki imajo Uran v 4. hiši so imeli neobičajno otroštvo. Mnogi so se večkrat preselili ali doživljali veliko sprememb v domu. Pogosto kaže na starše (ali vsaj enega od staršev), ki so čudni, neobičajni ali nestabilni. Lahko govori o moderno opremljenem domu ali o nestabilnih odnosih v času otroštva ter odraščanja. Ti ljudje pogosto odraščajo v družini z le enim od staršev ali pa čutijo drugega »kot, da ga ni doma«. Včasih takšna postavitev kaže na veliko več svobode in veliko manj omejitev pri vedenju, počutju in delovanju kot zahtevajo običajne družbene norme. Vaš dom bo moral imeti ekscentrični dotik, da obiskovalci lahko opazijo ali najnovejši elektronski pripomočki. Starejši kot boste, bolj boste imeli čudna mnenja, ki šokirajo vse, vendar vam ne bo mar, kaj mislijo.

Tvoje zgodnje življenje  je bilo precej nestanovitno in nepredvidljivo ali so se pojavile spremembe , ki so preprečile , da bi imeli normalno domače življenje. Če so vas starši podpirali, to verjetno ni predstavljalo problem.  Posledice tega so, da ste lahko odrasli z občutkom, da ne pripadate nikamor  ali nikomur posebno, vendar zaradi tega ne smete biti prizadeti. V najboljšem primeru je to znak  svobodne duše, ki je lahko  doma kjerkoli.

Toda ta postavitev lahko tudi nakazuje ne-sigurnost zaradi nenadnih  razdorov  v vašem osebnem življenju. Lahko se pogosto selite in brez  opozorila v otroštvu ali  so se zgodile večje spremembe v družini, ki so povzročile vznemirjenje.

Neptun v 4. Hiši

tvoje natalne karte, potem boš, če je le mogoče, živel v bližini slane vode ali jezera, ker Neptun vlada morju in je vodni planet.  Ta planet vlada tudi sirotam in sirotišnicam ( krajem z omejitvami na splošno). Ne, to ne pomeni, da ste bili posvojeni, vendar pa kaže, da kot otrok ste se verjetno počutili posvojeni. Dogaja se med odraščanjem, da mati vedno vpraša " Od kje si se ti vzel. Nisi nam nič podoben". Oče je morda nejasen in zmedena oseba, ki je izginila, ko si ga potreboval. Če je prizadet Neptun tukaj lahko nakaže starše z resničnim problemom zlorabe. Če je pozitiven, Neptun tukaj daje občutljive, naklonjene starše. Vaši nagoni in intuicije običajno postanejo močnejši s časom. Delajte neke vrste dobrodelnega prostovoljnega dela, ko boste starejši. Če uporabljate Neptun na ta način zmanjšate možnosti, da boste preživeli vaša kasnejša leta kot prejemnik take ljubezni.
Osebe, ki imajo Neptun v 4. hiši pogosto ne vidijo v pravi luči svojega doma, družine in najzgodnejših let. Takšna postavitev pogosto kaže, da je v domu nekaj manjkalo. Pogosto so odraščali brez enega od staršev. Starše radi idealizirajo. Vse življenje iščejo idealen dom. Družinsko okolje je morda precej ustvarjalno ali obarvano z domišljijo. Včasih kaže na starše ali vsaj enega od staršev, ki je umetnik.


Pluton v 4. hiši

Osebe, ki imajo Pluton v 4. hiši doživljajo velike spremembe v domu. Pogosto se že v otroštvu srečajo z nasiljem ali manipulacijo enega od staršev. Je eden od pokazateljev večkratne selitve ali preselitve zaradi višje sile, kot so potresi, druge nesreče ali celo posledice vojne. Ker se takšni ljudje že zelo zgodaj srečajo z velikimi ovirami, pogosto razvijejo sposobnost, da jih znajo dobro reševati kasneje v življenju. Pomembno je, da kot odrasli ne nadaljujejo z vzorcem nasilja in manipulacij.   

Čutite zelo močno nujo iz notranjosti globoko v sebi, še posebej, ko vas nekaj spominja na vaše najzgodnejše otroštvo. Vi ste že pridobili veliko čustvenih navad, ki popolnoma nadzorujejo vaše obnašanje, ko ste vznemirjeni, zaradi česar je nemogoče napraviti to, kar veste, da je prav.
Eden od vaših staršev je imel velik vpliv na vas, ali za dobro ali za slabo. Vi ste lahko zelo navezani na enega od staršev in preveč odvisni od njega. Ali imate morda velike težave pri shajanju skupaj z enim od vaših staršev, ki ustvari, da se počutite slabo o sebi in spodkopava vašo samozavest. Naučiti se morate, da ne jemljete vaše občutke krivde tako resno in da spoznate, da ste res čisto vse v redu.

Pluton v 4 hiši ne spada v simpatične položaje tega planeta. Včasih je to pokazatelj, da je v samem začetku življenja obstajala smrtna nevarnost. V vsakem primeru, to je tudi pokazatelj nevarnosti za enega od staršev. Včasih je to znak družinskega prekletstva. V najnevarnejših situacijah, nasilno končanje življenja. Vojna v deželi, kjer oseba živi.