SOZVEZDJE  SCORPIO

Mitološka osnova


  1. V grški mitologiji Škorpijon je tisti, ki ga je Gea, boginja Zemlje in simbol matere za živa bitja, poslala,da zabode lovca Oriona, ki skoraj da ni ubil Taurusa-Bika. Na nočnem nebu je Škorpijon v opoziciji z Orionom in Bikom in kadar je Orion na nebu, Škorpijon je izpod horizonta. Ko se Škorpijon dviga, Orion zahaja. Lahko rečemo tudi tako: kadar se lovec nahaja izpod Bika, tedaj Škorpijon vzhaja a Lovec zahaja, puščajoč Bika sigurnega.
  2. Osnovna zgodba za Škorpijona pravi, da je Artemida, Boginja Lune, poslala Škorpijona, da ubije Oriona med njegovim bivanjem na otoku Kreos. Rečeno je, da je Orion proti njej koristil precejšnjo silo ter, da je to razlog zaradi katerega je Artemida poslala Škorpijona medtem, ko Hignus pravi, da je Orion ubit zato, ker se je hvalil s svojimi lovskimi veščinami in da lahko ubije vsak stvor na zemlji. Zaradi njegovega  hvaljenja, da bo ubil  vse divje živali na Zemlji, Artemida je poslala Škorpijona da ubije Oriona in prišlo je do borbe. Tekmovanje je bilo živahno in je pritegnilo pozornost Zevsa, ki je oba postavil na nebo, da bi večno opominjali človeštvo, da kroti svojo besnost. Takšno divje rušenje ni dovoljeno nobenem človeku in tudi ne večini bogov.
  3. Ampak kot tudi pri večini zgodb, obstaja tudi erotski del zgodbe, ki pravi, da je Eos, boginja zore, ki tekom celotnega dne krepi erotsko hrepenenje in, ki se vzpenja vsakega jutra, da bi naznanila prihod njenega brata Heliosa ali Sonca, prevzela naklonjenost Oriona, kar je vznemirilo  Artemido ( v njeni lovski družini je on tedaj bil) in ga je usmrtila.


Astrološki vpliv Škorpijona:

Konstelacija in znak Škorpijona piše se Scorpius, kar nam govori, da je to nek poseben škorpijon in ne samo primerek iz svoje vrste.

Vse zvezde iz sozvezdja Škorpijon nakazujejo na naročen umor, oživljajoč  zgodbo v kateri Gea pošlje , da ubije Oriona – iz kakršnegakoli razloga- o tem več pove narava planeta , ki se najde na neki škorpijonovi zvezdi. Namreč, razlog mržnje ali uboja je lahko denar (ko Gea pošlje ubiti Oriona, da bi rešila Bika) ali posest ali občutek grožnje, ne-sigurnosti in rivalstva ali občutka ljubosumnosti (tretja – erotska varianta mita).  Tukaj je pomembno poudariti, da zvezde iz čela škorpijona pri težki postavitvi lahko nakažejo na premišljen umor (iz enega od gornjih razlogov) medtem, ko zvezde iz zadka škorpijona nosijo samo sliko vboda. Pri ugodni postavitvi zvezde iz čela škorpijona dajejo izjemno pronicljiv um pogosto nagnjen ezoteriki in »heretičnem pogledu na religijo«. Prav tako, zvezde iz repa in zadka škorpijona pri ugodnem planetarnem kanalu ustvarjajo ranocelnike oziroma ljudi, ki moč strupa znajo izkoristiti za zdravljenje.

Sozvezdje OVEN-ARIES
Sozvezdje BIK-TAURUS
Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI
Sozvezdje RAK-Cancer
Sozvezdje LEV-Leo
Sozvezdje DEVICE-VIRGO
Sozvezdje TEHTNICE-LIBRA
Sozvezdje STRELEC-Sagittarius
Sozvezdje KOZOROG-Capricorn
Sozvezdje VODNAR
Sozvezdje RIBE-Pisces
Domov

ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD