SOZVEZDJE  RIBE –Pisces


Mitološka osnova


Najbolj poznana zgodba o Ribah je tista v kateri so Afrodita in njen sin bila na reki Eufrat v Siriji, ko se je iznenada pojavila strašna pošast Tifon. Dva božanstva sta skočila v reko in se preobrazila v ribo, da bi ušla nevarnosti.

Druga varianta tega mita, ki je manj poznana, govori , da so Afrodita in Eros skočili v reko, da bi se rešila od Tifona ampak, da so jima pomagale dve ribe pri tem.

Boginja Minerva je proslavila to dramo in postavila dve ribi na nebo, z vrvico med njima, ki govori, da sta Venera in Eros ostala skupaj in srečno živela še dolgo.


Astrološki vpliv :

To sozvezdje ima določene stike s konstelacijo Capricorn- Kozorog- glede na to, da je tudi on nastal v podobni drami in , ker tudi on na pol riba, nakazuje na neke sličnosti. Zaradi tega tudi sličnost, ki živi med  in , ki so predstavniki teh znakov Zodiaka (znaka  in znaka ). Posebne karakteristike te konstelacije so vezane tudi za skrivanje in uspešno tajno, ki , če nima v sebi prizadetosti, ne nosi niti malo straha ampak skrivnost, ki dela za osebo – kar v nadaljnjem smislu nakazuje tudi na vsa tajna in tudi duhovna znanja, ki jih bo oseba pridobila. Zaradi tega ta konstelacija tudi je tipična za vse duhovne ljudi oziroma tiste, ki znajo tajno, a v kolikor simbolika kaže drugače – tukaj je mogoče videti tudi uspeh v tajnih poslih ( in ker je tu opraviti z Afrodito in Erosu- vsekakor tudi o tajnih ljubeznih). Tako pri najboljši postavitvi, ta konstelacija nakazuje na pravljično in krajne romantično ljubezensko zgodbo s srečnim koncem - medtem, ko pri slabi postavitvi nakazuje na poraz in izgube, kot tudi vpadanje v nevidne mreže psihične nestabilnosti ali komplicirane situacije v katere oseba prosto vpada , ravno tako, kot se ribe ulovijo v mrežo.
Sozvezdje OVEN-ARIES
Sozvezdje BIK-TAURUS
Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI
Sozvezdje RAK-Cancer
Sozvezdje LEV-Leo
Sozvezdje DEVICE-VIRGO
Sozvezdje TEHTNICE-LIBRA
Sozvezdje STRELEC-Sagittarius
Sozvezdje KOZOROG-Capricorn
Sozvezdje VODNAR

ZVEZDE STALNICE
Domov
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD