SOZVEZDJE  TEHTNICE- LIBRA


Mitološka osnova


Libra predstavlja tehtnico na kateri je Astreja ali Dika, boginja pravice, odmerjala ljudska dela v službi pri svojem očetu Zevsu. Ko je Zevs opravljal dolžnost najvišjega sodnika je vedno stala zraven njega skupaj s svojo materjo Temido, boginjo zakonitega porekla. Medtem, ko je Temida bila zaščitnica prava v smislu zakonitosti, Astreja je bila zaščitnica v pogledu pravičnosti. Kaznovala je tiste, ki so grešili in nagrajevala poštene. Ko so ljudje bili večinoma pošteni, Astreja je živela na zemlji in ko so se popolnoma iskvarili se je vrnila na nebo. Od tedaj sveti med zvezdami v sozvezdju Device.

 Na vrh

Astrološki vpliv Tehtnice :

Tehtnica se je tekom starih časov šele kasneje pojavila. Do takrat se je sozvezdje Škorpijon raztezalo čez 2/12 kroga zodiaka in sozvezdje, ki se danes imenuje Tehtnica – so včasih bila klešča Škorpijona.

Vse, kar je povezano s tem sozvezdjem nakazuje na princip pravičnosti ampak tista vrsta, ki se živi v vsakdanjem življenju. V naravi te konstelacije je , da nakaže na pravičnost, ki prebiva v duši skozi odnose, ki se ljudem dogajajo, ravno tako kot vsako merjenje na tehtnici predstavlja pravzaprav samo odnos dveh strani. Torej, to je sozvezdje tudi za kazni in nagrade, vse v odvisnosti od postavitve. Vendar, glede na to , da so vse zvezde iz sozvezdja Tehtnice nekdaj tvorile del sozvezdja Škorpijon- njegova klešča- največji del dogodkov, ki jih oseba nosi ali se osebi dogajajo skozi te zvezde – je vezan za zgodbo o kazni.
Sozvezdje OVEN-ARIES
Sozvezdje BIK-TAURUS
Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI
Sozvezdje RAK-Cancer
Sozvezdje LEV-Leo
Sozvezdje DEVICE-VIRGO
Sozvezdje TEHTNICE-LIBRA
Sozvezdje SKORPIJON
Sozvezdje STRELEC-Sagittarius
Sozvezdje KOZOROG-Capricorn
Sozvezdje VODNAR
Sozvezdje RIBE-Pisces

Domov
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD