ASPEKTI VENERE

Venera je planet za razvedrilo in naredi stvari lažje ali pa ste lahko vi bolj leni. V prispodobi: »Če vam gume na vašem avtu spustijo, medtem ko se Venera smehlja, se bo najverjetneje zgodilo pred popolnim bencinskim servisom."


Venera v Aspektu s Soncem:
Edini možni glavni vidik je tukaj konjunkcija, pol sekstil in pol-kvadrat, ker Venera ni nikoli več kot 48 stopinj oddaljena od Sonca. Vsak planet v konjunkciji s Soncem bo dal osebnostne lastnosti znaka, ki mu ta planet vlada. Z Venero običajno dobite mešanico šarma tehtnica in bikove čutnosti.

Venera v Aspektu z Luno:
Lahko napravi, da ste šarmanten (Venera) instinktiven (Luna), vsaj z vidika harmoničnih aspektov. Vsi Luna – Venera aspekti povečajo ljubezen do luksuza. Z stresnimi aspekti je bolj verjetno, da bo izvršeno pretiravanje. Ker Luna je občutke in Venera je izraz občutkov, stresni aspekti pogosto povzročijo občutke, ki se izrazijo prenapeto ali nepravilno. Morda se boste čutili nepriljubljeni tudi, ko niste. Venera je naravni vladar denarja in posesti. Vaši instinkti (Luna) ne delujejo dobro, če jo imate kvadrat ali opozicijo in lahko ste preveč potratni. Morate se prisiliti sami obvladovati finančne zadeve bolj učinkovito.

Venera v Aspektu z Merkurjem: 
Samo k
onjunkcija in sextili so možni med tema dvema. Komunikacijske sposobnosti postanejo gladke ustvarjajoč govor bolj očarljiv. Miselnost (Merkur) se nagiba povzemanju umetniškega talenta.

Mars v Aspektu do Venere:

Ima sloves biti seksi, vendar ne vedno. Ti planeti so nasprotne narave, tako da ima konjunkcija včasih  rezultat, da drug drugega razveljavita med seboj. Stresni aspekti pogosto dajejo slabo ujemanje v romancah. Eden piha vroče, medtem ko oseba, ki jo privlačiš piha hladno in obratno. Mars je agresija in Venera je čar. S kvadratom in opozicijo morda imate težave pri odločanju s kom iti ob katerem koli danem času. Energije (Mars) lahko gredo v ustvarjalno in umetniško prizadevanje (Venera) ali v veselje in zabavo. Kot vedno, se s harmoničnimi aspekti lažje upravlja. Ti običajno povečajo priljubljenost, celo, če ostali pokazatelji kažejo hude čustvene težave. Na primer, konjunkcija je v karti Adolph Hitler in mu je uspelo, da šarmira narod preden je pokazal svoj obraz s svojimi notranjimi demoni.

Jupiter v Aspektu z Venero:
Te ustvari nežnega in občutljivega. Tebe verjetno z lahkoto sprejemajo. Venera je šarm in Jupiter širi vse, kar se dotakne. Stresni aspekti povečajo željo, da ti je prednost zabava pred službo, kar ni najboljši način za doseganje stvari.

Saturn v Aspektu z Venero:
Ko je stresni, je še eden od tako imenovanih "hypoglycemic aspektov", drugi stresni aspekti z Venero so do Urana ali Plutona. Ta prav tako povzroča nagnjenost, da krvni  sladkor pada. Pojdi preverit k zdravniku. Ljudje z aspekti stresa med Venero in Saturnom se delijo v dve ločeni vrsti. Ena se zdi, da imajo alergijo na uspeh, vedno odpiha njihovo veliko priložnost tik preden jo imajo v rokah. Druga vrsta postane uspešna preko svojih najvišjih sanj, vendar težko uživajo to, ker so preveč zaposleni.

Bill Gates ima Venero in Saturn v konjunkciji v Škorpijonu, znak ekstremov, ki ga naredi še bolj gonilnega. Oprah Winfrey ima kvadrat med tema dvema. V njenem primeru je Venera blizu Sonca, kar daje njej šarm. Ampak da ne bo pomote o tem. Saturn, planet učinkovitosti in organizacije v kvadratu z obema in tukaj je zahteva za uskladitev. Venera-Saturn ljudje so ponavadi tudi izjemno zvesti, včasih brez razloga ( "No, vem samo da si zažgal mojo hišo in mi ubil družino, vendar si naredil nekaj lepega za mene pred 5 leti, zato ti odpuščam" ). Morda ni tako, ampak boste dobili idejo. Ti ljudje pogosto trpijo od "prosto-plavajoče krivde". Če bodo videli da kdo drug počne nekaj narobe se nekako počutijo odgovorne. Če imate ta aspekt, se poskusite znebiti od prepričanja, da morate trpeti, preden boste lahko uživali karkoli.

Uran v Aspektu z Venero:
...bo privabljal ljubitelje čudnega in nenavadnega, ampak stresni aspekti gredo daleč preko tega. Uran želi neodvisnost, svobodo. Če razmerje postane preveč "normalno", se zlomi. In Uran ne le zapusti razmerje ampak ga nenadoma zavrne. Elizabeth Taylor ima Venero – Uran v konjunkciji v Ovnu. Ta znak postavitev naredi to kombinacijo še bolj eksplozivno in nestabilno. Ti stresni aspekti med Venero in Uranom so ena od kombinacij, ki lahko povzročijo, da krvni sladkor niha.  Druge kombinacije so Venera / Saturn in Venera / Pluton. Harmonični aspekti običajno upravljajo nenavadnosti in avantgardnosti brez, da je nestanovitna.

Pluton v Aspektu do Venere:
Stresni aspekti Plutona do Venere dajejo nagnjenost k znižanju krvnega sladkorja (hipoglikemija). Drugi aspekti, ki lahko to napravijo so stresni aspekti od Venere do Saturna in Urana. S Plutonom v aspektu do Venere, se ti ne zaljubiš samo polovično. To je vse ali nič. Najvišje ali najnižje. Vendar to ne pomeni, da vsak s tem aspektom imel opravka s pretiranim seksom, čeprav ima veliko prostitutk ta aspekt. To pomeni, da so šli s Plutonom in zavrnili Venero.
 Pluton, vladar Škorpijona, želi biti močan in v kontroli. Ni naklonjen šibkosti. Venera je naša sposobnost izražanja naših mehkejših čustev, pa tudi naše zmožnosti izkusiti veselje in biti srečni. Pojdite s Plutonom in si boste vedno želeli biti v kontroli in dominirati. Napravili boste nekaj nespodobnega ali neprijetnega tistim, ki jih imate radi vsakokrat, ko vas osrečijo, ker je sreča izkušena kot ranljivost. Seveda, če izberete to pot, ne boste nikoli srečni. Drugi način je obdržati vse očarljivo in dobrega okusa in zavračati vulkan čustev pod površino. V tem primeru boste tudi nagnjeni, privlačnosti do polno semen nizki vrsti življenja in sovražili sebe za to. In, seveda, nikoli ne boste doživeli strasti.


Venera v Aspektu z Ascendentom:
Konjunkcija poveča dober izgled. Si tudi najbolj verjetno eden najlepših članov tvoje družine. Venera blizu Ascendenta tudi daje sledove znaka tehtnice: šarmer ampak nagnjen k neodločnosti. Vendar se lahko te lastnosti skrijejo ali jih prevladajo druge, posebej če obstoja kombinacija Mars, Urana in Sonca!

Venera v Aspektu do MC *Mid-Heaven: 
Če Venera ustvarja bližino z MC se bo kariera nagibala karieri v umetnosti. Slikarstvo, glasba, celo trgovec z umetninami so možnosti. Venera tudi daje nagnjenje do kariere, ki zahtevajo socialno naklonjenost. Odnosi z javnostmi in načrtovanji dogodkov so tudi  možni. Čeprav Venera nima aspekta bližine, lahko vpliva na kariero na druge načine. Ne glede katera kariera bo, bo oseba s tem aspektom priljubljena v njem in »videti dobro«.Aspekti LUNE
Aspekti Sonca
Aspekti Merkurja
Aspekti Marsa
Aspekti Jupitra
Aspekti Saturna
Aspekti Urana
Aspekti Plutona
Aspekti Neptuna