ASPEKTI SATURNA


Saturn je planet reda, organizacije, ambicije, previdnosti, discipline in težkega dela. On omejuje in zmanjšuje (ali poskuša)  vsak drug planet, ki je z njim v aspektu.


Saturn v Aspektu s Soncem:
Harmonični aspekti preprosto nagibajo osebo, da je bolj praktična, konservativna in urejena. Ko Saturn ustvarja harmonične aspekte, se zdi, da daje skope koristi in te imajo opraviti le s stabiliziranjem stvari pokazane s planetom v aspektu. Stresni aspekti so , kjer Saturn res dela. S Saturnom v stresnem aspektu s Soncem, so običajno naslednje težave z očetom: (1) ga ni zraven, bodisi zaradi podaljšanega programa dela, ločitev, ločitev, ali smrti (2) je zraven, vendar je tako oddaljen, daleč, in brez čustev (3) je zraven, vendar je vedno bolan, ali (4) je zraven, ampak je vedno strog in discipliniran.

Saturn v Aspektu z Luno: 
Lahko daje mater, ki je učinkovita, vendar je malo čustveno oddaljena. To še posebej velja za stresne aspekte. Kot vedno velja za Saturn, dober učinek teh aspektov je, da trdo delaš in se pripraviš na najhujše, kar bodi prepričan, je tik za vogalom. Razvedri se ! Ponavljaj si znova in znova: "Nepraktično je biti nesrečen".


Saturn v Aspektu z Merkurjem:

Lahko daje resno miselnost, po navadi preveč resno. Morda včasih deluje, kot da si umsko "počasen", vendar to ni zaradi pomanjkanja inteligence. To je zato, ker ste previdni in vas je strah napraviti napake. Vsi Merkur-Saturn kontakti poglobijo razum. Obstaja zelo malo potrpljenja za kramljanje, tako da če imate to kombinacijo, se lahko pojavi anti - družbenost. Niste taki v resnici. Pravzaprav ne želite izgubljati časa. Stresni aspekti nagiba k tuhtanju in depresiji. Zdravilo je (kot pri večini stresnih aspektov), da se zaposliš z nečim koristnim.


Saturn v Aspektu z Venero:

Ko je stresni, je še eden od tako imenovanih "hypoglycemic aspektov", drugi stresni aspekti z Venero so do Urana ali Plutona. Ta prav tako povzroča nagnjenost, da krvni  sladkor pada. Pojdi preverit k zdravniku. Ljudje z aspekti stresa med Venero in Saturnom se delijo v dve ločeni vrsti. Ena se zdi, da imajo alergijo na uspeh, vedno odpiha njihovo veliko priložnost tik preden jo imajo v rokah. Druga vrsta postane uspešna preko svojih najvišjih sanj, vendar težko uživajo to, ker so preveč zaposleni.

Bill Gates ima Venero in Saturn v konjunkciji v Škorpijonu, znak ekstremov, ki ga naredi še bolj gonilnega. Oprah Winfrey ima kvadrat med tema dvema. V njenem primeru je Venera blizu Sonca, kar daje njej šarm. Ampak da ne bo pomote o tem. Saturn, planet učinkovitosti in organizacije v kvadratu z obema in tukaj je zahteva za uskladitev. Venera-Saturn ljudje so ponavadi tudi izjemno zvesti, včasih brez razloga ( "No, vem samo da si zažgal mojo hišo in mi ubil družino, vendar si naredil nekaj lepega za mene pred 5 leti, zato ti odpuščam" ). Morda ni tako, ampak boste dobili idejo. Ti ljudje pogosto trpijo od "prosto-plavajoče krivde". Če bodo videli da kdo drug počne nekaj narobe se nekako počutijo odgovorne. Če imate ta aspekt, se poskusite znebiti od prepričanja, da morate trpeti, preden boste lahko uživali karkoli.


Saturn v Aspektu z Marsom:
Harmonični aspekti med tema dvema vam dajejo sposobnost, da si hitrost, tako da lahko nadaljujete še dolgo potem, ko vsi ostali popadajo  od izčrpanosti. To je podobno, če imaš Mars v kozorogu, znaku, ki mu Saturn vlada. Stresni aspekti lahko napravijo tudi to, vendar imajo nekaj težav. Mars bo stopil na plin, da stvar hitreje steče, medtem ko Saturn drži zavore. Moraš se premikati v nekakšnem sunkovitem načinu, nenehno ustavljati in preveriti, da se prepričate, da je vse ok. Če ne, se lahko stvari razpadejo za tabo. Ne morete si privoščiti, da zrušite mostove za sabo, če imate naporen aspekt med Marsom in Saturnom. S to kombinacijo, nikoli ne veš, kdaj se moraš nenadno umakniti. Ženske s stresnim aspektom med Marsom in Saturnom privabljajo krute moške.


Saturn v Aspektu z Jupitrom:
Ta aspekt ne ustvarja problem za osebo, ki ga ima. To je lahko velik problem za vse okoli njega.

Dober primer je tale: Profesor na fakulteti, ki je tudi mentor študentom ima opozicijo med Jupiter in Saturnom. Dogaja se podobne situacije kot – nek študent izjavi: "Jaz ga ne morem pogruntati".  "O kom ti govoriš?" ga vpraša kolega. In študent pravi: "O našem mentorju. Je prišel v laboratorij včeraj in kričal name naj sedem." Rekel sem mu, da sem pisal eksperiment, vendar je rekel, da bi moral napisati to v mojem privatnem času. V laboratoriju moram DELATI, DELATI, DELATI. Pravkar je prišel ponovno danes. Seveda, sem sedel in pisal isti eksperiment. Videl sem ga, da prihaja, sem skočil pokonci in začel delati. Rekel mi je: 'Zakaj delaš tako trdo. Daj no. Dajva, greva eno igro šaha.

Jupiter širi. Saturn krči, stiska. Jupiter je "Pojdimo se zabavat". Saturn mora ostati pri delu ". Ko so v stresnih aspektih (zlasti opozicije) boste nihali iz ene skrajnosti v drugo.Saturn v Aspektu do Ascendenta:
 
Ascendent prikazuje, kako začnete stvari. Saturn bo ustvaril, da boste previdni in skrbni tukaj. Tudi "napolnjeni z energijo", kot znak Oven na Ascendentu se bo zmanjšalo s tem aspektom. Stresni aspekti  se tudi nagibajo k dodatnim zamudam pri zakonski zvezi in področju partnerstva. Če imate naporen aspekt Saturna do Ascendenta, se ne poročit pred "povratkom Saturna". To je čas, ko se Saturn vrne na to mesto postavitve, ko si se rodil in se pojavi v starosti od 28 do 30 let. Ta vidik je podoben učinku Saturna v 7. hiši. Poroka pred 28 letom, ima povečano možnost za neuspeh. Vdanost in ljubezen počasi razpada, dokler ne ostane nič. Povejte zaročencu, da morata počakati.


Saturn v Aspektu do Mid-Heaven:

Je odličen za poslovnost, tudi stresni aspekti. Navsezadnje je to planet organizacije in praktičnosti. Saturn se nagiba vsakem poklicu, ki zahteva veliko trdega dela, pozornost do detajlov in disciplino, tako pred začetkom in po njem, kot je za zdravnika ali znanstvenika raziskav.

Bill Gates ima Trikotnik, prav tako Marie Curie. Harmonični aspekti dajejo starši, ki so solidni, četudi ne zabavni. Stresni lahko dajo starše, ki so preveč trdni. Rezervirani, strogi, itd.  To tudi povečuje možnost, da bo malo kontaktov ali naklonjenosti od vsaj enega od staršev, tako kot Saturn v 4. hiši (razveza, ločitev, smrt, ali so starši preveč zaposleni, hladni in umaknjeni ).

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si