ASPEKTI MARSA


Mars pomeni akcijo, energijo, agresijo in včasih se to lahko  izrazi kot pričkanje, ampak brez  energije za akcije tega planeta – se nikoli nič ne napravi.Mars v Aspektu do Sonca:

Ne glede na kvadrate ali opozicije Sonce pogosto kaže lastnosti, ki jih zavračamo in niti ne želimo verjeti, da jih imamo. Ampak imamo jih. Mars je jeza in energija. Dostikrat se zgodi, da oseba, ki ima stresni aspekt med Soncem in Marsom ima nasilnega očeta, ki je pretepal mamo pred otroci. Prav tako ima običajno ta oseba prijatelje, ki so nagnjeni k zlorabi. Ne morete odrezani "slabe" lastnosti planeta in obdržati dobre. To je v paketu. Če oseba ne prevzame nasilnega ravnanja, jo privlači od zunaj od drugih. V drugih primerih je videti, da Mars  prevzame osebo, ki ima potem eksploziven temperament. Stresni aspekti med Soncem in Marsom lahko tudi stremijo k kljubovalnosti do avtoritete, če vpliv Marsa prevladuje. Ko se enkrat naučite upravljati s to kombinacijo, pa se energija nikoli ne konča .
Konjunkcija je najlažji stresni aspekt za upravljanje. Tukaj ni "eksplozije", s konjunkcijo. Vi ste enostavno aktivni in agresivni in se lahko primerjate s sončnim znakom Ovna. Harmonični aspekti dajejo manj razdraženosti in več akcije, zaradi česar je lažje dosegati stvari.


Mars v Aspektu do Lune:

Stresni aspekti lahko pošteno zmanjšajo razdraženost in težijo k povečanju prerekanja, še posebej z ženskami. Mati bo najverjetneje bolj agresivna kot običajno. Luna-Mars ljudje na splošno menijo, da je dober napad je najboljša obramba. Na žalost, tudi sledijo tej politiki v času miru. Harmonični aspekti tudi povečajo čustveno potrebo po ukrepanju. Luna je bolj duševna kot Sonce  (Luna vlada instinktom in čustvom), tako ti aspekti vodijo k bolj aktivni domišljiji. Energije, ki jo  daje ta kombinacija vas usposobi z napolnjeno energijo, da izpolnite in končate naloge. Seveda, se boste morali naučiti, da kontrolirate in uskladite najprej ta močna čustva.

Mars v Aspektu do Merkurja:

Krepi intelektualnost in zavestni um. Mars je akcija in agresija in Merkur so komunikacije, tako ljudje s temi vidiki ne bežijo od razprav. Kot Mars v tretji hiši, Merkur - Mars aspekti daje razum, ki nikoli ne  počiva, nikoli ne ugasne. Težave niso resnično analizirane. Oni napadajo. Seveda, ljudje s stresnimi aspekti se bolj vključujejo v argumentih. Kot vedno pri Marsu, energija mora biti disciplinirana in osredotočena. Drugače podivja skupaj z vami. To se lažje dosega s  harmonični aspekti.

Mars v Aspektu do Venere:

Ima sloves biti seksi, vendar ne vedno. Ti planeti so nasprotne narave, tako da ima konjunkcija včasih  rezultat, da drug drugega razveljavita med seboj. Stresni aspekti pogosto dajejo slabo ujemanje v romancah. Eden piha vroče, medtem ko oseba, ki jo privlačiš piha hladno in obratno. Mars je agresija in Venera je čar. S kvadratom in opozicijo morda imate težave pri odločanju s kom iti ob katerem koli danem času. Energije (Mars) lahko gredo v ustvarjalno in umetniško prizadevanje (Venera) ali v veselje in zabavo. Kot vedno, se s harmoničnimi aspekti lažje upravlja. Ti običajno povečajo priljubljenost, celo, če ostali pokazatelji kažejo hude čustvene težave. Na primer, konjunkcija je v karti Adolph Hitler in mu je uspelo, da šarmira narod preden je pokazal svoj obraz s svojimi notranjimi demoni.Mars v Aspektu do Ascendanta:

Konjunkcija daje lastnosti znaka Ovna. Aktiven, agresiven, samozavesten, vedno na poti. Opozicija lahko pritegne partnerja, ki ima te lastnosti. Tako kvadrat in opozicija povečata možnost prerekanja s partnerji. Kvadrat je zlasti lahko problem. Bilo bi precej borbenosti. Seveda, to ne  prispeva veliko k povečanju priljubljenosti. Če imate kvadrat Mars do ascendenta, boste preprosto morali zavirati svojo napadalnost. To je samo izguba energije, da se boriš ves čas.  Sextili in Trikotniki dajejo običajno naravno samozavest, brez agresivnosti. Energije tečejo bolj gladko in stvari se uspe izvesti brez odprtega bojevanja.

Mars v Aspektu do Mid-Heaven:
Se nagiba za poklice, ki vključujejo akcijo in konflikte, kot so vsi, ki imajo opravka z vojsko ali športom,  Mars ni izbirčen glede tega. Vsaka kariera bo veljala, dokler obstaja veliko akcije. General Patton je imel opozicijo Marsa do MC-sredine neba. Stresni aspekti povečajo možnost za prepir s šefom, ali avtoriteto na splošno. Harmonični aspekti dajejo energijo do kariere brez vseh dodatnih sporov in prepirov.


Aspekti LUNE
Aspekti Sonca
Aspekti Merkurja
Aspekti Venere
Aspekti Jupitra
Aspekti Saturna
Aspekti Urana
Aspekti Plutona
Aspekti Neptuna

Domov