ASPEKTI MERKURJA


Merkur je planet komunikacije.
 Pisanje ali govor, ta planet mora prenašati informacije.


Merkur v Aspektu do Sonca: 

Edini možni glavni aspekt je konjunkcija, saj Merkur nikoli ni več kot 28° oddaljen od Sonca. Ta aspekt ima sloves, da daje duševno stabilnost. Prav tako daje izboljšane komunikacijske sposobnosti. Ne pozabite, vsak planet v konjunkciji s Soncem bo dal osebi lastnosti znaka, ki mu planet vlada. V tem primeru bo to Dvojček in devica, dva znaka, ki sta dobra pri upravljanju z informacijami.

Merkur v Aspektu do Lune:
Stresni aspekti ( kvadrat in opozicija) povečajo željo  da izbereš lažjo pot pri vseh zadevah. Merkur vlada zavestnemu razumu in luna podzavestnemu. Stresni aspekti, posebno opozicija stopnjuje normalno napetost med tema dvema. Vaš dober instinkt ti konstantno govori, da narediš nekaj drugega, kot zaključiš z logiko. Poleg tega obstaja nevarnost, da boste ali nič povedali kaj menite ali da boste samo povedali, kaj čutite brez, da premislite, preden spregovorite. Kot vedno na stresne aspekte je treba gledati kot na ovire, ki jih je treba premagati. Ko so premagani se lahko stresni aspekti dostikrat obrnejo in postanejo vir moči. V tem primeru bi to pomenilo močno, instinktivno  komunikacijsko sposobnost. Harmonični aspekti uravnajo naše misli in komunikacijski proces in nagibajo osebo k delu, ki zahteva veliko komuniciranja.


Merkur v Aspektu do Venere  >>>  Aspekti VENERE

Merkur v Aspektu do Marsa
    >>> Aspekti MARSA

Merkur v Aspektu do Jupitra  >>> Aspekti JUPITRA

Merkur v Aspektu do Saturna >>> Aspekti SATURNA

Merkur v Aspektu do Urana  >>> Aspekti URANA

Merkur v Aspektu do Plutona >>> Aspekti PLUTONA

Merkur v Aspektu do
Neptuna >>>Aspekti NEPTUNA


Merkur v Aspek
tu do Ascendanta:
Konjunkcija lahko ustvari, da deluješ kot dvojček ali devica, vedno komuniciraš in si zaskrbljen za detajle. Oboje konjunkcija in opozicija lahko daje dobre komunikacijske sposobnosti. Adolf Hitler je imel opozicijo in to mu je pomagalo, da je zavedel narod. Opozicija lahko daje tudi klepetavega partnerja. Kvadrati so vedno ovire, ki jih je treba premagati. V tem primeru je to s komunikacijami. Merkur v kvadratu do  Ascendenta poveča možnost, da te bodo napačno razumeli in da boš ti napačno razumel druge. To bo posebej veljalo za partnerje. Sekstili in trikotniki ustvarijo tekoče komunikacije. Včasih je videti kot, da lahko govoriš o čemerkoli na splošno in deluje kot, da si strokovnjak na tem področju. To je zato, ker privlačiš na slepo koščke informacij, jih pobereš kjerkoli hodiš. Lahko bi ob priliki pomotoma prehodil enciklopedijo.

Merkur v Aspektu do Mid-Heaven:
...je skupen v kartah  pisateljev, tudi  prodajalcev česarkoli, kar vključuje javni govor. Merkur tudi vlada prevozu, torej so tudi vključeni potujoči agenti, strežba poletov, piloti in celo vagoni in vozniki kočij. Najmanj eden od staršev je bil verjetno klepetav ali je veliko potoval okoli.Aspekti LUNE
Aspekti Sonca
Aspekti Venere
Aspekti Jupitra
Aspekti Saturna
Aspekti Urana
Aspekti Plutona

Domov