ASPEKTI LUNE

Luna vlada tvojim čustvom in ko udari ste lahko čemerni. Po drugi strani pa ta planet poveča intuicijo in vašo željo, da se povežete z drugimi na stopnji čustev.Luna v Aspektu do Sonca:

Lahko poveča muhavo razpoloženje. Če imaš konjunkcijo imaš vsa svoja jajca v eni košari. Kaj ste na zunaj in kaj čutite v notranjosti je isto. To povečuje vašo doslednost, vendar lahko zmanjša dihanje vaše točke stališča. Sextili in Trikotniki so običajno bolj lagodni. Energije vplivov je treba upoštevati tudi z ostalimi postavitvami  v natalni karti. Usklajeni aspekti pripomorejo tudi za krepitev telesa in s tem podaljšajo življenje. Stresni aspekti pomenijo, da so notranji in zunanji deli vaše narave nagnjeni k delu navzkrižnih namenov. Sonce prikazuje, kaj tvoj ego potrebuje , da bo zadovoljen. Luna prikazuje vaše "podzavestne" potrebe, vaša čustva. Stresni aspekti pomenijo, da vsaka od teh potreb prihaja iz nasprotujočih si virov. Na primer, če je vaše Sonce v Ovnu, morate neposredno ukrepati. Če je vaša Luna v znaku raka, potem je vaš notranji jaz občutljiv, spremenljiv in ni verjetno, da napravi nekaj razen, če se počuti dobro.


Luna v Aspektu do Ascendenta:
Prav tako ustvarja muhavo razpoloženje, še posebej stresni aspekti. Če imate Luno v povezavi z ascendentom, boste prevzeli zunanje lastnosti znaka raka, ki je vladar Lune.
To te lahko napravi dodatno previdnega in občutljivega. Kot pri ljudeh, kjer je  sončni znak rak, gredo naprej, ko postanejo depresivni. Še bolje, postanejo zaskrbljeni s problemi drugih ljudi. To vam bo pomagalo pozabili svoje probleme (ki so v veliki meri napihnjeni in samo v tvoji glavi). Opozicija lahko daje tudi muhastega, občutljivega partnerja. Harmonični aspekti izostrijo tvoje instinkte, še posebej ko gre za ukvarjanje z drugimi ljudmi. To je dobro postavitev za terapevta. Vsi aspekti Luna Ascendant povečajo vzgojne sposobnosti. Stresni aspekti, pa tudi verjetno zahtevajo več vzgajanja od skoraj vsakogar.

 Na vrh

Luna v Aspektu do Mid-Heaven:
Poveča možnost, da vi ali kaj počnete bo prišlo pred javnost. Natančneje Luna-vladajoč karieri vključujejo vse od hotela, motela, in upravljanje restavracije, mlečni industriji in domači nepremičnini. Ampak to je dobro za vse poklicne poti, ki zahteva odziv javnosti. Jane Fonda ima kvadrat Lune do MC.  Ti kvadrati lahko ustvarijo nihanje v karieri ves čas. Njena kariera je sigurno bila takšna pred, med in po vojni v Vietnamu. Salvador Dali  je imel konjunkcijo. Harmonični aspekti izgladijo način in vam daje priljubljenost javnosti. Bill Cosby ima Luno –device skoraj natančno v trikotniku z njegovim Mid-Heaven v kozorogu.

Aspekti Sonca
Aspekti Venere
Aspekti Jupitra
Aspekti Saturna
Aspekti Urana
Aspekti Plutona

Domov