SATURN V ASPEKTIH


Saturn Conjunct Uran 
Ta aspekt pomeni veliko notranjih napetosti, ki so lahko tako kreativne in težke glede rezultatov. V najtežjem primeru se lahko počutite nemirni in razdražljivi, ne vedoč ali iti naprej ali nazaj. To ustvarja napetost in poskušate pobegniti od tega, kar povzroča konflikt.
Če lahko obdržite te napetosti znotraj razumnih meja, vas lahko ustvari, da boste zelo pozorni in pazljivi do vsake naloge v katero ste vključeni. In ker lahko zadržite v svoji napetosti, lahko vztrajate pri soočanju s težavami dalj, kot večina ljudi in s tem tudi naredite veliko.
Prav tako boste sposobni ohraniti ravnovesje med previdnostjo in spremembami v vašem življenju. Lahko greste skozi zelo velike spremembe na previden in urejen način brez da se vse razpade.

Saturn v kvadratu Urana  
Ta aspekt nakazuje precejšnjo napetost v vas, ki lahko običajno drži pod nadzorom. Kljub temu pa lahko občasno izbruhne v obliki nenadnih, nepredvidljivih dejanj, kot je pobeg iz razmerja, izbruhe jeze in podobno. Morate se potruditi, da se naučite, kako se sprostiti in postopoma osvoboditi svoje napetosti.
Ta aspekt se lahko izrazi na drug način, kot je napetost v vašem življenju med osebno svobodo in avtoriteto ali občutkom dolžnosti. En del v vas vedno poskuša hoditi po liniji, ki so jo postavili drugi, medtem, ko se drugi del želi osvoboditi. Ponavadi imate občutek, da lahko izpolnite svoje obveznosti samo s tem, da dosežete osebno svobodo. Težko je za vas biti to kar ste, delati to, kar želite narediti in istočasno to, kar morate narediti. Uporniški vedenje, skupaj z napetostjo in godrnjaje sprejemati svoje naloge, so značilnosti za ta aspekt.
Naučite se postaviti za svoje pravice, brez da ste negativni in težki. Če lahko vgradite disciplino v svoje življenje, vam je ne bodo vsilili od zunaj ljudje na katere ste ogorčeni.

Saturn Trine Uran


To kaže ustvarjalno ravnovesje med starim in novim v vašem življenju, med avtoriteto in disciplino na eni strani in osebno svobodo, na drugi strani. Vi ste sposobni biti to kar ste in delati kaj želite na zelo previden in nadzorovan način, tako da drugim ni treba paziti na vas. Hkrati lahko izpolnjujete svoje naloge in obveznosti brez občutka, da se odrečete svojim pravicam.
Vi ste sposobni opravljati zahtevno delo zelo učinkovito, z veliko pozornosti do podrobnosti in popolnim obvladovanjem tehnike. V bistvu vi uživate v zapletenih tehnoloških postopkih in ste pripravljeni porabiti veliko časa za učenje, da postanete mojster zanje. S tem talentom ste lahko dobri pri poučevanju drugih svoje sposobnosti. Naučite se vse tako temeljito, da ste sposobni pokazati drugim, kako napraviti nekaj  korak za korakom. Ko boste starejši, boste skrben in strog mislec, ki lahko učinkovito združi inovativne ideje s strukturo in disciplino. Vi se zavedate, da za spremembo situacije morate imeti dobro izdelan program sprememb. Z vašimi organizacijskimi sposobnostmi se lahko ukvarjate s skupinami, ki želijo spremembe, kot tudi tistimi, ki ne želijo.
Tudi v mladosti ste zelo vztrajni in brez iluzij in sposobni znatnih naporov. Toda bodite previdni, da ne prevzamete več, kot lahko upravljate, ker boste poskusili tudi, ko je nemogoče uspeti. Ko boste starejši lahko vaša težnja prekoračiti svoje fizične omejitve ima rezultat škodljiv za vaš sistem.

Saturn Opposition Uran  

Razmerja so lahko težka za vas. Ko morate tesno sodelovati ali samo biti z nekom, čutite stalno napetost med tem, kaj želite in kaj druga oseba želi.
Pogosto v tesnih odnosih zadržujete občutek nelagodja in nadaljujete z vezo, da bi odnos deloval.Toda sčasoma postane napetost neznosna in izgubite kontrolo ali povzamete nepričakovano in sovražno dejanje zoper drugo osebo. Taki nenadni izbruhi lahko storijo veliko škodo, saj se ljudje bojijo vaše nepredvidljivosti. Odgovor je, da se naučite sprostiti vaše napetosti postopoma in jih ne zadrževati.

Saturn Conjunct Neptun

Vas je strah in se nagibate k depresiji. Vendar, če boste obvladali svojo energijo, se lahko naučite živeti z zelo malo. Mnoge osebe s tem aspektom se odločijo, da bodo ne-obremenjeni z materialnimi dobrinami, živeli raje asketsko življenje, z malo udobja. In psihološki učinek je podoben v tem, da lahko imate zelo veliko sposobnost, da sebe žrtvujete za druge ali za svoje prepričanje. V bistvu se morate naučiti zaupati, ne le drugim ljudem, temveč svetu na splošno. Morate verjeti, da se bodo okoliščine v vašem življenju izpeljale v vašo korist, ker življenje ne bo težje za vas, kot za kogar koli drugega.
Saturn Sextile Neptun  

Ta aspekt označuje, da ste sposobni napraviti  brez takojšnjih užitkov, ko si prizadevate za višji namen ali pomagate  nekomu drugemu. Vaše potrebe in okusi so bolj enostavni in vaša nagnjenost proti življenju je bolj zmerna, kot večine mladih ljudi, posebno v vašem študiju. Ampak vaš največji talent je vaša sposobnost obdržati ravnovesje v svoji glavi med ideali in praktičnimi razlogi. Biti dobro utemeljeni v realnosti, lahko delate težje, da dosežete svoje upanje in ideale, ki so zelo pomembni za vas. Vi boste uspeli, ker ne garate brez, da bi karkoli zahtevali v življenju.

Če verjamete v nekaj ali nekoga, boste naredili karkoli za njih, ker vaše lastne potrebe niso tako pomembne za vas, kot drugi ljudje in ideali. V bistvu se vam zdi, da potrebujete manj v življenju, kot večina ljudi. Vi ste lahko vključeni v duhovni disciplini, ki poudarja zanikanje fizične posesti in udobje. Za vas bi to bil način prebroditi ovire pri fizičnem svetu  do srečnejšega in bolj duhovnega prostora.
Saturn kvadrat Neptun

Ta aspekt lahko označuje resen konflikt med ideali in realnostjo, tako, da lahko čutite da svet ali drugi ljudje, so vas prikrajšali za nekaj, kar si zelo želite. Lahko bi dobili ravno toliko od življenja, kot kdorkoli drug, vendar le, če skrbno premislite vnaprej o vsaki situaciji v katero postanete vključeni. Ne pustite se speljati s pesimizmom ali idealizmom.

Včasih ta aspekt nakazuje prosto plavajoči strah ali tesnoba o nekem aspektu vašega življenja, katerega menite, da se ne morete zanesti nanj. Predvsem pa, izognite se padati v vzorec sumiti vsakogar, samo zato, ker ste bili prizadeti od nekoga že zgodaj v življenju.
Naučite se upravljati s svojimi podzavestnimi strahovi in pritiski skozi vaš zavestni um, kjer je lažje, da ostanejo v kontroli.

Saturn Trine Neptun  

Iz stanja domišljije in sanjarjenja boste prišli precej zgodaj, ker boste razumeli, da boste dobili tisto, kar želite v življenju samo z delom v resničnem svetu.
Imate ideale, kot tudi močan občutek za realnost, tako da bo vaša filozofija življenja temeljila na disciplini in preložitvi današnjih užitkov za doseganje oddaljenih ciljev. Toda lahko se vam zgodi, da se boste težko odrekli in imeli dober čas razen, če lahko vidite, da ima to nek namen v večji shemi zadev.
Kasneje v življenju lahko razvijete zelo močna verska in duhovna načela, ki temeljijo na odrekanju užitkov in udobja v življenju v korist trdega dela in discipline. Tudi če ne sledite zavestno duhovni poti, del vas je zelo versko prenapet, tako da morda ne boste mogli uživati ​​udobja in užitkov, ki jih boste dosegli občasno.
Saturn Opposition Neptun   

Ta aspekt označuje nekaj zmedenosti glede vez z drugimi ali glede tvoje osebnih partnerstev do zunanjega sveta. Pogosto ti projiciraš svoj notranji strah, nemirnost, nervozo v druge ljudi, tako, da deluješ prestrašeno, ko je edini problem tvoj notranji strah. Če se ne naučiš zaupati drugim boš verjetno iz raznih razlogov prestrašil ljudi, ki bi jim moral zaupati in zaupal tistimi, pred katerimi bi moral biti bolj previden in nezaupljiv.

Na plus strani, bi moral biti sposoben razviti močan občutek samo-zaupanja in discipline s pomočjo ljudi, ki ti bodo učitelji. Naučil se boš, da je življenje enostavnejše, če se izogneš materialnim stvarem.

Saturn Conjunct Pluto  

Ta aspekt  označuje, da lahko prenašate zelo težke čase, če jih morate in da imate nenavadno stopnjo žilavosti.
Obstaja lahko pomanjkanje nekaterih elementov ali izkušenj v vašem življenju. Če je temu tako, boste morali trdo delati na organiziran in discipliniran način, da nadoknadite to.
Nekatere osebe s tem aspektom se odzivajo na spremembe, ki morajo priti v življenju z ostrim uporom. Morali boste gojiti odnos, da gre narava svojo pot, namesto vzpostavitev struktur za preprečevanje sprememb. Ampak, če dopustite, da bodo spremembe lahko potekale v vašem življenju, bo vaša notranja trdnost več kot dovolj, da vam bo pomagalo skozi vse težke čase.
Saturn Sextile Pluto  

To pomeni, da ste sposobni odrasti in izkusiti spremembe v vašem življenju na pravilen način, brez obdobja popolnega kaosa in zmede skozi katere gredo nekateri ljudje, ko okoliščine zahtevajo spremembe. To tudi pomeni, da lahko prenašate težke čase in se pojavite v dobri formi.
Vi ste sposobni disciplinirati sebe, da napravite karkoli imate na voljo. V dobrih časih se boste  nagibali k  potrošnji preveč sredstev, kot kdorkoli drug, vendar v težkih časih boste zelo previdni.
Vedno boste cenili  koliko truda je potrebno, da vaše življenje deluje dobro in boste to storili.

Saturn kvadrat Pluto


To je lahko težaven aspekt, v tem, da pogosto nakazuje, da se upirate psihološkim spremembam v vašem življenju zelo močno, zaradi česar so spremembe zelo neprijetne, ko se zgodijo.
Na srečo, s tem aspektom lahko verjetno premagate vse ovire, čeprav, kot rezultat se lahko razvije hladen, neusmiljen, ter preračunljiv odnos do življenja. Vendar pa se ne smete odzvati na ta način, ker bo oslabilo vašo občutljivost za lepoto življenja in otrdilo človeški čut in občutek.
Pustite vsakomur naj sledi svojem lastnem toku življenja in se izognite poskušati prevladovati druge samo iz razloga, da pokažete svojo moč. Seveda, morate se postaviti za svoje pravice. Dopustite sebi občutiti čustvene bolečine od časa do časa, ker vas obdrži človeško in nikogar življenje ni brez bolečin. Predvsem pa je treba biti prilagodljiv in pripravljen opraviti spremembe.
Saturn Trine Pluto  http://www.astro.com/im/sym/s_sa.18.gifhttp://www.astro.com/im/sym/s_tri.18.gifhttp://www.astro.com/im/sym/s_pl.18.gif

Ta aspekt označuje , da si sposoben zelo kontrolirati svoje izražanje. Vendar ne dopusti, da te ta kontrola preobrne v preveč hladno osebo. Možno je, da si žilav, trden brez neobčutljivosti.
Tudi v najbolj težkih razmerah se lahko zakopljete v delo in ustvarjate, ker imate močno sposobnost, da sebe disciplinirate.
Vaš osebni psihološki razvoj je lahko počasen. Pogosto ste raje sami, ker vzajemno delovanje z drugimi včasih zmede bolj kot pomaga.

Prav tako se boste naučili bolje iz vaše lastne izkušnje, kot od tistega, kar vam drugi povedo ali pokažejo.
Glavne spremembe v vašem življenju lahko potekajo zelo počasi, ker vaša notranja žilavost pomeni, da ste manj pod vplivom pritiskov okoli sebe, kljub temu pa bodo spremembe v vašem življenju zelo globoke in daljnosežne.
Saturn Opozicija Pluto

Ta aspekt se pojavi samo 1x vsakih 33 let. Vsak, ki ima ta aspekt bi se moral zavedati določenih splošnih principov in se paziti določenih  problemov.
Glavni problem nakazan s tem aspektom je v vaših razmerjih z drugimi ljudmi ali z zunanjimi okoliščinami. Lahko občutite, da zunanji svet  zahteva, da se spremenite, ko se ne želite spremeniti ali, da ste prisiljeni ostati kjer ste, ko radi to spremenili. Zaradi tega občutka lahko postanete sovražni proti drugim ali proti svetu na splošno, ker vam ne dopustijo biti to, kar ste.  Lahko prevzamete hladen ali sovražen odnos do drugih.
Nekateri ljudje s tem aspektom čutijo, da je edina rešitev, da poskušajo nadzorovati svetu ali vsaj delu in biti dominanten. Če ta občutek postane premočan,  ne boste dopustili, da vas karkoli zaustavi pri vašem pridobivanju moči ali avtoritete.
Vendar pa v procesu lahko sprožite tako nasprotovanje od drugih, da ne boste obdržali možnosti za uspeh. Na ta način energija aspekta se hrani sama s proizvajanjem razočaranja, ki je privedlo do problema na prvem mestu. Očitno edino zdravilo je naučiti se kompromisa in biti voljan pustiti druge pri miru, če bodo oni pustili vas pri miru. Pazite zelo previdno, ko ne nameravate kogarkoli poškodovati. Prepričajte se, da drugi razumejo vaš ​​položaj v vsakem trenutku.

Saturn Conjunct Ascendant -osebnost

Saturn v konjunkciji Ascendanta nakazuje, da ste previdni, konzervativni in disciplinirani. Nagnjeni ste k sramežljivosti pri izražanju same sebe, zato ljudje ocenijo, da ste brezbrižni do njih.

Vaše pomanjkanje samozaupanja bo eventualno nadomeščeno s samo-potrjevanjem, ko se naučite preko izkušenj razumeti sebe. Niste agresivni, kar napravi vtis na ljudi pri prvem srečanju, toda pokažete zanesljivost in se naučijo zanašati na vas.

Ste učinkoviti v sprostitvi svojih izvorov in ste sigurni, da boste uresničili svoje cilje, vendar podcenjujete svoje sposobnosti.

Odgovorni do napak, vi nikoli ne boste pustili na cedilu nekoga, ki je odvisen od vas.  Naučite se bolj ljubiti sebe, tako da boste lahko čutili, da si zaslužite dobre stvari v življenju, ki jih delate tako vestno. Lahko ste žrtev ljudi, ki izkoriščajo vašo nevoljnost do boja za svoje pravice, toda vi nikoli ne pozabite takih primerov.

Saturn v konjunkciji Ascendanta

Tudi zelo mladi boste imeli zelo resen odnos do življenja. Tudi če se včasih zdi življenje težko, morate poskusiti, da se sprostite in uživate, ko je mogoče. V nasprotnem primeru s tem aspektom boste morda postali tip osebe, ki vedno duši druge ljudi dobre volje.
Verjetno ni lahko za vas, da posežete čustveno do drugih ljudi, posebej v mladosti, zato lahko imate le nekaj prijateljev in znancev. Ne skrbite za ta položaj, ker se bo izboljšalo s časom. Ljudje, ki vas bodo dobro spoznali bodo odkrili, da ste zelo zanesljiva oseba, ki vedno drži do svojih obveznosti.
Saturn Sextile Ascendant
Ta aspekt kaže, da zgodaj v življenju boste razvili bolj resen temperament kot večina mladih in da se boste naučili obvladovati odgovornosti prej, kot večina.
Verjetno nimate veliko prijateljev, ampak tiste, ki jih imate so zanesljivi in zvesti, kot ste vi z njimi.
Ne počutili se udobno v skupini, raje se ukvarjate z ljudmi na eden-drugi, tako da lahko vi in druga oseba posvečata drug drugemu popolno pozornost.
Tvoja upanja za življenje so praktična, ker ne vidite smisla poskušati, da živite po nemogočih visokih standardih, ki neizogibno pomenijo neuspeh. Torej postavite si realne cilje, katere veste, da lahko doseže.
Saturn Square Ascendant  

Morda imate kar nekaj težav pri učenju povezovanja z drugimi ljudmi, kot so prijatelji ali ljubljeni, tudi vaših bližnjih sorodnikov. Ta problem po navadi izhaja iz dejstva, da se počutite nekako nevredno biti ljubljeni. Seveda niste nesposobni, ampak ste nagnjeni občutiti, da so zahteve življenja, zlasti tistih, ki jih ustvarijo drugi ljudje, tako visoke, da ne morete živeti po njih.
Ne sprejmite kritiko kot glavni del odnosa, če to ni. Medsebojna ljubezen, spoštovanje in krepitev mora biti glavni sestavni del vsakega odnosa.
Nekatere osebe s tem aspektom, občutijo da zunanji svet zahteva preveč, da se povlečejo stran od družbenih stikov in zaprejo v svojo notranjost. Drugi čutijo, da obstaja le velika praznina v njihovi notranjosti, zato delajo besno v zunanjem svetu prijateljev in drugih stikov, da pobegnejo iz te notranje praznine.

Saturn Trine Ascendant  

To pomeni, da ste tudi v mladosti realist. Kot boste starejši, boste razvili svojo osebno filozofijo življenja, ki temelji na doseganju rezultatov. Če nekaj deluje, to napravite. Istočasno, niste prepričani o vrednosti česarkoli, kar je zgolj za okras ali abstraktno.
Če niste previdni, lahko postanete dolgočasna, ampak praktična oseba, lahko ste zelo učinkoviti pri ravnanju z ljudmi in dobite uporabne rezultate.
Uživate trdo delati; v bistvu morda ne bo enostavno za vas, da se sprostite in se imate zabavno, ker  ne vidite nobenega smisla v tem. Ampak sprostitev vam pomaga obnoviti  telo in duha, tako da lahko delate bolj učinkovito kasneje. Preveč dela, zmanjša učinkovitost.

Saturn Opposition Ascendanta  

Oblikovanje tesnih odnosov z ljudmi vaše starosti ne bo enostavno za vas. Kljub temu, da vam lahko starejši ljudje pomagajo na različne načine, poskušajte spoznati mlajše ljudi tudi in se nanašajte nanje in kot na prijatelje.
Odnos, ki je najbolj prizadet s to postavitvijo je poroka. Morda ste premladi, da razmišljate o tem sedaj, ampak vaši sedanji tesni odnosi vas bodo naučili veliko, kar bi morali vedeti kako shajati skupaj. Pogosto ljudje, ki so vam blizu izgleda, da zahtevajo preveč ali vam ne dopuščajo, da bi bili preprosto to, kar ste. Če se vam zdi, da so ljudje preveč kritični do vas ponovno preglejte vaša prijateljstva.

Saturn Conjunct Midheaven  

V zelo zgodnji starosti se boste naučili, da življenje zahteva trdo delo in neprekinjeno aktivnost, če hočeš priti naprej.
Vi spoštujete tiste z avtoriteto, tudi če menite, da vam naložijo težke čase. Samo, če imate zelo negativne izkušnje z avtoriteto v mladosti, boste negativni pri tem, ko boste starejši.
Ni važno katero kariero izberete, vi boste učitelj in vodnik za druge.
Ko delate, da pridete naprej v življenju, bodite zelo previdni, da ne zanemarjate svoja prijateljstva in drugih razmerij. Razen če jih spodbujate, ste lahko zelo osamljeni kasneje v življenju.

Saturn Sextile Midheaven

To označuje, da imate močan občutek notranje  discipline in da lahko delate proti svojim ciljem, ki ste si jih postavili zase mirno, vztrajno in brez valovanja.

Kakršnekoli  naloge se lotite, delate potrpežljivo, organizirano in metodično, noben kamen ne pustite za sabo ne-obrnjen.

Ste neodvisni, celo samotar, čer če imate druge ljudi okoli sebe izgleda, da vas odvračajo on namena. Ko boste starejši, boste zelo zanesljiva oseba, ker si boste izdelali svoje lastne metode in boste dokazali vsem, da delujejo.

Ko delate za preživetje, vaši odnosi z zaposlenimi bi morali biti dobri, ker bodo vedeli, da se vam lahko zaupa, da napravite delo dobro in odgovorno.

Saturn kvadrat Midheaven

Morali se boste naučiti, kako sodelovati in kako vzpostaviti čustvene vezi z drugimi. Medtem ko ste mladi, še posebej boste morda občutili, da vam drugi ljudje stojijo na poti, kaj želite storiti in preprečujejo vaš trud. Posledično se lahko umaknete in odrežete sebe od drugih, ali lahko občutite kot, da so drugi umaknjeni od tebe. Pogosto imate občutek, da ste zelo sami in, da nihče resnično ne skrbi za vas. To običajno ni res, ampak z umikom čustveno ste ustvarili nemogoče za njih čutiti naklonjenost za vas.
Prav tako je možno, da ste obkroženi z ljudmi, ki niso zelo prijazni. Morda pa je vaša družina, da vas sodi ostro ali pa preveč zahteva, vendar pa lahko še vedno greste ven v svet in najdete ljudi, ki so pripravljeni biti vaši prijatelji. Ampak za vašo prihodnost je pomembno, da se ne umikate v sebe, ker ko boste starejši, bo težje spoznavati ljudi in vzpostaviti povezave, če se ne boste naučili te navade sedaj. In kasneje bodo vaši napadi osamljenosti veliko hujši. Poleg tega, ko boste starejši, neustrezni stiki z drugimi lahko povzročijo, da imate občutek praznine in nepomembnosti. Ti občutki se lahko pojavijo tudi, če ste cenjeni s strani drugih, ker izhajajo iz vašega občutka oddaljenosti od ljudi.
V vsakem primeru ste lahko bolj samotar, kot večina , kar je povsem v redu v okviru možnega. Če imate le nekaj prijateljev, tisti, ki jih imate pa so lahko tesni in trajni.


Saturn Trine Midheaven   

Poskušaš dobro skrbeti za tvoje posesti in ti je všeč, da jih imaš razporejene lepo. Prav tako poskušaš uporabiti svojo lastnino na najboljši možni način.
Celo v zgodnjih letih boš občutil, da zelo malo, kar je vredno imeti se ne ustvarja iz nič na tem svetu, ampak ti si pripravljen delati.
Čeprav lahko delaš z drugimi, če je potrebno, ti imaš verjetno rajši dejavnosti, ki jih lahko opravljaš sami, kajti potem ti ne bo treba skrbeti o tem, če so standardi nekoga drugega prav  tako visoki kot tvoji. Zate je bolj pomembno, da imaš prav, kot da si priljubljen. Vse tvoje življenje  boš šel dobro skupaj z osebami z avtoriteto. Eventuelno boš tudi na poziciji avtoritete sam.

Saturn Opposition Midheaven  http://www.astro.com/im/sym/s_sa.18.gifhttp://www.astro.com/im/sym/s_opp.18.gifhttp://www.astro.com/im/sym/s_mc.18.gif

To je lahko težavna postavitev, ker nakazuje, da se počutite tako osamljeni in tako drugačni od drugih, da vam je težko vzpostavljati zvezo z njimi. Potrebujete veliko emocionalne podpore od vaše družine. Vaša mati posebno lahko zahteva veliko in pričakuje , da boste živeli po zelo visokih standardih, brez da vam daje dosti emocionalne okrepitve.

Obstaja možnost vpliva te postavitve, da boste družbeno zelo aktivni. Poskušate uiti od občutka neprimernosti skozi druge. Vendar, edini način, da lahko resnično premagate ta občutek je, da greste v svojo notranjost, se soočite s seboj in sprejmete to, kar ste.

Na vrh

 

Domov

Planeti brez aspektov