PLUTON V ASPEKTIH


Pluto Conjunct Ascendant 

Konjunkcija Plutona z Ascendentom pomeni, da imate moč za določanje vrste sveta, ki se lahko napravi iz njegovih razpoložljivih sredstev.
Vi lahko igrate pomembno vlogo pri pozivu javnosti za odpravo parazitov, ki povzročajo razpad družbenih razmer in pokvarjenih človeških lastnosti, ki vodijo do njih.  Ker govorite in ravnate z avtoriteto, si nihče ne drzne vas zavrniti, kot težavnega kritika. Vi se ne  vzburite  zlahka za ukrepanje razen, če je situacija resna. Če je, boste uporabili vsak trik, ki si ga lahko izmislite, da prisiliti odgovorne, da sprejmejo ukrepe, ki so potrebni za ponovno vzpostavitev reda iz kaosa.
Na splošno veste, kaj hočete od življenja in ste pripravljeni napraviti kakršnekoli naložbe v talent in si prizadevati, da uresničite svoje cilje.
Izberite svoje nasprotnike skrbno, ker lahko izzovete nekoga, ki bi nasilno upravljal z vami. Ste nagnjeni, da privlačite najslabše lastnosti iz ljudi.


Pluton v kvadratu z Ascendentom

Obstaja nekaj težav s tem aspektom, razen, če se boste naučili zgodaj v življenju, kje je meja med vašimi pravicami pri upoštevanju drugih in njihove pravice s spoštovanjem do tebe. S tem aspektom boste lahko vključeni v probleme z drugimi, ker eden ali drugi poskuša prevzeti nadzor. Včasih občutite, da se drugi nenehno poskušajo nepošteno okoriščati od vas. Ali lahko vi poskušate izkoristiti njih. Zaradi tega je nujno za vas , da se naučite ustreznega ravnotežja med svojimi pravicami in pravicami drugih.

Prav tako morate biti zelo odkriti in pošteni z ljudmi, ker je zelo preprosto ustvariti napačno prikaz v vaših odnosih. To je zato, ker ste po naravi zelo intenzivni in lahko izgleda, kot da nekaj skrivate, tudi ko nič nimate v mislih.

Morate spoznati medtem, ko ste zelo mladi, da celo sedaj naredite močan vtis na druge, dobro ali slabo. Če imate težave shajati skupaj z drugimi, tudi ko se zdi, da je krivda v celoti na njihovi strani, razmislite o svojih odnosih in akcijah. Morda ste bili preveč trmast in niste za kompromis, prisilite druge, da vam nasprotujejo, samo, da je po vaše.

Bilo bi dobro, da se ne družite z ljudmi, ki so čudni, težki in čustveno prenapeti glede vsega. Te osebe lahko ustvarjajo težave, če bi te poskušali prisiliti v početje stvari, ki jih ne želite storiti.

Pluton Trine Ascendent  

Vi ste zelo intenzivni čustveno in jemljete življenje resno. Vaš odnos z drugimi je prav tako intenziven in vi verjetno imate raje samo nekaj tesnih prijateljev namesto veliko priložnostnih znancev.
Sčasoma boste prišli na filozofijo življenja, katere se boste držali precej intenzivno in, ko se odločite o svojem položaju, bo zelo težko, da vas kdorkoli pripravi, da spremenite mišljenje. Najbolj intenzivne spremembe v vašem življenju se bodo zgodilo skozi odnose.
To je zelo težko za vas, da pustite zadeve pri miru, vendar pa se morate naučiti, kdaj pustijo življenja drugih takšna, kot so. Ljudje zamerijo nepovabljeno vmešavanje in njihove zamere vam lahko padejo na vašo pot razen, če se boste učili to lekcijo.

Pluton konjunkcija Midheaven  


Vedno boste imeli željo, da bi vplivali na svet in da vas obravnavajo kot pomembno osebo. Nevarnost s katero se morate soočiti je, da boste morda želeli iti predaleč prehitro in s tem odbili ljudi, ki imajo oblast nad vami.
Vi imate verjetno zelo intenziven odnos z enim od vaših staršev in je pomembno, da je to dober odnos. Morate biti sposobni pogovarjati se do tega starša odkrito in pošteno in on ali ona mora biti sposobna, da vas spusti, ko boste postali bolj zreli. Na žalost ta položaj pogosto kaže, da eden od vaših staršev poskuša zatreti vaš
​ ​razvoj na neki točki tako, da je preveč posesiven. Vendar pozitiven in kreativen odnos staršev vam bo dal samozavest in željo, da bi dosegli nekaj velikega pomena v vašem življenju.

Pluto Trine Midheaven 


Ta aspekt pomeni, da boste vedno želeli uporabiti svoje vire in sposobnosti do najboljše vaše sposobnosti, da bi prišli naprej v življenju. Tudi, ko ste bili mladi, dolgo preden večina ljudi razmišlja o karieri, ste se začeli učiti najboljše načine uporabe svojih talentov. da pridete kamor želite iti. Vendar pa se lahko nekatere težave pojavijo v času vašega razvoja, katerih bi se morali zavedati.

Na primer, čeprav kasneje boste zaskrbljeni z izvori, sedaj vas lahko zanima samo lastiti si stvari, kar lahko povzroči, da imate veliko nekoristne navlake. Prav tako bodite previdni, da ne boste tako posesivni na to, kar imate v lasti, da niste pripravljeni sploh deliti z drugimi.

Na drugi stopnji ta aspekt lahko pomeni, da boste postali zelo vključeni pri učenju različnih spretnosti. To je lahko zelo koristno, če se osredotočite na koristna znanja in če ne boste preveč ujeti v to, da boste izgubili stik z drugimi ljudmi. Vsaka situacija v kateri se počutite prisiljeni delovati z neko notranjo prisilo je lahko slabo za vas, ker se ne zavedate sebe in kaj počnete v času. Kot rezultat, vaše dejavnosti lahko imajo povsem nepričakovane posledice. Poskrbite, da boste razumeli svoje razloge za to karkoli delate.

Kljub temu ste dobili močno nujo za naprej in za uspeh, ki bi moral biti zelo koristen v konkurenci z drugimi. Vaši cilji v življenju se lahko spremenijo večkrat in kot odrasel lahko spremeniš kariero, vendar tvoje delo in zunanji interesi bi vas morali izpolniti z zadovoljstvom.

Pluto Opozicija Midheaven 


Vaše zgodnjega izkušnje otroštva  bodo imele nenavadno močan vpliv na vaše življenje. Negativne izkušnje v otroštvu lahko povzročijo strah, ki prinaša kompulzivne vedenjske vzorce in slabe navade. Morda se ne boste niti se zavedali teh strahov, ampak če jih boste razumeli zavestno, bodo manj problematični.
Po drugi strani, vedenje, ki jih poberete od starejših lahko močno omejujejo vašo sposobnost, napraviti presojo na podlagi vaših izkušenj. Bodite zelo previdni glede pridobitve kakršnih koli predsodkov, in se vedno vprašajte glede na vaša prepričanja, tako da boste vedeli, da vam pomagajo v vašem življenju, namesto da ga ovirajo.
Eden od vaših staršev lahko poskuša izvajati prevelik vpliv na vas, tudi ko boste prerasli potrebo po tem. Če vas on ali ona poskuša kontrolirati preveč predolgo, bo vaš psihološki razvoj resno retardiran. Seveda bodo tudi dobro vplivi od tega starša imeli tudi zelo močan pozitiven učinek na vse tvoje življenje.

Ostale aspekte najdete v Aspekti LUNE
Aspekti Sonca
Aspekti Jupitra
Aspekti Saturna
Aspekti Urana
Aspekti Neptuna