Dominanten planet


Planet , ki je dominanten v določeni karti je tisti, ki ima naj –neposrednejši in naj-usodnejši vpliv na usodo osebe. Najti najbolj dominanten planet ni vedno enostavno, ker je odvisno od več faktorjev in se zato priporoča uporaba tabele.

Ko na osnovi tabele odkrijete kateri planet ima največ točk (dominanten), to nikakor ne pomeni, da je ta planet v svojem najboljšem dostojanstvu, ker je lahko najslabše postavljen ampak ima dominanten vpliv. Po drugi strani, bilo kakšen aspekt planeta, ki ima malo točk (slabo dominacijo) je malo važen in tudi neugoden aspekt takšnega planeta ne more biti odločilen za karkoli.


Lunin vozel


 Ocena najmočnejšega planeta


ocena najmočnejšega planeta ki je lahko ugodna ali ne-ugodna pri u ispoljavanju, in ki zaradi svoje moči položaja v znaku in hiši in aspekti upravlja na nek način z ostankom horoskopa. Vsakem planetu se prišteva določeno število točk.

Npr.:
-Sonce, Luna, planeti v 1. hiši +6
-vladar Sonca, Lune in Asc +5
-planeti aspektirani od Sonca, Lune, planetov iz 1. hiše, +4
-planeti aspektirane od vladarja Sonca, Lune in ascendenta - +3.5
-planeti v egzaktnem aspektu (orbis 0°-0°59'') - +3
-planeti v domu, egzaltaciji v znaku - +2
-planeti v domu, egzaltaciji v hiši - +2
-planeti v padu,izgonu v znaku - -2
-planeti v padu, izgonu v hiši - -2
-število aspektov - +1 za vsak aspekt

To je eden od primerov: oseba rojena 13.4.1979. 19:41

-Sonce: v ovnu v 6., opozicija pluton, kvadrat Jupiter, trigon Neptun: +6, +2(egzaltacija), +3,5(opozicija Pluton vladar Lune), +3,5(opozicija Pluton vladar ascedenta), +3(trije aspekti) = 18 točk

-Luna: v škorpijonu v 1. +6, sekstil saturn: +6, +3 (egzaktni aspekt s saturnom), -2(pad v škorpijonu), +1 (število aspektov) = 14 točk

-Merkur: v ribi, 5. Hiša, konj Mars, trigon Jupiter, trigon Uran, kvadrat Neptun:+4(aspekt Z uranom iz 1.k.),+3,5x3(aspekt s Marsom, vladarjem sonca, lune in asc),-2 (pad v ribi),+4 (število aspektov) = 16,5 točk

-Venera: v ribi, 5. hiša, trigon uran, kvadrat neptun:+4(aspekt s planetom iz 1.), +2(egzalt), +2(število aspektov) = 8 točk

....itd. tako se napravi za vse planete in se po številu točk določi kateri je  naj-dominantni planet in kateri oslabljen....


SINGLETON  PLANET

Če se zgodi, da je en sam planet edini v elementu, modusu ali tipu hiše, ta planet je Singleton in to lahko posesa vso “energijo” karte. Ta planet je pogosto najbolj pomemben v natalni karti. Z drugimi besedami, če samo interpretirate pozicijo tega enega planeta z znakom, hišo in aspekti boste prišli do “srca natalne karte”. Efekt je enak, kot če bi bil ta planet edini na eni strani karte.

Nekaj primerov:

Samo 1 planet v spremenljivih znakih. Neptun, planet sanj in zablod v znaku Device. Lociran v 8 hiši, ki vlada skupnim izvorom, seksu in smrti. Ustanovil je verski kult, popoln nadzor izvorov skupine in je imel spolne odnose z večino žensk. Vse to, preden jih je pripeljal do tega, da se zavežejo množičnem samomoru s pitjem zastrupljenega Kool Aid.


Mel Gibson
ima samo 1 planet v spremenljivih znakih. V tem primeru je to Jupiter,  planet ki kaže kako lahko mislimo na veliko, v znaku Device (detajli) v njegovi 3 hiši. Zanj je energija usmerjena v komunikacijsko področje na bolj konstruktiven način. Pozornost do detajlov mu je prišlo prav v srednjih letih v filmu “Hrabro srce”.

Pravni zastopnik, ki je vodilni na nepopularnih zadevah ima samo 1 planet v zračnih znakih in to Mars, planet akcije in agresije v znaku Dvojčka (komunikacije) v 7 hiši (odprti sovražniki). Kdorkoli, ki pozna njegovo kariero bi rekel: “To je on”. Ta pravnik je bil odvetnik, ki je branil “Chicago osmerico”, skupino. Proces je bil bučen.

Dramski pisatelj ima Plutona, planet, ki vlada vsemu kar je globoko, skrito, planet smrti in ponovnem rojstvu samo 1 planet v spremenljivih znakih. V bistvu, Pluton je v Dvojčku –znaku komunikacij v 5 hiši - kreativnost. Bi to lahko pomenilo, da gre večino njegove energije v kreativno pisanje o psiholoških  problemih težkih karakterjev?

Pisatelj novel, 1 planet v zemeljskih znakih – Sonce v 3 hiši (komunikacije ) tako to usmeri njegovo energijo v komunikacije. Sonce vlada znaku leva na pragu 2 hiše (denar) povezuje prihodek s svojo sposobnostjo komuniciranja.

Monica Lewinsky, po drugi strani ima tudi Luno v Biku kot 1 planet v zemeljskih znakih, toda v 7 hiši (partnerstvo) zato so odnosi njej bolj pomembni kot  Clintonu, ki ima to v hiši seksa. Na žalost za njo, Monika ima še drugi  singleton:                                Merkur (komunikacije) v 10 hiši (kariera in javnost) je njen edini planet v vodnih znakih. Sedaj Merkur  v 10 hiši  že pomeni, da karkoli pove ali reče postane javno. Ko  planet dobi dodatno povišanje s tem, ko je singleton, za nekaj časa se jo je javnost držala pri vsaki skrivno snemani besedi.