29 Stopinja v Astrologiji

 

Anaretična stopinja, imenovana tudi Karmična stopinja se najbolj pogosto nanaša na 29 stopinjo. Za boljše razumevanje pomena: polni krog  Zodiaka vsebuje 360 stopinj in je sestavljen iz 12 hiš ( predstavlja 12 znakov). Tako, vsaka hiša vsebuje 30 stopinj. Vsaka stopinja znotraj hiše je razdeljena od 0-29; zatorej, 29 stopinja je zadnja stopinja, ko planet potuje skozi v katerikoli hiši. Če imate planet postavljen na 29 stopinji v katerikoli hiši Zodiaka v vaši karti, lahko rečete, da je planet postavljen na Anaretični stopinji.

 

Vaša osebna astrološka karta je posnetek planetov na nebu. To zajema lokacije planetov znotraj hiš na točen čas vašega rojstva. Astrologi gledajo na značilnosti planeta na Karmični stopinji in spoštujejo njegove nauke. V Astrologiji je zelo pomembno, če imate na planet Anaretični stopinji. Če je planet na tem položaju v času vašega rojstva, to pomeni, da ste zelo blizu obvladanja pomembne lekcije iz vesolja, vendar pa še niste čisto dosegli uspeh. Šele, ko se lekcija tega planeta obvlada, se lahko premikate naprej in napredujete duhovno in univerzalno. Ljudje z Anaretično Stopinjo se morajo lekcijo naučiti.


Astrologi jemljejo pomen planetov na Anaretični stopinji in spodbujajo ljudi, da se sami potisnejo v smeri značilnosti planeta. Ta položaj planetov označuje nujno potrebo, da se pravilno uporablja energijo tega planeta. Lekcije, ki jih nakažejo ne morejo biti prezrte, če posameznik želi, da raste in prekosi ali doseže reinkarnacijo in duhovno zopet iznajde nov način fizične oblike.


Za večjo preciznost, lastnosti planeta na Karmični stopinji se mora vzeti v ozir skupaj s hišo in znakom, ki jo planet okupira.29 stopinja


Poznana tudi kot Anaretična stopinja, nepopolna vizija je naznačena s to stopinjo. To je najšibkejša točka v znaku, ki jo predstavlja; utrujena in pogosto prikazuje bolj naslednji znak, kot znak v katerem je. Planet in hišna postavitev je vedno pripravljena napraviti spremembo in 29. stopinja doda odločitev - napravi zaplet v hiši. Sposobni videti obe strani vprašanja, obstaja nihanje med pogledom enega in drugega in borba napraviti kakršno koli odločitev sploh. Odločitve so odložene ali obstaja stalna ponovna ocena zaradi novih informacij. Na koncu te vrvi lahko posameznik napravi hitro odločitev, enostavno nekaj naredi, ampak to zavzame karakteristiko »preveč ali premalo«. Metaforično, lahko se potopi v bazenu preden preveri, če je tam voda.


Postavitev planeta na 29. stopinjo v hiši samodejno ustvari sposobnost, da se odrazijo karakteristike te hišne strukture bolj meglene in interakcija z ljudmi te hiše bolj nedoločne in manj odločne. Sonce na 29. stopinji pogosto povzroča velike spremembe v karieri sredi življenja.
Ta pozicija lahko upočasni uspeh kariere zaradi slabih spretnosti odločitev.  Ženske s svojim Soncem na 29. stopnji so nagnjene, da poročijo moške, ki so neučinkoviti na nek način: težave ohraniti delovno mesto, rojeni posnemovalci, preveč pasivni, čustvene težave. Spet je to povezano s konceptom slabih odločitev (tako s strani ženske, in s strani moža).


29. stopinja v progresni karti pogosto spodbuja lastnosti, ki so bodisi pozitivne ali negativne in zadnji skok na značilnosti znaka, v hiši v kateri je. Saturn na 29. stopinji v Kozorogu je deloholik. Posameznik nima nikoli dovolj trdega dela. Ampak  on teče v ovire, da ga dobi in pogosto niha med delom do smrti, in nič dela.

Če je natalni planet na 29 stopinji kateregakoli znaka, tudi poznana kot Anaretična stopinja, bodo tukaj resni problemi z ustvarjanjem odločitev v delu osebnosti, ki jih predstavljajo energije planeta.

 
Sonce

Ko je na poziciji 29° v tvoji karti, Sonce nakazuje potrebo, da se fokusiraš bolj na svojo  identiteto in tvoj občutek sebe. Odgovori na vprašanje " Kdo sem jaz?" Globoko preglej svoje korenine in kako so oblikovani v osebi, ki si sedaj. Probleme s tvojim očetom ali tvojo očetovsko figuro bi bilo potrebno rešiti. Ti imaš verjetno pogosto težave pri odnosih z moškim zaradi tega konflikta. Drži svoj ego v kontroli. Delaj na tvojem pomenu osebnosti in obdeluj proaktivne kanale samo izražanja. Polagaj pozornost do določenih vidikov tvojega zdravja, v glavnem probleme tvojega srca , hrbta in hrbtenice.

Luna

Zate je dobro porabljen čas, ki ga porabiš za praznitev svojih emocij. Luna  nas opogumlja, da odpremo sebe in komuniciramo z našimi resničnimi čustvi. Verjetno so bili problemi z materjo ali žensko v tvojem življenju, ki jih moraš razrešiti. Poslušaj svoje instinkte in občutke in si prizadevaj, da jih izraziš bolj pošteno. Polagaj pozornost na svojo čud. Tvoja prva reakcija je lahko najboljša; zaupaj svojim instinktom in refleksom. Poišči ali ponudi svojo materinsko in vzgojno stran. Polagaj pozornost glede zdravja na svoj želodec in prsi.

Merkur

Merkur je planet komunikacij in pri Anaretični stopinji je fokus na lekciji, da sebe izražaš bolj jasno. Šopiri svoj intelekt in prakticiraj svojo umsko spretnost. Razširi svoj besedni zaklad in uporabi nove besede. Vzemi si čas opazovati tvoj umski proces in razišči svoj notranji um. Ti si preokupiran z vprašanji duševnega zdravja ali umske ostrosti. Prakticiraj  logiko, ki jo študiraš. Polagaj pozornost glede zdravja tvojih rok, dlani, ramen in pljuča.

Venera

Ti si vedno imel probleme z odnosi in  partnerji v romantiki in v tem življenju ti moraš delati  na povezavi, da bi imel uspešno partnerstvo. Lepota, šarm in estetika so tudi vredne tvojega pregleda in misliti o tem, kar napravi nekaj ali nekoga prikupnega je velik del te lekcije. Oceni svoje odnose z materialnimi lastninami. Družba, ki se je držiš je bolj kulturno podkovani in ti upaš, da se kosaš z njihovimi okusi. Išči harmonijo in družabnost v vsem kar delaš in boš dosegel popularnost, ki jo iščeš. Polagaj pozornost glede zdravja glede grla in ledvicami.

Mars

Problemi z uveljavljanjem sebe je bilo vedno vprašanje; si na vrhu učenja kako biti bolj agresiven ali učenja obdržati svojo agresijo pod kontrolo. Nauči se izpostaviti svoje potrebe   namesto, da se obkrožiš z ljudmi, ki bijejo bitke zate. Ti si tudi potisnil strasti, ki jih moraš spraviti na površje. Približuj se svoji spolni energiji in uvedi lekcije samozavesti tudi v  spalnici. Ko enkrat dobiš pogum in moč volje, lahko imaš karkoli želiš. Polagaj pozornost glede zdravja zadevajoč kri, ureznine, opekline in glavobole.

Jupiter

Planet Jupiter te opogumlja, da dosežeš svoje cilje. Pojdi nazaj v šolo ali se samo-izobražuj. Stopite v stik z višjem smislu razmišljanja in učenja. Upoštevaj etiko, vero ali tuje zadeve. Razišči več v svetu izven sebe. Izogibaj se pretiravanja pri pitju in tveganjih. Izkoristi možnosti, ki vključujejo potovanja na velike razdalje. Katerakoli ali vse te izkušnje bodo prinesle obogatitev, ki jo obupno potrebuješ. Polagaj pozornost glede zdravja tvojih jeter , bokov in stegen.

Saturn

Če je Saturn na 29 stopinji v tvoji karti, to simbolizira, da se nisi nikoli naučil povzemati primerno odgovornost zase in, da se moraš organizirati, enkrat in za vselej. Prouči svoje omejitve in jih sprejmi. Napravi plane skladno. Upravljaj s svojimi ambicijami in svojo  frustracijo; napravi resnične korake, da izpelješ svoje plane do rezultatov. Potrpežljivost je nekaj s čimer si se vedno boril in tudi nikoli nisi imel veliko spoštovanja do oseb avtoritete, toda del poti v prihodnosti je naučiti se kako ravnati z obojem. Prakticiraj marljivost. Poišči pomoč, ko jo potrebuješ. Nauči se, kako pomirjujoče in udobno je lahko malo strukture v tvojem življenju. Polagaj pozornost glede zdravja na svoja kolena, kožo, kosti in zobovje.

29. stopinja v progresni karti pogosto spodbuja lastnosti, ki so bodisi pozitivne ali negativne in zadnji skok na značilnosti znaka, v hiši v kateri je. Saturn na 29. stopinji v Kozorogu je deloholik. Posameznik nima nikoli dovolj trdega dela. Ampak  on teče v ovire, da ga dobi in pogosto niha med delom do smrti, in nič dela.


Uran

Sprejmi revolucionarne ideje – tvoje lastne ali nekoga drugega – to te bo popeljalo do novih višin. Ti si vedno bil eden od ljudi, ki se omamijo z bizarnimi, nepredvidljivimi dogodki,toda moral bi se naučiti sprejeti te dogodke kot velike priložnosti. Praznuj razlike in nenavadnosti sveta okoli sebe in ti boš postal aktiven udeleženec. Dokler se učiš te družbene tolerance, se ne boš nikoli razvil do naslednje stopnje osnovnega razvoja. Tvoja odvisnost od stabilnosti te drži pritisnjenega ob tla. Kreiraj in izumi nov projekt in nove možnosti. Polagaj pozornost glede zdravja tvojega živčnega sistema in tvojih gležnjev.

Neptun

Z Neptunom v karmični stopinji, se ti nikoli nisi naučil, kako se soočiti s problemom in iti naprej. Ti vedno bežiš pred svojimi problemi ali se pretvarjaš, da ne obstajajo. Pogosto je ta planet združen z alkoholizmom ali odvisnosti od droge ali vrste plitke sreče, ki pride od ovenele privlačnosti in ženskih cunj. Ti si v toku upravljanja z dimom in zrcaljenja in vgraditi  sebe tukaj in sedaj je najbolj vredna naloga, ki jo lahko povzameš. Odkrij skrivnosti svojega življenja in upravljaj z njimi direktno in pošteno. Polagaj pozornost glede zdravja svojih stopal.

Pluton

Ti si vedno imel težavni čas sprejemajoč spremembe, pustiti stvari za sabo in začeti na novo. Spoznati moraš, da je sprememba šansa za ponovno rojstvo in pomladitev in da je smrt zanesljiv del življenja. Z vsakim koncem tukaj je nov začetek. Tvoja nagnjenost je, da se držiš preteklosti kolikor dolgo moreš. Sprejmi roko življenja, ki se ti ponuja; jemlji trenutek za trenutkom. Nauči se začeti na novo in napravi življenje, kjer nekdaj ni bilo ničesar. Polagaj pozornost glede zdravja tvojega reproduktivnega sistema.