STACIONARNI  PLANETI


Na prehodu iz direktnega v retrograde gibanje in obrnjeno, planet upočasnjuje svoj hod, da pride v določenem trenutku v stanje mirovanja. V tem krajšem časovnem obdobju je planet stacionaren.

Razlikujemo dve vrsti stacionarnosti: ko se pripravlja da postane direktna (direktna stacionarna) in ko se pripravlja da postane (retrogradna stacionarna). In v enem in drugem primeru , fiksnost  danega planeta postane poudarjena, kar se na psihološkem nivoju izraža v vidu določene trmoglavosti in nespremenljivosti, a na objektivnem nivoju opisuje nekoga ali nekaj kar stoji in čaka. Lahko rečemo celo, da je efekt stacionarnega planeta v določenem smislu podoben tistemu, ki ga daje fiksna zvezda, ker za opazovalca iz Zemlje, ta planet zares stoji, ravno tako kot številne zvezde na nebu. Pušča globok vpliv in opisuje začetek nečesa. Ker stoji, je pokazatelj časa, ki se ne premika- in to je vedno sedanjost, pa je tako tudi znak nečesa, kar je »tempirano« , da se v enem točnem trenutku sedanjosti zgodi. Vsekakor je takšen planet znak trde karme. Kaj bi se moralo zgoditi, kot tudi ali je to ugodno za osebo ali ne – opisujejo aspekti drugih planetov do njega.

Stacionarni planet zahteva absolutno tišino, ne-dihanje in ne-gibanje. Če je direktnost vdih, retrogradnost izdih, potem je stacionarnost tisto stanje, ko smo popolnoma  izdahnili in nekaj časa mirujemo v tej tišini doživljajoč transcendentno izkustvo, idejo, inspiracijo – ali pa tisto stanje, ko smo maksimalno vdahnili zrak in se pripravljamo, da ga izdahnemo.

Na splošno direktno Stacionarni planet je ugodnejši od retrogradno stacionarne in je ta drugi, ki nakazuje  na prevaro, ki jo v začetku oseba ni planirala, potem pa se odloči na ta korak. V kolikor nekdo, ki ga v karti osebe predstavlja takšen planet, mora napraviti neko izbiro, on se bo v začetku komešal, zatem napravi napačen izbor. V primeru stacionarne direkt planeta, po začetnih težavah ali neodločnosti, oseba napravi pravilen izbor. Ta stacionarna narava je vedno trdoglava v danih področjih življenja, s katerimi planet upravlja ampak bo v primeru Direkt Stacionarnega planeta oseba imela močno voljo, in je to slika osebe, ki uspe da se osvobodi slabih navad, medtem, ko je v primeru stationary (R) planeta primer obraten , pa te trmasta oseba vseeno popušča in volja slabi. To se nadalje nanaša na vse s čim ta planet upravlja. V kolikor imamo opravka z

Stacionarno Direkt -Merkur :zgodilo se bo tudi z avtomobilom problem, da ne bo hotel vžgati (niti, da se premakne!), zatem bo vžgal in vse bo v redu, v istem primeru                          
Stacionarno Retrograde
- potem bo možno samo šlepanje ali celo, da se vžge – okvara bo resna, a oseba  morala dosti plačati za popravilo.

Stacionarna  - po problemu v ljubezni ali zakonu, oseba se izvleče in začne nekaj novega. V vsakem primeru Stacionarna  je slika žene, ki nekje stoji in nekoga čaka ali v dobesednem  ali v karmičnem pomenu.

stationary (R)  

Stacionarni Mars

Stacionarni  je energija tišine, »zatišje pred burjo« in tisti, ki je v nevarnosti popolnoma miren  in zbran, ravno tako kot je najnevarnejši, ko je tih in kadar ne diha. Tu je zopet slika neke zasede, ki čaka in z ozirom na smer h kateri se pripravlja iti, to je vojak, ki menja stran v borbi in podobno.

Stacionarni Jupiter - Jupiter v tišini – to je velik blagoslov, vsaj kar se globine modrosti tiče, ker to je slika Guruja, ki živi modrost in ustvarja s svojim obstojem samim po sebi.

Ravno kot je obstoj prostor, tako je projektiranje  obstoja - čas, torej Hronos ali Saturn in, ker  je mesija, ki prinaša osvoboditev od , tako je vse znanje strukturirano v čistem obstoju kot prostoru, ki s sabo anulira čas ali  - rekli bi vse trpljenje.

Stacionarni Jupiter je sreča čistega obstoja in tukaj je osebi dovolj samo, da veruje vase in iz neskončnosti svojega prostora, ki dejansko ni omejen s časom – ker stoji (čas je vedno ali včeraj ali jutri, v zakonitosti: kako si delal včeraj tako ti bo jutri), izvleče iz svoje kozmične banke karkoli zaželi.

Stacionarni Saturn

Stationa
ry (R)  , je izgleda najbolj trdoglavi od vseh. Opisuje najdaljše čakanje, a za vsak planet, ki ga slabo aspektira  ali s katerim je v konjunkciji- znak je sigurno nepremostljive prepreke.  On je tudi rov v vojni, Kitajski zid in Stounhendž , ki se vztrajno upirajo gibanju časa in tudi najhladnejši zimi v kateri vsako gibanje zamre. Če  predstavlja kosti in predvsem ljudski skelet , potem je stacionarni  mrtva kost, ki sploh ni nujno, da mora biti ljudska ampak enako tudi kost dinozavra ( če je v Biku) ali T-rexa (v )…..     Vsekakor je to pokazatelj tudi zelo trde karme, ki se nanaša na znak, hišo in planete s katerimi je stacionarni  v aspektih.

V kolikor je  retrogradno stacionaren potem je to vedno znak »zemeljskega plazu« v besednem pomenu in figurativnem smislu, ker se tedaj tudi najtrša despotska oblast s časom kljub vsemu razpade. Ta pozicija je dosti bolj malefična od direktne stacionarne, ker takšen položaj vleče s sabo tudi »svoje otroke« in so žrtve v situaciji zemeljskega plazu, ali je to sistem ali je hrib .

V kolikor je  direktno stacionaren se stvari premikajo iz stanja dolgega mirovanja, vse v odvisnosti  od vprašanja ali področja na katero se preiskovanje nanaša. To je lahko znak, da bo ravno oseba s takšnim  odkrila prastaro zakopano blago, če je  v Levu ali 2 hiši ( posebno, če ima dober aspekt od benefika), ali je v drugem kontekstu takšna pozicija  pokazatelj , da bo oseba dočakala čas v katerem se bo dolgo in najstrožje varovana skrivnost odkriti. Na kratko – stvari se začenjajo premikati z mrtve točke.

Stacionarni Uran

Uran v mirovanju je motor, ki ne dela. Kaj je za  bolj karakteristično, kot stalno gibanje in kadar se ne giba – kaj dela? Ker je vedno razpotje ( v avtu menjalnik) potem je stacionarno stanje Urana tisto stanje, ki je izven vsake brzine, torej – v prostem teku. To je tudi primer , ki se dogaja izven vsake kontrole ( kot je avto izven kontrole motorja, kadar je v prostem teku) in imamo zato nepojasnjene dogodke na vseh področjih, ki so najbolj podobne dogajanju iz »Zona somraka«. Torej, tu so opisane situacije in dogodki, ki so izven kontrole in pogosto kljubujejo zdravemu razumu.

Stacionarni Neptun

Oddaljeni in stacionarni Neptun je toliko oddaljen, da tudi kadar se giba, za opazovalca s teleskopom izgleda, kot da stoji. Njegovo simboliko najdemo prej v splošnih stvareh, kot v osebnih. Če pa so osebne, potem so najgloblje kot je v njegovi simboliki. Stacionarni  je ogromna mirna pečina oceana ali neskončnost Univerzuma ampak nikoli tekoča voda ali oblak, ki se giblje. On je tudi večni Raj, a od agelskih bitij – Arhangel. Nakazuje na trdo in neuničljivo vero v svojem maksimumu, katerem zatem sledi sprememba.

V kolikor je retrogradno stacionaren – vernik v ime vere dela stvari nasprotne verskim principom, medtem  ko je v direktnem stacionarnem stanju  prej pokazatelj »ozaveščanja« in vračanja na pravo pot, zato so tu prisotni tudi rehabilitirani alkoholiki ali narkomani – torej vsi tisti katerim se vrača vera v življenje.

Stacionarni Pluton

Ali stacionarni Pluton deluje, kot fiksna zvezda? Verjetno da ampak samo v točnem aspektu, predvsem v konjunkciji in tu sigurno deluje fatalnejše, kot drugače. Nakazuje na vse tisto , kar je zelo nevarno in vsebuje ogromno energije ali moči ampak je globoko in vsaj navidezno nepokretno. To je slika dna vira ali globoke mračne luknje, katera kot da vodi do samega pekla.
Retrogradno stacionarni
bi nakazal na povratek bolezni po operaciji, kot tudi ponovno odhod v vojno takoj po končanju ene – ki je tedaj fatalen v kolikor je takšen
 v aplikacijskem slabem aspektu z malefikom. Prav tako nakazuje na posilstvo, če je v slabem aspektu z Venero.

Direktno stacionaren  je znak uspešnega okrevanja po neki operaciji, prav tako opisuje da bo oseba imela začetek novega življenjskega obdobja, izza smrti nekoga ali neke katastrofe o čemu povedo aspekti in njegov vladar.