Aries Point

Ovnova 0° točka

Obstaja dodaten faktor , ki se postavi  izrazito v formulo za slavo. To je točka Ovna. Če je vaša Luna na 1 stopinji enega od kardinalnih znakov, to kaže  veliko vključenost s širšim svetom.

To je  0º Ovna, 0º Raka, 0º Tehtnice  ali  0º Kozoroga. Če je drug planet v eni teh stopinj in tvori povezavo  do Lune, lastnosti tega planeta lahko daje vodila kako lahko morda uporabiš svoj potencial popularnosti.

Oven vedno nakazuje na nekaj novega in bliže je 0° - zadeva je novejša in mlajša. Sama 0°Ovna je začetek začetka in govori, da bo brez ozira na planet oseba morala napraviti kardinalno in veliko spremembo v življenju, da obrne nov list in začne iz začetka, kot je nekdo iz njegove preteklosti začel nekaj takšnega. Kdo – je odvisno od planeta, kaj – običajno od hiše v kateri se  nahaja. V kolikor bi to bil na 0° v 5 hiši, opisujemo očeta v mladosti, ki je zmagal na nekem tekmovanju ali nekaj podobnega. To se bo seveda v določeni meri nanašalo tudi na samega lastnika horoskopa, posebno, če je  kot njegov signifikator in, če je v vprašanju karta moškega, skozi kar se ta moški tedaj naravno izraža. V karti ženske opisuje njenega fanta, ki spet prvi v nečem – a v čemu nam pove predvsem najboljši aspekt , ki ga  prejema. Sigurno je, da je tudi sam impulziven, poln strasti in volje za življenjem. Kadar je ASC na 0°  ( kar se razume, da so tudi vsi koti na 0° kardinalnih znakov), lahko zaključimo, da je z rojstvom osebe nastopilo novo obdobje v življenju njegovih staršev. Ta oseba je simbol začetka in ona sama bi morala biti pobudnik mnogih stvari. Oseba se lahko počuti osamljeno, ker je popolni pionir. To je markanten znak in govori o močni osebnosti in »kardinalni« usodi zato je vse, kar se osebi dogaja v življenju naglo, če so to uspehi ali porazi.

Lunin vozel


Kaj je točka 0 stopinja OVNA ?  - ZERO Aries Point

Ovnova točka ali  spomladansko  enakonočje v tropskem zodiaku je  Vozliščna točka. Označuje prostor , kjer sonce križa ekvatorialno ravnino proti severu. Misli na to kot Sonce/zemlja vozel, kot nasprotje do Luninih vozlov, ki vključujejo Sonce/zemljo/Luno).

Vsaka karta—natalna, progresirana ali horarna—ima AP pri točno isti 0° stopinji, vendar bo vsaka karta unikatna, ker je postavitev te stopinje v hišah in planetov in drugih točk v povezavi drugačna.

Aries Point Stopinje

Resnična Ovnova točka - AP je 0 stopinja Ovna, vendar pa se 0 stopinja štirih kardinalnih znakov (Oven, rak, tehtnica in kozorog) vse nanašajo na Aries Point stopinjo. Misli na AP kot 0 °  kardinalni  križ, ki vključuje Ovna, Raka, Tehtnico in Kozoroga.

Ta začetna stopinja kardinalnih znakov ima podobne konotacije, kot koti karte in je kazalec časov polnih dogodkov, ko jih zaseda planet ali pa so na pragu hiše. Te točke so kazalnik spektakularne nagle energije.  Obstaja pogosto vključitev s svetom na splošno.

Outsiders Tujci, ali tisti, ki se smatrajo za strokovnjaka na nekem področju postanejo vključeni v posameznikovih osebnih zadevah.

Razvejanost dogodkov ima pogosto domino učinek v vsakem osebnem področju življenja, kot so predstavljeni s temi štirimi kardinal točkami: osebne, družinske, razmerja in status.

Tisti, s planetom v tej stopinji v natalni karti imajo pogosto nek vpliv v posvetnih zadevah ali na neki točki pridejo v javnost. Kot taka, je stopinja povezana tudi s slavo. Ni vključen " orbis ali odstopanje". Planet mora biti v tej odprti stopinji enega od štirih kardinalnih znakov, ne eno stopinjo višje ali nižje.

Kakšen Orbis se uporabi z AP?

Orbisi so vedno kontroverzni. Nekateri  astrologi uporabljajo 2 stopinji orbisa, drugi 1,5  stopinji na vsako stran.


Kakšen je pomen AP?

AP predstavlja gibanje (kardinal) od notranje kvalitete do zunanjega prikazovanja. Usmerja nas proti širšemu svetu —družbi , javnim dogodkom in vsem odnosom  poganja od osebe do skupnosti. Včasih to predstavlja " spektakularne nagle energije ... in vključitev s svetom na veliko"

1 stopinja Ovna, ta točka sugerira kako se naš  “hočem biti”, ali občutek JAZ SEM, premika od osebnega in v prikaz realnosti.

1 stopinja Raka, ta točka sugerira kakšna je naša potreba za ljubeznijo in  negovanje, naš občutek “JAZ OBČUTIM”, premika od osebnega v svet.

1 stopinja Tehtnice, ta postavitev pravi, “JAZ POROČAM, OBVEŠČAM”, sugerira kakšna se naša gonja za medsebojno delovanje z drugimi  na družbeno pomembne načine premika od našega notranjega sveta in ven proti drugim osebam.

1 stopinja Kozoroga, ta postavitev pravi, “Jaz  ustvarjam”, sugerira kako se naša nuja ustvariti otipljive rezultate premika od “sebe” do družbe kot celote.Ko je planet ali točka v konjunkciji AP narava in energije gonilu tega planeta je dodan potisk ali nuja izraziti se v celoti. To lahko tudi predstavlja kaj javnost v širšem prepozna v nas brez oklevanja ali si nas zapomni po tem. 

Sonce-AP
Potencial za javno projekcijo, da postane dobro znan; energija porabljena za ego prepoznanje pomembnosti akcij sebe.Lahko pomeni našo  energijo, vitalnost in nuja išče, da se izrazi skozi družbo. Ljudje nas vidijo za naše sončne kvalitete in mi poganjamo našo kreativno nujo v skupnost. Slavna osebnost.

Luna-AP
Potencial za željo, da emocionalno povežeš z javnostjo; da vzgajaš, ščitiš ali izzoveš čustveno reakcijo.Sugerira, da se naš notranji svet čustev, odražanja in intuicije izraža na javen način in te kvalitete so opažene v širši skupnosti . Slavni psiholog.

Merkur-AP
Potencial za javno projekcijo s komunikacijam, pisanjem, intelektualnim talentom, potovanjem. Lahko pomeni naš intelekt, misli in način komunikacije privlačijo javnost. Mi smo prepoznani kot duhoviti, pametni, nemirni in bistri . Slavni pisatelj.

Venera-AP
Potencial za javno projekcijo in prepoznanje za karkoli kar ugaja čutom – umetnost, glasba, fizična lepota. Lahko pomeni našo čutno, ustrežljivo sposobnost do povezav in vez z drugimi  kakao se premika ven v širšo družbeno areno. Ljudje nas vidijo po naših muhastih, umetniških in priliznjenih lastnostih. Slavni  umetnik.


Eros-AP  
Sugerira našo strastno željo za erotično transformacijo – je opažena v skupnosti. Ljudje vidijo našo  potentno energijo kot šikaniranje ali grozeče glede na njihove poglede. Slavna kurtizana.


Mars-AP  
Potencial za javno projekcijo agresije, poguma, ostrosti, impulzivnega obnašanja, seksualnosti, atletike. Sugerira, da naša samozavest,  naravnanost in akciji usmerjene lastnosti  privlačijo pozornost družbe. Ljudje nas vidijo kot gospodovalne, surove in ukazovalne. Slavni  vojščak.


Jupiter-AP
Potencial za javno projekcijo uspeha, bogastva, optimizma, entuziazma, religije, višjega uma, položaja in spoštovanja. -ALI preobilnost, nepremišljeno
povzemanje rizika, pretirano zapravljanje.Lahko pomeni naše vodstvene kvalitete, razsežnost, optimizem in klic za pravico  privlači pozornost kolektiva. Ljudje vidijo našo vizijo, neskončnost in prisrčnost. Slavni svetovni vodja.

Saturn-AP
Težnja biti opažen od javnosti kot konzervativen, zadržan, discipliniran, krut, samozadosten, ambiciozen.Sugerira našo sposobnost zgraditi otipljive rezultate skozi vztrajnost in trajen napor je poudarjeno pri javni pohvali.  Ljudje nas vidijo po naši ambiciji, previdnosti in strokovnih  detajlih. Slavni direktor združbe.


Chiron-AP
Sugerira na sloves naše sposobnosti  učiti, razumeti, prizadevati si za nemogoče in obnoviti sočutje. Mi smo videti kot zdravilec za tiste, ki so izgubili vero ali so v obupu. Slavni  Guru.

Uran-AP
Potencial iskanja javne opaznosti, ker si inventiven, inovativen, uporniški, družbeni  reformator, ekscentričen. Sugerira našo sposobnost napraviti nenadne spremembe, se upreti proti dogmatičnem prepričanju in  prekoračenje varne cone je opaženo v skupnosti. Mi smo videti, kot presenetljiv, inventiven in navdihujoč. Slavni revolucionar.


Neptun-AP 
Potencial za iskanje javne pozornosti skozi ideale - kot vizionar, duhovni vodja, sanjač –ali pridobiti sloves zmedenosti, nepoštenosti ali prikrito obnašanje. Hrepenenje za napovedovanje in želja spojiti se s celotno podzavestjo je  zajeto pri projekciji javnosti. Mi smo videti, kot nas javnost želi videti. Slavna filmska zvezda.

Pluto-AP   
Potencial za javno moč kot začetnik,  reformator za evolucionarno spremembo – ALI vključitev v prikritem ali podtalnem delovanju in obnašanju.Brezobzirna gonja za močjo in kontrolo je opažena v družbi kot borba s potrebo popolne globine podzavestnega uma. Mi smo videti po naših  vplivnih lastnostih,  temni heroj, ki je lahko transformiran.  Slavni čudak.. 


Ascendant-AP
Biti poznan po osebnih lastnostih in  medsebojno vplivanje v svetu. Imeti slavne prijatelje! Potencial se z lahkoto uskladi z javno popularnostjo; osebne lastnosti so ugodne za nadzor javnega obveščanja.
conducive to commanding public notice.

Midheaven-AP  
Potencial se z lahkoto uskladi s kariero, da privlači javno pozornost in izpostavljanje. Biti poznan po družbenih dosežkih skozi kariero, nalogo ali poklicem. Delati s slavnimi ljudmi!

North Node-AP  
Biti poznan za slediti pot do prihodnosti. Imamo slavnega vodiča! Potencial za javno identifikacijo ali vključitev s širšimi družbenimi skupinami, lahkotna povezava s skupinami.


South Node-AP  Biti poznan po vračanju poti preteklosti. Biti vodič drugim.


Kako je AP drugačna od MC in Asc?


ASCENDENT opiše način kako se predstavimo svetu: “Hej, to je moja osebnost! To je, kako JAZ začenjam stvari in se uveljavljam. To je, kako sem videti.

Ascendant je okno, skozi katerega gledamo na svet in da se zdi, da dela v obe smeri. Pogosto je to tako, kot nas vidi svet, na OSEBNI Ravni. Mislite na Ovna, kot naravnega vladarja Ascendanta v prvi hiši s poudarkom na osebnem samozavedanju. To sem jaz, sedaj tukaj!

MIDHEAVEN ni oseben, kot je Ascendant. To je javno. Ima opraviti z našim družbenim položajem, kariero v življenju, misijo ali poklicem. Sedaj, namesto osebnih nastopov (Asc.), smo v sferi JAVNIH NASTOPOV. To je naša družbena identiteta in pogosto odraža kako smo medsebojno delujemo z "javnostjo" ali kolektivom. ASC je individualna identiteta, MC je družbena identiteta. Mislite na Kozoroga, kot naravnega vladarja MC z kozorogovo ambiciozno, pragmatično (in včasih tudi mistične), družbene zavesti.
Sea-goat’s ambitious, pragmatic (and sometimes mystic), social awareness.

Ascendant je vedno trenutek vzhajanja in MC je trenutek vrhunca. AP, pa se lahko pojavi kjerkoli na 365 stopinjah! To je vedno 0 Ovna toda kam pade je nam edinstveno (če poznamo naš čas rojstva!)

V nasprotju z Asc in MC, AP je sončno vozlišče. To je energija okoli pobude, začetkov in akcij, ne glede na osebne potrebe in nuje ali celo za kariero ali poklic, ampak za Sončno predstavitev in odliko.

To ni toliko, kako vi vidite svet ali skok aktivnosti (Ascendant) in ne toliko, kaj boste srečali in izrazili, ko si prizadevate  za vaše socialne ambicije ali misijo v življenju (MC). AP ni toliko kako mi medsebojno delujemo z družbo (MC), ampak kako in nas bo svet videl! Prikazana je lahko relativna "slava" posameznika (ali sramota) in kako družba v širšem ali svetovni dogodki lahko vplivajo na naše življenje.

Kaj pa hiše, kjer je AP najden?

AP je literalno in simbolično, točka, kjer duša (SONCE) vstopi v vidno realnost (ZEMLJA). Za vsakogar, to je OVNOVA  stvar (ali kardinalna stvar: akcija, začetek, otvoritev). KJE se ta začetek duha v materijo pojavi je tisto, kar postane pomembno. V kateri hiši je to? Katero področje življenja bo obudil občutek povezanosti in akcije s skupnostjo? Odgovor tukaj nam pove, kje to je kjer smo "začeli" v odnosu do sveta na splošno.