8. hiša

Življenje v vsej njegovi pestrosti

 


Življenje v vsej njegovi pestrosti -  kjer se pojavi smrt  in Regeneracija. Hiša  seksualnosti, transformacije, krize, skrivnosti, gonilna moč, izvor in bogastva.

Nanjo vpliva  Mars (Pluton) in identifikajoč znak Škorpijona.

8. hiša , ki ji vladata znak Škorpijona in  Planeta Mars in Pluton je ena najtežje razumljivih hiš. Ker je to hiša duševnega preoblikovanja, vlada življenjskim silam, ki obkrožajo spolnost, rojstva, smrti in življenje po življenju. Ker je tudi hiša psihičnih moči in okultnega študija ima dokaj mračno in zmedeno sliko.

Še vedno, 8.Hiša ima veliko naukov za nas, da jih odkrijemo. Spodbuja nas, da raziskujemo transformativne moči, ki obdajajo naša življenja. S pregledom rojstne karte kaj vaša osma hiša vsebuje boste izvedeli, kako to preoblikovanje energije vpliva na vas!

 

8. hiša je splošno navedena, kot hiša Seksa. Ta hiša preiskuje razmerja - interakcije z drugim in kako določeni aspekti teh interakcij lahko povzamejo bolj skupno naravo. Govori o tem kaj nam bo prinesla v odnosih, kako lahko pridobimo največ iz tega.

Ko mi dosežemo to povišano stanje  skupnosti, pustimo nekaj našega zadaj – umre malo uničenega. Nekdo lahko izbere ta vidik kot rast,  nov začetek, ponovno rojstvo duše ali pridobitev za partnerstvo.  Osma hiša je primerna priložnostna hiša, prostor seksa, dajanje spolnosti, smrt in ponovno rojstvo na isti stopnji področja vpliva na življenjske priznanja sposobnosti in važnost vseh treh. Mi bomo vsi izkusili smrt in ponovno rojstvo, kot del našega življenja: zgrešena razmerja vodijo do novih, kariere spremembe, nov stil. Mi se regeneriramo in ponovno rodimo z vsako novo fazo in bi morali to dobro sprejeti in pozdraviti.

 

Delitev  izvorov tudi pade v 8. Hišo: dediščina, alimentacije, davki, zavarovanje, podpora od drugih, finančna podpora, kot tudi duševna in psihična podpora so naslovljene na to hišo. Medtem, ko naša razmerja delijo mnogo prej omenjenih zadev, imajo tudi svojo lastno dinamiko in rast od znotraj (mi rastemo skozi našo seksualnost, kot tudi skozi druge bolj otipljive pomene).


Tako, kot so naši odnosi zgovorni imajo tudi nekatere omejitve, mnoge so postavljene z družbo (alimentacije, davki in skupna delitev premoženja). Da, vse možnosti imamo, da se skupaj z njimi lahko srečamo z omejitvami. Še enkrat, smrt v Ponovno rojstvo. V skladu s preoblikovanjem narave te hiše, rituali so poudarjeni. Vsaka skupina ima svoj lasten način za pokukati v dušo in gledati globoko v preteklost, ce smo dobimo občutek kaj v resnici smo. Kakšno kakovost bodo naši rituali povzeli? Vzvišeno stanje ali metamorfoze? Kakšne skrivnosti hranimo v zakaj? Kako upravljamo naše interakcije, odnosi in rituali so pomembni za 8 hišo - ali bodo pošteni, efektivni in odgovorni?
Bo bogastvo, ki se rodi z našimi odnosi koristilo skupinam (podjetju, človeštvu), kot celota? Naše zapuščine so ključ te hiše: kako se obnašamo sedaj in kako bo to odigralo vlogo za vse čase.Transformacije tukaj niso vedno slabe. 8 hiša opisuje važne seksualne začetke. Finančno nasledstvo ali  pogodbe zavarovanja so lahko nakazane v 8. hiši. Tudi vaš prvi skupni bančni račun, odobritev posojila za vašo prvo hišo.

Podobno kot 7 je to hiša »drugih« . V 8 mi lahko poletimo z našim odnosom — v željo, jezo, ekstazo, nesigurnost ali pohlep. Če 7 hiša opisuje  razmerje prežeto z enakostjo, v 8 hiši mi trpimo (ali imamo koristi) razmerje osnovano na neenakosti. Ko drugi vstopajo v intimne vode te hiše, dobijo nekaj moči nad nami. Ali je to banka, naši starši, davčna uprava, naših spolni partnerji ali celo tujec, ki nam stopijo na žulj in ne pozabimo  mojstra s koso - Smrt—preko 8 hiše mi postanemo boleče zavedni sil izven naše manipulacije in kontrole.  V naši borbi tukaj, kako naj nadaljujemo? Večina turnej tukaj zahteva vodiča. Skupaj z neomajnostjo, pogumnim zavedanjem, »predaja« je najbolj uporabna beseda 8. hiše.

Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si