9. hiša

To je hiša izobrazbe, filozofije in prepričanja.

To je hiša na katero vpliva Jupiter in identifikajoč znak STRELCA


9. hiša je splošno navedena, kot hiša filozofije. V skladu s to temo, to je naše iskanje smisla, ki je osrednja točka tukaj. S sposobnostjo raziskovanja našega sveta segamo za vsem, kar nam je na razpolago. Vse se usmerja na razumevanje: razumevanje tega, kar vidimo in občutimo in preiskujemo dalje v upanju, da realiziramo resnični pomen.

Skozi višje izobraževanje, mi imamo upanje na razumevanje konceptov in teorij, ki bodo okrepili naš svet.  Čeravno je to filozofija ali psihologija, 9 hiša nas spomni, da smo na potovanju odkritij. Vzporedno ob poti bomo prišli iz oči v oči z našimi ideali in nadaljnji obliki etike s katero živimo. Drugi pristop do jasnejšega pomena in razumevanja tega kar vidimo in bolj važno, kar ne vidimo, je skozi religijo. Razumeti in sprejeti, kar je večje od nas in našega sveta je ključ do 9 hiše.

Na žalost, mi ne bomo vedno skromni v luči tega, kar imamo. in the face of what we have. Konkretno razumevanje možnosti v življenju nas lahko vodi do brezobzirne ambicioznosti in pohlepa in pretirane razširitve sebe. Da se soočimo s temi demoni najbolj učinkovito v družbi, mi osnujemo zakone. Ti zakoni določajo pravilno in pozitivno rast te družbe. Na precej podoben način, filozofija in religija pomagajo dodati poudarek in namen produktivne družbe. Kako člani družbe povezujejo, poznavajo in spoštujejo zakone s katerimi živijo, so temeljni načeli devete hiše.

Način, na katerega širimo notranje in zunanje življenje je naslovljeno na deveto hišo. Potovanja in sodelovanje z drugimi narodi in kulturami so sredstva v ta namen. Naše sanje, tiste, ki ponazarjajo našo preteklost, kot tudi tiste, ki govorijo za prihodnje dogodke, tudi pomagajo pri oblikovanju našega bitja in naših odnosov.

Na 9 hišo je naslovljeno tudi založništvo in multinacionalna podjetja, kot je uvozno / izvozno podjetje. Ta hiša ima tudi večgeneracijski pogled ob upoštevanju vnukov, kot tudi sorodnikov. Za konec pa je deveta Hiša najbolje opisana, kot filozofsko nagnjenje v iskanju smisla in resnice.

Ob tem še korak dlje, Psihologija kot nosilec pomembnih informacij prav tako pride v poštev.

9. Hiša naj bi bila srečen kraj. Tukaj se počutimo pustolovsko in svobodno, duh in um se širi in življenje dobi nov pomen. 9. nas popelje v neznana ozemlja in nas obdaruje z novo perspektivo. Vlada potovanjem v daljne kraje, visoko šolstvo, religija, filozofija, mistika, prerokovanje in objavljanje - prizadevanja, ki povečajo naše razumevanje in razširijo obseg našega življenja. Ko je 9. hiša poudarjena s tranzitom, progresom ali solarnim povratkom lahko postanemo upravičeno navdušeni: nove dogodivščine so na poti! Redko si delamo skrbi glede planetov v tej srečni hiši.

Izseljenci imajo pogosto značilne postavitve v svoji rojstni 9 hiši. Astrološko nakazano, da lahko te osebe najdejo svojo usodo daleč od doma.

Ko je 9. hiša močna v rojstni karti ali s tranzitom, bi morali biti radovedni, kaj motivira te planete. Morda je preprosto poziv za avanturo, želja za križarjenjem po svetu, razširiti svojo prihodnost z univerzitetno izobrazbo.

9. spodbuja naše iskanje smisla življenja. Ampak na splošno mi ne gremo tja dokler nam življenje ne razpade. Nekaj od nas se veselo upokojimo in v svoji jazbini pišemo naše osebne filozofije. Nekaj nas preobrne in se začnemo spraševati. Obstaja astrološka povezava med 9. hišo in krizo.

9. sledi 8. hiši smrti in razpada. V 8. So temelji porušeni, pošasti se priplazijo iz kleti, naše identitete so olupljene in razgaljene. Nekaj, česar smo se močno držali umre. V takih trenutkih, mi dvignemo naše oči in iščemo milost višje moči. Želimo se povezati z nečim večjim od sebe. Ali bi iskali bogove, če bi naši želodci bili polni in življenje bilo ves čas veselo?

9. hiša vlada literaturi duha, metaforam, simbolom in mitom, ki vežejo kulture, njenih moralnih kodeksov, njenim skupnim idealom in vizijam. Nobena druga hiša ne govori tako zgovorno o dostojanstvu in poznavanju človeškega duha. 9. Hiša je nedvomno človeška hiša. Katere druge vrste gradijo templje in univerze ali sodišča? Morda, kar  najbolj loči človeka od živali je naša sposobnost za abstraktno misel. Mi iščemo osnovne vzorce, krovne zakone narave. Trudimo se, da bi obvladali naše usode, napovedujemo in načrtujemo prihodnost, ki temelji na naših izkušnjah iz preteklosti ali kaj lahko uganemo iz nenavadnih simbolov.  Živali živijo v sedanjosti. Preko jezika in prispodob, mi ljudje potujemo skozi čas, gradimo na temeljih preteklih lekcij, rišemo novo prihodnost iz področja domišljije.

Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si