7. hiša -Descendent


V 7. hišo spadajo poroke, vendar partnerstva zavzemajo veliko oblik in vključujejo pogodbe, zakonitosti, pogajanja in sporazume
(zakonski ali poslovni partner).

Venera je vladajoči planet za Tehtnico in vlada našim nagnjenostim proti financam in materialni lastnini in Tehtnica vlada nad 7 hišo.

Odnos do drugega, način ravnanja z drugimi. Sposobnost za razmerje in kontakte. Odkrito nasprotovanje, konflikti z drugimi, odkriti sovražniki, sporazumi, stranke, tožbe,procesi, pravde, odnos do javnosti, sodelovanje ali nesodelovanje z drugimi, govori o tem, kaj posameznik pričakuje v ljubezenskih odnosih in zvezah, kaj projicira na partnerja, kakšne poslovne odnose vzpostavlja, kako obravnava druge ljudi, kateri so njegovi odkriti nasprotniki in kakšen ima odnos do družbenih zakonov oziroma nižjih sodišč.

Več v Planeti v 7. hiši karte horoskopa

 

Ker Descendant leži direktno nasproti vašemu vzhajajočemu znaku (Ascendentu) – znak , ki nakazuje način na katerega vas svet sprejema – predstavlja vrsto osebe, za katero čutite, da vas dopolnjuje, zapolni razpoke v vašem življenju in vam pomaga spoznati vaš polni potencial.

To je hiša na katero vpliva planet Venera in identifikajoč znak Tehtnice.

 

7. hiša je splošno navedena, kot hiša Partnerstva. S to hišo, vidimo premik od sebe proti drugem - partnerju. S sodelovanjem in v zvezi z drugimi smo se združili z namenom doseganja nečesa. Namen je pomemben za 7 hišo, dejanja za dosego nečesa velikega ali majhnega za sebe, družbo in celo družbo, kot celoto. Pri združenju z drugim smo tudi postali bolj cenjeni član našega sveta: ustvarimo prispevek. Imamo namen. Sodelovanja in partnerstva pomagajo pospešiti naš namen v življenju.


Skozi partnerstvo, smo izpolnili naše bistveno počutje. Nenadoma mi vidimo sebe v kontekstu. Skozi partnerstvo v katerem delamo, igramo, ljubimo in ustvarjamo smo v celoti oblikovani. Druga polovica prispeva ustvariti nam celoto.  Kako sodelujemo z drugimi pomaga opredeliti uspeh, ki ga imamo kot človeško bitje in kot član človeštva.


Sedma hiša nam kaže lahko partnerstva več oblik: poroka, poslovni odnosi, pogodbe, zakonitosti, pogajanja in sporazume (vedno je druga oseba znana).

Mi bomo sodelovali v večji ali manjši meri v teh različnih partnerstvih. Kakovost tega sodelovanja, v bistvu kako sodelujemo z drugimi je ključnega pomena za sedmo hišo. Zakaj izbrati to partnerstvo? Je to ljubezen ali denar? Iz praktičnih razlogov? Socialnih vidikov? Obstaja veliko razlogov za združitev z drugim.


Mi se lahko odločimo, da zapolnimo praznino, ki jo vidimo v nas samih. Mi lahko preprosto želimo družbo drugega. Partnerstva, ki jih oblikujemo veliko povedo o nas samih in tudi nas naučijo veliko. Ta hiša želi, da spoznamo, da bo kakovost našega partnerstva izboljšala naša življenja, da bo popolnejše, bolj posebno in boljše za vse.
Napetosti znotraj partnerstva služijo tudi, da nas naučijo lekcije. Iz tega razloga, 7 hiša se prav tako osredotoča na temnejše strani naših zvez. Razveza, tožbe in pogodbe, vse to spada v to hišo. V najslabšem primeru lahko partnerstvo ustvarja sovražnike - in na bolj globalni ravni se lahko ti razkoli sprevržejo v vojno. To je naša reakcija na te težave, ki bodo oblikovale partnerstva, ki še prihajajo.

Kontakt: info@rojstna-karta.si