12. hiša


Hiša podzavesti

Tvoj skrivni vrt


To je hiša na katero vpliva Neptun in Jupiter ter identifikajoč znak RIBE


To je hiša, kjer počivajo skrivnosti. To je tudi hiša tvojega notranjega življenja, preteklosti, slabosti, skrivnosti, razočaranj in osamljenega življenja.


12 hiša – kot RIBA, njen naravni znak – izzivi, upor, kljubovanje je absolutna definicija. Megleno, nejasno, prozorno, kratkotrajno: Vse te sanjske besede odgovarjajo obema, znaku in hiši. Čeprav si to priznamo ali je totalno podzavestno, izvirajoč od sramu ali od strahu, če ima stik z neznanim, pade na področje 12 hiše.


To področje, odseva tvoj podzavestni obstoj in del sebe, ki se drži skrit od pogledov. Lahko se smatra za tvojo hišo obračuna, lastne cenitve, prostor kjer greš, da si ustvariš občutek vsega kar si videl, izkusil in zbral, kjer se soočiš svoji usodi in karmi, tvoje moči in tvoje slabosti. Medtem , ko je videti temo, tišino, odmaknjena narava 12 hiše ti dopušča duševni prostor potreben za samo–ocenitev in rast.


12 hiša  se pogosto nanaša kot HIŠA PODZAVESTI. Podzavest lahko pomaga  vzbujati naše uspehe kot tudi pomaga opraviti z našimi neuspehi. Uspeh - neuspeh: ali se zavestno  soočamo s svojim življenjem ali podzavestno pometemo stvari pod preprogo? Ta hiša bi bila bolj primerno imenovana Hiša obračuna, cenitve, ker pod 12 hišo spada vse, kar pregledujemo kaj smo naredili in se odločimo kaj storiti od tu naprej. Skupaj s podzavestnim preudarkom presodimo naše moči in slabosti, ki smo jih skrivali pred zunanjostjo.

Naša podzavest močno vpliva na naše obnašanje, poskušajoč ustvariti smisel našega življenja. Ta mračna igra je počasna in dolgotrajna in pogosto natovorjena s strahom v bolečino. To je v tej povezavi, da smo soočeni z našo žalostjo, trpljenjem in skrivnosti, ki jih skrivamo od sebe in od drugih. Konec koncev, se prav tako soočamo z našo usodo: karmo.

 

Tukaj se srečamo z rezultati vsega, kar smo storili. To nadalje postavlja fokus na zatrte zadeve in zadržanosti. Kaj smo skovali v našem življenju? To je ključno vprašanje 12 hiše in mi se bomo z njim ukvarjali tako zavestno in podzavestno. Nas bodo odgovori prisilili, da se spremenimo ali prerodimo? To je drugi temelj 12 hiše – način na katerega gremo naprej.


Mi se lahko veliko naučimo iz podzavesti. V njeni najbolj žlahtni manifestaciji bomo primorani biti dobrodelni. Če se naučimo naše lekcije, oboje preteklost in sedanjost, smo tudi bolje opremljeni za premik naprej. Dvanajsta hiša nas sili, da iščemo zaključek na duhovni način, kot pomoč za pozitivno rast.

 

Zadnja hiša zodiaka je tudi poznana, da občutimo meje v življenju – zatakne in zapre. Iz tega razloga ta hiša tudi vlada ječam, bolnicam, inštitucijam, zavetiščem in vsakem prostoru, ki je zaprt in omejuje svobodo. Več žalosti v 12 hiši pride v obliki nevarnosti, skritih sovražnikov in skrivnimi aferami.

 

Ultimativno, ta Hiša je šampion pozitivne transformacije. To je tukaj, ko mi stojimo na robu prepada in se odločimo kako bomo nadaljevali. S pogledom v podzavest in srečanjem s preteklostjo, mi pričnemo nabirati kaj bo prihodnost prinesla.


Obstaja karma tukaj. To pomeni, slabe stvari se bodo zgodile slabim ljudem. Tudi dobri ljudje bodo utrpeli nesrečo, če nosijo neke skrivne dolgove preteklega življenja. Ta hiša lahko prinese razočaranje, zaskrbljenost, zapor in izgubo; tudi suženjstvo, bolezni in zaporne kazni. Vlada bolnišnicam, zaporom, psihiatričnim ustanovam in samostanom ( takšne, kjer ste poslani, ko družina želi, da vas skrije pred javnostjo). 12. hiša tudi vlada skritim sovražnikom. To so zli storilci, ki jih sploh ne poznate,  kot nasmejana kozmetičarka, ki ob mesečini dela, kot čarovnik in zabada igle v lutko povezano s pramenom vaših las.


To je hiša intuicije, sočutja in duhovne transcendence. Nasvet je, da tukaj služite tako, da vam ne bo treba trpeti. Vendar se ne da izbrisati vse težave v tej hiši. V tako močno neomejenem prostoru se lahko zlahka zmedete. Funkcije in darovi planetov so tukaj težko dostopni. Morda ni jasna smer življenja ali ste lahko zmedeni o tem, kdo ste. Lahko se počutite sramežljivo, nepomembno ali anonimni, ali lahko trpite zaradi zablod veličine. Rešitelji in mučeniki živijo tukaj. Vaše psihične meje so lahko tako porozne, da ste lahko lahka tarča za plenilce ali postanete spreten plenilec sami. Vse to vas lahko vodi v prevare in pijačo.

"Stvari, ki se jih ne vidi" spadajo v to hišo. Analiziranje te hiša predstavlja podoben problem: Vse njene nevarnosti so nevidne, ali jih povzroči karma, skriti sovražniki ali pa sprevržene logike vaše podzavesti.Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si