1. hiša


Predstavlja  osebnost, izgled, telo, prvi vtis, fizično moč, moč volje, način izražanja, navade, temperament, vsi začetki, začetek življenja, zdravje, bolezni, zgodnje otroštvo.

Prva hiša je splošno navedena, kot Hiša sebe. Prag prve hiša je dom Ascendenta, znak, ki se je dvigal na vzhodnem obzorju v določenem trenutku posameznikovega rojstva. Z razmišljanjem o tem v pogojih vzhajanja in novih začetkov se razume koncept prve hiše. Novi začetki so tukaj centrirani okoli posameznika: jaz in spremljajoč potovanje odkritja, ki določa osebo. Kdo ste? Kaj boste postali? Kako ste spoznate svoj najboljši jaz? Prva Hiša govori o realizaciji končnega potenciala osebe. Ta proces postajanja edinstvene osebe je eden od največjih prispevkov, ki ga naredimo za svet v katerem živimo.

Različne lastnosti, ki jih imamo so pogosto navedene, kot osebnost. Prva hiša obravnava posameznika, njegovo obnašanje in pristop k življenju. Z drugimi besedami, skupno vsoto za eno bitje. To je paket, ki ga damo svetu.

Našo zunanjost tudi ureja prva hiša - misli fizičnega telesa in način na katerega se predstavljamo in zlasti glavo in obraz.

Zgodnje otroštvo je tudi vlada v prvi hiši. Vse od naših prvih korakov do našega pogleda na nastajajoči svet je upoštevano tukaj. Kako se bomo razvijali? Kakšen je naš pogled na življenje? Vse se prične na začetku (prva hiša) in služi da nas oblikuje ves čas.

Skratka, prva hiša govori o osebi, ki je nastala in bo postala, tako navznoter in navzven. Obravnava našo osebnost in predstavitev svetu, naše bistvene lastnosti, pristop do življenja, obnašanje in osnovno senzibilnost. Notranji jaz in zunanje telo so tisto o čem govori prva hiša.

Domov

To je hiša na katero vpliva planet Mars in identifikajoč znak Ovna.


Obstajajo hiše na obali zgrajene prav na pečini s pogledov  na morje in nebo, ki jemlje dih. Kakšno bi bilo življenje, če bi se rodili v takšnem domu? Ali kako drugačna bi bila  perspektiva osebe, ki se začne v obupni zmešnjavi in neredu ali pusti prostrani ravnini  Avstralije?  Kot v življenju, v astrologiji ima rojstni kraj osebe oblikovalne moči. Ko si rojen, so planeti razporejeni v znakih in stopinjah. Kjer si rojen vrže njih v posebne hiše. To vam dodeljuje popolnoma drugačen nebesni položaj, kot nekomu, ki je rojen v istem trenutku v drugem delu sveta.
Lokacija šteje. In to ustvari svojo najmočnejšo izjavo, v 1. hiši natalne karte. Če bi lahko stopil do okna bolnišnice, ko ste se rodili in skenirali nebo na vzhodnem obzorju bi morda  videli kopico zvezd in prostor, ki označuje vaš Ascendent, ali prag 1. hiše. 1. hiša kaže vašo splošno vitalnost, vašo telesno višino, težo, obliko čeljusti, pričakovanja, ki jih imate od začetkov, kako sodelujete z drugimi, vaš skupni pristop k življenju. Nekateri pravijo, da je to hiša, ki najbolj opisuje osebnost.

John Frawley v » Uporaba resnične Astrologije« imenuje 1. hišo » naslovna stran karte«, ki z vsemi drugimi hišami razširi in dopolni tekst 1. Kako se lahko nekoga rojstno okolje prevede v vse to?
Predstavljajte si, da ste začeli življenja v škatli. Ko odraščate, vaše telo lahko prilagodi svoje oblike, postaja sključeno ali kvadratno. Vi bi verjetno želeli imeti stvari in se srečevali z drugimi, vi bi bili zaprti in skrivnostni. Verjetno bi uživali delati v temi. Ascendent je simboličen opis psihičnega zaboja v katerega ste najprej vstopili, ko ste zapustili maternico za ta svet in s svojimi začetnimi zasoplimi vdihi spoznali, da ste pristali nekje na novo. 1. Hiša odraža prvi vtis - tisti, ki ga pokažete svetu.

Več kot država, kraj, ali ulica je lahko družina  najmočnejši pritisk okolja. Kot otrok, vaša družina je vaš svet. Psihološka šola astrologije označuje vzhajajoči znak, kot vlogo, ki jo oseba  igra v tem prvem okolju. Družinski sistem teorije trdi, da vsak otrok neizogibno prisvoji edinstven položaj v družinskem sistemu, kar je posledica manj z otrokovo pravo naravo, kot s potrebo celote. Družinske dinamike lahko zahtevajo prvorojenemu, da postane njen junak, tretje rojen pa njen grešni kozel. Rak ascendent ima potrebo biti družinski skrbnik; Devica, družinska vrlina dveh čevljev; Riba, njen izgubljen otrok; Strelec, njen pavliha, burkež.

Sčasoma otroci zapustijo svoje družine, za bolj prostorno okolje z novimi možnostmi in pritiski. Njihova začetna mreža se širi, vendar njen center ostaja isti.  Vloga 1. hiše je trajna lokacija. Ne glede kam greš, ona pogojuje, kar vidite in kako se instinktivno odzivate.
Kontakt (Prijava na Novice): info@rojstna-karta.si